QUOTE(vauga @ 2007 12 20, 18:02)
sviekutes ir sveikuciai
turi viena klausima. Visos fotkes, kurias padarau, yra formate "nef'. As prie visu ju nezadudirbt, man jas reikia tiesiog paissaugoti kompe ir nusiusti atitinkamiems zmonems ( pvz siadnieninio karnavalo dalyviu mamoms) . Taciau kol as ju nepakadruoju ar kai pkitaip nepastumdau, jos kompe neatsidaro
.
KA DARYYYTTT???
padekit prasau, nes fotkiu daug - sutaupyciau laiko...
"Apdirbti' noresiu tik tas, kurios, mano manymu, bus idomesnes techniniu ir meniniu atzvilgiu.....
ai, lygtais supratau - turbut man reik turet PS?
ar kokia dar kita programa?
Aš fotografuoju raw ir jpg. jpg tik siuntimams e-mail'u. Peržiūrinėju visada nef'us su ViewNX. Iš raw tiksliau matau spalvas. Kas liečia nef konvertavimą į jpg, tai visi (bent jau populiariausi) raw konverteriai turi paketinio konvertavimo funkciją, kuri dažniausiai vadinama "batch".
QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 18:15)
tik siek tiek sviesinau, bet triuksma ir ant originalo matau...
del to ir paklausiau, nes nelabai suprantu nuo ko
juk kita kart reik zinot :
Neturiu supratimo. Triukšmas išlenda, kai daug šviesini, bet jei nedaug šviesinai, tai prie ISO 400 tokio triukšmo neturi būti. Gal tai ne triukšmas? Gal objektyvas koks aprasojęs buvo?
QUOTE(Getter @ 2007 12 20, 18:28)
O ką jūs galvojat apie Picasa 2 programą nuotraukom tvarkyti? Aš ja naudojuosi dažniausiai, bet šiek tiek ir su PS dirbu
Bandžiau kažkada pažaist. Man nepatiko.
QUOTE(zuvialia @ 2007 12 20, 19:38)
Siandien pas mus nykstuko diena.Butu smagu,jei uzkliutu ir nemegstantiems vaiku fotografiju.Aplink save apart sio mazojo neturiu nei vieno gyvo objekto.o vakare nebeber dekyngojo dienos apsvietimo.Taigis.Keliatas is musu nykstuko dienos.Mano mamiskom akim,tai visos dienos sesijos pagrindines nuotaikos siose... labai stengiausi kuo trumpiau...
Nemėgstančių vaikų fotografijų čia berods nėra
Yra nenorinčių komentuoti vaikų nuotraukų dėl labai pateisinamų priežasčių
Man trečia ledas.
QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 19:41)
ar pamenat buvau pacoj pradzioj idejus orchideja i orchideju tema kai visi jas fotografavot
siandien paemiau ta pacia nuotrauka ir pabandziau padaryt meniskesne...
ar pavyko nors kiek?
Pavyko
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 21:18)
tai zaisliukus fotkinant islaikyma juk gali mazint, nejuda jie labai. o diafragma placiau atverk - f1,8 neturi? Jau ir su 3,5 geriau butu - labiau tas fonas paplauktu, kaip vvvv noris
Kaip suprast mažint? Ilgint gal? Diafragmą atvėrus siaurėja ryškumo zona, gal dėl to problema ir yra.
Elina, kai fotografuoji su blykste, diafragmą pridaryk iki kokiu f/9. Žinai, nenoriu tavęs nervuoti, bet tavo amžinos problemos su fokusu jau panašėja į technikos problemą. Yra tokia bėda, žinoma kaip back arba front fokusas. T.y. kada aparatas galvoja, kad sufokusavo teisingai, o realus fokuso taškas būna arčiau arba toliau menamo taško. Tai dažniausiai pagydoma servise sureguliavus aparatą. Gal taip ir nėra, bet taip būna, o pas tave tai amžina bėda.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso