QUOTE(norako @ 2007 12 13, 21:39)
Buvo Unicef'o inicijuota pataisa kažkokiam įstatymui apie finansavimą ir palaikymą (švietimą) natūralaus žindymo klausimais, nes tai smurto prevencija (ilgas kelias mama/vaikas, ryšis ir t.t. ir pan. buvo tyrimai ir t.t.)) ir va viena ponia iš Seimo labai atsakingai pareiškė, kad ką čia žindymas, naujagimiai, kūdikiai ir t.t., va kiek paauglių gatvėm bastosi
Apie tai neteko girdėti, bet esu susipažinus su įvairių tyrimų apie naujagimių socialinės-emocinės deprivacijos (kai vaikai ilgą laiką dėl įvairių apsigimimų, gimdymo traumų ar šiaip dėl "gegučių laisvės" ilgai būna laikomi naujagimių skyriuose be motinų) pasekmes vaiko raidai. Gaila, kad ta "ponia" buvo "nesusipažinus" .QUOTE(*Samanė* @ 2007 12 14, 09:06)
O kaip į tai žiūrėjo Gerb Rimantė Šalavičiūtė, juk taip pažeistos vaiko teisės
Pridursiu: o kaip sureagavo Švietimo ministrė? Ogi niekaip! Mano manymu, abi šios "gerbiamos ponios", Rimantė Šalaševičiūtė ir Roma Žakaitienė, turėtų atsistatydinti, kaip tai padarė Vytautas Grigaravičius. Juk jos taip pat nevaldo padėties tose srityse, kurios joms yra priskirtos! Juk jos nesugeba apginti terorizuojamo vaiko teisių!
torpeda,2007 12 14, 11:03
Sėdi kaip bulvės prie kompų, net bendravimas pasidarė toks mechaninis. Gyvas bendravimas užima mūsų visuomenėje vis mažiau laiko.
Ir vaikai neišsiugdo jokių aukštesniųjų jausmų: atjautos, prieraišumo ir t.t., be ko nesugebės mylėti nei savo "antros pusės", nei vaikų, nei, juo labiau, susenusių tėvų!Sėdi kaip bulvės prie kompų, net bendravimas pasidarė toks mechaninis. Gyvas bendravimas užima mūsų visuomenėje vis mažiau laiko.
Mano mama darydavo taip: ji mus apkraudavo darbu. Jeigu tu dykinėji ir iš dyko buvimo "durnavoji" , ji staigiai sugalvodavo kokius darbus gali padaryti namuose-su tvarkyti namus, padėti ruošti valgį, pašluoti kiemą, ravėti darželį ir t.t..
O dabar už tai bet koks veltėdis kvaišelis gali įduot tėvus VTAT dėl fizinio ir psichologinio išnaudojimo.QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 12 14, 11:34)
Jei tai vyksta darbo metu, ką daryti su likusiais mokiniais, ką daryti su pamokomis, kurias tu privalai vesti?
Tam įstaigoje turi būti socialinis darbuotojas, slaugos administratorė. Deja jų nėra arba jų darbo laikas "pasibaigęs".QUOTE(Arti @ 2007 12 14, 12:28)
tai gal darykime kanors..vienykimes.. Pagalvokime, ka realiai galime padaryti sioje situacijoje?
Yra kažkokia mokinių tėvų asociacija, paieškosiu info.QUOTE(Nicollette @ 2007 12 14, 13:27)
Nežinau, aš kažkaip netikiu, kad tos mergaitės dabar ramiai naktim miega. Dabar kiekvienas visaip bando jas tarsi nubaust, bet jos pačios save jau nubaudė.
Aš manau, kad neramiai miega tik dėl to, kad jaučia, jog joms pačioms svyla užpakaliai. Taip pat manau, kad jos dar nesuvokia savo poelgio baisumo. Labai sunku pagrįsti šitą mintį, reiktų ilgai diskutuot... Tiesiog toks trumparegiškas mąstymo ir suvokimo lygis šiame amžiuje.QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 12 14, 13:36)
Papasakosiu realią situaciją, nutikusią vienai mano buvusiai kolegei:
Labai įdomi istorija ... Šis įvykis, blaiviai svarstant, turėjo būti išanalizuotas mokyklos bendruomenėje, pateiktas ir užregistruotas policijoje ir t.t. Deja...QUOTE(Dios @ 2007 12 14, 14:09)
banaliai nustambės, bet užsienyje mokyklų vestibiuliuose sėdi ne bobutės budinčiosios, o apsauginiai su elektrošokais arba lazdom. ten vaikų teises iš tikrųjų gina...
Būtų labai gerai. Dar būtų gerai įrengti stebėjimo kameras ne tik mokyklos teritorijoje, bet ir kiekvienoj klasėj, kad, pavyzdžiui, direktorius, apsaugininkas ar pavaduotoja ugdymui bet kuriuo momentu galėtų žvilgtelt į bet kurią klasę. Dar labai geras dalykas, kurį stebime amerikoniškuose filmuose, - langai sienose tarp koridoriaus ir klasės. Tai būtų labai geros tiek mokinių, tiek piktybiškų mokytojų drausminimo priemonės.Ir kokią gi išvadą darome ? Viskam reikia PINIGŲ! Kol valstybė švietimo sistemos nefinansuos pakankamai, nesitikėkime nieko apčiuopiamai geresnio .