Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

duokit man kontaktus tu mergu... nes taip pikta,bet asaros renkasi. linkiu kas gyvenimas joms simteriopai atsilygintu uz si dalika. nepamirsit,mire ne viena mergaite , o dvi.... jei nieko nebus daroma bus ir trecia,ketvirta,penkta...
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2007 12 13, 13:27)
duokit man kontaktus tu mergu... nes taip pikta,bet asaros renkasi.  linkiu kas gyvenimas joms simteriopai atsilygintu uz si dalika. nepamirsit,mire ne viena mergaite , o dvi.... jei nieko nebus daroma bus ir trecia,ketvirta,penkta...

viena Bitej-plius vadinasi maza_lelia
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 12 13, 11:05)
Tas tai teisingai. O ką konkrečiai tiems tėvams reikėtų žinot??? unsure.gif

Kol kas man į galvą atėjo tik toks realiai įgyvendinamas ką nors keičiantis kelias. Tai gal informavimas per mokyklas ir per tėvus apie vaikų psichologines linijas, pasitikėjimo linijas, skaičiau interviu su ten dirbančia psichologe, jie vis tiek gali kažkaip reaguoti. Iš tų pačių ES pinigų (kurių nespėjo pasiimti tas, kam "labiau reikia") rengti paskaitų kursus tėvams, (nu nors brošiūras) nu galgi kaip nors tą informacija pasieks jų ausis. Aš tik viena žinau, kad vaikų auklėjimu ir psichologija reikia susidomėti, ne kai vaikas jau "užsisklendžia " savy, o nuo mažų dienų, mano vaikai mane "privertė" susidomėti ir esu dėkinga, kad supratau taip anksti bent jau vieną dalyką, tokį paprastą ir elementarų: kaip pasiklosi, taip išmiegosi, ir tokiuose dalykuose labai svarbu prevencija. Žinot, vakar vidurinėlio daržely tėvai gavo "stebuklingą laišką": kur juodu ant balto parašyta tai, kas taip rodos banalu ...kad mažai kas tai ir bedaro, kad reikia vaiką apkabinti, kad reikia leisti laiką su vaiku, kad reikia jo išklausyti nuo mažų deinelių (kad kuo mažiau būtų taip, kaip berods Dios rašė, kad vaikai su tėvais ir nebekalba apie savo bėdas), išbūti šalia jų, kai jiems blogai, savo elgesiu, mintimis ir žodžiais parodyti, kad mylim savo vaiką besąlygiškai, tokį, koks jis yra vien todėl, kad jis yra. Sakysit banalu?...Bet kiek kartų per dieną apie tai pagalvojam unsure.gif , nieko veiksmingesnio kol kas už šias "banalybes" nepatyriau...

Tik kuo toliau galvoju, tuo blogiau man darosi, nes ir patys tėvai juk abejingi taip dažnai net tam, kas jiems ant lėkštutės pateikiama, į mokyklas (prisimenu paskaitą dukters mokykloj...), į pašto dėžutes sumetama... Ai verysad.gif
va jei kokia LTV parengtų laidų ciklą su psichologu apie tokio pobūdžio įvykius (o ne vien šoktų ir dainuotų), kur kreiptis, pasakytų, na socialinei reklamai valstybė lėšų nepagailėtų, nu netikiu, kad nieko pakeisti neįmanoma, netikiu, tik...va kartais net gaila, kad esu "namų šeimininkė", o ne ministerijoj kur sėdžiu, na iš kokios kėdės mamos balsą kas išgirstų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 13 gruodžio 2007 - 13:58
va man šitas įdomu, visur šmėkščioja komentarai tik apie tas merginas, kurios yra identifikuotos, t.y. vietiniai jas atpažino, bet jos atpažintos tik todėl, kad priartėjo prie filmuojamo vaizdo, ir tuo "filmukaS" baigiasi. O tada kaip kiti asmenys, kurie stovėjo ir stebėjo visa šita? kaip asmenys, kuriu mirusioji atsiprašinėjo? kodėl dabar visa kaltė yra verčiama trim žmonėm, nors video juostoje puikiai matos, kad jų buvo daugybė. o be to tokie komentarai, toks elgesys (koks bent yra žadamas kituose komentaruose kituose puslapiuose) manau tikrai prives ir prie kitų savižudybių, tiesigo bus pjaunami tie asmenys, kurie pasirodo "filmuko" pabaigoje, identifikuojami, ko pasekoje neiškentę pelnytų/nepelnytų kaltinimų nusižudys ir jos. o ką paskui vėl bus graužiami tie asmenys, kurie šias mergaites kankino? nebus tai pasaka be galo?
Atsakyti
Zinote o as iki siol vis mastau kad tokia mirti tragiska,siaubinga ne kiekvienas galetu sau pasidaryti,o ji se tau ir padare g.gif ,iki sios dienos-valandos negaliu atsistebeti ir suprasti KODEL?Bet kos ziaurumas tos mergaites-baisiau nei bachuriukas elgiasi....
Bet gal kazko nepadare tevai,gal per mazai pastangu buvo sustapdyti siai tragedijai g.gif ?
Kraupu----pas mus Lietuvele ritasi zemyn doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2007 12 13, 14:13)
<...> manau tikrai prives ir prie kitų savižudybių, tiesigo bus pjaunami tie asmenys, kurie pasirodo "filmuko" pabaigoje, identifikuojami, ko pasekoje neiškentę pelnytų/nepelnytų kaltinimų nusižudys ir jos. o ką paskui vėl bus graužiami tie asmenys, kurie šias mergaites kankino? nebus tai pasaka be galo?

Uh, pagaliau! Jau vien paskaičius komentarus SM, aišku, kad tai pasaka be galo.
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2007 12 13, 15:13)
va man šitas įdomu, visur šmėkščioja komentarai tik apie tas merginas, kurios yra identifikuotos, t.y. vietiniai jas atpažino, bet jos atpažintos tik todėl, kad priartėjo prie filmuojamo vaizdo, ir tuo "filmukaS" baigiasi. O tada kaip kiti asmenys, kurie stovėjo ir stebėjo visa šita? kaip asmenys, kuriu mirusioji atsiprašinėjo? kodėl dabar visa kaltė yra verčiama trim žmonėm, nors video juostoje puikiai matos, kad jų buvo daugybė. o be to tokie komentarai, toks elgesys (koks bent yra žadamas kituose komentaruose kituose puslapiuose) manau tikrai prives ir prie kitų savižudybių, tiesigo bus pjaunami tie asmenys, kurie pasirodo "filmuko" pabaigoje, identifikuojami, ko pasekoje neiškentę pelnytų/nepelnytų kaltinimų nusižudys ir jos. o ką paskui vėl bus graužiami tie asmenys, kurie šias mergaites kankino? nebus tai pasaka be galo?

Oj, nu tik nereikia "lia -lia"....gležnučiai padarėliai ple. Tegul moka už tai ką padarė. Žinot, 15-16 metų tai jau galvoj kažkas turi būtti, jau nebe leliukai. Jie puikiai suvokia ką pridirbo. Lazda turi du galus. Nieko, tegul užmoka pilna kainą už savo klaidą ir dar su procentais.
Atsakyti
asmenys, kurie pasirodo "filmuko" pabaigoje, identifikuojami, ko pasekoje neiškentę pelnytų/nepelnytų kaltinimų nusižudys ir jos. o ką paskui vėl bus graužiami tie asmenys, kurie šias mergaites kankino? nebus tai pasaka be galo?

pirma -- žmonės per internetą palos ant jų ir pamirš.
antra -- jei jau filmuojant sudalyvavo, tai nėr tokios jau nekaltos vargšelės.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 13, 12:20)
Uh, pagaliau! Jau vien paskaičius komentarus SM, aišku, kad tai pasaka be galo.

man idomu ka Tu siulai? g.gif uzsimerkt ir vaidint kad nieko nebuvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 13, 14:20)
pirma -- žmonės per internetą palos ant jų ir pamirš.

internetas visuomet liks internetu, bet nepamirškim, kad vietiniai žmonės (t.y. jonaviškiai), bent jau jaunimėlis ės jas kaip galės, ko pasekoje mano nuomone vėl bus prieta prie savižudybių.
nesakau, kad jos yra nekaltos, taip jos kaltos, kad taip elgės ir t.t., bet man gaila jų iš dalies todėl, kad paprasčiausiai ya pilamas daugelio žmonių purvas ant trijų asmenų, kurie sakykim gal ten sudalyvavo tik "filmuke", o asmenys, kurie nuolat iš jos tyčiojosi, kankino vaikščios sau ganėtinai ramūs, nes bus asmenys, kurie jau dabar yra vadinami žudikais.
Atsakyti
tiesigo bus pjaunami tie asmenys, kurie pasirodo "filmuko" pabaigoje, identifikuojami, ko pasekoje neiškentę pelnytų/nepelnytų kaltinimų nusižudys ir jos. o ką paskui vėl bus graužiami tie asmenys, kurie šias mergaites kankino? nebus tai pasaka be galo?

A šiuo atveju, jau visa Lietuva žinos, kad pasielgta teisingai ir buvo už ką nail.gif Čia dabar visi kaltininkai taip apie tos mergaitės savižudybę kalba, tai visa Lietuva vėliau draugiškai taip pat juos aptarinės cool.gif
Papildyta:
Beje, tos puolamos merginos ir vadinamos žudikėmis taip pat galėtų pavardinti filmavusių žiūrėjusių, padėjusių, palaikiusių egzekucijos akcijas vardus. Niekas joms neliepia atsakomybę vienoms prisiimti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 13 gruodžio 2007 - 14:46
QUOTE(nerigus @ 2007 12 13, 14:26)
internetas visuomet liks internetu, bet nepamirškim, kad vietiniai žmonės (t.y. jonaviškiai), bent jau jaunimėlis ės jas kaip galės, ko pasekoje mano nuomone vėl bus prieta prie savižudybių.

ne pirmas ir nepaskutinis toks atvejis. po garsiai nuskambėjusių įvykių visi kas netingi pagrūmoja, pasikolioja į internetą, o realiai nieko neįvyksta. taip viskas ir užsimuilina.

po įvykio Klaipėdoje, kur du paaugliai vaiką nužudė, irgi buvo skalambijama, kaip jiems rankas kojas nukapot reikia ir po to dar akmenim užmėtyt. o realiai tai jie ramiai sau eina į tą pačią mokyklą. priedo, įvykio liudininkus iš rajono išėdė.
o buvo ir protesto akcija organizuota -- niekas neatėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 13 gruodžio 2007 - 14:51