Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(Gimusi_vasarą @ 2007 12 12, 01:41)
Pirmiausia tai linkiu pačiai neužauginti išgamos kaip tu sakai.. ax.gif

Antra, manau tai paprasčiausi eiliniai žmonės. Tikrai ne žmogėdros. Tikiu, jog jie kenčia ne mažiau nei mergaitės tėvai unsure.gif

Aš dar nesu mam,bet manau kad taip gali atsitikti bet kam,nes vaikai turi bandos jausmą,jie visada palaikys stipresnę pusę ir visia nežiūrėt ar tai teisinga ar ne,gaila bet tėvai apie vaikų "užklasinę" veiklą dažniausiai nieko nežino,nes jeigu žinotų tikrai nesakytų kad: šaunuolis-labai gerai padarei,kad tai mergaitei padegei plaukus,apspjovei ir įspyrei į pilvą doh.gif
Atsakyti
gal tiesiog nustokim vaikus laikyti sventomis karvemis? g.gif dabar vaikai turi tik teises, jokiu pareigu, atsakomybes...jo negalima bausti...vakar turejom maza viesnia bigsmile.gif mamos kriksto dukra su tevais atvaziavo i svecius. Maza dar, eina i antra klase...papasakojo vaikas kaip "lengva" mokytojoms dabar...vaikas per tevu susirinkima viesai pasiunte mokytoja...o mama stovi ir juokiasi doh.gif
taip pat papasakojo pora atveju, kai vyresnis berniukas skriaude ja, o ji nors ir pasake mokytojai, ta nieko negali padaryti...siais laikais vaiko net i kampa negalima pastatyti doh.gif sventa karve o ne vaikas doh.gif
Atsakyti
sutinku su Kris smile.gif
mano mama mokytoja, tai prisiklausau baisybių. vaikai nebežino, kaip "išsikalinėti". pasakyk bent žodį, iškart primins savo teises ir dar pagrasins VTAT'u. jeigu užsimena tėvam apie jų vaiką, dažnai išgirsta "tai jūs mokytoja, jūs ir auklėkit". galima pamanyti, kad mokytojo pareiga yra auklėti... doh.gif
Atsakyti
Labukas...
Siandiena visa nakti blogai miegojau...galvojau ka turejo iskesti ta mergaite,kad pasiryztu tokiai mirciai verysad.gif ...Minciu daug sunku,net jas iseiksti zodziais.Su vyru visa vakara ir siandiena ryta kalbejome apie tai,kaip rimtai turi ziureti i vaiko prolemas jeigu jam negerai isknisti ligi pat saknu...O del vaiku ziaurumo,truksta zodziu...Del tos mergaites karatistes,net nezinau reikia kazka daryti...Vyras sako turetu jos niekad treneris nepriimti i treniruotes...Juk ,kai pradedi jas lankyti yra akcentuojama,kam jos skirtos...o cia??????Dieve kaip baisu...Kaip dabar tevams gyventi...Labai gaila,akd laidoje nerode ju veidu...kodel?Juk jie viska platino internetu,didziavosi tuom verysad.gif ...reiktu dabar Elektrenuose visu ju nuotraukas iskabinti ant kokio gedos stulpo...Tevu vietoje neleisciau joms ramiai gyventi...................
Atsakyti
Neseniai atsitiko toks įvykis. Ėjau pro vaikus(gal 8 ar 9 metų), Jie mėtėsi akmenukais. Sudraudžiau, sakau o jei į akis vienas kitam pataikysit? Nespėjau toli nueiti, kai pro galvą praskrido kumščio didumo akmuo. Pažįstama močiutė subarė išdykaujančius kaimynų vaikus, apmėtė nueinančią akmenimis, o naktį buvo padegtos buto durys. Policija nieko padaryti negali. Tėvai tų berniukų, niekur nedirba, gyvena nežinia iš ko. Vieno berniuko tėvas kalėjime, tai vaikas kieme "erelis", kiti vaikai jo bijo ir daro ką liepia. Užtenka vieno tokio "degradavusio mažamečio autoriteto", kad išvestų kitus vaikus iš kelio.
Atsakyti
QUOTE(torpeda @ 2007 12 11, 21:38)
Kaip jūs elgtumetės, jeigu sužinotumėt, kad jūsų vaikas smurtauja ir terorizuoja, muša, persekioja kitą vaiką / paauglį?

Pagalvočiau, kokie monstrai mes tėvai, jeigu vaikas šitaip mąstyt pradėjo blink.gif Ir susirūpinčiau savo elgesiu.
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 12 11, 22:29)
bet tevai ir direktorius... tai va su tokiais nezinia ka norisi padaryt mad.gif

Per tokius "suaugusius", tokia ir karta auga. Pasibaisėjau tokiu abejingumu, "ne mano mokiniai, nieko nepažįstu" blink.gif Čia mūsų tokie pedagogai?? Tai kaip jie gali vaikus normaliai išauklėti?
Atsakyti
Kai buvau maža, aš labai bijojau savo kaimynų debilo (negaliu tokio žmogum pavadinti, jūs man atleiskite), tai kartą ėjau savo sesės pasiimti iš darželio. Man buvo 9 metai, o jam gal kokie 13m. Netikėtai mes susitikome ir jis puolė mane mušti kaip kriaušę (jis visados buvo agresyvus kitų atžvilgiu). Kadangi augau be tėvo, man nebuvo kam pasiskųsti. Ir įsivaizduojate, pro šalį ėjo toks vyras, kuris pamatė, kad jis mane muša. Griebė tą mulkį, užtvojo jam ir liepė viešai gatvėje man pabučiuoti ranką ir atsiprašyti. Aš niekada nepamiršiu to geraširdžio vyro, kuris mane išgelbėjo, nes po to karto, mano kaimynų debilas manęs nebepuolė.
Jeigu kada pamatysiu panašu įvykį, pažadu sau, kad pro šalį abejinga nepraeisiu. Turiu gražinti skolą smile.gif
Atsakyti
Žiūrėjau ir aš tą laidą.
Šiaip, iškart, kai tik atsirado žinutė spaudoje apie 15-metės savižudybę, maniau tuoj visos laidos griebsis šios istorijos, bet taip neatsitiko, rodės jog kažkas specialiai bando istoriją "numarinti", nes ta žinute viskas ir baigėsi, niekas nekėlė jokio triukšmo.
Ir labai puiku, kad Grinevičiūtė ištempė šią istoriją į dienos šviesą. Tikiuosi, tos mergaitės, kurios tyčiojosi iš Mildos, atmins jos veidą visą gyvenimą, ir neturės ramybės. Kokia išgama reikia būt, kad taip tyčiotis iš žmogaus. Man tai protu nesuvokiama, na ir kas kad tau 15 ir hormonų audros siaučia, žmogiškumas su amžiumi neturi nieko bendro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 12 gruodžio 2007 - 10:09
Dėl atsitikusios nelaimės kaltinti galima ne tik vaikus, jų tėvus ar mokytojus, bet ir miestelio gyventojus, nes netikiu, kad niekad niekas nieko nematė. Suprantu, žmonės patys bijo, bet reikia suprasti ir tai, kad auka išgyvena šimtą kartų didesnį pažeminimą ir skausmą.
O visko pradžia atsiranda šeimoje, kai tėvai vaikams pataria nenusileisti ir duoti į liulį bet kuriam, kas tik vienaip ar kitaip jį nuskriaus. Tėvams atrodo, kad jie taip grūdina vaiką, kad paruošia realiam gyvenimui, bet kaip matyti, takoskyra tarp savigynos ir agresijos labai jau maža.
Atsakyti
Taigi, ir man keista, kaip čia visas miestelis "nieko" nežinojo, jie visi kalti, jog vaiką privedė prie tokios baigties.
Galų gale, vienoje egzekucije dalyvavo ne 1 ar 2 paaugliai, o, kaip mergaitės tėtis minėjo, 30-40 miestelio vaikų. nejau toks susibūrimas nepatraukė nei vieno suaugusiojo dėmesio??? Kažkoks Tvin Pyksas, jej bogu.

Kiek jai viskas turėjo įgrysti, jog mirtis po traukiniu buvo visai nebaisi. Neįsivaidzuoju, ką ši mergaitė turėjo išgyventi...tikrą pragarą....
Atsakyti
beveik tokia pati istorija nutiko ir Jonavoje, tik ten yra 2 nekaltos aukos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2007 12 12, 08:26)
<...> galima pamanyti, kad mokytojo pareiga yra auklėti... doh.gif

taip ir yra, šalia žinių suteikimo - auklėjimas cool.gif

QUOTE(Alta @ 2007 12 12, 09:36)
<...>
O visko pradžia atsiranda šeimoje, kai tėvai vaikams pataria nenusileisti ir duoti į liulį bet kuriam, kas tik vienaip ar kitaip jį nuskriaus. Tėvams atrodo, kad jie taip grūdina vaiką, kad paruošia realiam gyvenimui, bet kaip matyti, takoskyra tarp savigynos ir agresijos labai jau maža.

Kodėl tėvai, teko ir iš mokytojų girdėti: "tegul kovoja už save" su mintim "lipa per kitų galvas" cool.gif
Papildyta:
QUOTE(SUPERŽMONA @ 2007 12 12, 09:47)
beveik tokia pati istorija nutiko ir Jonavoje, tik ten yra 2 nekaltos aukos verysad.gif

apie Jonavą galėčiau ir senesnių istorijų papasakot - penkios mergaitės vidury mokslo metų sumąstė nusižudyt. Vienos vaistų padaugino, kitos virve pasinaudojo. Priežastis: gavo prastus įvertinimus ir pabijojo tėvams pranešt cool.gif Kiek pamenu, kažkelioms pasisekė pasiekti tikslą.
Žodžiu, Jonavoje paauglių savižudybės ypatingai dažnos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 12 gruodžio 2007 - 09:59