Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Na cia nieko ypatinga - kaip bitele sake ''ka maciau..'' smile.gif Labai noriu 35mm objektyvo, nes kazkaip nebetelpa man Guscius - auga matyt biggrin.gif

...kaip Gusciukas anatomijos mokesi...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 15, 23:03)
turiu klausimu:

ar gerai matomas veido seselis ant baltos sienos fotografuojant portreta yra klaida?
blykstes zyme ant lupos, skruostu, nosies ir pan taip pat?

cia klausiu apie standartinius portretus, kur nepretenduojama pvz i samoninga taisykliu lauzyma rolleyes.gif

kad teisingiau atsakyti į tavo klausimuką reiktų pamatyti nuotrauką. Iš teorinės pusės yra geriau pasikausčiusių, todėl kai prisijungs tikrai tau atsakys. o ką aš galiu pasakyti. Va ką tik atspausdinau vieną jb nuotrauką. Tiesa, ne portretas, bet visu ūgiu, su šešėliu ant baltos sienos. Blykstė nebuvo naudota, šviesa sklido tik iš kito kambario, pro pravertas duris. Man tarkim net labai puikiai žiūrisi, ryt kai jau bus išdžiuvę galėsiu įdėti kaip pavyzdį. Bet esu mačiusi nuotraukų, kur kažkiek panašūs šešėliai gadina vaizdą. Blykstės atspindžiai taip pat, reiktų pamatyti, kad pasakyti gadina vaizdą ar ne. Linkusi manyti, kad vis tik sprendžiama konkrečiai nuotraukai. Vieną puoš, o kitą gadins. Ir tikrai nereikėtų apsiriboti taisyklėmis. Kartais to nepastebėdami jas sulaužom ir gaunam puikius rezultatus.
Atsakyti
bigsmile.gif Guscius wub.gif ner ka pasakyt apie tavo foto wub.gif viskas tobula,o del to 35mm tai gera mintis mirksiukas.gif as dabar tik su juo ir fotografuoju,kiek reikia prisiartinu po to su PS,prasyk Senio salcio mirksiukas.gif ,juk zinau kad jis tau geras dovanas nesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2007 12 16, 00:28)
bigsmile.gif Guscius wub.gif ner ka pasakyt apie tavo foto wub.gif viskas tobula,o del to 35mm tai gera mintis mirksiukas.gif as dabar tik su juo ir fotografuoju,kiek reikia prisiartinu po to su PS,prasyk Senio salcio mirksiukas.gif ,juk zinau kad jis tau geras dovanas nesa biggrin.gif

pala pala... su kokiu 35mm? kodel nieko nezinau g.gif o del Senio Salcio tai sirdis neleidzia prasyt, ims dar ir atnes, o tas gi besanus pinigus kainuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 00:28)
kad teisingiau atsakyti į tavo klausimuką reiktų pamatyti nuotrauką. Iš teorinės pusės yra geriau pasikausčiusių, todėl kai prisijungs tikrai tau atsakys. o ką aš galiu pasakyti. Va ką tik atspausdinau vieną jb nuotrauką. Tiesa, ne portretas, bet visu ūgiu, su šešėliu ant baltos sienos. Blykstė nebuvo naudota, šviesa sklido tik iš kito kambario, pro pravertas duris. Man tarkim net labai puikiai žiūrisi, ryt kai jau bus išdžiuvę galėsiu įdėti kaip pavyzdį.  Bet esu mačiusi nuotraukų, kur kažkiek panašūs šešėliai gadina vaizdą. Blykstės atspindžiai taip pat, reiktų pamatyti, kad pasakyti gadina vaizdą ar ne. Linkusi manyti, kad vis tik sprendžiama konkrečiai nuotraukai. Vieną puoš, o kitą gadins. Ir tikrai nereikėtų apsiriboti taisyklėmis. Kartais to nepastebėdami jas sulaužom ir gaunam puikius rezultatus.

suprantu, kad galutiniam rezultate ivariai gali buti, bet siaip idomu, kaip yra kalbant apie tradicini tvarkinga portreta. bandziau fotkint ND ir susiduriau, foto dedu zemiau, man tai trukdo tiek seselis, tiek blykste ant nago, nosies, lupyciu siek tiek. Isvis pamazu arteju prie isvados, kad viduj, vakare, su kambarine sviesa ir be isorines blykstes net nera ka pradet fotkint doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 15, 23:39)
suprantu, kad galutiniam rezultate ivariai gali buti, bet siaip idomu, kaip yra kalbant apie tradicini tvarkinga portreta. bandziau fotkint ND ir susiduriau, foto dedu zemiau, man tai trukdo tiek seselis, tiek blykste ant nago, nosies, lupyciu siek tiek. Isvis pamazu arteju prie isvados, kad viduj, vakare, su kambarine sviesa ir be isorines blykstes net nera ka pradet fotkint doh.gif

tas tikrai netiesa. su vidine šviesa dar ir kaip galima gauti gerų rezultatų. Gal tik reik perprasti tą šviesą, ir tų lempučių trūkumus paversti privalumais, sužaidžiant aštriais šešėliais... Nors gal fotografuojant vaikus jie nelabai tinkami.. Na net nežinau. Kaip sakiau, ryt parodysiu savo paprastų lempučių apšvietimo darbus, jei aišku pavyks susitarti su skaneriu.
Pirmoje foto man ne šešėlis, o lango stiklas trukdo. Jei būtų tik siena, tai viskas tvarkoje. Gal tik dar šviesinčiau kiek veiduką. Man asm. pirmoje tas šešėlis visai nemaišo.

O jei antra nuotrauka blykstės atspindžių pavyzdys, tai taip pat nemanau, kad tai yra klaida.
Papildyta:
Wyshnia, buvau įpratusi prie tavo jb foto, tai dabar ir man keista matyti spalvas, bet labai miela 4u.gif Labai susidomejąs anatomijos pamokėle mažulis.
Nors man ankstesnis spalvotas portretukas labiau patiko 4u.gif

Elina, sveikinimai laimėjus konkursą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 16 gruodžio 2007 - 01:06
Aha, Elina - sveikinimai thumbup.gif Matai, jau tavo pomegis ir apciuopiama nauda pradeda nest bigsmile.gif Kur dar kruva neapciuopiamo pasididziavimo savim didis.gif

Desiree, lauksiu tavo nuotrauku.
tai langa ten galima kirpt, siaip tik ikeliau netvarkytas foto, norejau issiaiskint, kaip ten turi buti tvarkingai su seseliais ir atspindziais mirksiukas.gif
beje, tavo foto konkurse tai is tikruju labai keistos ir be galo liudnos (net neturiu tikslaus zodzio) nuotaikos ten. taip ir maniau, kad si - tavo.

o va pupeliuko foto tai maniau, kad c_girl padare cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 16 gruodžio 2007 - 01:14
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 16, 00:11)
Aha, Elina - sveikinimai thumbup.gif Matai, jau tavo pomegis ir apciuopiama nauda pradeda nest bigsmile.gif Kur dar kruva neapciuopiamo pasididziavimo savim didis.gif

Desiree, lauksiu tavo nuotrauku.
tai langa ten galima kirpt, siaip tik ikeliau netvarkytas foto, norejau issiaiskint, kaip ten turi buti tvarkingai su seseliais ir atspindziais mirksiukas.gif
beje, tavo foto konkurse tai is tikruju labai keistos ir be galo liudnos (net neturiu tikslaus zodzio) nuotaikos ten. taip ir maniau, kad si - tavo.

o va pupeliuko foto tai maniau, kad c_girl padare cool.gif

smile.gif sakai keistos mano nuotraukos smile.gif matai, koks žmogus tokios ir nuotraukos 4u.gif

O Pupeliukas tikra šaunuolė. Dar pasikartosiu nors ir jau sakiau. Labai nuostabu, kad pateikei darbą, kuris yra visai kitoks, nei tavo fotografinis stilius. Labai liuks, kai fotografai sugeba nustebinti pateikdami kažką, ko tikrai iš jų nesitikima. Balionų tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 16 gruodžio 2007 - 01:34
ačiū visiems už komentarus apie mano Ickų biggrin.gif jo, su fokusu man vis dar bbėėėėėddddooossss biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 16, 02:05)
Elina, sveikinimai laimėjus konkursą  4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 16, 02:11)

Ačiū labai. Vis dėl to, kažkodėl man svarbesni Jūsų ir Kudros vertinimai unsure.gif . Beje, jūsų foto -labai dailios. Tiesą sakant, nesitikėjau pirmos vietos, nes pati matau kas ne taip
Kokia tu graži bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 16 gruodžio 2007 - 10:58
4u.gif Krūva balionų Elinai 4u.gif Šuonuolė tu!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O dėl mano nuotraukos - daug klaidų pati matau joje, bet buvo smagu pažaist biggrin.gif galvoju šią idėją pabandyt įgyvendint be klaidų.. pažiūrėsim kas gausis smile.gif labai patiko Desiree užvestas žaidimas autoportretu smile.gif

Gaziulka, tavo nuotrauka irgi nebloga wink.gif pati darei?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 16, 09:57)
labai patiko Desiree užvestas žaidimas autoportretu smile.gif

sekantį ketvirtadienį Kūdros tema Autoportretai. prašom dalyvauti 4u.gif

ir dar įkeliu nuotrauką, apie kurią šnekėjau Gaziulkai. Su šešėliu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 16 gruodžio 2007 - 11:23