Kopa, vakar buvau akropolio knygyne, ten visa lentyna photoshopiniu knygu! Tikrai yra is ko pasirinkti. Beje, radau nemazai butent pradedantiems nuo nulio. Tuose knygose dar ir pratimukai visokie specialus yra

as, tai turejau savo mokymosi metodika, galiu pasidalinti
-sugalvodavau pati sau kokia nors uzduoti-tipo, padaryti koki nors knygos virseli-nu ir darau, kas nesigauna-pasiskaitau, pasieskau:) va taip, po truputi, ir pradejau mokytis, aisku didziauios patirties igyjau,kai pradejau gauti konkrecius uzsakymus-reikejo, suktis, tai ir ismokau
Kopa, tikrai imanoma ismokti maketuoti ir be jokiu kursu.
jei kada reiks, kokios konsultacijos-rasyk, man i AZ
sekmes!

Kopa, tikrai imanoma ismokti maketuoti ir be jokiu kursu.
jei kada reiks, kokios konsultacijos-rasyk, man i AZ

Suprantama, kad kažkokia pradžia turi būti. Geriausia rasti kokį guru, kuri pamokytų, o tu pati galėtum pažiūrėti kaip dirbama. Kursai gal ir padėtų, bet kad ten kaip vaikų darželį. Iš knygų irgi galima mokytis, bet jei darai klaidą, tai ir nežinai kaip ją ištaisyti, nes nėra, kad pamoko. Aš pati kartais užlūžtu ant kokios smulkmenos, o pasirodo, kad trijų pirštų kombinacija viską išsprendžia per sekundę. Maketavimas nėra sudėtingas dalykas, bet neįsivaizduoju to be geros rimtos techninės bazės. Photo be skenerio pvz. Arba quarko be tekstų programos. Ką maketuoti jei neturi tekstų? Kokias nuotraukas gali sutvarkyti, jei neturi skenerio? Iš neto netinka. Iš skaidrių, iš žurnalų, nespalvotos - tada susipažįsti su kokybe ir žinai kaip išgauti reikiamą ryškumą. Na čia pievos.
Pradžiai gerai būtų pabandyt tikrai nuo knygos, nes ten paprasčiausia.
Ofa, o tu kur dirbi, na ne konkrečiai firmą, jei nenori sakyti, bet ką konkrečiai darai? Kaip supratau tu dizainerė, tai ką dirbi? Aš dirbu laikraštyje.
Pradžiai gerai būtų pabandyt tikrai nuo knygos, nes ten paprasčiausia.
Ofa, o tu kur dirbi, na ne konkrečiai firmą, jei nenori sakyti, bet ką konkrečiai darai? Kaip supratau tu dizainerė, tai ką dirbi? Aš dirbu laikraštyje.
Kaip supratau tu dizainerė, tai ką dirbi? Aš dirbu laikraštyje.
[/quote]
as dirbu reklamos agenturoje dizainere.
o tu,Kregzdute, maketuoji laikrasti, ar esi dizainere?
as su tavim sutinku, kad visko pats neismoksi, bet zinai, vistiek, "zalio", be patirties zmogaus nepaims jokia gera firma, o paprastiems darbeliams, labai daug ziniu nereikia: convert to CMYK-kropsai, uzlaidos ir CTRL+ P
[/quote]
as dirbu reklamos agenturoje dizainere.
o tu,Kregzdute, maketuoji laikrasti, ar esi dizainere?
as su tavim sutinku, kad visko pats neismoksi, bet zinai, vistiek, "zalio", be patirties zmogaus nepaims jokia gera firma, o paprastiems darbeliams, labai daug ziniu nereikia: convert to CMYK-kropsai, uzlaidos ir CTRL+ P

Pas mus visi ir maketuotojai ir dizaineriai, nes yra ir elementarių darbelių ir rimtų reklamos projektų, ir puslapių vien iš nuotraukų ir savireklamos. Žodžiu ir viskas viename. Turim vieną pagrindinį, kuris prižiūri, kad pernelyg nenugrybautume.
Isivėliau į šią diskusiją tik dėl to, kad pati norėčiau pasitobulinti. Labai pasikeitė viskas ir technine prasme ir programos ir reikalavimai. Man kursai netiks, nes ten tik pradžia, o kur paragauti rimtesnių dalykų?
Isivėliau į šią diskusiją tik dėl to, kad pati norėčiau pasitobulinti. Labai pasikeitė viskas ir technine prasme ir programos ir reikalavimai. Man kursai netiks, nes ten tik pradžia, o kur paragauti rimtesnių dalykų?