man kazkodel atrodo,kad musu teisinei sistemoi yra labai dideliu spragu. per TV rode kaip tos mergaites tevas atsispausdines grasinimu pragaru ir susidorojimu lapus rode visiems mokytojams, policijai...klausimas kyla vienas, kodel nera numatytu bausmiu nepilnameciams uz grasinimus ir tyciojimasi? gautu koki menesi viesuju darbu dingtu bet koks noras tyciotis is ko nors...ir dar manau negerai kad TV neleidziama rodyti nepilnameciu veidu,tokiais atvejais turetu buti leidziama, kad tu vaiku tevai susipazintu su savo vaikas ir kad tokiu mazu miesteliu gyventojai zinotu ko ju vaikams reikia vengti.
QUOTE(Dios @ 2007 12 13, 16:36)
o aš pacituosiu vieną sakinį iš straipsnio: "Apie žiaurias patyčias nukentėjusioji išdrįso papasakoti kitą dieną savo klasės auklėtojai, netrukus apie įvykį buvo pranešta policijai"
Gerai, ksd mergaitė pasitiki mokytoja, bet kurgi tėvai, man jau visai...
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2007 12 13, 18:16)
.ir dar manau negerai kad TV neleidziama rodyti nepilnameciu veidu,tokiais atvejais turetu buti leidziama, kad tu vaiku tevai susipazintu su savo vaikas ir kad tokiu mazu miesteliu gyventojai zinotu ko ju vaikams reikia vengti.
O aš vis labiau galvoju, kad tol, kol "vaikai" nėra atsakingi, tokioj frustracinėj būsenoj, bet jau galintis ir nužudyti, atsakingi turėtų būti tėvai, o ką jei tėvus už tokį vaiką kažkokion atsakomybėn patraukus?... , tarkim rimton finansinėn (mergaitės tėvams jos nereikia gal, bet tam tėvui, jei kitaip į savo "vaikutį" nepažvelgia, tai gal "padėtų") va ir Jadzė sakė, kad labai kartais efektyvi priemonė būna "per kišenę". Jei mano sūnus išdaužė langą, kas už jį moka? Aš? tai kodėl tuomet, jei mano vaikas, iš kažko tyčiojosi ir naudojo fizinį smurtą - niekas.....
QUOTE(mergina05 @ 2007 12 13, 17:16)
ir dar manau negerai kad TV neleidziama rodyti nepilnameciu veidu,tokiais atvejais turetu buti leidziama, kad tu vaiku tevai susipazintu su savo vaikas ir kad tokiu mazu miesteliu gyventojai zinotu ko ju vaikams reikia vengti.
žiūrint iš kurios pusės pasižiūrėsi. rimtai "sugedęs" vaikas gali dar pasijaust žvaigžde ir po to imti dar labiau ereliuotis. nes net ir neigiamas dėmesys yra dėmesys.
QUOTE(Dios @ 2007 12 13, 18:43)
nes net ir neigiamas dėmesys yra dėmesys.
Taip, būtent!!! Ir tai nurodo į vieną liūdną faktą, kad vaikai per daug dažnai nesulaukia dėmesio už savo teigiamą elgesį, o su metais jo lieka mažiau ir mažiau ir mažiau, ir dėmesio irgi, lieka "problemos"...ir...kaip sakė senė Šipokliak iš krokodilo Genos (ji, tiesa, "pasitaisė") "Cgorošimi delami proslavitsia nelzia", žiūrėjau su vaikais vakar...va išmintingi žodžiai, pati Šipokliak net nesuvokė ko gero, kiek žmonių taip "išgarsėjo"..O iš kur tas išgarsėjimo kultas?...
Tas įvykis niekaip neišeina iš galvos.
Pirmas šokas buvo, kai pamačiau internete tuos vaizdus.
Antras - kai šeštadienį perskaičiau apie savižudybę. Dabar galvoju, kodėl tik šeštadienį paskelbė, juk nusižudė 11-27? Tie vaizdai internete jau seniai, fragmentus rodė per kažkokią laidą. Pagalvojau, amen mūsų teisėtvarkai, visoms socialinėms, psichologinėms tarnyboms. Per tiek laiko niekam neparūpo nei kaip tas vaikas laikos, nei kaip sustabdyti tą nesąmonę. Netikiu, kad apie tuos filmukus niekas nežinojo. Kažkokį girtuoklį iš džiunglių atkasė, o skriaudžiamas vaikas niekam neparūpo.
Trečią šoką sukėlė tel. laida. Tiksliau, vaikų, mokytojų reakcija. Niekaip nepateisinu direktorių reakcijos. Bent elementari pagarba turi būti. toks jau darbas ir visiškai nesvarbu tokiu atveju pakels ar nepakels atlyginimus, tas darbas pinigais nevertinamas. Reikia per naktį sėdi su mokiniu, į ligoninę važiuoji skrandžio plauti, nes pirmiausiai esi žmogus, kuris gali pabandyti padėti. Apie vaikus jau nekalbu. Juokingas man tas veidų nerodymas. Dabar jau tikrai nereikia, bet jei ši istorija būtų ir kitaip pasibaigus vis tiek nerodytų, nors patys savo veidelius įsidėjo, platino, didžiavos. Sutinku su Grinevičiūte: dabar tai mergaitei nebepadėsi, bet reikia gelbėt kaltininkų sielas. Nžn. ar ta mergaitė nusižudė tik dėl smurto, abejoju. Bet nesveika bendraamžių reakcija. Kažkada rodė vaikinų, per kuriuos sudegė 6 žmonės, reakciją, tai pakraupau. Jie dalijasi įspūdžiais, džiaugiasi laimingai išsisukę, tarsi už kelių žingsnių nebūtų sudegę ką tik gyvi žmonės. Ko gero, panašiai jaučiasi ir skriaudėjai. Jeigu turi sąžinę, tai kaip su ja gyventi, jeigu neturi, tai kaip iš viso gyvensi. Tik kokią ir kas pagalbą suteiks? Dabar jiems dar nieko, jie jaudinasi, kaip visas reikalas pasibaigs, tariasi, ką ir kaip sakyti. Bet praeis tas šurmulys, užaugs, na, netikiu, kad kada negrįš kaltė, prisiminimai košmare ar savo vaiko akyse.
Buvo ir ketvirtas šokas. Vis laukiau kokios visuomenės, žiniasklaidos reakcijos. Tyla. Gal dar Lavastė parašys šeštadienį? Nors šis nusikaltimas nebuvo rezonansinis...
Pirmas šokas buvo, kai pamačiau internete tuos vaizdus.
Antras - kai šeštadienį perskaičiau apie savižudybę. Dabar galvoju, kodėl tik šeštadienį paskelbė, juk nusižudė 11-27? Tie vaizdai internete jau seniai, fragmentus rodė per kažkokią laidą. Pagalvojau, amen mūsų teisėtvarkai, visoms socialinėms, psichologinėms tarnyboms. Per tiek laiko niekam neparūpo nei kaip tas vaikas laikos, nei kaip sustabdyti tą nesąmonę. Netikiu, kad apie tuos filmukus niekas nežinojo. Kažkokį girtuoklį iš džiunglių atkasė, o skriaudžiamas vaikas niekam neparūpo.
Trečią šoką sukėlė tel. laida. Tiksliau, vaikų, mokytojų reakcija. Niekaip nepateisinu direktorių reakcijos. Bent elementari pagarba turi būti. toks jau darbas ir visiškai nesvarbu tokiu atveju pakels ar nepakels atlyginimus, tas darbas pinigais nevertinamas. Reikia per naktį sėdi su mokiniu, į ligoninę važiuoji skrandžio plauti, nes pirmiausiai esi žmogus, kuris gali pabandyti padėti. Apie vaikus jau nekalbu. Juokingas man tas veidų nerodymas. Dabar jau tikrai nereikia, bet jei ši istorija būtų ir kitaip pasibaigus vis tiek nerodytų, nors patys savo veidelius įsidėjo, platino, didžiavos. Sutinku su Grinevičiūte: dabar tai mergaitei nebepadėsi, bet reikia gelbėt kaltininkų sielas. Nžn. ar ta mergaitė nusižudė tik dėl smurto, abejoju. Bet nesveika bendraamžių reakcija. Kažkada rodė vaikinų, per kuriuos sudegė 6 žmonės, reakciją, tai pakraupau. Jie dalijasi įspūdžiais, džiaugiasi laimingai išsisukę, tarsi už kelių žingsnių nebūtų sudegę ką tik gyvi žmonės. Ko gero, panašiai jaučiasi ir skriaudėjai. Jeigu turi sąžinę, tai kaip su ja gyventi, jeigu neturi, tai kaip iš viso gyvensi. Tik kokią ir kas pagalbą suteiks? Dabar jiems dar nieko, jie jaudinasi, kaip visas reikalas pasibaigs, tariasi, ką ir kaip sakyti. Bet praeis tas šurmulys, užaugs, na, netikiu, kad kada negrįš kaltė, prisiminimai košmare ar savo vaiko akyse.
Buvo ir ketvirtas šokas. Vis laukiau kokios visuomenės, žiniasklaidos reakcijos. Tyla. Gal dar Lavastė parašys šeštadienį? Nors šis nusikaltimas nebuvo rezonansinis...
Neviską perskaičiau, labai daug prieštaringų minčių kilo... Jų netaikysiu nė vienai iš pasisakiusių.
Užuojauta visiems skriaudžiamiems ir nuskriaustiems vaikams ir jų tėvams .
- Iš kur tiek smurto? - klausiate.
O aš paklausiu, ką nuo kūdikystės mato jūsų vaikai.
3 m. žiūri pokemonus, 4 m. - digimonus, 5 m. - drakonų kovas Z, kur vien tik kovojama nė neaišku už ką. Vėliau berniukai žaidžia šaudykles, kur tave "nukepa", tu "atsilaudini" - ir vėl gyvenimas puikus! Mergaitės, nieko nesuprasdamos, vėpso lotynų Amerikos serialus, kur vien tik kerštas ir intrigos.
Bratz ir Barbės "idealių" formų, kurių visos mergos "privalo" siekti...
Kaip manot, ko vaikai išmoksta?
Dirbu su ikimokyklinukais. Kai kurie ateina ir paaiškina: "Jūs (gerai, jei apskritai žino tokį kreipinį) nemokinkit manęs "to", jūs mokinkit mane "ano"; "Tu turi daryti man "taip ir anaip".
Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad tėvai akivaizdžiai reiškia abejones mokytojo kompetencija ir griauna jo autoritetą vaiko akyse. Vaikui suformuojama apgailėtinas mokytojo įvaizdis, kuris vėlesniame amžiuje išvis smunka, atsitrenkdamas į "mokinio teises".
Kaip mokytojas gali spręsti mokinių konfliktus? O gi niekaip! "Vaikučiai, gyvenkime draugiškai..." Po tokių "priemonių" 10-metis mokytoją pasiunčia, apspjauna, ir t.t., ir pan. O mokytojas, net ir labai siusdamas, negali nė pirštu paliesti to "snarglio", nes tėvai paduos teisman už "fizinį smurtą".
Tai viena medalio pusė...
Antra vertus, yra priimtas Minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymas (!) nusikalsti linkusiems vaikams. Jis įsigalios nuo 2008-01-01. Aš apie tai perskaičiau ar tai rugsėjo, ar tai rugpjūčio mėnesį. Šiandien internete jo ieškojau visais įmanomais būdais ir Švietimo ir mokslo ministerijos, ir Seimo priimtuose dokumentuose - neradau, neradau, neradau!
Kyla klausimas, kodėl? Kam tai naudinga? Kodėl slepiama informacija nuo visuomenės?
Aš mokykloje buvau rami, bet, neduok Dieve, kažkas užkabindavo ! Gaudavo "dūdon" net vyresni bernai . Į bet kokias pašaipas atrėždavau "Pati žinau!"
Taigi, apsiginti reikia mokėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Labai gaila, kad tos dvasinės stiprybės kai kuriems vaikas labai trūksta .
Tokio baisaus smurto preižasčių begalybė, neįmanoma aptarti vienoje temoje. Tai - keleto metų mokslinių tyrinėjimų objektas. Pati didžiausia bėda - menkas švietimo finansavimas. Dabartiniais įstatymais didinamas tik teisėsaugos institucijų uždarbis, o mokykla su visom jos problemom, lieka "uodegoj"!
Patarimas: apribokite vaikus nuo negatyvios informacijos!
Beje, visos mes čia, supermamoj, aimanuojam "kaip baisu, kaip baisu", o paaugliai one.lt (visų tų mergų foto iš ten) kaifuoja "jėga, jėga!" Pasidomėkime, ką vaikas veikia internete, gal kaip tik kaupia informaciją, susijusią su įvairiom smurto apraiškom.
Blogio šaknys gilios, siekia labai ankstyvą amžių, "monstrai" nenukrenta "iš debesų".
Užuojauta visiems skriaudžiamiems ir nuskriaustiems vaikams ir jų tėvams .
- Iš kur tiek smurto? - klausiate.
O aš paklausiu, ką nuo kūdikystės mato jūsų vaikai.
3 m. žiūri pokemonus, 4 m. - digimonus, 5 m. - drakonų kovas Z, kur vien tik kovojama nė neaišku už ką. Vėliau berniukai žaidžia šaudykles, kur tave "nukepa", tu "atsilaudini" - ir vėl gyvenimas puikus! Mergaitės, nieko nesuprasdamos, vėpso lotynų Amerikos serialus, kur vien tik kerštas ir intrigos.
Bratz ir Barbės "idealių" formų, kurių visos mergos "privalo" siekti...
Kaip manot, ko vaikai išmoksta?
Dirbu su ikimokyklinukais. Kai kurie ateina ir paaiškina: "Jūs (gerai, jei apskritai žino tokį kreipinį) nemokinkit manęs "to", jūs mokinkit mane "ano"; "Tu turi daryti man "taip ir anaip".
Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad tėvai akivaizdžiai reiškia abejones mokytojo kompetencija ir griauna jo autoritetą vaiko akyse. Vaikui suformuojama apgailėtinas mokytojo įvaizdis, kuris vėlesniame amžiuje išvis smunka, atsitrenkdamas į "mokinio teises".
Kaip mokytojas gali spręsti mokinių konfliktus? O gi niekaip! "Vaikučiai, gyvenkime draugiškai..." Po tokių "priemonių" 10-metis mokytoją pasiunčia, apspjauna, ir t.t., ir pan. O mokytojas, net ir labai siusdamas, negali nė pirštu paliesti to "snarglio", nes tėvai paduos teisman už "fizinį smurtą".
Tai viena medalio pusė...
Antra vertus, yra priimtas Minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymas (!) nusikalsti linkusiems vaikams. Jis įsigalios nuo 2008-01-01. Aš apie tai perskaičiau ar tai rugsėjo, ar tai rugpjūčio mėnesį. Šiandien internete jo ieškojau visais įmanomais būdais ir Švietimo ir mokslo ministerijos, ir Seimo priimtuose dokumentuose - neradau, neradau, neradau!
Kyla klausimas, kodėl? Kam tai naudinga? Kodėl slepiama informacija nuo visuomenės?
Aš mokykloje buvau rami, bet, neduok Dieve, kažkas užkabindavo ! Gaudavo "dūdon" net vyresni bernai . Į bet kokias pašaipas atrėždavau "Pati žinau!"
Taigi, apsiginti reikia mokėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Labai gaila, kad tos dvasinės stiprybės kai kuriems vaikas labai trūksta .
Tokio baisaus smurto preižasčių begalybė, neįmanoma aptarti vienoje temoje. Tai - keleto metų mokslinių tyrinėjimų objektas. Pati didžiausia bėda - menkas švietimo finansavimas. Dabartiniais įstatymais didinamas tik teisėsaugos institucijų uždarbis, o mokykla su visom jos problemom, lieka "uodegoj"!
Patarimas: apribokite vaikus nuo negatyvios informacijos!
Beje, visos mes čia, supermamoj, aimanuojam "kaip baisu, kaip baisu", o paaugliai one.lt (visų tų mergų foto iš ten) kaifuoja "jėga, jėga!" Pasidomėkime, ką vaikas veikia internete, gal kaip tik kaupia informaciją, susijusią su įvairiom smurto apraiškom.
Blogio šaknys gilios, siekia labai ankstyvą amžių, "monstrai" nenukrenta "iš debesų".
QUOTE(klopedija @ 2007 12 13, 21:25)
Visiškai sutinku, ir todėl tik dar kartą kartoju, kad tai, kokie užauga mūsų vaikai didžia dalim yra mūsų "darbas", įskaitant pokemonus (o juk galima pasirinkti sekamas pasakas). Švietimas ir prevencija. Bet mumyse gajus požiūris, griaustinis nugriaudės, tada ir žegnosimės. Buvo Unicef'o inicijuota pataisa kažkokiam įstatymui apie finansavimą ir palaikymą (švietimą) natūralaus žindymo klausimais, nes tai smurto prevencija (ilgas kelias mama/vaikas, ryšis ir t.t. ir pan. buvo tyrimai ir t.t.)) ir va viena ponia iš Seimo labai atsakingai pareiškė, kad ką čia žindymas, naujagimiai, kūdikiai ir t.t., va kiek paauglių gatvėm bastosi , jetus Marija, persiprašau, bet iš kur gi tie paaugliai ateina, negi iš dangaus nukrenta , kodėl mes vaiką laikom va vakar gimusiu
pasisakysiu ir as... pati gyvenu Jonavoje , esu 11 klasej, tai vos pries 2-3 metus visa tai patyriua savo kailiu. Jonava - tikrai ziaurus miestas. Visos mano pusseseres,drauges is kitu miestu nenori pas mane atvaziuoti,nes zino kaip cia baisu,pas save kvieciasi. galiu pasakyti ,kad vien tik mano buvusioj klasej buvo 5 narkotiku prekeiviai. ir jie netik "zole" platina,bet ir rimciau,ne karta esu maciusi kaip 30-40 zmoniu pucia''zole''. Mano pazistamos uzsisake maisa kanapiu,na toki kaip is maximos,ir per vasara viska suvartojo,nors butelio kamstelio uztenka gal 5 kartam .tai isivaizduokit kokie tai kiekiai. o kaip jos uzsidirbo... o gi stotyje. ir visa tai bunant 15! Buvo ir man toks baisus atvejis. Klube mus su drauge uzkalbino vaikinai. Pasirodo jie turejo paneles,tai jos ,susikvietusios savo drauges, atejo pas mus i mokykla ,palauke kol iseisim ir tada... sukele skandala,kad viliojam ju vaikinus,tampe uz plauku , susparde savo smailiais kablais... namo grizau su praskeltu antakiu ,daugybe melyniu ir luzusiu pirstu. veliau vakare po repeticiju namo grizdavau taksi,nes mane persekiojo.... laukiu nesulaukiu kada baigsiu mokykla ir galesiu dingti is sito bjauraus miesto. o del sitos nelaimes.... jonavoje prie gelezinkelio yra viena tu vietu,kur renkasi tie sustriakai. nuo ju apsiginti is tiesu as nelabai isivaizduoju kaip yra imanoma. o mokykla... ji is tiesu nelabai ka daro. pas mus 6 metus tyciuojosi is vienos paneles,jos tevai bent karta per menesi apsilankydavo,daug direkciniu susirinkimu mokyklos vadovybe dare ir visalaik grasindavo ka nors ismesianti is mokyklos,bet ne vieno neismete... tai va... bet taip kaip yra dabar,tai baisiau but jau turbut negali...
Žinokit nepatikėsit - ką tik per TV rodė laidą apie identišką įvykį čia Airijoj ir deja irgi baigėsi mergaitės savižudybe Bet man kas patiko buvo pakviestas valdžios atstovas, psichologė ir du asmenys kurie mokykloje buvo engiami, buvo ieškoma sprendimo kaip tai sustabdyti. Vieni buvo už tai kad suteikt daugiau informacijos mokytojams, kiti kad ugdymo reikia tiems smurtajantiems vaikams. Mergina pasakojo kaip jai buvo gėda prieš tėvus ir draugus, kad labai ilgai tylėjo ir niekam nieko nesakė jau suaugusios merginos prisiminimai...o balsas drebėjo ir ašaros akyse kaupėsi Psichologė išdėstė, kad engiami vaikai labai išgyvena ir butent dėl gėdos dažnai niekam nesako ir laiko savyje kol tai prasiveržia arba kol pasidaro matoma (kaip kad kalbėjusios merginos atveju - tėvai pastebėjo jos pasikeitūsį elgesį ir taip viskas išlindo į šviesą). Gaila nepasakė kaip su tuo kovojama dabar, kiek galios turi policija ir teisėsauga.
Ką aš tuom norėjau pasakyt...kad visom keturiom sutinku su norako, kad vaikams reikia dėmesio, TĖVŲ dėmesio ir jų LAIKO, ne digimonų, ne naujausio play staišino, o jų meilės, supratimo ir švelnumo ir tai jau ne tam tikros kultūros ar šalies problema tai visos žmonijos problema
Ką aš tuom norėjau pasakyt...kad visom keturiom sutinku su norako, kad vaikams reikia dėmesio, TĖVŲ dėmesio ir jų LAIKO, ne digimonų, ne naujausio play staišino, o jų meilės, supratimo ir švelnumo ir tai jau ne tam tikros kultūros ar šalies problema tai visos žmonijos problema
QUOTE(lete @ 2007 12 14, 01:18)
Buvo ir man toks baisus atvejis. Klube mus su drauge uzkalbino vaikinai. Pasirodo jie turejo paneles,tai jos ,susikvietusios savo drauges, atejo pas mus i mokykla ,palauke kol iseisim ir tada... sukele skandala,kad viliojam ju vaikinus,tampe uz plauku , susparde savo smailiais kablais... namo grizau su praskeltu antakiu ,daugybe melyniu ir luzusiu pirstu. veliau vakare po repeticiju namo grizdavau taksi,nes mane persekiojo....
Bet už tai galima į policiją eit. Laisvai. Nėjot? Nors toks vaizdas, kad ta policija Jonavoj nieko neveikia...
Nu plia ir tauta. Įsivaizduoju, kodėl tie bernai su jomis draugauja - bijo, kad nesumuštų Užrašytų tam bernui ant kaktos, kieno, ir viskas būtų aišku
O kaip į tai žiūrėjo Gerb Rimantė Šalavičiūtė, juk taip pažeistos vaiko teisės
Viešinti mokyklos direktorių ir mokytojus ir patraukti teisminėn atsakomybėn tėvus tų vaikų, bei policijos pareigūnus, kurie atsisakė padėti .Reikia kreiptis raštu į policiją ir turi atsakyti ji taip pat raštu, jei nieko nesiima , tada pareigūnus paviešinti ir kreiptis jų vadovybę.Bet pirmiausia kreiptis į tų vaikų tėvus , normalūs tėvai adekvačiai reaguos, juk yra baudos už vaikų nepriežiūra, ar kaip .
Ir ne vaiką reikėjo perkeldinėti į kitą mokyklą,o skriaudėjus pašalinti iš jos, nes bėgimas nieko nelemia.O jūs gatvėje sustojate ir pasakote vaikams stop, baikit tyčiotis , ar praeinate pro šalį Negalima toleruoti tokių atvejų.Aukos ir skriaudėjai ,jie labai nelaimingi vaikai negavę iš tėvų šilumos ir meilės, todėl taip elgiasi, tėvai jų irgi nelaimingi žmonės gal girtuokliai seneliai, ar augo vaikų namuose, kur negavo pakankamai dėmesio ir šilumos , bei meilės
Sriaudėjai ir jų užtarėjai bijo viešuno
Viešinti mokyklos direktorių ir mokytojus ir patraukti teisminėn atsakomybėn tėvus tų vaikų, bei policijos pareigūnus, kurie atsisakė padėti .Reikia kreiptis raštu į policiją ir turi atsakyti ji taip pat raštu, jei nieko nesiima , tada pareigūnus paviešinti ir kreiptis jų vadovybę.Bet pirmiausia kreiptis į tų vaikų tėvus , normalūs tėvai adekvačiai reaguos, juk yra baudos už vaikų nepriežiūra, ar kaip .
Ir ne vaiką reikėjo perkeldinėti į kitą mokyklą,o skriaudėjus pašalinti iš jos, nes bėgimas nieko nelemia.O jūs gatvėje sustojate ir pasakote vaikams stop, baikit tyčiotis , ar praeinate pro šalį Negalima toleruoti tokių atvejų.Aukos ir skriaudėjai ,jie labai nelaimingi vaikai negavę iš tėvų šilumos ir meilės, todėl taip elgiasi, tėvai jų irgi nelaimingi žmonės gal girtuokliai seneliai, ar augo vaikų namuose, kur negavo pakankamai dėmesio ir šilumos , bei meilės
QUOTE(lete @ 2007 12 14, 00:18)
... tai va... bet taip kaip yra dabar,tai baisiau but jau turbut negali...
turbūt ...
bet aš giliai pasiknisusi prisiminimuose, užtikau, kad buvo mūsų klasėje irgi atvejis, kai viena simpatišką mergička išėdė iš klasės vien dėl to, kad šustriausioji klasiokė suorganizavo šaiką, kad ji jos berno nepaviliotų, buvo suorganizavusi, kad niekas su ja nebendrautų, nesėdėtų...atsimenu aš su ja kalbėdavausi, nes buvo faina pana, tai esu gavus ne sykį "įsakymą" nebendraut, nes tapsiu tipo lieva.
Ten keli žmonės su ja bendraudaovo dar, ar užgauliojo ją ar ne šito nežinau, tik ji po poros metų tokių nesamonių išėjo į kitą mokyklą..organizavo klasės vadovas klasės susirinkimą ta tema, bet visi apsimetė, kad niekas nieko nežino ir nesupranta. Verkdavo prieš galą ji ir pamokose..tik tiek, kad nebuvo tokių spardymų, bent jau aš negirdėjau ir nežinojau, bet mūsų laikais ir ignoras būdavo labai žiauru
Dabar pagalvoju..keista ir bachuriukus sugebėjo pajungt į savo chebrą...nors ten tokie ir tebuvo tie vaikinai, banditukai tokie...vienas kitas tik į žmones išaugo
Papildyta:
QUOTE(*Samanė* @ 2007 12 14, 09:06)
Negalima toleruoti tokių atvejų.Aukos ir skriaudėjai ,jie labai nelaimingi vaikai negavę iš tėvų šilumos ir meilės, todėl taip elgiasi, tėvai jų irgi nelaimingi žmonės gal girtuokliai seneliai, ar augo vaikų namuose, kur negavo pakankamai dėmesio ir šilumos , bei meilės
be abejo tik nelaimingi žmonės gali taip elgtis...sako, kad vienos mergaitės mama - narkomanė, kiti irgi gali būti iš problematiškų šeimų...kaip išsigandę žvėriukai, puola ir kanda, kad jų nesužeistų, kaip gynyba tas jų elgesys, bet ...