Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Tiesiog viena vakara vaika paguldyti miegoti i savo lovyte,o ne i tevu.
Is savo patirties sakau, kad labiausiai reikia sitame reikale ryzto.
Savo vaika irgi nuo gimimo migdziau savo lovoje. Bet pries 3 sav.pasakiau sau uzteks. Pamaitinau vakare ir paguldziau i lovyte. zinoma reikia pusvalandi, kartais valanda pavargti kol uzmiega, bet juk dar tik pradzia. Jei pradeda verkti, ant ranku neimu,paglostau,padainuoju lopsine,pasakau kad reikia miegoti. Kazkaip uzmiega. Zinoma,nakti pabunda,neramiai miega. As pati neissimiegojusi,bet kazkaip juk reikia pripratint miegot vienam.
Atsakyti
sveikos,
as pati labai vertinu gera miega,mes su vyru po atskirom kaldrom miegam. zodziu,gyvenimas sau,o miegoti reikia patogiai. taip mastydami musu leliuka visada jo lovytej migdydavom ir viskas buvo gerai. kai atejo laikas jam i savo kambari kraustytis (dabar jam 2,3 men) nupirkom lova. visa savaite labai ja gyrem jam mirksiukas.gif , zaisliukus joje migdem, o po savaites ir pati uzmigdem lotuliukas.gif . kelias naktis jis vis nubusdavo, bet tiek to vargo ir tebuvo 4u.gif dabar visi megaujames ramiu miegeliu
Atsakyti
QUOTE(vija_vija @ 2007 12 20, 16:13)
sveikos,
as pati labai vertinu gera miega,mes su vyru po atskirom kaldrom miegam. zodziu,gyvenimas sau,o miegoti reikia patogiai. taip mastydami musu leliuka visada jo lovytej migdydavom ir viskas buvo gerai. kai atejo laikas jam i savo kambari kraustytis (dabar jam 2,3 men) nupirkom lova. visa savaite labai ja gyrem jam  mirksiukas.gif , zaisliukus joje migdem, o po savaites ir pati uzmigdem  lotuliukas.gif . kelias naktis jis vis nubusdavo, bet tiek to vargo ir tebuvo  4u.gif dabar visi megaujames ramiu miegeliu

Pritariu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
ir mes susidureme su sia problema, bet dabar ji lyg dalinai isspresta. Mes turim lovyte, kurios sona galima pilnai nuimti. Taip ir padarem, pristumem prie musu lovos nuimtu sonu. Dabar mazylis lyg ir miega su mumis, bet ir ne musu lovoje. biggrin.gif
Atsakyti
va taip ir mes padareme, nes nebuvo kitos iseities, nuemiau gala ir pristumiau prie tetuko puses, dabar miega mano pupa su tetuku ir savo lovyteje thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Visiškai nesuprantu tėvų, kurie miega kartu su vaiku lovoje. Vaikas gali "užeit" į tėvų lovą paisidžiaugt, bet jis turi žinot, kad po to keliaus į savo lovelę
Atsakyti
QUOTE(bzzz... @ 2007 12 28, 08:39)
Visiškai nesuprantu tėvų, kurie miega kartu su vaiku lovoje. Vaikas gali "užeit" į tėvų lovą paisidžiaugt, bet jis turi žinot, kad po to keliaus į savo lovelę

O aš pvz., nesuprantu, kodėl vaiko džiaugsmą, malonumą ir saugumo jausmą reikėtų normuoti ir riboti. Ir dar būtų klausimas - nuo kokio amžiaus ir kokios normos? Pasidžiaugti kartą per mėnesį ar kartą per savaitę? Kiek ilgai - 5 min. ar visą naktį? g.gif

Beje, mano vyresnieji jau antra savaitė miega kiekvienas savo kambaryje. Mergina pareiškė, kad išeina GYVENTI į savo kambarį. Ir jokių problemų, jokių pratinimų, jokio rūpesčio kaip ją iškraustyti.
Atsakyti
Aš tai manyčiau, kad galima ir kitaip parodyti vaikui, kad ji myli, kitaip su juo džiaugtis mūsų vaikai nuo pat mažų dienų miega atskirai ir jie žino, kad mes juos mylim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2007 12 28, 16:04)
Aš tai manyčiau, kad galima ir kitaip parodyti vaikui, kad ji myli, kitaip su juo džiaugtis mūsų vaikai nuo pat mažų dienų miega atskirai ir jie žino, kad mes juos mylim  bigsmile.gif

Na, aš pvz., apie meilę nekalbu. Kalbu apie saugumo jausmą, apie pasitikėjimą pasauliu kaip saugia vieta.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 12 28, 18:59)
Na, aš pvz., apie meilę nekalbu. Kalbu apie saugumo jausmą, apie pasitikėjimą pasauliu kaip saugia vieta.

as nemanau, kad dėl to , kad mano vaikai nemiega kartu su mumis nesijaucia nesaugus, nes tas saugumo jausmas yra parodomas kitaip: meile, rūpesčiu, švelnumu...
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2007 12 29, 09:59)
as nemanau, kad dėl to , kad mano vaikai nemiega kartu su mumis nesijaucia nesaugus, nes tas saugumo jausmas yra parodomas kitaip: meile, rūpesčiu, švelnumu...

saugumo jausmo negalima kaip nors parodyti: vaikui saugumo jausmas susiformuoja arba nesusiformuoja priklausomai nuo to, kaip tevai supranta ir sugeba patenkinti vaiko poreikius. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2007 12 28, 15:04)
Aš tai manyčiau, kad galima ir kitaip parodyti vaikui, kad ji myli, kitaip su juo džiaugtis mūsų vaikai nuo pat mažų dienų miega atskirai ir jie žino, kad mes juos mylim  bigsmile.gif

O kodel jus taip priestaraujat kad vaikas miegotu teveliu lovoje(zinoma juk ne amzinai).Argi saugumo jausmo,meiles yra per daug,kam tie remai,kad va nemiegosi kartu ir viskas.Kuo seimoje yra i viska ziurima tolerantiskiau,kuo vaikui parodoma meiles daugiau tuo jis augs labiau pasitikedamas savimi.Ateina laikas ir vaikas pats suvokia save kaip asmenybe,suvokia savo erdve smile.gif tada ir pats savo noru persikels miegoti i savo lova.
Atsakyti