Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(renax @ 2007 12 12, 11:48)
Zinote sakes kai paziuriu kelintokes , bliamba ir kokia karta auga .

va va, o kai kitoj temoj buvo užvesta panaši tema, dauguma mamų pareiškė, kad tai yra išsigalvojimai.

o šiaip po tokių įvykių norisi vos ne viešos keršto akcijos. žinau, nusikalbu. tiesiog šiuo metu turiu tokias emocijas.
Atsakyti
Tokių temų vengiu dėl to, kad skauda...bet parašysiu...o ką tėvai padarė be kelių mokyklų pakeitimo...Aš ir šalį būčiau pakeitus, ir plytas Anglijoj nešiuočiau, bet iš ten iš viso būčiau išvažiavus ir savo vaiką išvežus....nes kas gi daugiau savo vaikus apgions, jei ne tėvai...Tai ne kaltinimas jokiu būdu, tai apgailestavimas, keista ir nesuprantam viltis, kad kažką kažkas išspręs, mokykla kita, direktorius, psichologė...
Užuojauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 12 gruodžio 2007 - 12:04
QUOTE(renax @ 2007 12 12, 12:48)
sakes cia yra vaizdai http://www.lnk.lt/di...pic.php?t=18772
Kolonke - Milda mokosi 1vidurinej gyvena lietavoj. lietavos 29 pirma laiptine pirmas aukstas

Gryfka - Ieva, Melynas dzemperis, gyvena neringos 13, 3 Vidurine 10 klase

mazha_ - Ausra,mokosi 6 pagrindinej ,10 b.

grifka-ieva mokosi db 3vidurinej 10klasej.
milda-kolonke mokosi 1vidurinej gyvena lietavoj. tuoj tikslei suzinosiu kur

Zinote sakes kai paziuriu kelintokes , bliamba ir kokia karta auga .

nu nezinau ka tokiom mazgem padaryt nuskust plikai tikrai,ziurkes paskutines............
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 12 12, 11:59)
Tokių temų vengiu dėl to, kad skauda...bet parašysiu...o ką tėvai padarė be kelių mokyklų pakeitimo...Aš ir šalį būčiau pakeitus, ir plytasAnglijoj nešiuočiau, bet iš ten iš viso būčiau išvažiavus ir savo vaiką išvežus....nes kas gi daugiau savo vaikus apgions, jei ne tėvai...Tai ne kaltinimas jokiu būdu, tai apgailestavimas, keista ir nesuprantam, viltis, kad kažką kažkas išspręs, mokykla kita, direktorius, psichologė...
Užuojauta.

iš dalies gal ir logiška, bet... negi taip išeina, kad per kažkokius dalbajobus neturi teisės savo šalyje gyvent ramiai?

o tuos pedagogus, mažų mažiausiai, išpirdolint iš darbo.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2007 12 12, 12:48)
bliamba ir kokia karta auga .

Karta auga, ar kažkas ją augina?.... verysad.gif

Nemačiau laidos, neskaičiau, bet kur dar kreipėsi tėvai dėl savo vaiko?
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 13:05)
iš dalies gal ir logiška, bet... negi taip išeina, kad per kažkokius dalbajobus neturi teisės savo šalyje gyvent ramiai?

o tuos pedagogus, mažų mažiausiai, išpirdolint iš darbo.

...tai ta diskusija, kurioje aš nuleidžiu rankas, nes...na iš kur tie "pavargę" "pedagogai", jei ne nuo vaikų, "auginamų" tokių tėvų, kurie ko gero tėvų vardo neverti...iš kur, ir kaip jie tokiais tapo...Jie juk per vieną dieną nevirto...dar truputį ir galima jau kaltinti prieš tai buvusį režimą ir t.t. ir pan.
Aš nežinau atsakymo į jūsų klausimą, todėl tiesiog išvažiuočiau (pažįstu tokių šeimų), jei nepadėdų kreipimaisi į aukštesnes instancijas (bet prieš tai kreipčiausi į kelias valdžias, įskaitant penktąją). Mano galva tėvai mergaitės ko gero gal irgi buvo pavargę, nežinau, iš kokios šeimos mergaitė, bet jų neveiksnumas....mane užmuša.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 12 gruodžio 2007 - 12:15
QUOTE(norako @ 2007 12 12, 12:07)
Karta auga, ar kažkas ją augina?....  verysad.gif

Nemačiau laidos, neskaičiau, bet kur dar kreipėsi tėvai dėl savo vaiko?

Ėjo į policiją, į mokyklą, pas merginas, kurios terorizavo, keitė mokyklas, niekas nepadėjo. Bet matau, kad merginoms jau bus nekas, nes tauta, ypač paaugliai vaikinai žada keršyt... Kaip šauksi, taip atsilieps.. sad.gif Šiaip negerai, nes dar daugiau agresijos bus sukelta. Jiems geriau reikia išaiškint, ką jie blogai darė, kad kaltę ir atsakomybę pajustų. Tiek užtektų..
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 12 12, 12:12)
tai ta diskusija, kurioje aš nuleidžiu rankas, nes...na iš kur tie "pavargę" "pedagogai", jei ne nuo vaikų, "auginamų" tokių tėvų, kurie ko gero tėvų vardo neverti...iš kur, ir kaip jie tokiais tapo...Jie juk per vieną dieną nevirto...dar truputį ir galima jau kaltinti prieš tai buvusį režimą ir t.t. ir pan.
Aš nežinau atsakymo į jūsų klausimą, todėl tiesiog išvažiuočiau (pažįstu tokių šeimų), jei nepadėdų kreipimaisi į aukštesnes instancijas (bet prieš tai kreipčiausi į kelias valdžias, įskaitant penktąją). Mano galva tėvai mergaitės ko gero gal irgi buvo pavargę, nežinau, iš kokios šeimos mergaitė, bet jų neveiksnumas....mane užmuša.

šeima ką galėjo tą darė. gal ne viską iki galo. bet tikrai abejingi nebuvo.
o pedagogai -- direktorius, mokytojai žinojo, ir jiems buvo nusispjaut.
Atsakyti
Galima mane bus apkaltinti prorežimiška nuostata, bet čia ir pasimato viešosios nuomonės nebuvimo baisumas, ar kada galėjai pamanyti, kad mažam mieste kas nors ką padarytų tokio, nes buvo gėda prieš kitus (tiems, kas neturi savo gėdos...), o jei dar sužinos tėvai, darbovietė. Per tokius dalykus nukenčia laisvė, nes ji suprantama kaip "laisvė daryti ką noriu", nes niekas negali uždrausti, asmeninio gi "draudiko" neišugdyta, ko gero dėl tos pačios "atsakomybės" ant valstybės pečių, šitiek metų režimo puoselėto...taigis...toks užburtas ratas man tik matosi...
Tiesą sakant jaučiu tik nostalgija bendruomeniškumui, su viešaja nuomone, bet ir su atsakomybe ant savo pečių už veiksmus...
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 13:24)
šeima ką galėjo tą darė. gal ne viską iki galo. bet tikrai abejingi nebuvo.
o pedagogai -- direktorius, mokytojai žinojo, ir jiems buvo nusispjaut.

Tai jų problemos, suprantat, tai jų problemos, tai jų sąžinės, proto, širdies, nuodėmių kelias, jei mums nepakeliui, tai nepakeliui. Aš, kaip mama, esu atsakinga, parduočiau viską už grašius ir išsikelčiau į kaimą, garbės žodis, jei kalbu iš šeimos pozicijos.
Jei kalbu kaip pilietė...ką aš padariau, kad tokį direktorių pakeistų kitas?...Nors man žiauriai baisu, kad toks abejingumas, labai baisu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 12 gruodžio 2007 - 12:28
sitoje istorijoje yra dar viena nekaltai zuvusi mergaite, tik jos artimieji atsisako apie tai kalbeti...toje mokykloje situacija susiklosciusi tokia, jog taponebevaldoma ir visiems i tai nusispjauti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SUPERŽMONA: 12 gruodžio 2007 - 12:30
QUOTE(SUPERŽMONA @ 2007 12 12, 13:29)
sitoje istorijoje yra dar viena nekaltai zuvusi mergaite, tik jos artimieji atsisako apie tai kalbeti...

Aš suprantu juos....tik...jei niekas nekalbės, tai juk niekas ir nesikeis...bet suprantu.
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 12 12, 13:30)
Aš suprantu juos....tik...jei niekas nekalbės, tai juk niekas ir nesikeis...bet suprantu.

tiesiog gal dabar jiems dar per sunku, viskas ivyko per greitai verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(norako @ 2007 12 12, 13:27)
Galima mane bus apkaltinti prorežimiška nuostata, bet čia ir pasimato viešosios nuomonės nebuvimo baisumas, ar kada galėjai pamanyti, kad mažam mieste kas nors ką padarytų tokio, nes buvo gėda prieš kitus (tiems, kas neturi savo gėdos...), o jei dar sužinos tėvai, darbovietė. Per tokius dalykus nukenčia laisvė, nes ji suprantama kaip "laisvė daryti ką noriu", nes niekas negali uždrausti, asmeninio gi "draudiko" neišugdyta, ko gero dėl tos pačios "atsakomybės" ant valstybės pečių, šitiek metų režimo puoselėto...taigis...toks užburtas ratas man tik matosi...
Tiesą sakant jaučiu tik nostalgija bendruomeniškumui, su viešaja nuomone, bet ir su atsakomybe ant savo pečių už veiksmus...
Papildyta:

Tai jų problemos, suprantat, tai jų problemos, tai jų sąžinės, proto, širdies, nuodėmių kelias, jei mums nepakeliui, tai nepakeliui. Aš, kaip mama, esu atsakinga, parduočiau viską už grašius ir išsikelčiau į kaimą, garbės žodis, jei kalbu iš šeimos pozicijos.
Jei kalbu kaip pilietė...ką aš padariau, kad tokį direktorių pakeistų kitas?...Nors man žiauriai baisu, kad toks abejingumas, labai baisu...

kiekviena mama turbut itardama net menkiausia pavoju pasielgtu lygiai taip pat drinks_cheers.gif ...jei tik zinotu ir nebutu per velu verysad.gif
Atsakyti
Šakės, kaip baisu, žiauru...
Negalėjau naktį užmigt vis galvojau apie tą įvykį, nes irgi mokykloj esu patyrusi žeminimą, žinokit, tikrai tokios mintys pasiekdavo apie savižudybe, tikrai daveda iki to... verysad.gif Mokykla - man tai apie ja tik blogiausi prisiminimai... Kai užbaigi - visai kitaip jautiesi, žengi į naują gyvenimo etapą.
Labai užjaučiu tėvelius...
Iš kur tiek blogio, žiaurumo pas vaikus? Liūdna...
Atsakyti