Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 12:01)
sekantį ketvirtadienį Kūdros tema Autoportretai. prašom dalyvauti  4u.gif

ir dar įkeliu nuotrauką, apie kurią šnekėjau Gaziulkai. Su šešėliu.

user posted image

Labai noriu išmokti šitaip fotografuoti. Su šešėliais. Niekaip nesuprantu: turi būt tamsu? pasišvieti lempa? Blykstės nenaudoji?
Atsakyti
Labai patiko desiree auto thumbup.gif gerai su sviesom ir seseliais, cia apsvietimas tik is lango?

o va pas mus modeliuku atvaziavo kaledoms, dukterecios mano, va viena jau padariau, ivertinkit mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Latoya, mano nuotraukoje ten paprastas namų apšvietimas. Kambaryje, kuriam buvau šviesos buvo išjungtos, šviesa sklido iš kito kambario.

Gražų modeliuką svečuose turit 4u.gif Dėl nuotraukos, vėlgi tavo stilius atpažįstamas smile.gif Man gal čia tik kvadratinė kompozicija nelabai tinka. norisi arba horizontaliai arba vertikaliai. Mergaitė žiūri į kažką apačioje, tai norisi matyti ir man į ką ji žiūri. Kadangi nesimato, tai apkarpius kiek griežčiau, žvilgsnis taip nepasimestų, kaip kvadratinėje kompozicijoje. Na ir dabar dar bežiūrint akys užkliuvo už vamzdžio dešinėje. Nors labai ir netrukdo jis ten.
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 12 16, 13:34)
Labai patiko desiree auto thumbup.gif gerai su sviesom ir seseliais, cia apsvietimas tik is lango?

o va pas mus modeliuku atvaziavo kaledoms, dukterecios mano, va viena jau padariau, ivertinkit mirksiukas.gif
user posted image

Man labai patinka tavo vertimas į j/b. Vis bandau ir aš.
Įkeliu porą nuotraukų pademonstruot skirtumus. Tik norėjau paklaust, ar pastebit fokusavimo ir ryškumo skirtumą? Šįkart buvau su akinukais bigsmile.gif . Man atrodo, kad čia ir buvo problema. Su akinukais daug stipriau susifokusavau. Nu pasakykit ką manot? ( čia dariau foto dviem režimais M ir TV)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 16 gruodžio 2007 - 13:47
QUOTE(Elina @ 2007 12 16, 12:46)
Įkeliu porą nuotraukų pademonstruot skirtumus. Tik norėjau paklaust, ar pastebit fokusavimo ir ryškumo skirtumą? Šįkart buvau su akinukais bigsmile.gif . Man atrodo, kad čia ir buvo problema. Su akinukais daug stipriau susifokusavau. Nu pasakykit ką manot? ( čia dariau foto dviem režimais M ir TV)

skirtumas matosi ryškiai. Pati tą problemą turėčiau išspręsti. Reikia pasitikrinti akis ir užsisakyti tinkamus akinius...
Man pirmoji visai nieko. Gana šiltas ir atviras portretas. Atrodo ir nebesipriešina fotografuojamas, a`? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 15:04)
skirtumas matosi ryškiai.

bigsmile.gif Tai gal tikrai problema buvo dėl prasto regėjimo. Niekaip nesuprasdavau, kodėl negaunu reikalingo ryškumo

QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 15:04)
Atrodo ir nebesipriešina fotografuojamas, a`?  smile.gif

smile.gif jau juokas jam iš mano bandymų ima. O dar kai pamatė, kad akinius užsidėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 01:30)
smile.gif sakai keistos mano nuotraukos  smile.gif  matai, koks žmogus tokios ir nuotraukos  4u.gif

tikrai ne visos, tik ta sakiau, keistos nuotaikos, kur konkursine darbar mirksiukas.gif siaip tai grazios man labai tavo nuotraukos, albuma pirkciau nesusimascius. oj, matau ir daugiau ka pakomentuot, bet veliau, vaziuojam eglutes pirkt, labai jau veinas pilietis ragina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 16, 13:10)
bigsmile.gif  Tai gal tikrai problema buvo dėl prasto regėjimo. Niekaip nesuprasdavau, kodėl negaunu reikalingo ryškumo
smile.gif  jau juokas jam iš mano bandymų ima. O dar kai pamatė, kad akinius užsidėjau biggrin.gif

žinok aš tą patį savo nuotraukose pastebėjau. Tai reikės ir man taisyti problemą.

O kad jau juokas iš tavo bandymų ima, gerai. Reiškias nesipriešins fotografuojamas. Pirmoje man atsiskleidė kažkiek jo asmenybė. O tas jau yra gerai.

Gaziulka, smagus užsiėmimas elgutės pirkimas 4u.gif
O ta nuotauka, nėra eilinis dienos kadras. Ten iš trumpametražinio filmo. Užtai keistai ir žiūrisi.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 14:23)
Gražų modeliuką svečuose turit  4u.gif  Dėl nuotraukos, vėlgi tavo stilius atpažįstamas  smile.gif  Man gal čia tik kvadratinė kompozicija nelabai tinka. norisi arba horizontaliai arba vertikaliai. Mergaitė žiūri į kažką apačioje, tai norisi matyti ir man į ką ji žiūri. Kadangi nesimato, tai apkarpius kiek griežčiau, žvilgsnis taip nepasimestų, kaip kvadratinėje kompozicijoje. Na ir dabar dar bežiūrint akys užkliuvo už vamzdžio dešinėje. Nors labai ir netrukdo jis ten.

o gerai tai ar blogai, kad stilius atpazistamas?jau truputi pasimeciau g.gif
o del kvadrato manau tu teisi, tik ten pasaliniu visokiu aplinkui buvo, teko apkirpti, o vamzdi masciau ar nuimti, bet man jis cia visai netrukdo, kaip tik erdve daugiau jauciasi, ne taip tuscia.

QUOTE(Elina @ 2007 12 16, 14:46)

skirtumas tikrai didelis, pirmoji labai man patinka, ryski kiek veido daugiau noretus ir butu super. antroji isplaukus, fokusas pabeges. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 12 16, 14:16)
o gerai tai ar blogai, kad stilius atpazistamas?jau truputi pasimeciau g.gif
o del kvadrato manau tu teisi, tik ten pasaliniu visokiu aplinkui buvo, teko apkirpti, o vamzdi masciau ar nuimti, bet man jis cia visai netrukdo, kaip tik erdve daugiau jauciasi, ne taip tuscia.

savas stilius yra gerai.
Tik manau visi laaaaaaaaaaaaabai atsipūsim sulaukę pavasario, kai dienos ilgės, bus daugiau šviesos, lengviau fotografuoti. Mažai beliko laukti..
Atsakyti
Mano raganaitė verysad.gif . Net šukuotis negalime, galvytė išberta unsure.gif, skauda

user posted image
Atsakyti
Desiree, geras tavo autoportretas bigsmile.gif As irgi pamaniau, kad cia dienos sviesa, pro langa. Matau rysku skirtuma, kada seselis atsitiktinis, del to kad siaip gavosi, o kada "groja" kadre - tada visai kitaip yra.

QUOTE(Elina @ 2007 12 16, 10:56)
Kokia tu graži bigsmile.gif

Tu irgi biggrin.gif mirksiukas.gif Pupeliuk, pati nuotrauka ne mano - kaip iki menulio man iki tokiu nuotrauku irnesakyk.gif

Pasipuosem eglute, tai irgi uzsikabliavau zaisliukus fotkint - pagalvojau, kad kita ND tema galetu buti Kaledinis zaisliukas. Pasirodo, visai nera taip paprasta, kaip atrode vakar pasiziurejus i bites_majos ir dar kzk zaisliukus g.gif Bet cia tik siaip ideja, gal ND laimetojas geresniu tures rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 16 gruodžio 2007 - 21:09