QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 12 20, 13:25)
Is toli fotografuojant lubos nepades. Tai ir as kalu tiesiai. Na bet man nuotraukos nepatinka. O gal as per daug is saves noriu, nes vyrui atrodo viskas ok.
Nezinau kaip pas tave, bet maniskis d50 nevaldo mano SB-800 per wireless, bet SB-800 moka isijungti nuo vidinines d50 impulso. Meginau savaitgali taip. Pasidejau blykste (su difuzorium) arciau zmoniu (geriau butu koks mini statyvas) taip, kad dalinai pasviestu galine siena ir zmoniu grupe - rezultatai puikus. Beda tik viena, blykste "uzsidega" maksimaliu galingumu, bet padarius pora kadru matosi rezultatai ir galinguma galima sumazint. Rimtesni fotikai (d70/d80/d200 ir t.t.) valdo blykste per wireless. Va ten turi buti geris, nes tada pilnai veikia ttl.
Nezinau. Pamegink. Man suveike puikiai.
P.S. dabar sove mintis, kad jei saleje bus daugiau fotografu, kad ir su muilinemis, tai tavo blykste naudosis visi, kas fotografuos su blykstemis
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 20, 14:00)
Sillwio, tu irgi turi blykste, idomu kokia. Pas mane SB 800. Turiu pora klausimu apie ja..... Tai nezinau ar klausti, ar galesi atsakyti....
na jei ka tai surasysiu klausimukus...
1. instrukcijoj rasoma, kad maziausias iso gali buti net 3. Bet, jeigu uzsidedu blykste ant fotiko, ji is karto soka ant 100. ta prasme, kai blykste su fotiku kartu maziausias iso - 100. Padidinti galiu, o idomu ar pamazinti irgi galima. Nes pasetbejau, kadd nuemus blyskte nuo fotiko galiu kuo lengviausiai ISO sumazinti iki 3.
2. Ar blykstes galingumas tai ir yra iso? reguliuoji iso ir reguliuojasi galingumas? (sorry jei visiskai nusisneku, instrukcija tik siandien parkeliaus ).
Sillwio, turiu dar klausimeli... Ar glai buti, kad su blykste trumpiausias islaikymas tik 0/200s?
na jei ka tai surasysiu klausimukus...
1. instrukcijoj rasoma, kad maziausias iso gali buti net 3. Bet, jeigu uzsidedu blykste ant fotiko, ji is karto soka ant 100. ta prasme, kai blykste su fotiku kartu maziausias iso - 100. Padidinti galiu, o idomu ar pamazinti irgi galima. Nes pasetbejau, kadd nuemus blyskte nuo fotiko galiu kuo lengviausiai ISO sumazinti iki 3.
2. Ar blykstes galingumas tai ir yra iso? reguliuoji iso ir reguliuojasi galingumas? (sorry jei visiskai nusisneku, instrukcija tik siandien parkeliaus ).
Sillwio, turiu dar klausimeli... Ar glai buti, kad su blykste trumpiausias islaikymas tik 0/200s?
Pas mane taip pat SB-800.
1. Nuimta nuo fotiko blykste valdai tu. Kai uzdedi, ja valdo fotikas.
2. Tikrai ne. ISO blyksteje juk keciasi pagal ISO fotike. Vienam is automatiniu rezimu fotikas pats reguliuoja galinguma. Jei perjungi blykste i M, galinguma gali kaitaliot pati.
1/200s buti gali, bet tai yra daug.
As pats dar su blykste nelabai atsirinkau. Vis paskaitau instrukcija, vis pamaigau mygtukus, bet pagrinde naudoju TTL arba B-TTL (atrodo taip vadinasi ).
Drumbacele, siulau kartu studijuoti ir dalintis patirtim. Blykstes instrukcija storesne uz fotiko instrukcija, o ir parasyta nelabai aiskiai
Uzuolaida*, Drumbacele - jums is vis jokio vargo, pas jus abi gi D80.