Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 21:00)
doh.gif  nu ką man daryt su tuo fokusu? Kame reikalas? doh.gif  verysad.gif

o su kokia diafragma pvz tie zaisliukai kelediniai daryti?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 22:09)
o su kokia diafragma pvz tie zaisliukai kelediniai daryti?

1/125 f 5.6 ISQ 200 unsure.gif su blykste, M režimu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 gruodžio 2007 - 21:15
QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 21:14)
1/125  f 5.6 ISQ 200 unsure.gif  su blykste

tai zaisliukus fotkinant islaikyma juk gali mazint, nejuda jie labai. o diafragma placiau atverk - f1,8 neturi? Jau ir su 3,5 geriau butu - labiau tas fonas paplauktu, kaip vvvv noris
Atsakyti
vvvv šaunuolė esi good.gif
Atsakyti
Elina, man tavo sauniausios nuotraukos su puikiausiu ideju igyvendinimu yra tos, kur matosi daugiau... t.y. kai fotografuoji vaikus, save visu ugiu... kur matosi idejiniai objektai aplinkui, apranga ir visa kita.. tokiu nuotraukyciu kur tik puse veiduko ir puse rankyciu turi labai daug.. fotografuok didesnius... pleaaaaase biggrin.gif

Abo, kodel? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 21:58)
Abo, kodel?  biggrin.gif  biggrin.gif

Nes darbai gražūs ax.gif
Atsakyti
Zuvelia, serija super. Paskutinis portretas man labiausiai. Prikausto prie monitorias ir nepaleidžia. o šiaip kiekviena nuotraukas vis kitą papildo. Puiku.
Ir išvis, galėtum dažniau savo darbų parodyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 20, 22:00)
doh.gif  nu ką man daryt su tuo fokusu? Kame reikalas? doh.gif  verysad.gif

O tu su autofokusu fotkini ? g.gif
Atsakyti
o aš po dičkės renginio smile.gif .. ir galiu pasidžiaugt, kad šį kartą foto labiau vykusios .. Spalvos geros... WB nusistatinėjau rankiniu.. bet šešėlių neišengiau .. o su blicu, nors ir gesinau kažkiek, vis tiek nieko gero neišėjo.. Išlisndo vėl triukšmai su iso ir aišku fokusas grybavo... unsure.gif unsure.gif .. dar galiu pasidžiaugt , kad ne visiems vaikams viršugalvius nukapojau .. ką iki šiol labai mėgau unsure.gif

Zuvialia , labai patiko serija wub.gif .. tikras pasakojimas .. ir kokybiška smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vauga @ 2007 12 20, 18:02)
sviekutes ir sveikuciai
turi viena klausima. Visos fotkes, kurias padarau, yra formate "nef'. As prie visu ju nezadudirbt, man jas reikia tiesiog paissaugoti kompe ir nusiusti atitinkamiems zmonems ( pvz siadnieninio karnavalo dalyviu mamoms) . Taciau kol as ju nepakadruoju ar kai pkitaip nepastumdau, jos kompe neatsidaro  verysad.gif .
KA DARYYYTTT???  doh.gif
padekit prasau, nes fotkiu daug - sutaupyciau laiko...
"Apdirbti' noresiu tik tas, kurios, mano manymu, bus idomesnes techniniu ir meniniu atzvilgiu.....
ai, lygtais supratau - turbut man reik turet PS?  g.gif ar kokia dar kita programa?

Aš fotografuoju raw ir jpg. jpg tik siuntimams e-mail'u. Peržiūrinėju visada nef'us su ViewNX. Iš raw tiksliau matau spalvas. Kas liečia nef konvertavimą į jpg, tai visi (bent jau populiariausi) raw konverteriai turi paketinio konvertavimo funkciją, kuri dažniausiai vadinama "batch".

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 18:15)
tik siek tiek sviesinau, bet triuksma ir ant originalo matau...
del to ir paklausiau, nes nelabai suprantu nuo ko  g.gif juk kita kart reik zinot  :

Neturiu supratimo. Triukšmas išlenda, kai daug šviesini, bet jei nedaug šviesinai, tai prie ISO 400 tokio triukšmo neturi būti. Gal tai ne triukšmas? Gal objektyvas koks aprasojęs buvo? g.gif

QUOTE(Getter @ 2007 12 20, 18:28)
O ką jūs galvojat apie Picasa 2 programą nuotraukom tvarkyti? Aš ja naudojuosi dažniausiai, bet šiek tiek ir su PS dirbu  ax.gif

Bandžiau kažkada pažaist. Man nepatiko.

QUOTE(zuvialia @ 2007 12 20, 19:38)
Siandien pas mus nykstuko diena.Butu smagu,jei uzkliutu ir nemegstantiems vaiku fotografiju.Aplink save apart sio mazojo neturiu nei vieno gyvo objekto.o vakare nebeber dekyngojo dienos apsvietimo.Taigis.Keliatas is musu nykstuko dienos.Mano mamiskom akim,tai visos dienos sesijos pagrindines nuotaikos siose... labai stengiausi kuo trumpiau... blush2.gif

Nemėgstančių vaikų fotografijų čia berods nėra tongue.gif Yra nenorinčių komentuoti vaikų nuotraukų dėl labai pateisinamų priežasčių smile.gif
Man trečia ledas.

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 19:41)
ar pamenat buvau pacoj pradzioj idejus orchideja i orchideju tema kai visi jas fotografavot  biggrin.gif
siandien paemiau ta pacia nuotrauka ir pabandziau padaryt meniskesne...  blush2.gif
ar pavyko nors kiek?

Pavyko smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 21:18)
tai zaisliukus fotkinant islaikyma juk gali mazint, nejuda jie labai. o diafragma placiau atverk  - f1,8 neturi? Jau ir su 3,5 geriau butu - labiau tas fonas paplauktu, kaip vvvv noris

Kaip suprast mažint? Ilgint gal? Diafragmą atvėrus siaurėja ryškumo zona, gal dėl to problema ir yra.

Elina, kai fotografuoji su blykste, diafragmą pridaryk iki kokiu f/9. Žinai, nenoriu tavęs nervuoti, bet tavo amžinos problemos su fokusu jau panašėja į technikos problemą. Yra tokia bėda, žinoma kaip back arba front fokusas. T.y. kada aparatas galvoja, kad sufokusavo teisingai, o realus fokuso taškas būna arčiau arba toliau menamo taško. Tai dažniausiai pagydoma servise sureguliavus aparatą. Gal taip ir nėra, bet taip būna, o pas tave tai amžina bėda.
Atsakyti
Niu va sakiau, kad dar tik jungsiuosi nes ieškom fotiko, ale taip išėjo kad Kalėdos atėjo ankščiau taigi drąsiai jungiuosi prie jūsų.
Fotikas Nikon D 300 +Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC
Kolkas bandysiu šitą žvėriuką suvaldyt ir kai tai pavyks kelsiu ir aš nuotraukytes, o kolkas mokausi iš jūsų 4u.gif
Tikiuosi nesupyksit jei turėsiu milijonus klausimų blush2.gif

Fainos jūsų visų nuotraukos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 22:22)
Kaip suprast mažint? Ilgint gal? Diafragmą atvėrus siaurėja ryškumo zona, gal dėl to problema ir yra.

nu jo - "mazint islaikyma" reiskia ilgint biggrin.gif mane visada fotografiniam zargone glumina tai, kad kalbiskai ivardintas dalykas rodo techniskai priesinga veiksma. Na - atvert diagragma reiskia mazinti f, arba ilginti islaikyma - reiskia mazinti ta skaiciuka po /. tokia motersika logika irnesakyk.gif
Atsakyti