Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:49)
Mažas buteliukas purškiamo skysčio akiniams valyti ir mikro pluošto skudurėlis kuprinėje išspręs problemą kokiems 18 metų į priekį (kol skystis pasibaigs) smile.gif Aš prieš rimtą fotografavimą visada nusivalau visą optiką, su kuria ruošiuosi fotografuot, kad paskui nereikėtų gailėtis  mirksiukas.gif

turiu pieštuką tokį , visada juo nusivalau optiką prieš fotografuojant.. bet va skysčio nenaudoju.. galim gal konkrečiau? turbūt tokį galim optikose nusipirkt? Ar reik į ką nors atkreipt dėmesį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 22:57)
turiu pieštuką tokį , visada juo nusivalau optiką prieš fotografuojant.. bet va skysčio nenaudoju.. galim gal konkrečiau? turbūt tokį galim optikose nusipirkt? Ar reik į ką nors atkreipt dėmesį?  g.gif

Skystimą ir skudurėlį pirkau foto parduotuvėj. Skystis skirtas akiniams ir visokiems kitiems lešiams su specialiomis dangomis (būtinai). Skudurėlis berods firmos Hama, taip pat optikai. Man rekomendavo pardavėjas, aš juo patikėjau smile.gif
Atsakyti
o, mokinatės 4u.gif aš irgi tupiu http://photo.net/learn/ ir skaitinėju. Prisiklausiau įvairių patarimų šen bei ten ir nutariau šį savaitgalį taip pat pabandyti fotografuoti RAW. Mačiau atspausdintų nuotraukų skirtumus, bet kol pati neišbandžiau nesuprantu ar man to reikia ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 22:18)
tai zaisliukus fotkinant islaikyma juk gali mazint, nejuda jie labai. o diafragma placiau atverk  - f1,8 neturi? Jau ir su 3,5 geriau butu - labiau tas fonas paplauktu, kaip vvvv noris

Einu pabandysiu

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 22:58)
Elina, man tavo sauniausios nuotraukos su puikiausiu ideju igyvendinimu yra tos, kur matosi daugiau... t.y. kai fotografuoji vaikus, save visu ugiu...

Dėkui, bet noriu su tuo fokusu susitvarkyti

QUOTE(ajas @ 2007 12 20, 23:14)
O tu su autofokusu fotkini ?  g.gif

Ne, viską reguliuoju tankiniu būdu

QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 23:22)

Elina, kai fotografuoji su blykste, diafragmą pridaryk iki kokiu f/9. Žinai, nenoriu tavęs nervuoti, bet tavo amžinos problemos su fokusu jau panašėja į technikos problemą. Yra tokia bėda, žinoma kaip back arba front fokusas. T.y. kada aparatas galvoja, kad sufokusavo teisingai, o realus fokuso taškas būna arčiau arba toliau menamo taško. Tai dažniausiai pagydoma servise sureguliavus aparatą. Gal taip ir nėra, bet taip būna, o pas tave tai amžina bėda.

Nu su 9 dar bandysiu. Blin, visgi galvoju, kad čia mano žiopliškumo problema
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 23:10)
Ne, viską reguliuoju tankiniu būdu

biggrin.gif irgi neblogas budas. l.simpatizuoju tavo uzsispyrimui mirksiukas.gif

o siaip tai - kodel rankiniu fokusuoji? tu lyg ir neturi tos problemos kaip mes su westa, kad mazas objektyvu su imontuotu varikliuku pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 21, 00:17)
biggrin.gif irgi neblogas budas. l.simpatizuoju tavo uzsispyrimui mirksiukas.gif

o siaip tai - kodel rankiniu fokusuoji? tu lyg ir neturi tos problemos kaip mes su westa, kad mazas objektyvu su imontuotu varikliuku pasirinkimas.

lotuliukas.gif Klaviatūra beveik jau be raidžių doh.gif lotuliukas.gif . Geras- tankinis būdas doh.gif

Aš nežinau kodėl rankiniu. Taip pas jus išmokau, kitaip ir nebemoku. Net nežinau kaip susifokusuoti auto būdu blush2.gif

Nu va bandžiau, žaisliukas f3.5 ( tik čia jau mano problema, kad galva nusigrybavo, bet labai apsidžiaugiau, kad gavau išplaukusį foną, niekaip nemokėdavau clap.gif). Dar ir blykstę nevykusiai nusireguliavau, bet skubėjau jums parodyti kiek jūs man daug gerų patarimų duodat wub.gif

user posted image

o čia su Sillwio rekomenduotu f/9 clap.gif , nu nejaugi gavau pagaliau norimą ryškumą smile.gif ? Kaip?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 gruodžio 2007 - 23:37
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 22:32)
geras pasirinkimas  drinks_cheers.gif .  lauksim foto..  smile.gif .. nemažai čia tokių paieškos kelyje  smile.gif

ačiū 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:32)
Žvėriukas žvėriškas smile.gif Sėkmės mokantis suvaldyt. Labai daug atsakymų gali rast ankstesnėse temose ir bloge, už kurį turim būti dėkingi Sansarai.

Taip blog'as nuostabus 4u.gif tikrai nemažai atsigamina pasiskaičius blush2.gif
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 22:38)
tiesa pasakius, siek tiek stebiuosi drasa pirkti toki prabangu "zveri", jeigu dar tik mokaisi? nebent tu ne tokia ir pradinuke, kaip cia prisistatai bigsmile.gif bet anyway - sveikinimai isigyjus ir linkejimai kuo greiciau ir pilniau ji ivaldyt mirksiukas.gif

Aš ne pati pirkau blush2.gif aš tik rinkausi blush2.gif pati gal nebūčiau tokio žvėriuko pirkusi ale MB visom keturiom už kokybę + tiki mano gera ''akim'' tai nepagailėjo ir pasiūlė pasirinkt tarp Cannon 40D ir šito, rinkausi Nikon'ą nes labiau patiko ir galimybės šiek tiek didesnės nei Cannon (nors jis irgi labai super duper).
Esu lankiusi fotografijos būrelį mokyklos laikais, kelis metus, tai šiokį tokį supratimą turiu, bet po ''muilinės'' (nors ir Nikono neblogos šiaip) su šituo atrodo viską mokausi iš naujo biggrin.gif Žiūrėsim kaip čia man seksis blush2.gif Šiaip esu mėgėja fotografuoti vaikus wub.gif dirbu su jais ir savo vieną turiu, man jie nepakartojami exponatai biggrin.gif
Daug aš čia prirašiau 4u.gif

Papildyta:
Sakiau nekomentuosiu kol mokausi ale kai vaiką pamatau tai wub.gif Labai gražus berniukas Elina wub.gif ir prie nuotraukos mano akimis prisikabinti nėra dėl ko rolleyes.gif Man labai miela smile.gif
Atsakyti
turiu technine problema - jau tiek daug tu foto prisikaupe mano kompe, kad PS net nepaveza nieko daryt, ir pastoviai kompas meta, kad hard disk full. I kokius kompaktus perrasot savo nuotraukas saugojimui? Nusipirkau DVD-RW, maniau, dideles talpos (4Gb), bet netiko kazko, ne to formato raso. Nesupratau kodel, t sakant. Turiu DVD kompaktu, i kuriuos irasyta nuotrauku, o cia... g.gif O CD-RW buna dideles talpos? g.gif Is isvis galvojau, gal uzarhivuoti bent (i rar pvz), vis vietos atsilaisvintu, bet idomu, ar foto kokybe paskui nuo to neprasteja jas vel atidarius?

QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 23:35)
Aš nežinau kodėl rankiniu. Taip pas jus išmokau, kitaip ir nebemoku. Net nežinau kaip susifokusuoti auto būdu blush2.gif

nori pasakyt visada sukioji zieda? blink.gif ir vaikus greit judancius fotkindama? blink.gif Ka reiskia nemoku - pastumk ant objektyvo ta daikta i A(uto), o ne M(anual) position ir tiek g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 12 21, 00:43)

Sakiau nekomentuosiu kol mokausi ale kai vaiką pamatau tai  wub.gif  Labai gražus berniukas Elina  wub.gif  ir prie nuotraukos mano akimis prisikabinti nėra dėl ko  rolleyes.gif  Man labai miela smile.gif

Ačiū, Getteer, bet berniuką rodau tik dėl techninių patarimų smile.gif , nei kompozicija, nei kadravimas- visiškai neapgalvoti. Bėgau bandyt patarimus- nustatymus mūsų moksliukų wub.gif
O tu nuo ryt pradėk fotkint savo žvėriuku 4u.gif , labai jau smalsu pamatyt nuotraukytes.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 22:35)

o čia su Sillwio rekomenduotu f/9 clap.gif , nu nejaugi gavau pagaliau norimą ryškumą smile.gif ? Kaip?

o aš vis matau tavo spalvotose nuotraukose keistas kūno spalvas. Įdegęs jis?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 21, 00:45)
nori pasakyt visada sukioji zieda? blink.gif ir vaikus greit judancius fotkindama? blink.gif Ka reiskia nemoku - pastumk ant objektyvo ta daikta i A(uto), o ne M(anual) position ir tiek g.gif

Aha, sukioju blink.gif , nu ir ne tundra aš sakysi? laugh.gif Einu dabar ant A nusistatysiu wacko.gif , gerai, kad vaikai nemiega dar, pakankinsiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 gruodžio 2007 - 23:49
QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 23:46)
Ačiū, Getteer, bet berniuką rodau tik dėl techninių patarimų smile.gif , nei kompozicija, nei kadravimas- visiškai neapgalvoti. Bėgau bandyt patarimus- nustatymus  mūsų moksliukų wub.gif
O tu nuo ryt pradėk fotkint savo žvėriuku 4u.gif , labai jau smalsu pamatyt nuotraukytes.

Hmmm biggrin.gif aš JAU fotkinu blush2.gif fotkinu savo angelus ant eglės lotuliukas.gif mirksiukas.gif

Suprantu, kad ne berniuką rodai ale mirksiukas.gif be to man tos ''žiežirbos/liepsnelės'' akyse labai imponuoja 4u.gif
Atsakyti