QUOTE(wyshnia @ 2007 12 17, 21:21)
Nuotaikinga nuotrauka, ale tokia daugiau pasinė
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 17, 21:46)
Nu sakau, pasikonsultuosiu fotoskyrely - ar dideli triuksmai sioms nuotraukoms maiso?
o del sitos norejau trupuciuka paklaust - norejau, kad eglutes lemputes butu taip, kaip cia ir gavosi. Bet tam turejau super uzkelti ISO. Kokiu dar budu galeciau pasiekt toki efekta? Placiai atverus diafragma, ir tas lemputes paliekant periferijoje? jeigu gerai atsimenu, lyg
C-girl paskutiniame vaiko portrete tokie spalvoti taskai matesi
Nėra čia triukšmo
Turi atidaryti diafragmą ir palikti lemputes ne fokuse. ISO tam neturi jokios įtakos.
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 17, 21:53)
Pakonsultuokit, prašau kas - kaip nuklonuojat nereikalingus objektus? Aš bandau tokia eiga : naujas sluoksnis, Filter, Vanishing Point, Create Plane Tool, Stamp Tool. Ir kažkaip nelabai dailiai gaunasi
Gal dar yra kokis būdas?
clone stamp tool. kartais dar healing brush.
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 12 17, 21:55)
Beje, prasau pagalbos su PS.. Kadravau nuotrauka (kirpau visai nedaug) ir issaugojus, is 1.2 MB liko vos 300 KB... Kodel?
Kaip reikia issaugoti, kad nuotraukos dydis nepakistu ???
O cia mano namu darbas foto mokykloje...
Matyt pasirinkai mažesnę kokybę išsaugodama. Ką turi omenyje sakydama, kad nuotraukos dydis nepakistų? Dydis kilobaitais (ar megabaitais) nieko nesako apie nuotraukos kokybę, ją galima tik spėti. Siūlau nesiciklinti ties nuotraukos dydžiu. Jei kokybė nesikeičia - kuo mažiau kilobaitų, tuo geriau.
Namų darbų alaus nekomentuoju.
QUOTE(Desiree @ 2007 12 17, 22:15)
Rūkymas kenkia... akys pradeda žvairuoti...
Desiree, man užspausta labai.
QUOTE(Elina @ 2007 12 17, 22:28)
Čia mano bandymai su lempomis
( žinokit, "objektai" jau kategoriškai atsisako fotografuotis
nerandu pateisinimo tai tuščiai erdvei viršuje.
QUOTE(Elina @ 2007 12 17, 22:54)
Nešiojuosi baltą filtrą, visada pataisau rankinį wb, bet vistiek gaunasi- oranžinė
Gal filtras tau tik atrodo baltas?
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 17, 22:57)
man tip top - irgi kiek tik su baltu lapu nustatau, atrodo, nepataikau. kai buvau pamokelej kur prie Nikon priklause, tai tas fotografas sake, kad neverta net zaisti su tuo PRE, ant auto geriausia, blogiausiu atveju, ant kaitriniu lempu perjungia, kai kambary fotkina. Bet gal cia tik jam taip.
Auto iš tikro pataiko 99%. Aš fotografuoju ant auto, bet raw formatu dėl to 1 likusio procento. Jei auto wb nesusitvarko, galima visada pataisyt. Kita vertus wb į šiltesnę ar šaltesnę pusę pataisau gana dažnai, kad nuotraukai priduot vieną ar kitą nuotaiką.
QUOTE(wyshnia @ 2007 12 18, 00:02)
Merginos (ir vaikinai), dar karta labai prasau pamokos, kaip jus tuos sluoksnius PS padarot, kad po to viena tamsinat, kita sviesinat Ir as noriu moket
Aš sluoksniais retai naudojuos. Daugiau spontaniškai, negu sistemiškai. Būtų gera bent jau pramokt, nes tai vienas iš galingiausių ps įrankių. Gal visi paieškom tutorialų?
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso