Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 12 20, 13:25)
Is toli fotografuojant lubos nepades. Tai ir as kalu tiesiai. Na bet man nuotraukos nepatinka. O gal as per daug is saves noriu, nes vyrui atrodo viskas ok.

Nezinau kaip pas tave, bet maniskis d50 nevaldo mano SB-800 per wireless, bet SB-800 moka isijungti nuo vidinines d50 impulso. Meginau savaitgali taip. Pasidejau blykste (su difuzorium) arciau zmoniu (geriau butu koks mini statyvas) taip, kad dalinai pasviestu galine siena ir zmoniu grupe - rezultatai puikus. Beda tik viena, blykste "uzsidega" maksimaliu galingumu, bet padarius pora kadru matosi rezultatai ir galinguma galima sumazint. Rimtesni fotikai (d70/d80/d200 ir t.t.) valdo blykste per wireless. Va ten turi buti geris, nes tada pilnai veikia ttl.
Nezinau. Pamegink. Man suveike puikiai.
P.S. dabar sove mintis, kad jei saleje bus daugiau fotografu, kad ir su muilinemis, tai tavo blykste naudosis visi, kas fotografuos su blykstemis smile.gif

QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 20, 14:00)
Sillwio, tu irgi turi blykste, idomu kokia. Pas mane SB 800. Turiu pora klausimu apie ja..... Tai nezinau ar klausti, ar galesi atsakyti.... smile.gif
na jei ka tai surasysiu klausimukus...
1. instrukcijoj rasoma, kad maziausias iso gali buti net 3. Bet, jeigu uzsidedu blykste ant fotiko, ji is karto soka ant 100. ta prasme, kai blykste su fotiku kartu maziausias iso - 100. Padidinti galiu, o idomu ar pamazinti irgi galima. Nes pasetbejau, kadd nuemus blyskte nuo fotiko galiu kuo lengviausiai ISO sumazinti iki 3.
2. Ar blykstes galingumas tai ir yra iso? reguliuoji iso ir reguliuojasi galingumas? (sorry jei visiskai nusisneku, instrukcija tik siandien parkeliaus  blush2.gif  ).
Sillwio, turiu dar klausimeli...  blush2.gif  Ar glai buti, kad su blykste trumpiausias  islaikymas tik 0/200s?

Pas mane taip pat SB-800.
1. Nuimta nuo fotiko blykste valdai tu. Kai uzdedi, ja valdo fotikas.
2. Tikrai ne. ISO blyksteje juk keciasi pagal ISO fotike. Vienam is automatiniu rezimu fotikas pats reguliuoja galinguma. Jei perjungi blykste i M, galinguma gali kaitaliot pati.
1/200s buti gali, bet tai yra daug.
As pats dar su blykste nelabai atsirinkau. Vis paskaitau instrukcija, vis pamaigau mygtukus, bet pagrinde naudoju TTL arba B-TTL (atrodo taip vadinasi smile.gif ).
Drumbacele, siulau kartu studijuoti ir dalintis patirtim. Blykstes instrukcija storesne uz fotiko instrukcija, o ir parasyta nelabai aiskiai smile.gif

Uzuolaida*, Drumbacele - jums is vis jokio vargo, pas jus abi gi D80.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 gruodžio 2007 - 14:51
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 15:41)
Drumbacele, siulau kartu studijuoti ir dalintis patirtim. Blykstes instrukcija storesne uz fotiko instrukcija, o ir parasyta nelabai aiskiai smile.gif

Uzuolaida*, Drumbacele - jums is vis jokio vargo, pas jus abi gi D80.

kad neaiskiai taijau taip doh.gif maniau akd tik man vienai baisu ja skaityti, o ir perskaitai tai nieko nesupranti lotuliukas.gif
ok, mokysiemises kartu wink.gif

Sillwio, o tai su kuo reguliuoti blykstes stipruma?

niu as dar neissiaiskinau kame tas paprastumas turint d80 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 20 gruodžio 2007 - 14:58
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 20, 14:56)
kad neaiskiai taijau taip  doh.gif  maniau akd tik man vienai baisu ja skaityti, o ir perskaitai tai nieko nesupranti  lotuliukas.gif
ok, mokysiemises kartu wink.gif

Sillwio, o tai su kuo reguliuoti blykstes stipruma?

niu as dar neissiaiskinau kame tas paprastumas turint d80 biggrin.gif

Pacioje blyksteje jis reguliuojasi, jeigu blekste ne ant fotiko, bet tau to visiskai nereikia, nes ijungus wireless rezima blykste "kalbasi" su fotiku lygiai taip, lyg ji butu uzdeta ant fotiko. Atsiveria visikai naujos galimybes. As sito rezimo dar nestudijavau, nes pas mane jis neveikia.
Kai blykste ant fotiko, impulso stiprumo reguliuot nereikia (o reguliuojasi jis fotiko meniu), nes automatika susitvarko puikiai, tik naudok ttl rezima.
Atsakyti
Na nežinau nežinau g.gif
Pas mane D200 ir ta pati blykstė, bet per wireless niekaip neišeina unsure.gif Kažko turbūt neperkandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 12 20, 15:13)
Na nežinau nežinau  g.gif
Pas mane D200 ir ta pati blykstė, bet per wireless niekaip neišeina  unsure.gif  Kažko turbūt neperkandu  blush2.gif

Kazko neperskaitei iki galo smile.gif Va cia gana trumpai ir labai aiskiai aprasyta http://www.kenrockwe...n/ittlslave.htm
Atsakyti
Sveiki visi,
jau kuri laika paskaitau Jusu tema. Matau, kad Jus visi cia labai daug ir gerai nusimanot, tad noriu paklaust nuomones, kuri is situ dvieju konkreciu variantu (fotoaparatu) rinktumetes ir kodel? ax.gif
1 variantas
2 variantas
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 14:36)
gali būti mastau.gif  .. matyt kažką ne taip suskaičiau.. nu bet kokiu atveju patarimai vis tiek būtų naudingi.. visų  smile.gif

vakar nusinešiau tik fotiką ir štatyvą, nes reikėjo dalyvius fotkint prie tokios liniuotės (kur nusikaltėlius fotografuoja) biggrin.gif organizatoriai man pastatė lempą iš šono, tai visai normaliai išėjo fotkinant nuo štatyvo. bet toliau fotkinau ant auto blush2.gif nes apšvietimas buvo tragiškas. o šiandien visiems patiko nuotraukos lotuliukas.gif aišku, pati nesu patenkinta rezultatu doh.gif bet tiek to jau.
Atsakyti
Sveiki,
Labai persiprasau uz foto isemima is ND.Isemiau su mintim,kad is visu triju ji buvo silpniausia ir mano akim,o ja norejau pakeisti kita.Taciau del tam tikru trukdziu uzsivelinau..
Bet labai noriu pasveikinti inc 4u.gif saunuole! thumbup.gif

Opa paskutinioji tavo mazylio foto patiko nemaziau,negu toji,kuria isemei is kudros.Labai graziai suzaidei su sviesa. 4u.gif Geros keliones 4u.gif

Californios nuotraukiuku negaliu vertinti,kol pati neisbandziau blykstes.Atrodo,kad tai nera lengva.. g.gif

vvvv,tavuosius komentarus valgiau,kaip saldumynus..Smagu,kad esi,ir smagu,kad issakai jausma fotografijai.

Desiree,gaila,kad isemei savaji dryziuka.Labai jausmynga fotografija wub.gif

Getter,kazkaip nelabai supratau klausima.Cia turejai minty klausima apie objektyvus?

Atsakyti
Sillwio, aciu tau labai, man jau dabar daug kas aiskiau smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mylia @ 2007 12 20, 16:29)
Sveiki visi,
jau kuri laika paskaitau Jusu tema. Matau, kad Jus visi cia labai daug ir gerai nusimanot, tad noriu paklaust nuomones, kuri is situ dvieju konkreciu variantu (fotoaparatu) rinktumetes ir kodel?  ax.gif
1 variantas
2 variantas

Mylia, manau pirkdama bet kuri is situ variantu, nenusivilsi wink.gif cia jaupaciai reikia pasirinkti
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 12:57)
ačiū, Sansara.. dar grybauju aš PS  unsure.gif .. bandau analizuot, ką ne taip dariau.. faktas - nenusistačiau WB , reikėjo įsijungt blizą  g.gif dar užkeltas ISO mano akimis  g.gif .. bet atsidarius pilnai diafragmą ryškumo zona nugrybaudavo, o pridarius ilgėjo išlaikymas.. tada, tokiu atveju be šansų vaikus judinčius nufotografuot  unsure.gif

as vakar savo vaiko svente irgi fotkinau, jeigu idomu cia daugiau foto - vaikai
siaip salygos, mano galva, sudetingiau nebuna. as visaip stengiausi isvengti blykstes, nes isorines neturiu, o tas kalimas tiesiai i kakta man nei psichologiniu poziuriu, nei rezultatu nepatinka unsure.gif Variau ant S beveik viska (uzrakto pirmumas), nustaciau apie 1/40 - 1/60 islaikyma, ISO uzkeliau aukstai (ir ant 800 bandziau, ir su 1600), WB ir ant kaitriniu ir ant kitu lempu bandziau uzstatyt, galiausiai AUTO pasitenkinau, ir pirmyn. Nekazin kokia is manes spece, bet bandymu ir klaidu metodu sitaip geriausiai buvo. didziaja dali foto teko tvarkyt su PS - auto colors ir auto levels, jeigu dar reikejo.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2007 12 20, 15:29)
Sveiki visi,
jau kuri laika paskaitau Jusu tema. Matau, kad Jus visi cia labai daug ir gerai nusimanot, tad noriu paklaust nuomones, kuri is situ dvieju konkreciu variantu (fotoaparatu) rinktumetes ir kodel?  ax.gif

Labas.
Pazvengiau smagiai is Topo Centro skelbimu smile.gif Kas cia per fotikai, kad filmavimo galimybes ir skaitmeninio zoom'o nera smile.gif
Jei rimtai, tai as rinkciausi Nikon. Kodel? Tai labai subjektyvu. Nikon'as man tiesiog labiau patinka biggrin.gif Cia ne bajeris. Abu jie vienodai geri. Kuris smagiau prie rankos "limpa", ta ir pirk.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 20, 15:41)
as vakar savo vaiko svente irgi fotkinau, jeigu idomu cia daugiau foto - vaikai
siaip salygos, mano galva, sudetingiau nebuna. as visaip stengiausi isvengti blykstes, nes isorines neturiu, o tas kalimas tiesiai i kakta man nei psichologiniu poziuriu, nei rezultatu nepatinka unsure.gif Variau ant S beveik viska (uzrakto pirmumas), nustaciau apie 1/40 - 1/60 islaikyma, ISO uzkeliau aukstai (ir ant 800 bandziau, ir su 1600), WB ir ant kaitriniu ir ant kitu lempu bandziau uzstatyt, galiausiai AUTO pasitenkinau, ir pirmyn. Nekazin kokia is manes spece, bet bandymu ir klaidu metodu sitaip geriausiai buvo. didziaja dali foto teko tvarkyt su PS - auto colors ir auto levels, jeigu dar reikejo.

ačiū labai 4u.gif .. nu spalvos ir ryškumas nepalyginamai geresni unsure.gif .. šiandien sąlygos bus dar blogesnės .. ten salė iš viso prastai apšviesta ..o ir judėjimui vietos mažai ..svarstau ar teleobjektyvą neštis ar 30mm ar iš viso kitinį užsidėt unsure.gif
Atsakyti