Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Getter @ 2007 12 20, 22:27)
Niu va sakiau, kad dar tik jungsiuosi nes ieškom fotiko, ale taip išėjo kad Kalėdos atėjo ankščiau taigi drąsiai jungiuosi prie jūsų.
Fotikas Nikon D 300 +Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC
Kolkas bandysiu šitą žvėriuką suvaldyt ir kai tai pavyks kelsiu ir aš nuotraukytes, o kolkas mokausi iš jūsų  4u.gif
Tikiuosi nesupyksit jei turėsiu milijonus klausimų  blush2.gif   

geras pasirinkimas drinks_cheers.gif . lauksim foto.. smile.gif .. nemažai čia tokių paieškos kelyje smile.gif
Atsakyti
Niu va sakiau, kad dar tik jungsiuosi nes ieškom fotiko, ale taip išėjo kad Kalėdos atėjo ankščiau taigi drąsiai jungiuosi prie jūsų.
Kolkas bandysiu šitą žvėriuką suvaldyt ir kai tai pavyks kelsiu ir aš nuotraukytes, o kolkas mokausi iš jūsų  4u.gif

Fainos jūsų visų nuotraukos  wub.gif

Žvėriukas žvėriškas smile.gif Sėkmės mokantis suvaldyt. Labai daug atsakymų gali rast ankstesnėse temose ir bloge, už kurį turim būti dėkingi Sansarai.

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 22:29)
nu jo - "mazint islaikyma" reiskia ilgint biggrin.gif mane visada fotografiniam zargone glumina tai, kad kalbiskai ivardintas dalykas rodo techniskai priesinga veiksma. Na - atvert diagragma reiskia mazinti f, arba ilginti islaikyma - reiskia mazinti ta skaiciuka po /. tokia motersika logika irnesakyk.gif

Vargas man su jumis, neperkandu niekaip moteriškos logikos lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sillwio, kaip manai, ar man fokusas geriau fokusuotų, jei fotike būtų tas autofokusas? Ar užtenka to, kad optika su autofokusu ir aš čia ieškau kam prikabint savo nemokšiškumo ? g.gif g.gif
Atsakyti

Fainos jūsų visų nuotraukos  wub.gif

tiesa pasakius, siek tiek stebiuosi drasa pirkti toki prabangu "zveri", jeigu dar tik mokaisi? nebent tu ne tokia ir pradinuke, kaip cia prisistatai bigsmile.gif bet anyway - sveikinimai isigyjus ir linkejimai kuo greiciau ir pilniau ji ivaldyt mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:32)
Vargas man su jumis, neperkandu niekaip moteriškos logikos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

dantis tai neblogas turi, kaip matau biggrin.gif taip kad pasistenk ir tau pavyks mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:22)
Gal objektyvas koks aprasojęs buvo?  g.gif

o cia tai ideja..
net nepagalvojau..
bet jauciu, kad kazkas panasaus ir buvo, nes kito pateisinimo nerandu... visos foto turi kazkoki "aprasojima/triuksma/purvinuma"..
bet negi nuo dregno oro tai imanoma? ar cia gerai pakvepuoti i objektyva reikejo pries fotkinant? biggrin.gif
nors dregnom nuo sniego rankom vyras galejo prasinest doh.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 22:35)
sillwio, kaip manai, ar man fokusas geriau fokusuotų, jei fotike būtų tas autofokusas? Ar užtenka to, kad optika su autofokusu ir aš čia ieškau kam prikabint savo nemokšiškumo ?  g.gif  g.gif

Autofokuso variklis, kurio nėra pas tave fotike, yra senas išradimas. Kuo toliau, tuo daugiau objektyvų bus AF-S tipo. Šiuo metu tai gal kiek riboja objektyvo pasirinkimą, nes ne AF-S objektyvų prigaminta daug. Nebijok, tai pasikeis, nes ateitis yra AF-S. Jis greitesnis, tylesnis (išgirstum, kaip fotikas suka mano ne sigmą, žvėrys miške išbėgioja smile.gif ), tikslesnis, taigi nesinervuok.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 22:35)
sillwio, kaip manai, ar man fokusas geriau fokusuotų, jei fotike būtų tas autofokusas? Ar užtenka to, kad optika su autofokusu ir aš čia ieškau kam prikabint savo nemokšiškumo ?  g.gif  g.gif

nu man su mano ...logika atrodo, kad visai dzin, kur tas autofokusas g.gif Del ko turetu but skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 22:38)
o cia tai ideja..
net nepagalvojau..
bet jauciu, kad kazkas panasaus ir buvo, nes kito pateisinimo nerandu... visos foto turi kazkoki "aprasojima/triuksma/purvinuma"..
bet negi nuo dregno oro tai imanoma? ar cia gerai pakvepuoti i objektyva reikejo pries fotkinant?  biggrin.gif
nors dregnom nuo sniego rankom vyras galejo prasinest  doh.gif

Laisvai galėjo, jeigu lauke smargus rūkas arba smulki dulksna. Užtenka pūstelt ir turi keliom minutėm bėdą.
Atsakyti
aciu Gaziulka uz moteriska logika lotuliukas.gif lotuliukas.gif
zinok net uzsirasiau lotuliukas.gif

rasausi visas logikas.. vyriskas, moteriskas, vaikiskas, moksliskas ir t.t.....
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 22:41)
nu man su mano ...logika atrodo, kad visai dzin, kur tas autofokusas g.gif Del ko turetu but skirtumas?

nu va ir man taip atrodo, bet žinai, galvoju mažu ... smile.gif

ačiū, Sillwio smile.gif .. tikiuos, kad ateis, bo jau pradedu ieškot priežasčių kažkur kitur.. unsure.gif nu ir nervinuos unsure.gif

nu va dabar pradėsiu galvot, kad gal ir pas mane aprasojęs objektyvas buvo mastau.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 gruodžio 2007 - 22:46
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:43)
Laisvai galėjo, jeigu lauke smargus rūkas arba smulki dulksna. Užtenka pūstelt ir turi keliom minutėm bėdą.

aciu uz vertinga pamoka... nes tikrai net nepagalvojau.. dabar zinosiu!
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 22:44)
pradėsiu galvot, kad gal ir pas mane aprasojęs objektyvas buvo mastau.gif  doh.gif

Mažas buteliukas purškiamo skysčio akiniams valyti ir mikro pluošto skudurėlis kuprinėje išspręs problemą kokiems 18 metų į priekį (kol skystis pasibaigs) smile.gif Aš prieš rimtą fotografavimą visada nusivalau visą optiką, su kuria ruošiuosi fotografuot, kad paskui nereikėtų gailėtis mirksiukas.gif
Atsakyti