Žinau tik vieną jei pries tave kažkas kelia ranką, reikia atgal duoti taip kad kitą katrą net nepagalvotu apie tai. Atsimenu kai aš dar mokinukė buvau, viena mergaite bande prieš mane pakelti ranką, tai taip skėliau, kad visą gyvenimą pasižiūrėjus į veidrodį mane atsimena. Žinau, kad taip blogai, bet kitos išeities man nebuvo. Jei bučiau nusileidus tai gal butu mane stumde kas netingeje.
QUOTE(Donatute @ 2007 12 12, 13:37)
Žinau tik vieną jei pries tave kažkas kelia ranką, reikia atgal duoti taip kad kitą katrą net nepagalvotu apie tai. Atsimenu kai aš dar mokinukė buvau, viena mergaite bande prieš mane pakelti ranką, tai taip skėliau, kad visą gyvenimą pasižiūrėjus į veidrodį mane atsimena. Žinau, kad taip blogai, bet kitos išeities man nebuvo. Jei bučiau nusileidus tai gal butu mane stumde kas netingeje.
ir as panasiai esu pasielgus vaikystej takart apsigyniau visiems laikams, nors aisku nebuvo tokio ziaurumo, tiesiog vaikiskas kivircas....
Bet deja ne visi vaikai yra tokie tvirti psichologiskai, kad pastovetu uz save, kitiems truksta palaikymo seimoje, treti siaip uzdaro budo ir niekas nezino apie ju problemas
As tik nelabai suprantu..negi mokyklos direktorius neturi jokios galios ? As, direktoriaus vietoje, paprasciausiai ismesciau tokias mokines is mokyklos..Nuo to tik visiems geriau butu: ir mokytojams, ir normaliems mokiniams. Kai ismestu dar is keliu mokyklu, gal mastyt pradetu..nebent jau visiskai viskas "iki lempos"
Ir apskritai, po tokiu "pasireiskimu"...tokioms turetu buti skirtas priverstinis gydymas..psichai nepakaltinami, bet juos gydyt reikia. O tos merginos tikrai turi su psichika problemu..joms kokiu slopinanciu reiktu pavartoti..
Ir is viso, prieinu isvados, kad mokykloj ant kiekvieno kampo turi stoveti kameros..tada butu tvarka..ir vargsams mokytojams butu lengviau dirbti. Vaiksciotu koridoriais, po du, uz rankyciu susikibe..kaip senais gerais laikais Ir pliusuotus sijonus reiktu i mokyklas sugrazinti..kad maziau puikavimosi vieniems pries kitus butu. Butu lygybe brolybe
Ir apskritai, po tokiu "pasireiskimu"...tokioms turetu buti skirtas priverstinis gydymas..psichai nepakaltinami, bet juos gydyt reikia. O tos merginos tikrai turi su psichika problemu..joms kokiu slopinanciu reiktu pavartoti..
Ir is viso, prieinu isvados, kad mokykloj ant kiekvieno kampo turi stoveti kameros..tada butu tvarka..ir vargsams mokytojams butu lengviau dirbti. Vaiksciotu koridoriais, po du, uz rankyciu susikibe..kaip senais gerais laikais Ir pliusuotus sijonus reiktu i mokyklas sugrazinti..kad maziau puikavimosi vieniems pries kitus butu. Butu lygybe brolybe
QUOTE(Donatute @ 2007 12 12, 12:37)
savo laikais tai gal ir buvo galima, o dabar kiekvienas snarglius savo teises išmano, o neduok Dieve dar turi motiną politikę ar tėvą buvusį boksininką.
įprastais atvejais aš irgi pasisakyčiau už davimą atgal. bet... tas galioja kai kova garbinga -- vienas prieš vieną ir jėgos apylygės, o jei smurtautojų daug, arba jie stipresni, bet koks pasipriešinimas iš aukos pusės sukelia tik dar didesnę agresiją. dar geriau -- teisus yra tas, kuris nukentėjo labiau. jei tau įspyrė, o tu pastūmei, ir spardytojas nugriuvo ir prasiskėlė galvą -- išeina taip, kad smurtavai tu. stipriau nukentėjęs, o juo labiau jo tėveliai, vargu ar sutiks, kad jis "prisiprašė". taip kad čia gana slidus dalykas.
As tik nelabai suprantu..negi mokyklos direktorius neturi jokios galios ? As, direktoriaus vietoje, paprasciausiai ismesciau tokias mokines is mokyklos..Nuo to tik visiems geriau butu: ir mokytojams, ir normaliems mokiniams. Kai ismestu dar is keliu mokyklu, gal mastyt pradetu..nebent jau visiskai viskas "iki lempos" blink.gif
užsienyje taip ir daroma. prisidribai -- lauk iš mokyklos. ir reikės dar gerai pasiieškot kitos mokyklos, į kurią priimtų. neblogas spyris į sėdimąją ir vaikui, ir tėvams. bet Lietuvoj gi negalima vaikučių šitaip traumuoti.
QUOTE(Arti @ 2007 12 12, 12:46)
As tik nelabai suprantu..negi mokyklos direktorius neturi jokios galios ? As, direktoriaus vietoje, paprasciausiai ismesciau tokias mokines is mokyklos..Nuo to tik visiems geriau butu: ir mokytojams, ir normaliems mokiniams. Kai ismestu dar is keliu mokyklu, gal mastyt pradetu..nebent jau visiskai viskas "iki lempos"
Jonavoj? Ten serga visas miestelis.
Siūlau švietimo ministerijai įsikišti į šį reikalą ir įvertinti tos mokyklos direktoriaus, mokytojų ir auklėtojų moralę. Ir tegul pedagogai susimąsto ar tikrai jie yra verti algos pakelimo? Jeigu toje klasėje būtų mano buvusi auklėtoja, prisiekiu, tokiu dalykų nebūtų atsitikę. Ji buvo griežta, tačiau lankydavo visų vaikų šeimas, daug bendraudavo su tėvais, padėdavo sunkiau gyvenantiems. Mokėjo skatinti gerą elgesį bei tinkamu laiku ir budu nubausti blogiečius. Pas mus buvo padaužų, bet mūsų auklėtoja turėjo stiprią įtaką vaikų elgesiui. Metams begant ji tapo direktoriaus pavaduotoja. Mūsų mokykloms reikia tokių žmonių, kaip mano buvusi auklėtoja.
QUOTE(Lane @ 2007 12 12, 10:12)
Ėjo į policiją, į mokyklą, pas merginas, kurios terorizavo, keitė mokyklas, niekas nepadėjo. Bet matau, kad merginoms jau bus nekas, nes tauta, ypač paaugliai vaikinai žada keršyt... Kaip šauksi, taip atsilieps.. Šiaip negerai, nes dar daugiau agresijos bus sukelta. Jiems geriau reikia išaiškint, ką jie blogai darė, kad kaltę ir atsakomybę pajustų. Tiek užtektų..
kalbeti? tu manai tiem gyvuliam tai pades?manai jiem zodziai kazka reiskia? netikiu nu smerkit,bet sioje vietoje busiu ziauri-duot kiekvienai i skura taip,kad GYVENIME DAUGIAU NE MINTIES NEKILTU TAIP DARYT as uz tai,kad visko taip nepalikt
lietuvoje nuolat kalbama apie vaikų teises, bet retai kada prisimenamos pareigos, todėl vaikučiai nevaldomi siautėja, mokyklų valdžia nieko nedaro, o tėveliai uos gina. pati buvau tapusi emocinio teroro mokykloje auka, ko pasekoje du kartus bandžiau žudytis (buvau maždaug tos mergaitės amžiaus), bet tu vaikų niekas nesutramdė, nei mokytojai, nei direktorius. o ir mano mama sakydavo 'viskas susitvarkys'. geriau pasijutau tik perėjusi į kitą mokyklą, bet iki šiol nepasitikiu kitais žmonėmis ir nepasirašau jokiam komandiniam darbui. manau, tokių vaikų, kurie engiami mokykloje, o jų nieks neapgina yra ir daugiau. o kol mokyklos valdžia bimbinės po užsienius, o mamytės ir tėveliai manys, kad pasaulis sukasi apie jų 'lelius' (iki šiol nesuprantu, kodėl vaikai taip vadinami), kurie yra patys geriausi ir tobuliausi ir jiems negalima nieko drausti - niekas ir nesikeis
Aš pakraupus tų paauglių žvėriškumu, pedagogų abejingumu ... Bet LT tai virsta iš mados į normą .. Tai mergaitei buvo vienintelė išeitis - nykt iš Lietuvos, nes čia būtų ją visur tie besmegeniai pasiekę, juk tokia "atrakcija" ..
Bet juk visą šį reikalą užkūrė kelios zavadylos . Kokioms reikia būti mankurtėms, kad visai nebijot pasėkmių O gal tyčia pasirinko tokią auką, kurios be tėvų nėr kam apgint. Būtų turėjus vyresnių brolių, ar draugų - oj būtų atsirūgę toms pacankėms. Greit viskas būtų pasibaigę
Ir dar. Kas keisčiausia pačios žiauriausios yra merginos. Vaikinams turbūt pritrūktų fantazijos ir kantrybės šitaip užsisėst, sistemingai visus pjudyt. Iš kur tiek neapykantos?.... Baisu, baisu....
Bet juk visą šį reikalą užkūrė kelios zavadylos . Kokioms reikia būti mankurtėms, kad visai nebijot pasėkmių O gal tyčia pasirinko tokią auką, kurios be tėvų nėr kam apgint. Būtų turėjus vyresnių brolių, ar draugų - oj būtų atsirūgę toms pacankėms. Greit viskas būtų pasibaigę
Ir dar. Kas keisčiausia pačios žiauriausios yra merginos. Vaikinams turbūt pritrūktų fantazijos ir kantrybės šitaip užsisėst, sistemingai visus pjudyt. Iš kur tiek neapykantos?.... Baisu, baisu....
Šiaip, reikėtų temos pavadinimą pakoreguoti, juk visa tai vyko ne Elektrėnuose, o Jonavoje.
Kažkuriam forume mačiau, jog organizuojama akcija uždegti žvakutes prie dviejų tos mergaitės buvusių mokyklų. 15 val. ir 15,30 val.
Gal Jonaviškės prisijungs?
Taip pat perskaičiau siūlymą uždegti žvakutes ir prie tų pabaisų, kurios privedė mergaitę prie savižudybės, butų durų, tegu žino žmonės šalia ko gyvena. Kažkas net siūlė klijuot ant durų užrašą "čia gyvena žudikė".
Puiku, jog žmonės neabejingi.
Kažkuriam forume mačiau, jog organizuojama akcija uždegti žvakutes prie dviejų tos mergaitės buvusių mokyklų. 15 val. ir 15,30 val.
Taip pat perskaičiau siūlymą uždegti žvakutes ir prie tų pabaisų, kurios privedė mergaitę prie savižudybės, butų durų, tegu žino žmonės šalia ko gyvena. Kažkas net siūlė klijuot ant durų užrašą "čia gyvena žudikė".
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 12, 14:06)
nieks nesikeičia Žinai, dar yra virtuali peticija dėl šio įvykio. Nenori čia jo pareklamuot?
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 12, 15:06)
Šiaip, reikėtų temos pavadinimą pakoreguoti, juk visa tai vyko ne Elektrėnuose, o Jonavoje.
Sutinku su tavo pasliūlymu, Upsiuk
Bet aš nemoku koreguoti temos pavadinimo, gal moderatorės gali padėti?