Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Papasakosiu kas man atsitiko prieš keletą naktų.
Mano vaikis pasigavo virusą ir pradėjo viduriuoti(o aš maniau, kad nuo avižinės košės). Taip tęsėsi visą pusdienį. Vakare abu nuėjom miegoti(miegam vienoje lovoje). Tėtis kitame kambaryje sėdėjo prie kompo. Aš užmiegu... ir staiga kambaryje užsidega šviesa, mano vyras šaukia:žiūrėk kas su vaiku atsitiko. Vaikas guli visas apsivėmęs ir šypsosi. Man rankos kojos nutirpo(dabar dar prisiminus negera darosi). Pasirodo aš taip buvau įmigusi, kad negirdėjau kaip vaikas vėmė, gerai, kad tėtis nemiegojo, o tai mažius ir užspringti galėjo.
Tai va ir būtų mūsų neišgelbėjęs ir miegojimas kartu...
Dabar miegu kaip zuikis.
Atsakyti
o man labai baisu del to miego musu lovoje  :-/ isikeliu ir as mazaja i lova kazkuria nakties dali, nes kitaip visai nepamiegociau. bet va,viena kart pramerkiu akis, o jos galvyte po mano kaldra   ohmy.gif neisivaizduoju kas butu nutike, jei nebuciau prabudus tuo metu  :'(  visvien ir toliau miegam kartu, bet dabar esu zymiai budresne  :-/

TauRe, jei miegat kartu, tai geriau tegu mažė miega po atskira kaldryte, savo lovos daly.Tuomet vis mažiau rizikos, kad tu sušalus norėdama užsikloti, užtemsi tą kaldrą ir ant mažosios. Jei tryse lovoj netelpat, tėtuką laikinai galima iškomandiruoti kur ant sofutės. Tik va bėda, kad pas mus ta tėtuko komandiruotė užsitęsė jau daugiau nei pusmetį...
Atsakyti
Mes irgi miegam kartu. Kuo toliau tuo darosi baisiau. Vaizdelis mazdaug toks. Vienoje lovos puseje ant pacio krastelio miega tevelis, viduryje lovos miega visa issisketus ir rankas istiesus dukryte, o kitoje puseje pusiau ant lovos pusiau ant grindu mamyte. Kartais pasvajoju apie jos iskeldinima, bet net neisivaizduoju kaip ir galvoju kad nebutinai bus geriau atskirai, nes vis dar nakti maitinu, kartais tai buna net tris kartai.
Atsakyti
As kazkaip buvau nusistaciusi,kad vaikas nuo gymimo miegos savo lovyteje.Nors ir labai sunku budavo keltis,pasiimt i lovyte maitint vaikiuka,o paskui vel atgal...as vistiek savo laikausi(nors yra buve keleta kartu,kad bemaitinant ir as uzmigdavau ;D)Kazkaip lova musu tikrai didele ir vietos sociai butu ir dar vienam,bet manau tevu lova turi buti"tevu lova".Zinoma vyras linkes labiau lepinti ir pasiimti ja pas save i lova ;Dbet tai jau labai retai tokia svente suteikiama ;D
Atsakyti
Mano mažius nuo gimimo miega savoj lovoj. Jei aš ir norėčiau kitaip, man tiesiog neišeina. Buvo pora iš tiesų sunkių naktų, kad, atrodo, visiems būtų geriau jas išmiegot kartu, bet kai šalia guli mažius aš užmigt negaliu - stačiom akim į jį žiūriu. Na taip prasikankinau kelias valandas ir galiausiai permečiau atgal jį į lovytę ir ramiausiai užsnūdau smile.gif
Atsakyti
As kazkaip buvau nusistaciusi,kad vaikas nuo gymimo miegos savo lovyteje.Nors ir labai sunku budavo keltis,pasiimt i lovyte maitint vaikiuka,o paskui vel atgal...as vistiek savo laikausi(nors yra buve keleta kartu,kad bemaitinant ir as uzmigdavau ;D)

Tai ir as taip nusistaciusi buvau  wink.gif Jei keltusi tris kartus, tai nepatingeciau pamaitinus nesiot i lovyte ir teveliui nereiktu eit i kita kambari miegot. Bet kad buna pernesu, tik sumerkiu akis ir jau vel reik lipt is lovos, nenusileidziu dar neiimu, pastoviu 5-10min prie lovytes, raminu, uzmiega. Griztu i lova uz 10-15 min vel aliarmas sad.gif . Tada neiskenciu ir nesu i lova. Nesuprantu kas pasidare, jei noretu mamos artumo, tai musu lovoj turetu gerai miegot, bet vistiek keliasi. Tik man jau nereikia lipt is lovos, nuraminu ir viskas (dazniausiai su papu). Jei musu lovoj ramiai miegotu, tai gal tevelis ir neissikraustes butu, bet jam 6h i darba reikia sad.gif Sakyciau dantys, bet ne. Diena auksine mergaite smile.gif Ai, praeis ;D ir vel visa nakti miegos savo lovytej ;D
P.S. viena karta vos jos galvos neuzklojau, potamsiai nemaciau, o jo buvo apsisukus 180 laipsniu kampu ohmy.gif
Atsakyti
Manomaze irgi iki siol miegojo vezime arba lovytej, bet kai pradejo nakti kas 2 val ar net kas 1,5 val. keltis valgyti, tai ir isikeliau pas save i lova, juolab, kad vyras 2 menesiai komandiruotej ir nekitam kambari, o kitam mieste, tai vietos stygiaus kaip ir nejauciam biggrin.gif
Jei bandyciau as ja kilnoti i lovyte ir atgal is jos kai reikia maitinti, tai ir ji butu mazai miegojus, o as aplamai tik sedeciau prie lovytes ir padavineciau soske. Net ir ismokau per sias naktis maitinti atsigulus smile.gif, nes anksciau tai sededama maitindavai ir diena, ir nakti.
Atsakyti
Nu sita tema tai tikrai baisi. :-[ mes irgi miegam kartu nuo pat gimimo. nes kai parsiveziau ja namo migdziau vezimeli, nes tipo nenorejau prisipratint ir t.t. bet kai ryte paziurejau koks tas mano vaikelis atsales, tai man praejo noras atskirai miegoti. jeu geriau tegu buna pripratus su manim, bet nors jauciu ka tas vaikas nakty "veikia". Ypac dabar kai jau didele (10 men) ir daznai nusispardo ir susala. nu ir dar valgom nakty. O lova musu didel ir is sono jos lovyte stovi. Tai jai manau labai patogu, is vienos puses as is kitos puses lovytes grotos wink.gif, o dar ji miega ant plono savo ciuzinuko ir su savo kaldryte, tai kaip ir atskirai gaunas. Ir kad nuspausiu tai sansu nera... wink.gif ;D Ir jai labai ramu, kai prabunda gali mane is kart rankyte paliesti, pirstukas i burna ir ramu...
Atsakyti
Ant nugaros????  Man sake, kad ant sono arba kniupscia - tada neuzsprings atpylusi, tai taip ir iprato miegoti.

As - uz atskirus kambarius. Vaiko lova yra vaiko, tevu lova - tevu. Kai ipratau nuo mazens, tai dabar sunku miegoti net tam paciam kambary, nes, atrodo, pakrutesi, ir vaikas atsibus.

Daug kartu ivairiose vietose rasiau apie miegojimo atskirai privalumus. Pakartosiu kelis:
1. Vaikas jauciasi atskiru zmogumi: ismoksta pats uzmigti be supimo ar papo (jei dar zindomas), reciau keliasi nakti. Greiciausiai paauges nesijaus nejaukiai miegodamas vienas (man iki siol isliko tas nemalonus nejaukumo jausmas).
2. Nenukencia tevu intymus gyvenimas. Gal kam ir smagu del sex iseiti i vonia ar kita kambari, kai vaikas uzmiega, bet man - nea.
3. Instinktai instinktais, bet atskiram kambary mieganciam vaikui sumazeja rizika, kad vaikas susipainios apklotuose (ypac ziema) arba kuris nors vienas is tevu ji uzspaus.  

Man keista, kad tevai atsinesa vaika i lova, nes jiems taip patogiau. Kai maze atsibusdavo, as paprasciausiai iseidavau i jos kambari,   pamaitindavau, padedavau atgal, ir migis tesdavosi. Net sviesos niekur nedegdavau. Vyras kartais ir nepabusdavo kaip reikiant. Tuos naktinio rekimo momemntus, kai dygsta dantukai, o gal kai vaikas nori issireikalauti buvimo salia, tiesiog reikia iskesti - musu merginai tokie triukai praeidavo per pora naktu.

smile.gif
Atsakyti
Man keista, kad tevai atsinesa vaika i lova, nes jiems taip patogiau. Kai maze atsibusdavo, as paprasciausiai iseidavau i jos kambari,   pamaitindavau, padedavau atgal, ir migis tesdavosi. Net sviesos niekur nedegdavau. Vyras kartais ir nepabusdavo kaip reikiant. Tuos naktinio rekimo momemntus, kai dygsta dantukai, o gal kai vaikas nori issireikalauti buvimo salia, tiesiog reikia iskesti - musu merginai tokie triukai praeidavo per pora naktu.

smile.gif

As stebiuosi Tavo kantrybe... Na man, kai maziukui buvo pilvo skausmai, tai apie Auxelio guldyma i jo lovyte net kalbos nebudavo, nes as dzeugdavausi jei jis nakti bent pusvalanduka numigdavo ant manes isikandes papa...  :( Dabar miega savo lovelej iki rytinio atsikelimo valgyti, o tada jau keliauja i mano lova ir miega toliau kartu su manimi ir papu  ;D Stebiuosi ir zaviuosi Mew kantrybe...kad man tokia...
Atsakyti
Xi, xi. O mums kelioneje teko vienam kambary visiems miegoti, nors lovele vezemes. Tai is ryto pradeda kudike jautriau miegoti, as krust - jinai krust ir kukt. Man visi miegai lauk, tada dar daugiau krutu, o toji irgi dar daugiau kruta ir kuksi. Vaje, privargau.

Bet dabar yra galimybe dar viena vaiku kambari isirengti, tai naujasis kudikis irgi tures savo kambari. Tikekimes, kad vyresnioji sese (bus jai apie pusantru metuku) nepaseks naujagimio pavyzdziu ir neprades is naujo nakti budineti, kaip maza. Pasidalinkit mintimis, kaip pametinukai miegojo???

Miau.
Atsakyti
mes irgi miegam vienoje lovoje tongue.gif mums tuoj bus 4 men., visi sako kad negalima - nuspausi, uzgausi, bet as darau kaip man geriau, kai nakti pradeda verkti  :'(uztenka tik ranka uzdeti ir ramu, o jei butu lovytei, nezinia kuo baigtusi.Mano mazoji nuo pat pirmu savaiciu pas mane atsikrauscius ir as esu tuo patenkinta ;D
Atsakyti