Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(Getter @ 2007 12 12, 22:28)
kodėl tėvai nepagalvojo mergaitės mokinti namuose (kad mokytojai eitų namo)??? Tai neįdealus variantas bet manau tokioj situacijoj tai būtų buvus išeitis.  verysad.gif

kad tas mokyms namuose šiaip sau nedalijamas kairėn dešinėn, dėl rimtos ligos tik būna atrodo.
Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2007 12 13, 00:52)
Vajataus, taigi LT davus gydytojai į kišenę

bet požiūris jūsų į gydytojus, mokytojus verysad.gif - ar ne per daug sau leidžait apibendrint - lyg čia tik šiukšlės būtų likę angel_sadangel.gif tiesą sakant skaudu kažkaip paliko - kas likom Lietuvoj, parazitai
Atsakyti
QUOTE(TDK @ 2007 12 13, 01:34)
bet požiūris jūsų į gydytojus, mokytojus  verysad.gif - ar ne per daug sau leidžait apibendrint - lyg čia tik šiukšlės būtų likę  angel_sadangel.gif tiesą sakant skaudu kažkaip paliko - kas likom Lietuvoj, parazitai

niekas nesako, kad cia vien siuksles like, bet visi zino kokia situacija ligoninese, paliklinikose, policijoj ir t.t... manau daugelis yra dave kam nors kisi, o del vaiko geroves tikrai negaila butu pinigu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(TDK @ 2007 12 13, 00:34)
kad tas mokyms namuose šiaip sau nedalijamas kairėn dešinėn, dėl rimtos ligos tik būna atrodo.
Papildyta:

bet požiūris jūsų į gydytojus, mokytojus  verysad.gif - ar ne per daug sau leidžait apibendrint - lyg čia tik šiukšlės būtų likę  angel_sadangel.gif tiesą sakant skaudu kažkaip paliko - kas likom Lietuvoj, parazitai

Ne iš piršto laužtas tas požiūris verysad.gif Kai ką patyriau savo kailiu, kai ką patyrė vaikas, kai ką artimieji, pažystami, draugai ir t.t. Bet kam taip piktai ant manęs pult nesuprantu g.gif nereikia taip aštriai į viską reaguot schmoll.gif juk kalbu iš savo patirties ir gyvenimo, ką aš daryčiau dėl vaiko ir jei reikėtų - kokiais būdais.
QUOTE(Ieva @ 2007 12 13, 01:18)
niekas nesako, kad cia vien siuksles like, bet visi zino kokia situacija ligoninese, paliklinikose, policijoj ir t.t... manau daugelis yra dave kam nors kisi, o del vaiko geroves tikrai negaila butu pinigu schmoll.gif

Taip Ieva, aš nieko nedergiu ir nesikolioju schmoll.gif o situacija žinoma tiek Lietuvoje gyvenantiems tiek už jos ribų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TDK @ 2007 12 13, 00:34)

nu bet ir nepaneigsi, kad tokie dalykai nevyksta mirksiukas.gif nereik pykt ant veidrodžio jei veidas kreivas.
Atsakyti
Na jau visai pesimistiška tema pasidarė unsure.gif
Ne vien šiukšlės Lietuvoj likę... - daug ir išvažiavo biggrin.gif Tiesa normalūs žmonės jau nebegali dirbti mokytojais, nes nieko neuždirba. O darbas juk ne iš lengvųjų. Tai kol nepasikeis viskas kardinaliai švietimo sistemoj taip ir bus. Geras atlyginimas nemotyvuoja, bet blogas - visos juk žinom - demotyvuoja tai tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo litavkasam: 13 gruodžio 2007 - 08:53
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 22:25)
1.aš beveik nesimušdavau, bet kai labai užveikė, mušiaus (su bernu). taip išeina, jeigu man pimpalas tarp kojų neauga, tai mane galima mušt, o man jau -- negražu  bigsmile.gif
2. aha. būtent. ir būtent kad už NIEKĄ. argumentas -- tavo snukis nepatinka  bigsmile.gif
3. lazda turi du galus. užaugo karta žmonių, kurie mokyklą ir mokytojus prisimena bloguoju. <...>

1. Negražu ir bernui mušti mergiotes. Kam liežuvis ir galva duoti?
2. Nereikia atsakymo į šį klausimą, bet ar nebuvo kito sprendimo būdo?
3. Jei mokaisi ne dėl mokytojo, jokių kyšių niekam nereikia duoti. Patys ir išlepinot cool.gif
QUOTE(Monikuteee @ 2007 12 12, 22:30)
tema ne apie mane jei ka dirol.gif

su tokiu požiūriu kokius vaikus užauginsi? blink.gif

QUOTE(Getter @ 2007 12 12, 23:52)
Vajataus, taigi LT davus gydytojai į kišenę galima sukurpti tooookią priežastį kad net prašyt nereikės - patys pasiūlys...fantazijos, noro ir užsispyrimo reikia. Aš jokiais būdais nekaltinu tėvų  schmoll.gif  pasisakau tam, kad kažkas panašioj situacijoj turėtų daugiau galimybių ir išeičių nei tie vargšai tėvai  verysad.gif

kur fantazija, noras ir užsispyrimas viską išspręsti civilizuotais būdais. Kyšių davimas problemos neišsprendžia. Pateisinu ekonominius migrantus, likusieji savo nuomonę lai pasilaiko sau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 13, 10:09)
Pateisinu ekonominius migrantus, likusieji savo nuomonę lai pasilaiko sau  cool.gif

Nu čia dabar, kas jums leido skirtyti, kas turi savo nuomonę išsakyti, o kas pasilaikyti sau? Nieks! schmoll.gif
Atsakyti
Na ir iš kur tas idealizmas?
Niekada nesu davus kyšio. Ir net gydytojams niekada nieko nedaviau, nors visi aiškino, kad pražūsiu. Na bet neturiu drąsos teigti, kad kada nors man neprireiks. Ir kaip sprasti "patys užauginom"? Man dar 25erių nėra, ką aš užauginau?
Ir jei mane būtų mušę, būčiau labai norėjus duoti atgal. O dar labiau norėčiau turėti smarvės duoti atgal. Nu ką, aš tai tikra mergaitė - būčiau susigūžus ir verkus doh.gif Tai taip turbūt geriau? Moteriška, civilizuota, kultūringa. Ne visi tokie stiprūs, kad kitą žodžiu gali parklupdyti.
Atsakyti
Klausimas Srauniai
šiek tiek šokiruoja toks kategoriškumas ir toks jausmas, kad kiekvienoj situacijoj ja iš anksto žinai kaip elgtis..

ką siūlai pasakyti merginoms, kurios smogia antausį už joms nepatikusią kepurę ar veido išraišką, jei sakai, kad atgal duoti negražu ir nereikia
Aš irgi ne už tai, kad duoti atgal visų pirma kaip kažkas sakė tikrai reikia "smarvės turėti", ne kiekviena ir sugebėtų...o dažniausiai jei pana pradeda verkti(kas natūraliausia merginoms) pradedama tyčiotis dar labiau..nes aš darau išvadą - šiais laikais būti moteriška ir mergaitška, silpna yra gėda taip išeina.... doh.gif
kokią tu siūlai išeitį, nes toks jausmas, kad žinai unsure.gif
suvartyt žodžiais tokių neišeis, nes joms viskas...kaip ten...apsisukt ir nueit galvą iškėlus, dėt ignorą, tegu slankioja iš paskos ir tyčiojasi kol nusibos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo volare: 13 gruodžio 2007 - 09:32
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 16:19)
nu argi ne kvailas įstatymas?

Pažįstu paauglių, pašalintų iš mokyklos iki 16 metų, tik pavadinta tai kitaip buvo, ir...?Ir kas iš to? ir kas po to? Nu negi jie išeina rugių sėti? Jie išeina į gatves, ir niekuo situacija nepagerėja, viena tik, tikiuosi pedagogams bent jau dirbti klasėje lieka lengviau, tačiau net šios mergaitės atveju tai nieko nebūtų pakeitę, jie lieka jos kaimynais...
Aš supratau, kad mergaitės tėvai kalbėjo su pedagogais, reiškia jie bendradarbiavo? Ar toks domėjimasis vaiku jiems reiškia priekaištavimą tik? Juk tai išeitų tada, kad su tos mergaitės tėvais nebendradarbiavo, neįsiklausė, su "mušeikų" tėvais irigi, nes tokių vaikų tėvai į mokyklą nevaikšto, tai kam gi jie ten dirba tuomet? Sau?..... verysad.gif
Atsakyti
Kartą mano broliui buvo tokia situacija - kaip visada mokyklose esama tokių išgamėlių, kurie kabinėjasi prie kitų. Šiuo atveju jie nesityčiojo, bet užkabinėjo - eini pro šalį, tave užgauna, įspiria, gali atimti pinigus. Viena dieną (dienos metu!)išleidau brolį į šalia esančią parduotuvę (buvo kokioj 5 klasėj) nusipirkti kompiuterinio žaidimo. Parlekia už 10 min. visas persigandęs, verkdamas. Nuo išgasčio negali papasakot, kas nutiko. O buvo taip, kad netoli parduotuvės jį tiesiog pasigavo, ėmė mušti, spardyti nežinia dėl ko (brolis labai ramus, santūrus, tai jis niekam niekad pirmas jokio žodžio nesakydavo). Kai tik išsipasakojo, parlėkė tėtis namo, įsisodino brolį į mašina ir pasileido per rajoną tų išgamų ieškot. Brolis praktiškai gulėjo mašinoj, nes taip bijojo, kad jo nepamatytų ir paskui mokykloj nebūtų dar blogiau. Kai tik pamatė skriaudikus, pasakė tėčiui. Tėtis tokiu greičiu išlėkė iš mašinos, pačiupo neūžaugą, kuris visada buvo (ir yra turbūt) tokių dalykų iniciatorius, aukštai iškėlė ir taip papurtė (buvo tiesiog įsiutęs), tėškė žemyn. Maniau, iš įtūžio jis tą suskį užmuš. Kuriam laikui buvo apsiraminę ir prie vaikų nesikabinėjo. Po kurio laiko vienas iš tos šaikos narių (brolio klasiokas) persiuostė klijų, o jam mirus, tie vaikiščiai pabėgo ir jam niekuo nepadėjo. Kiek žinau, dalis jų jau vaikų kolonijoj už įvairius darbelius.
Nesakau, kad prieš smurtą reikia kovoti smurtu, bet kai tai liečia tavo vaiką, kitaip neišeina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 12 12, 22:28)
Niekas nepaminėjo tokio varianto šioje istorijoje: kodėl tėvai nepagalvojo mergaitės mokinti namuose (kad mokytojai eitų namo)??? Tai neįdealus variantas bet manau tokioj situacijoj tai būtų buvus išeitis.  verysad.gif

Aš irgi pagalvojau apie tokį variantą, bet...aš domėjausi, o tos mergaitės tėvai ko gero nė neįsivaizdavo apie tokią galimybę. Namų mokymą, manau, pasirūpinus tikrai galima gauti, juk mergaitė lankėsi pas psichologą, tad tikrai turėjo bėdų. Bet kur gi tarkim kokios pasitikėjimo linijos, kur būtų fiksuojami tokie atvejai, kokios reagavimo į tokius atvejus taisyklės. Peliauckų Jadzė rašė, kad galima tik su policijos įrašu kelti klausimą, bet tgi rodos mergaitės tėvai kreipėsi? Nieko nebesuprantu...ir tpdėl vietoj kovos su vėjo malūnais pasirinkčiau pabėgimą, ir nesvarbu, kas kuo mane tuo metu palaikytų, aš išvežčiau savo vaiką ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 13 gruodžio 2007 - 09:36