Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(norako @ 2007 12 13, 09:28)
Pažįstu paauglių, pašalintų iš mokyklos iki 16 metų, tik pavadinta tai kitaip buvo, ir...?Ir kas iš to? ir kas po to? Nu negi jie išeina rugių sėti? Jie išeina į gatves, ir niekuo situacija nepagerėja, viena tik, tikiuosi pedagogams bent jau dirbti klasėje lieka lengviau, tačiau net šios mergaitės atveju tai nieko nebūtų pakeitę, jie lieka jos kaimynais...
Aš supratau, kad mergaitės tėvai kalbėjo su pedagogais, reiškia jie bendradarbiavo? Ar toks domėjimasis vaiku jiems reiškia priekaištavimą tik? Juk tai išeitų tada, kad su tos mergaitės tėvais nebendradarbiavo, neįsiklausė, su "mušeikų" tėvais irigi, nes tokių vaikų tėvai į mokyklą nevaikšto, tai kam gi jie ten dirba tuomet? Sau?.....  verysad.gif

taip išeina.....
mane šokiruoja toks formalus požiūris į vaikus iš mokytojų pusės...ir ta psichologė ar šeimos gydytoja...tokiu ramiu veidu..aiškina - paauglystės problemos...tai senai viskas aišku, bet jei ne vieną kart vaikas kreipės - reikėtų mąstyt kažką ..ai vienžoooo
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 12, 22:49)
fuj, net minčių nebuvo, kad galėtum taip su savo mama. Apie muštynes klausiau.

Nea, nebuvo gėda nei tada, nei dabar. Tebuvo pasistumdymas, pasisvaidymas žodeliais ir tiek, po ko išsiskirstėm ir manęs niekas vėliau negaudė, neklupdė ant kelių ir atsiprašymo nereikalavo. Nors visos gyvenom kaiminystėje. Buvo kivirčas ir pražuvo.
Jei viskas vyktų dabartiniais laikais, jaučiu, jog nesibaigtų taip gerai biggrin.gif

Kai kurie kaltina tėvus nepakankamai veikus.
Žinokit visokių žmonių yra. Gal tėvai nedrąsūs, gal nemanė, jog problema tokia gili.
Ne kiekvienas gali atėjęs į mokyklą reikalauti susirinkimo sušaukimo, ar eiti kalbėtis su tėvais pavieniui. ne visi moka ir gali akis draskyti, net ir dėl savo vaiko... Nereik matuoti visus pagal save, ką gali tu, galbūt kitas negali.
Kai kurie žmonės mano, jog didelė gėda, kai tavo vaiką terorizuoja, dabar gi nemadinga būti siplnu, tu turi būti lyderis, naglas. O kai visas miestas žino kad tavo vaikas pastumdėlis ir tėvam, sunku. Ten visai šeimai psichologo pagalbos reikėjo, ne tik tai mergaitei.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 13, 10:38)
Žinokit visokių žmonių yra. Gal tėvai nedrąsūs, gal nemanė, jog problema tokia gili.
Ne kiekvienas gali atėjęs į mokyklą reikalauti susirinkimo sušaukimo, ar eiti kalbėtis su tėvais pavieniui. ne visi moka ir gali akis draskyti, net ir dėl savo vaiko... Nereik matuoti visus pagal save, ką gali tu, galbūt kitas negali.
Kai kurie žmonės mano, jog didelė gėda, kai tavo vaiką terorizuoja, dabar gi nemadinga būti siplnu, tu turi būti lyderis, naglas. O kai visas  miestas žino kad tavo vaikas pastumdėlis ir tėvam, sunku. Ten visai šeimai psichologo pagalbos reikėjo, ne tik tai mergaitei.

Aš ir toliau lieku prie savo nuomonės, kad vienintelis, kas mane gali apginti, jei aš vaikas - yra mano tėvai. Tėvam nelengva, sutinku (nors, manau, ne dėl nuomonės apie krūtumą jie turėtų rūpintis) bet jie šioj situacijoj suaugę, jie.
O aš manau, kad problema yra tėvų švietimas, o ne vaikų, kas gi tuos vaikus augina, va viršuj vis sklando reklama "mano vaikas tikrai nevartoja narkotikų", labai gerai su tuo plaktuku sau per galvą, nenoriu matyti ir žinot, gal dar ne per gilus problemos gylis...
Ta šeima gyvena mažam Lietuvos miestely, aš suprantu, ten dažniau ne iki švietimo negu sostinėj ko gero, deja, be to paprasti žmonės, šiukšlių iš namų gal nešti nenori...(o ar tai pateisina juos? (mane...))
Bet va buvo mano dukros mokykloj paskaita apie paauglystę, prenevcinė programa pagal visus ES standartus. Tai atėjo gal apie 20 tėvelių (mokykloj 6 klasės 3-4 klasių)...Ir žinot, ką pasakė labai reikšmingai vienas iš tėvų, ogi sako, kam čia dabar rūpintis, kaip kalbėti su vaiku, kad lengviau paauglytėj būtų, (buvo kalbama, kaip užmegsti santykius, pasitikėjimo pamatus), va bus kokios tai ten problemos, va tada ir pažiūrėsim, va ir laukia...kol žiūrėt nebėra į ką.
P.S. aš buvau šokiruota, kai suaugę jau mano draugai papasakojo, ką jie buvo patyrę vaikystėj, ir ko tėvams niekad iki šiol nesakė, mane ištiko frustracija, Dieve mano, akys ir ausys, ir širdis mano teneleidžia man to nepastebėti savo vaikuose, jei tai nutiktų, sako, jų tėvai NIEKO nepastebėjo. Niekas niekur nemoko tėvystės, net vairuoti aurtomobilį turi mokytis kaži kiek, o vaikus va gimdo, augina, ir net į nemokamas paskaitas ape jų gi vaiką tingi ateiti (tingi, nes jei laikytų tai svarbiu, laiko rastų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 13 gruodžio 2007 - 09:53
QUOTE(norako @ 2007 12 13, 09:15)
Nu čia dabar, kas jums leido skirtyti, kas turi savo nuomonę išsakyti, o kas pasilaikyti sau? Nieks!  schmoll.gif

darbo dienos paįvairinimui - skaityti atidžiau mirksiukas.gif

QUOTE(volare @ 2007 12 13, 09:28)
ką siūlai pasakyti merginoms, kurios smogia antausį už joms nepatikusią kepurę ar veido išraišką, jei sakai, kad atgal duoti negražu ir nereikia
<...>

pasakyti, kad kvieti išsiaiškinti santykius į medaus ringą šeštadienio vakarui ir nurodai bilietų kainas. Statymus organizuoja draugės. doh.gif
Atsakyti
Kaip supratau, iš dalies agresijai sutramdyti yra priemonių. Tereikia žmonių aktyvumo ir motyvacijos.
Mano dukterėčia-15m mergatė ramaus taikaus būdo buvo užpulta 3 bendraamžių chuliganių vidury dienos Utenos miesto centre. Jai rovė plaukus, suplėšė kuprinę, striukę, net batus!!! Visą smurto sceną stebėjo bernai (tokio pačio amžiaus) ir pro šalį ėję žmonės.
Sumušimo priežastis-mano dukterėčia patiko vienam berniukui labiau, negu smurto organizatorė. Tai ta sugalvojo, atkeršyti jai.
Kai mano dukterėčia grįžo namo visa suplėšyta, išsigandusi ir sumušta, mama (mano sesė) tuojau pat nuėjo i nepilnamečių reikalų inspekciją ir parašė pareiškimą. Mėlynės buvo nufotografuotos.
"Mentūroje" įvyko skriaudikių ir mano dukterėčios akistata. Vienos mergaitės tėvas buvo aiškiai susirūpinęs savo dukros elgesiu, kitos nei vienas iš tėvų neatėjo, o pačios aršiausios skriaudikės mama tiesiai juokėsi mano sesei į veidą, abi su dukra šaipėsi iš mano sesers šeimos ir sako "nepergyvenk, sumokėsime mes tau tuos pinigus" (tipo už batus, striukę ir kuprinę).
Tokiai taip ir niežti rankos taip sumaitoti veidą ir pasakyti "nepergyvenk, duosiu pinigų pleistrui nusipirkti".
Mes, visa šeima ir giminė šį reikalą atidžiai stebime. Jeigu bus nors vienas išpuolis prieš mano dukterėčią, giminėj apsitarėm, kad eisime i smurtuojančių vaikų namus-tetos su savo vyrais (mergaitės neturi tėvo) ir bandysime pasikalbėti su tėvais, o jeigu nepadės, tai "pakalbėsime" su tom chuliganėm kitu būdu.
Nereikia nuleisti rankų ir dejuoti, reikia apgalvoti ir veikti.
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 12 13, 10:44)
Aš ir toliau lieku prie savo nuomonės, kad vienintelis, kas mane gali apginti, jei aš vaikas - yra mano tėvai. Tėvam nelengva, sutinku (nors, manau, ne dėl nuomonės apie krūtumą jie turėtų rūpintis) bet jie šioj situacijoj suaugę, jie.
O aš manau, kad problema yra tėvų švietimas, o ne vaikų, kas gi tuos vaikus augina

Tas tai teisingai. O ką konkrečiai tiems tėvams reikėtų žinot??? unsure.gif

QUOTE(Sraunius @ 2007 12 13, 10:56)
darbo dienos paįvairinimui - skaityti atidžiau  mirksiukas.gif
pasakyti, kad kvieti išsiaiškinti santykius į medaus ringą šeštadienio vakarui ir nurodai bilietų kainas. Statymus organizuoja draugės.  doh.gif

Nu. O tau į liūlį, kepurę į balą ir sėdėk sau visas šustras... unsure.gif
Atsakyti
Gal nelabai beverta sakyt, ką būčiau darius ar ko nedarius tokioj situacijoj, jei ta mergaitė būtų mano vaikas. Tiesiog su mama pašnekėjom, kad didžiausia klaida buvo tėvų aplaidumas. Ar jie, matydami pasekmes, tesugebėjo pasišnekėti su paaugliais, vėliau, matydami, kad situacija nesikeičia, kreiptis į policiją? O jei ir tie atsisako padėti, tai po velnių, galėjo patys susitvarkyti su tuo. Tiek terūpėjo. Visų pirma, visuomenėje yra daug tokių, norinčių "padėti", jei kas nors kažką skriaudžia. Galima paskambinti ir paprašyti štai tam tam tam padarai tą, o tam ar anam - tą. O fizinės bausmės irgi į naudą. Ypaš 16 mečiams. Morališkai ar einant per jų pasamonę tu jų neišgąssinsi.
o čia pasisakymų apie fizines bausmes, kotais, mažoka. Ar tikrai manot, kad tiems išsigimėliams 16mečiams įdiegsit į smegenis geras manieras tik žodžiais? Akis už akį.

Pikta, negaliu....
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 13, 09:09)
1. Negražu ir bernui mušti mergiotes. Kam liežuvis ir galva duoti?

aha. chuliganui labai rūpi gražaus elgesio taisyklės. bigsmile.gif

2. Nereikia atsakymo į šį klausimą, bet ar nebuvo kito sprendimo būdo?

tuo momentu nelabai buvo. tada jau buvo aišku, kad ėjimas pas mokytoją, pas mamytę, pas tėvelį ne itin ką keičia. nieko jį nepadarys, o pati liksi skundikė-mamūnėlė. o į policiją dėl kiekvieno pastūmimo/paspyrimo nieks nelakstė. (o ir šiaip tais laikais iki medikų pagalbos nesidaužydavo). nu ispyriau į tarpkojį. ir nė trupučio nesigailiu, nes to pakartoti neteko. 4u.gif

3. Jei mokaisi ne dėl mokytojo, jokių kyšių niekam nereikia duoti. Patys ir išlepinot  cool.gif

iš dalies sutinku. kiekvienoj klasėj yra tėvų, kurie parazitiškai lenda mokytojam į užpakalį, kiekviena proga velka dovanas, ir inicijuoja rinkliavas visokiem nebūtiniem reikalam. kas atsisako tame dalyvauti, nusipelno pasmerkimo. o daugeliui mokytojų tokia tvarka labai patinka ir jie nenorėtų jos keist.

ne visada viskas iki tėvų daeina. dažnai tėvai sužino tik tada, kai sužino policija ar medikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 13 gruodžio 2007 - 12:17
Man labai įdomu, kaip čia mūsų žiniasklaidos maitvanagiai šios temos nenarsto??
Tragedija įvyko prieš tris savaites, o "bangų" jokių...
Kad ir po "paskutinės instancijos", internetas ūžia nuo komentarų, visur kitur-ramuma....
Kai taip, tai pasigriebia vieną istoriją ir , kol per visus kanalus neparodys, visi laikraščiai neaprašys, nenusiramina. O šį kartą, kažkaip viskas įtartinai ramu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 13, 14:46)
Kad ir po "paskutinės instancijos", internetas ūžia nuo komentarų, visur kitur-ramuma....
Kai taip, tai pasigriebia vieną istoriją ir , kol per visus kanalus neparodys, visi laikraščiai neaprašys, nenusiramina. O šį kartą, kažkaip viskas įtartinai ramu g.gif

Gal dėl to nepilnamečių neliečiamumo g.gif nes juk juos saugot ten reikia ir t.t. baudos būna jei vardus mini, veidus parodo.... o abstrakčiai kalbėt gi nėr skandalo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 13, 12:46)

nes ne pirmas ir ne paskutinis toks atvejis, deja verysad.gif kraujo per mažai. kitas dalykas, gal mergaitės artimieji nori ramybės, o ne viešo narstymo?
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 13, 07:09)

su tokiu požiūriu kokius vaikus užauginsi?  blink.gif

labai tikiuos-mokancius apsigint ir neleidziancius lipt jiem ant galvu rolleyes.gif o ka,kazkas blogai? bigsmile.gif
Atsakyti