QUOTE(farinelli @ 2010 01 29, 14:33)
Zinot...o as sioje situacijoje labiausiai kaltinu tevus!juk rase,kad mergaitei paugliai nedave ramybes visus metus!kai pries mane mano kelios klasiokes buvo pakelusios ranka...mano mama ta pacia diena pakele mokykla,kalbejosi su tom merginom.o cia.........o jeigu mergina nesipasakojo..matyt nera tokie silti santykiai tarp tevu ir vaiku...
Žinote, man pačiai mokykloje teko patirti patyčias (ne smurtą, bet patyčios buvo žiaurios, ypač dėl to, kad užstojau kitą mokinę, iš kurios buvo tyčiojamasi), tai įvyko prieš 15-17 metų, truko apie 3 metus, mano požiūriu šios problemos egzistuoja turbūt nuo mokyklų atsiradimo...
Beje, mano santykiai su tėvais buvo kuo puikiausi, tik aš buvau labai uždaro būdo ir to, kad kenčiu ir esu ties savižudybės riba nepastebėjo ne tik mano tėvai, bet net ir geriausios draugės. Nepasakojau NIEKAM, net neužsiminiau. Tiesiog, visi skirtingai reaguoja, todėl nereikėtų kaltinti tėvų.
Beje, kai kurie mokytojai žinojo, nes matė, girdėjo tas patyčias, bet nesakė nieko, praleido pro ausis ar paburbėjo šiek tiek ant tų skriaudikų (šie, aišku, vengė taip elgtis mokytojų akivaizdoje), bet, pvz., nei mano tėvams, nei tuo labiau jų tėvams nepranešė. Viskas baigėsi paskutiniais mokslo metais, vienas dalykas, jiems nusibodo, antra, kažkiek suaugo, trečia, aš, smulki mergaičiukė, vieną kartą puoliau vieną iš besityčiojančių ir jį aptalžiau. Nuo tada iš jų pusės atsirado tam tikra pagarba, jie ėmė manęs vengti.
Papildyta:
QUOTE(Emanuella @ 2008 01 05, 16:48)
oi,nevisuomet vaikai-tevu atspindys.labai didele itaka charakterio formavimuisi,ypac brendimo laikotarpiu,turi ir draugai.juk kai kurie paaugliai tevu akivaizduoja elgiasi mandagiai,o vos tik atsiduria tarp chebros,pavirsta i tikrus chamus.zinau ne viena toki pavizdi.ant tevu nereikia suversti visos kaltes
su šituo sutikčiau, beje, mano skriaudikai visi buvo iš labai inteligentiškų šeimų, jų tėvai normalūs žmonės ir tie vaikinai, beje, puikiai mokėsi.
Merginos, kurios tyčiojosi (o kartais merginos būna daug žiauresnės nei vaikinai), taip pat iš padorių šeimų, tėvai malonūs žmonės, jos net tapo medikėmis. Aišku, dabar gal net neprisimena savo elgesio
Dėl bausmių tėvams už paauglių elgesį (piniginių) aš tai sakyčiau, kad reikia bausti pačius paauglius, aišku, jie neuždirba, tad jeigu padaryta žala, kuriai atlyginti reikalingi pinigai, tada taip, tėvai turi sumokėti, tačiau reikia pripratinti būtent pačius paaugliu atsakyti už savo elgesį. Tai galėtų būti jų foto ir pavardžių paviešinimas (nors gi vaikų teisės
), viešieji darbai ir pan. O tai dabar tėvai moka pinigus, o tie paaugliai toliau tyčiojasi, manot, kad iš tiesų bjaurų žmogeliuką sustabdytų tėvų pamokslai, draudimai ar ašaros? Žinau atvejį giminaičių šeimoje, kur paauglei tai yra tik dar viena priemonė terorizuoti tėvus - jūs man ko nors neleisit/nepirksit rūbų/neduosit pinigų - aš taip prisidirbsiu, kad jūs neišsimokėsit