As dirbu mokytoja, bet tikrai nepastebiu tokiu dalyku vaiku tarpe.. Jie tampa geruciais mamyciu ir mokytoju akivaizdoj, o iseje is mokyklos, uz kampo tampa savimi..
Beje, vaikai - suaugusiu tevu atspindys.. Ziurek, jei kokia mergele megsta mokytojui akis padraskyti del, jos manymu, prasto pazymio, tai iskviesta mamyte buna tokia pati - agresyvi reksne..
Taip kad tie vaikai - tevu atspindys.. Pamastykit apie save: jei nekenciat kokios kaimynes, pasikoliojat su ja, apkalbat su draugemis - vaikai tai kopijuoja.. Tik ziauriau..
QUOTE(giedre 22 @ 2007 12 21, 18:09)
bet neblogas siais laikais jaunimelis,ane?as baigiau sule pries 5 metus,bet tuomet dar niekas mokytoju nemusdavo
Netiesa. Ne tik šiais laikais. Pati baigiau mokyklą prieš 18 metų ir galiu pasakyti, kad smurto, patyčių prieš bendraamžius lygiai teik pat buvo. Kaip ir rankos pakėlimų prieš mokytojus. Tik niekas apie tai nekalbėjo, nepastebėdavo (ir dabar kaip matau nepastebi), o mokytojai nesistengdavo vaiko problemų spręsti, t.y. jie neieškodavo priežasčių, kodėl be galo gabus ir gerai besimokęs vaikas staiga nusimokė, tik tokį nusimokiusį stengdavosi kaip galima greičiau po aštuonių klasių išgrūsti į proftechninę, kad negadintų klasės vardo.
Labai gerai pamenu, kai berniukai koridoriaus viduryje pasigavę metais jaunesnį ir tikrai į konfliktus nesileidžiantį pirmūną nei iš šio, nei iš to liepė jam daryti pritūpimus, grasindami, žinoma. Tas ir darė. Atėjo mokytoja sustojo, ir netik, kad ramiai stebėjo šį vaidą, bet dar ir pati juoktis pradėjo. Tai buvo prieš 20 metų.
Bet tas įvykis ir tyčiojimasis dar labai labai švelnus, lyginat su tokiais dalykais, kaip visi klasės berniukai laukia išeinančios iš mokyklos jiems nepatinkančios mergaitės susiruošę ją suspardyti, o kai toji pabėga, vėliau jie su didžiausiu pasipiktinimu apie tai pasakoja vienam savo dvidešimtmečiam draugui, kuris taip pat pasipiktinęs pareiškia, kad jis ją būtų pasigavęs ir jai butų buvę dar blogiau. Ir už ką taip - ogi už nieką, tiesiog tas vaikas tiems siaubūnams paprasčiausiai nepatiko ir buvo nuolat pravardžiuojama, apspjaudoma, mušama. O jeigu pasiskųsdavo arba kažkas kitas paskųsdavo mokyklos vadovybei ar jos auklėtojai, būdavo sakoma, kad pati kalta, pati pravardžiuodavo, pati spardydavosi. Gal taip ir buvo, juk neįmanoma visą laiką išklausyti vien pravardžiavimus ar spyrius. Bet ką gali padaryti viena mergaitė prieš būrį įsiutusių kvailų vaikinų, kurie visi po 8-os klasės išėjo į proftechnines. Ir reta kuri iš kitų merginų ryždavosi stoti tos merginos pusėje, nes mūsų pirmūnėms tie kvailiai būsimi profkiniai buvo autoritetai. O kuri stodavo ją ginti, užsitraukdavo tų vaikinų nepagarbą ir tapdavo baidykle jų akyse.
QUOTE(kice @ 2007 12 22, 21:21)
As dirbu mokytoja, bet tikrai nepastebiu tokiu dalyku vaiku tarpe.. Jie tampa geruciais mamyciu ir mokytoju akivaizdoj, o iseje is mokyklos, uz kampo tampa savimi..
Beje, vaikai - suaugusiu tevu atspindys.. Ziurek, jei kokia mergele megsta mokytojui akis padraskyti del, jos manymu, prasto pazymio, tai iskviesta mamyte buna tokia pati - agresyvi reksne..
Taip kad tie vaikai - tevu atspindys.. Pamastykit apie save: jei nekenciat kokios kaimynes, pasikoliojat su ja, apkalbat su draugemis - vaikai tai kopijuoja.. Tik ziauriau..
Visiškai sutinku su jūsų nuomone. Aš taip pat išsakiau būtent tokią poziciją savo asnkstesniame poste.
QUOTE(vi3 @ 2007 12 15, 18:46)
Taip, kad reikia pažvelgti į problemą iš giliau, o ne kaltint tik žiaurius paauglius, kurie yra nesveikos visuomenės, nesveikos šeimos elgesio rezultatas. Pedagogai, psichologai, policijos pareigūnai, atsakingi valstybės tarnautoja yra tos pačios nesveikos visuomenės dalis . Todėl, kad jie abejinagi, taip pat nereikia stebėtis. labai liūdna:cry: ir gėda . Aš tikrai neteisinu tų paauglių, aš jais baisiai pasipiktinusi. Aš perskaičiusi jūsų komentarus, nes laidos nemačiau, degu didžiule neapykjanta ir keršto troškimu jiems. Jaučiu, kad susidūrusi su panašiais dalykais, ir visiškai nesvarbu ar tai liestų mano, ar visiškai nepažįstamą vaiką, tikrai nejausčiau ir nebijočiau atsakomybės už savo veiksmus, o imčiausi rimtų priemonių prieš tokius žvėris. Ir tikrai daryčiau viską, kas įmanoma, kad jų tėvai pajustų atsakomybė ir deramai atsakytų už savo veikos rezultatų pasėkmes.
Ta žiūrėjimas giliau yra viena, o konkretūs veiksmai yra kita. Va, Anouska konkrečiai aprašė situaciją. Ką konkečiai darytum, kad tėvai pajustų atsakomybė ir deramai atsakytų? Be to, kad pažvelgtum giliau ir pajaustum vidinę paskatą keisti visuomenę?
Man šitoj temoj lyrinė dalis neįdomi Man įdomu, ką reiktų daryt
atsakymas yra tik vienas.. Kelti triuksma.. Grieztai ir zinant ko nori atakuoti klases aukletoja, direktoriu.. Netgi galima "pasigauti" tas arsiausias merginas ir trumpai aiskiai isdestyti, kas bus, jei jos nesiliaus.. Tiesiog visi turi susidurti su kieta ir aiskia tevu nuostata, kad priekabiavimai nebus toleruojami.. Paprastai paaugliukai privengia grieztu draugu tevu.. Nemanau, kad tokia problema neissprendziama, jei laiku apie ja suzinai..
Antras dalykas - ugdyti savo vaikui pasitikejima savimi, savo jegomis.. Sugebejima pastoveti uz save - nebutinai mustis, bet pvz apie savo problemas papasakoti savo tevams..
Jei tevai vaikui sako: tu zioplas, tu kvailas, tu pats kaltas - niekas tokiam vaikui padeti negales..
Antras dalykas - ugdyti savo vaikui pasitikejima savimi, savo jegomis.. Sugebejima pastoveti uz save - nebutinai mustis, bet pvz apie savo problemas papasakoti savo tevams..
Jei tevai vaikui sako: tu zioplas, tu kvailas, tu pats kaltas - niekas tokiam vaikui padeti negales..
nu va....tai reiskia,kad lietuviai-smurtauti linkusi tauta ir nieko cia jau nebepakeisi..... pati kazkada rasiau darba tema SMURTAS LIETUVIU TAUTOSAKOJ.nu tikrai.netgi pasakose,skirtose vaikams,apstu sadistisku scenu.tad kokius vaikus gakima isauginti su tokiomis pasakomis nuo pat vaikystes? P.S.laimingu velyku ir SV kaledu
QUOTE(TamsiMergaite @ 2007 12 11, 22:13)
mane ir buvo primuse mokykloj,tyciojosi gal metus jei ne daugiau....mama bande kazka daryti,bet... iki siol labai skaudziai viska prisimenu. jei palies kasnors mano vaika,uzsmaugsiu skriaudeja pati savom rankom.
as vis galvoju,kas tu isigymeliu tevai? ka jie dabar sako ? ar bent zuvusiosios teveliu atsiprase? priverte savo "atliekas" pripazinti kalte? nors vargu ar tai bepakeis ka... as pakraupus...
as vis galvoju,kas tu isigymeliu tevai? ka jie dabar sako ? ar bent zuvusiosios teveliu atsiprase? priverte savo "atliekas" pripazinti kalte? nors vargu ar tai bepakeis ka... as pakraupus...
O taves atsiprase...tie kurie tyciojosi?...Turbut mamytes juos tada mylejo, graziai kalbejo apie savo vaikucius (kaip ir mes cia forumuose) O dabar jie teveliai patys...o ju vaikai kada pasielges taip pat, tad teveliai kazin ar baus...?
Cia pabaiga be galo!
Slykstu
Papildyta:
QUOTE(kice @ 2007 12 22, 18:21)
Kaip tik tai ir norejau pasakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 12 15, 12:36)
O-jo-joi
Ką čia ir beparašyti
Iš kur tokie vaikai?
Štai, jums keletas citatų iš SM (rašo mamos, auginančios vaikus). Kaip jūs manot, jos taip tik forume rašo? "Gyvai nepavaro"? Vaikai negirdi? Čia apie jų "kraujo" gimines. O kas kalbama apie kitus nepatinkančius
Siandien suzinojau kad mano anyta skundesi mano vyrui (sunui)kad as nenoriu jos matyti,kas as ja iskoliojau,kad as neleidziu anuko lankyti,kad as neisileisiu jos i namu,kas as BLOGIETE-----o ji AUKA!!!
Zinote man jau gana jos paistalu ir sneku kurios mane tiesiog zudo-taip as nenoriu jos matyti bet ne ka maziau nei ji manes,,,,,,
Taip as jos neisileisiu i namus man nereikia tokiu blogu zmoniu kurie vien tik nesekme nesa,,,,
Taip as neleidziu anuko matyti,nes ji nenori,,,,
Taip as ja iskoliojau po jos kiliojimu ,,,,
Tad matote ji visvien nori likti teisi,gera,pavyzdinga mamyte
Mano vyras tik nusijuoke r jai pasake ta pati ka ir as kad jos musu namuose ne kojos nebus,kad kaledom jokiu dovanu lai neperka irneveza nes nepriimsime
Va kokia as turiu anyta
arba dar:
Vakar vel apsibarem su vyru per motinele.Nepatinka jam kad vaiku neleidziu pas ja,kai gyvenam kartu.Tipo ji siokia ar tokia,bet mociute.Dar visokiu nesamoniu prisnekejo,kol galiausiai emiau krautis savo ir vaiku rubus i tase.Pasakiau,rytoj siuos namuos manes nebus.Persibarem,ir velgi liepia negirdet ka ji sako,nekreipt demesio. Anyta uzsiraukus nesneka jau kokias 2sav.Man tai tas pats,bet vaiku nenoriu pas ja leist
Ką čia ir beparašyti
Iš kur tokie vaikai?
Štai, jums keletas citatų iš SM (rašo mamos, auginančios vaikus). Kaip jūs manot, jos taip tik forume rašo? "Gyvai nepavaro"? Vaikai negirdi? Čia apie jų "kraujo" gimines. O kas kalbama apie kitus nepatinkančius
Siandien suzinojau kad mano anyta skundesi mano vyrui (sunui)kad as nenoriu jos matyti,kas as ja iskoliojau,kad as neleidziu anuko lankyti,kad as neisileisiu jos i namu,kas as BLOGIETE-----o ji AUKA!!!
Zinote man jau gana jos paistalu ir sneku kurios mane tiesiog zudo-taip as nenoriu jos matyti bet ne ka maziau nei ji manes,,,,,,
Taip as jos neisileisiu i namus man nereikia tokiu blogu zmoniu kurie vien tik nesekme nesa,,,,
Taip as neleidziu anuko matyti,nes ji nenori,,,,
Taip as ja iskoliojau po jos kiliojimu ,,,,
Tad matote ji visvien nori likti teisi,gera,pavyzdinga mamyte
Mano vyras tik nusijuoke r jai pasake ta pati ka ir as kad jos musu namuose ne kojos nebus,kad kaledom jokiu dovanu lai neperka irneveza nes nepriimsime
Va kokia as turiu anyta
arba dar:
Vakar vel apsibarem su vyru per motinele.Nepatinka jam kad vaiku neleidziu pas ja,kai gyvenam kartu.Tipo ji siokia ar tokia,bet mociute.Dar visokiu nesamoniu prisnekejo,kol galiausiai emiau krautis savo ir vaiku rubus i tase.Pasakiau,rytoj siuos namuos manes nebus.Persibarem,ir velgi liepia negirdet ka ji sako,nekreipt demesio. Anyta uzsiraukus nesneka jau kokias 2sav.Man tai tas pats,bet vaiku nenoriu pas ja leist
Labai sauniai pastebeta! As irgi tai pastebiu, kad pacios stebimes kitais, o tuo paciu...saves nematome. Suauge vaikai
Nu pas mus mokytojų irgi daug kas negerbia (9kl.). Vienas klasiokas kiekvieną fizikos pamoką mokytoją pasiunčia nx ar pan. Ir niekas nieko. Pati taip nesielgiu, bet jei mokytojas užknisa (o tokių būna), tai arba tenka jį ignoruoti, arba labai aktyviai ir pašiepiančiai kalbėtis.Žiauru, bet taip jau yra.
Nu gal jau nereikia apie mokytojus diskutuoti, ka? Paskaitykit temas, kur apie anytas diskutuoja - plaukai siausiasi, kai paskaitai..
Ka cia gero mamos gali apie mokytojus pasakyti? Tiesiog paziuri i mamu mokymosi rezultatus, i ju vaiku mokymosi rezultatus - ir jokiu diskusiju nebereikia.. Jei pazymiai geri ir labai geri - tai ir mokytojai normalus, o jei ne - geriau neisgirst ka mamytes kalba
Ka cia gero mamos gali apie mokytojus pasakyti? Tiesiog paziuri i mamu mokymosi rezultatus, i ju vaiku mokymosi rezultatus - ir jokiu diskusiju nebereikia.. Jei pazymiai geri ir labai geri - tai ir mokytojai normalus, o jei ne - geriau neisgirst ka mamytes kalba
Kai pamaciau ta laida, buva ziauriai sukresta... Baisu, kokie dabar vaikai... Man netelpa galvoj... Ypac kad tokioj aplinkoj auga mano vaikas...
mano manymu, tiek daug agresijos atnese ir amerikietiska kultura, filmai ( ar matei ka padariau praeita vasara ir pan.)...
Anksciau irgi buvo agresija, pyktis, kerstas, prievarta ir pan. Bet tikrai ne tokio lygio.
As pati esu ja patyrusi. Musu 4 klase isskaide ir geriausius jos mokinius prijunge 5-je klaseje prie geriausios. Buvome 4 mergaites ir du berniukai. Viena buvo pirmune, tai ja "senieji" prieme isskestomis ranomis. Kita buvo labai tyli, tai i ja nekreipe demesio. Na, o mane su mano drauge baisiai ignoravo, neprieme. O iniciatores buvo mergaites. Jos tasi jaute konkurencja, bijojo del savo berniuku.... Papirkinejo juos (saldainiais, kramtomomis gumomis), kad mums spirtu, kad pvz viduri pamokos, man ant galvos kibira uzmautu... Neprieme musu i klases sventes ir pan. Jauciausi baisiai. Ypac kai baigdavosi pamokos, prie duru laukdavo klasiokas, kad mums ispirtu. Sios akimirkos bijojau labai... Namuose verkdavau... Tevai norejo perkelti i kita klase, bet priestaravau.
Is tiesu viskas greitai susitvarke. Ir tos iniciatores dabar yra mano dauges...
Neisivaisduoju, kaip galejo ajustis ta mergaite ir panasaus likimo vaikai... Tik zinau, kad tokiu atveju (as irgi taip dariau), niekam apie tai nepasakji, isgyveni savyje, kenti ir nori prie ju pritapti...
mano manymu, tiek daug agresijos atnese ir amerikietiska kultura, filmai ( ar matei ka padariau praeita vasara ir pan.)...
Anksciau irgi buvo agresija, pyktis, kerstas, prievarta ir pan. Bet tikrai ne tokio lygio.
As pati esu ja patyrusi. Musu 4 klase isskaide ir geriausius jos mokinius prijunge 5-je klaseje prie geriausios. Buvome 4 mergaites ir du berniukai. Viena buvo pirmune, tai ja "senieji" prieme isskestomis ranomis. Kita buvo labai tyli, tai i ja nekreipe demesio. Na, o mane su mano drauge baisiai ignoravo, neprieme. O iniciatores buvo mergaites. Jos tasi jaute konkurencja, bijojo del savo berniuku.... Papirkinejo juos (saldainiais, kramtomomis gumomis), kad mums spirtu, kad pvz viduri pamokos, man ant galvos kibira uzmautu... Neprieme musu i klases sventes ir pan. Jauciausi baisiai. Ypac kai baigdavosi pamokos, prie duru laukdavo klasiokas, kad mums ispirtu. Sios akimirkos bijojau labai... Namuose verkdavau... Tevai norejo perkelti i kita klase, bet priestaravau.
Is tiesu viskas greitai susitvarke. Ir tos iniciatores dabar yra mano dauges...
Neisivaisduoju, kaip galejo ajustis ta mergaite ir panasaus likimo vaikai... Tik zinau, kad tokiu atveju (as irgi taip dariau), niekam apie tai nepasakji, isgyveni savyje, kenti ir nori prie ju pritapti...
QUOTE(kice @ 2007 12 25, 17:22)
Nu gal jau nereikia apie mokytojus diskutuoti, ka? Paskaitykit temas, kur apie anytas diskutuoja - plaukai siausiasi, kai paskaitai..
nesutinku.buvau vidutine mokine,gaudavau ir desimtuku,ir dvejetuku,taciau niekada neskirsciau mokytoju i blogus ir gerus atsizvelgdama tik i pazymius.viskas priklauso nuo mokytoju asmenybes,bendravimo su mokiniais.ir geriausius pazymius rasantis pedagogas gali buti ne prie sirdies,jei netures kontakto su savo aukletiniais