o mums vakar su mažiu buvo pirmoji eglutė darželyje.. foto peržiūrėjau .. nieko gero .. visos rūžavos kažkokios, neryškios nesusitvarkiau
kaip tik šiandien ir dičkės eglė
QUOTE(Getter @ 2007 12 20, 12:23)
Sveikutės
Žadu jungtis prie jūsų, tik kolkas vyksta fotoaparato paieškos.
Gal galit pasakyt kokios yra universalios linzės? Sigmos pvz.
Ačiukas
Žadu jungtis prie jūsų, tik kolkas vyksta fotoaparato paieškos.
Gal galit pasakyt kokios yra universalios linzės? Sigmos pvz.
Ačiukas
Labas Junkis drasiai.
Ka turi omeny - univrsalios? Didelio zoom'o? Ziurek sigma 18-200 OS. Kaip universalus visai neblogas stiklas +turi optini stabilizatoriu. Kita alternatyva Tamron 18-250. Zoom'as didesnis, bet nera stabilizatoriaus.
QUOTE(Sansara @ 2007 12 20, 12:54)
ačiū, Sansara.. dar grybauju aš PS .. bandau analizuot, ką ne taip dariau.. faktas - nenusistačiau WB , reikėjo įsijungt blizą dar užkeltas ISO mano akimis .. bet atsidarius pilnai diafragmą ryškumo zona nugrybaudavo, o pridarius ilgėjo išlaikymas.. tada, tokiu atveju be šansų vaikus judinčius nufotografuot
QUOTE(Sansara @ 2007 12 20, 12:54)
tik zaluma reik kazkaip paslept, nes dabar plaukai, kelnes.. viskas zalia...
bent jau pas mane
Sveikinu ND laimėtoją
Nedalyvavau ND, nes neradau tinkamo darbo, bet ko kaišiot nebesinoti
California, nu man tai nuostabūs tavo bandymai su nauja blykste.
Westa, neškis trikojį būtinai ir nė kiek nekompleksuok. Juk čia tavo vaiko šventė, tegu kiti fotkina su muilinukėm, su kuo turi, o tu juk gali GERAI nufotkinti ( parašyk man pas ką į kursus eini)
Nedalyvavau ND, nes neradau tinkamo darbo, bet ko kaišiot nebesinoti
California, nu man tai nuostabūs tavo bandymai su nauja blykste.
Westa, neškis trikojį būtinai ir nė kiek nekompleksuok. Juk čia tavo vaiko šventė, tegu kiti fotkina su muilinukėm, su kuo turi, o tu juk gali GERAI nufotkinti ( parašyk man pas ką į kursus eini)
QUOTE(sillwio @ 2007 12 20, 12:43)
Man viskas gerai. Nezinau kaip canon, taigi negaliu duot garantuotu patarimu, bet pastebejau, kad nikon wb nuvaziuoja jei fotografuoju fill flash. Jei renkuosi normalu ttl, wb taisyti nereikia.
Kai fotografuoju is toli, nuimu difuzoriu ir kalu tiesiai (ne nuo lubu). Kai atstumas didelis, sviesa pakankamai neblogai issiklaido.
Kad trumpiausia 1/60 netikiu. Negali buti. Pamegink islaikymo prioriteta ir pamatysi, kad tikrai trumpiau. Pas mane nikon d50 sinchronizuojasi prie 1/500s.
Sveikinu!
Neturejau laiko nei pakomentuot, nei prabalsuot, bet ta butinai padarysiu. Geriau veliau, negu niekad.
Pritariu.
Kai fotografuoju is toli, nuimu difuzoriu ir kalu tiesiai (ne nuo lubu). Kai atstumas didelis, sviesa pakankamai neblogai issiklaido.
Kad trumpiausia 1/60 netikiu. Negali buti. Pamegink islaikymo prioriteta ir pamatysi, kad tikrai trumpiau. Pas mane nikon d50 sinchronizuojasi prie 1/500s.
Sveikinu!
Neturejau laiko nei pakomentuot, nei prabalsuot, bet ta butinai padarysiu. Geriau veliau, negu niekad.
Pritariu.
Is toli fotografuojant lubos nepades. Tai ir as kalu tiesiai. Na bet man nuotraukos nepatinka. O gal as per daug is saves noriu, nes vyrui atrodo viskas ok.
Westa, be blykstes nelabai apsieisi. Vaiku renginius jau fotografavau kokius 3. Kaip jau kazkur rasiau, reikia placios ryskumo zonos=uzdaryti diafragma=dideja islaikymas=judantys vaikai i dvasias pavirsta Zinok, cia ir statyvas nelabai pades. Vakar vakare fotografavau savo vaiki prie egles. Nuo statyvo. Egle ryski, o vaikas Tai manasis patarimas,- nebijok blykstes. Tai geriau negu isvi jokiu nuotrauku.
Inc
Inc, didziausi sveikinimai tu tikra saunuole, tavo darbelis patiko labiausiai saunu, kad daugumos nuomones del jo sutapo Ir vis gi isduokpaslapti kokiu budu padarei toki apsvietima?
Matau, kad kalbat apie blysktes... Ir as isigijau jau kuris laikas, ir taip pat nelabai susitvarkau, o ir meniu blykstes durniau nebuna..... Jauciu prireiks nemazai laiko kol ja perkasiu.
Sillwio, tu irgi turi blykste, idomu kokia. Pas mane SB 800. Turiu pora klausimu apie ja..... Tai nezinau ar klausti, ar galesi atsakyti....
na jei ka tai surasysiu klausimukus...
1. instrukcijoj rasoma, kad maziausias iso gali buti net 3. Bet, jeigu uzsidedu blykste ant fotiko, ji is karto soka ant 100. ta prasme, kai blykste su fotiku kartu maziausias iso - 100. Padidinti galiu, o idomu ar pamazinti irgi galima. Nes pasetbejau, kadd nuemus blyskte nuo fotiko galiu kuo lengviausiai ISO sumazinti iki 3.
2. Ar blykstes galingumas tai ir yra iso? reguliuoji iso ir reguliuojasi galingumas? (sorry jei visiskai nusisneku, instrukcija tik siandien parkeliaus ).
yra ir dar kokie 300 klausimu bet geriau meginsiu studijuoti instrukcija....
taigi Californija girl, Elina ir visi kiti kurie turi blysktes vienykimes ir iveikim jas pagaliau
Papildyta:
ir man idomu
as siandien irgi fotografavau renginuka kaledini, tai blysktes nustatymas i lubas visiskai nepadejo, nuotraukos buvo tamsios. O i prieki net nesusimasciau jos nukreipti
reikia patirties su ta blyskte, arba kad taipkas akis i aki viska isaiskintu
Sillwio, turiu dar klausimeli... Ar glai buti, kad su blykste trumpiausias islaikymas tik 0/200s?
Matau, kad kalbat apie blysktes... Ir as isigijau jau kuris laikas, ir taip pat nelabai susitvarkau, o ir meniu blykstes durniau nebuna..... Jauciu prireiks nemazai laiko kol ja perkasiu.
Sillwio, tu irgi turi blykste, idomu kokia. Pas mane SB 800. Turiu pora klausimu apie ja..... Tai nezinau ar klausti, ar galesi atsakyti....
na jei ka tai surasysiu klausimukus...
1. instrukcijoj rasoma, kad maziausias iso gali buti net 3. Bet, jeigu uzsidedu blykste ant fotiko, ji is karto soka ant 100. ta prasme, kai blykste su fotiku kartu maziausias iso - 100. Padidinti galiu, o idomu ar pamazinti irgi galima. Nes pasetbejau, kadd nuemus blyskte nuo fotiko galiu kuo lengviausiai ISO sumazinti iki 3.
2. Ar blykstes galingumas tai ir yra iso? reguliuoji iso ir reguliuojasi galingumas? (sorry jei visiskai nusisneku, instrukcija tik siandien parkeliaus ).
yra ir dar kokie 300 klausimu bet geriau meginsiu studijuoti instrukcija....
taigi Californija girl, Elina ir visi kiti kurie turi blysktes vienykimes ir iveikim jas pagaliau
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 14:07)
žalia.. raudona.. aišku kalėdinės spalvos, bet ...
Desireeeee, pasidalink kokią amuniciją nešies, kai užduotį kalėdinę pildysi .. gal kas nors gali pasidalint patirtim į ką atkreipt dėmesį fotografuojant tokiose patalpose ...
ir šiandien vienodai kaip atrodysiu, bet nusivilksiu štatyvą
Desireeeee, pasidalink kokią amuniciją nešies, kai užduotį kalėdinę pildysi .. gal kas nors gali pasidalint patirtim į ką atkreipt dėmesį fotografuojant tokiose patalpose ...
ir man idomu
as siandien irgi fotografavau renginuka kaledini, tai blysktes nustatymas i lubas visiskai nepadejo, nuotraukos buvo tamsios. O i prieki net nesusimasciau jos nukreipti
reikia patirties su ta blyskte, arba kad taipkas akis i aki viska isaiskintu
Sillwio, turiu dar klausimeli... Ar glai buti, kad su blykste trumpiausias islaikymas tik 0/200s?
QUOTE(westa @ 2007 12 20, 12:07)
žalia.. raudona.. aišku kalėdinės spalvos, bet ...
kažką maišot. renginukų nefotografuoju ten Bitutė atsakinga buvo už šventės fotografavimą
QUOTE(vvvvv @ 2007 12 20, 14:03)
tik zaluma reik kazkaip paslept, nes dabar plaukai, kelnes.. viskas zalia...
bent jau pas mane
bent jau pas mane
Pas mane ne zalia.
Desiree, tai ar gavai leidima parodyti nuotraukas ?
QUOTE(Desiree @ 2007 12 20, 14:21)
kažką maišot. renginukų nefotografuoju ten Bitutė atsakinga buvo už šventės fotografavimą
gali būti .. matyt kažką ne taip suskaičiau.. nu bet kokiu atveju patarimai vis tiek būtų naudingi.. visų