Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Mes su pirmąja dukryte ilgai labai miegojom kartu ir labai ilgai vargom kol atpratinom miegot atskirai, antrosios tikrai niekada nemigdysim savo lovoj nebent ryte galima įsikelti į lovą, kai jau nebemiega, o šiaip gulinėja.Niekam nepatariu ilgai su vaikučiais miegot vienoj lovoj nes žinau iš patirties, kad labai daug vargelio bus vėliau...
Atsakyti
Oi galiu pasidziaugti kad jau kokios dvi savaites musu maziukas miega savo lovyteje-tik savo lovyteje clap.gif clap.gif ,jeigu net ir prabunda tai atsigeria ant kito sono apsikabina savo meskinus ir miega oi kokia palaima po tiek laiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kad vaikutios darosi vis savarankiskesnis.
Atsakyti
mes dar miegame kartu ir net nezinau kaip reiks atprasti schmoll.gif
Atsakyti
As nemanau kad labai sunku atpratinti tiesiog reikia pasiryzti ir nenusileisti, beje kuo anksciau tuo geriau.
Maniskis niekada nemiegojo musu lovoj, na nebent sveciuose ar kai serga, bet siaip galiu pasakyt kad po kiekvieno tokio pagulejimo ar pamiegojimo kita karta buna problemu, as kiekviena vakara ji baisiai nepatenkinta nunesu i jo kambari i jo lova, buna ir paverkia, bet nenusileidziu ir psio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2007 10 16, 09:12)
as irgi anksciau galvojau, kad tevu lovoje kudikiui saugiau, ramiau (ir jam ir man), patogiau (man  blush2.gif ) ir t.t. kol nepeskaiciau vienos knygos... kuri mane priverte susimastyti ir pakeisti savo nuomone. ten buvo tkie zodziai, kad tikrai supratau, kad kiekvienas zmogus turi tureti SAVO VIETA, jei tures ja ka tik gimes, tai tures ja  ir visa likusi gyvenima ir visada bus SAVO VIETOJE ... tegu tai buna nors leles vezimelis kur nors kampe, bet cia bus jo vieta...todel ir negalima ka tik gimusi vaikeli, guldyti TEVU LOVOJE. Tevu lovoje jis uzima ju vietas... o dar blogiau jei is tos lovos iseina vyras ar vaikas miega tarp tevu  doh.gif

Man tai atrodo, kad tokios knygos nė skaityti nevertos. Žmogus ne daiktas, jam ne vietos, o žmogiško santykio reikia. Vaiko vieta yra šalia savo tėvų, nes tik jie gali garantuoti vaiko išlikimą, išgyvenimą. Jau viens staigios mirties sindromas ką kalba - miršta kūdikiai miegantys atskirai.

O dėl tėvų santykių - tai irgi du aspektai. Jei jau vaikas išskiria vyrą ir moterį, tai ne daug kas juos ir siejo. Kitas vyro-moters santykių aspektas: net ir suaugusios būdamos jūs trokštate miegoti su mylimu žmogum, jį apsikabinti, prisiglausti, jausti jo šilumą (galų gale užgeltas kojas pasišildyti). O štai kūdikis (vaikas) dėl kažkokių priežasčių turi tenkintis šalta lova ir galbūt minkštu žaislu?

Pusantrų metų miegojau atskiram kambaryje su dukra. Tai jokios neigiamos įtakos mano ir vyro santykiams nepadarė. Dabar visi penki miegam viename kambaryje ant čiužinukų vienas šalia kito. Vyriausiasis kartais nusprendžia miegoti savo kambaryje, taip ir padaro. Ir jokių problemų iš to mes nedarome. Daugiau neigiamos įtakos padaro tai, kad nepasikalbame dviese, o ne tai, kad miegame kartu su vaikais.

O dėl intymių santykių... Nejau mylėtis galima tik savo miegamajame ir tik savo lovoje? Ir būtinai tik lovoje? ax.gif
Atsakyti
Kiekvienam savo, man pvz. toks reikalas kaip vaiko miegas tėvų lovoj neprimtinas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lieputaite @ 2007 12 06, 20:56)
Kiekvienam savo, man pvz. toks reikalas kaip vaiko miegas tėvų lovoj neprimtinas  g.gif

Aš suprantu, kad gali būti nepriimtinas smile.gif Mano pirmagimis miegojo lovelėje šalia lovos ranka pasiekiamas. Nes aš jaučiausi nesaugiai su tokiu kūdikėliu lovoje, po viena antklode.
Bet teiginys, kad vaikui NE VIETA tėvų lovoje, nesi jis IŠSKIRA tėvus - visiškai nelogiškas ir nepagrįstas.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2007 10 16, 10:12)
tegu tai buna nors leles vezimelis kur nors kampe, bet cia bus jo vieta...

Uau, na ir vietelė vaikui g.gif
gal tada geriau jau tikrai be vietos bet mylimu dainium per pasaulį eiti... biggrin.gif
Pritariu 'Raideles', kad žmogui reikia santykio visų pirma. Skaitinėjau ir tos autorės knygas...ir vis tik man atrodo, kad tos ištrauktos frazės kažkaip ne taip priimamos...va juodu ant balto parašyta ir bac vaiką į vežimėlį...gal verta pažvelgti kiek plačiau, lanksčiau tarkim..Žinto, ką pasakė kunigas apie pasninką, jis pasakė, valgykit jūs tą mėsą, ne apie tai, juk kalba..., jūs vienas kito nevalgykit...
Tai va apie požiūrį, netiesioginį paraidinį skaitymą...(maistas tai tarkim kaip simbolis susilaikymo)
Jei jums vieta gyvenime yra fiziškai ir geografiškai apibrėžtas taškas, tai tuomet gal galima pabandyti pažiūrėti į "vietos" sąvoką plačiau...Vaikas miegantis su tėvais gal turi mylimo vietą šeimoje?... , kurią vėliau nešis su savim, savo kaip mylimo vietą bet kur, tai vidinis saugumas ir t.t. nors ir Afrikoj 4u.gif
Va aš per išeigines buvau išvažiavus, be namų, be šeimos, ir va aš taip aiškiai suprtatau, kas yra būti be vietos, aš buvau be vietos (nors miegojau atskirai nuo mamos (nes gal miegojau atskirai nuo mamos...) Būti be vietos man kaip tik reiškia prisirišti prie konkrečios fizinės vietos, vieno žmogaus... Vieta, tai kažkas viduj, tai vidinis jausmas, kas esu (bet kur geografiškai) ir tai formuojama kaip tik tik santykiu (meilės) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 gruodžio 2007 - 09:25
QUOTE(Raideles @ 2007 12 07, 09:58)
Aš suprantu, kad gali būti nepriimtinas smile.gif Mano pirmagimis miegojo lovelėje šalia lovos ranka pasiekiamas. Nes aš jaučiausi nesaugiai su tokiu kūdikėliu lovoje, po viena antklode.
Bet teiginys, kad vaikui NE VIETA tėvų lovoje, nesi jis IŠSKIRA tėvus - visiškai nelogiškas ir nepagrįstas.

Nežinau gal ne taip išreiškiau mintis, ar gal ne taip kas mane suprato, bet aš ir neteigiau, kad vaiko miegas tėvų lovoje IŠSKIRIA tėvus g.gif
Atsakyti
Mano mazius visada naktim isiprasydavo pas mus i lova, bet dabar mes jau miegame tik savo lovytejeuser posted image
Atsakyti
kaip atpratinti mazyli miegoti tevu lovoje? gal turite patirties? g.gif
Atsakyti
Jei vaikas didelis:
1. Tvirtas abieju tevu nusistatymas, kad vaikas turi tureti savo lova ir joje miegoti.
2. Jei vaikas virs 3m. parodyti ir kalbeti, kad tokie vaikai turi savo loveles ir jose miega (sveciuose, darzelyje). Labai sveika, kai kieme vyresni vaikai pasigiria, kad miega savo lovose ir savo kambary.
3. Pavaikscioti po parduotuve, internete pavartyti skelbimus ir pakalbeti su vaiku kokios jis loveles noretu: tegul pamato, kiek visokiausiu lovu yra vaikams... Parodyti, kad jis mazas irgi turejo lovele, tik ja isaugo ir reikia naujos (nesvarbu kad joje nemiegojo;)).
4. Pazaisti, kad turi savo lova (sustumti kedes, fotelius), savo nama...
5. Gauti dovanu lova ar kartu nusipirkti ir ten isikraustyti su visais zaislais.
6. Sukurti taisykles kada gali ateiti pas tevus i lova ir grieztai ju laikytis ( vaikas turi jausti, kad nenutruko rysis su tevu lova (tevais) ir jis gali pas juos sveciuotis; teveliai irgi turi retkarciai pasisveciuoti vaiko lovoje)
7. Jei kokia nakti isipraso - kita diena pasekti pasaka, kaip verke jo lovele ir vakare vel i savo lova..

Maniske, gavusi dovanu savo lova, nuo pat pirmos dienos miega joje (gal du kartus buvo nakti pas mus atbegusi). Dabar jai nera jokio noro miegot kartu. O iki lovos apie tris metus miegojome visi kartu.

Sekmes visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 15 gruodžio 2007 - 12:19