tai gerai kad tik apsmeize ir tik 'kitokia' buvai,nes tokiu manau daug.cia nera ko lygint su siuo atveju-cia buvo vartojamas ziaurus smurtas-bandos pries viena
as ir mokykloj buvau susimusus-ir ne karta,bet del tos pacios priezasties.ir mane puole ne viena.bet.apsigyniau.tada viskas daejo iki mokytoju,direktoriaus.reagavo.viskas tuo baiges. Papildyta:
as ir mokykloj buvau susimusus-ir ne karta,bet del tos pacios priezasties.ir mane puole ne viena.bet.apsigyniau.tada viskas daejo iki mokytoju,direktoriaus.reagavo.viskas tuo baiges.
O gal gali papasakot iš savo gyvenimo, dėl kokių priežasčių MERGINOS sumąsto muštis? nes man tas psichologinis smurtas tai dar dar, bet kai bobos dar ir muštis pradeda, aš nebesuprantu. Nejaugi tikrai net tokios įsivaizduojamos priežasties joms nereikia?
O gal gali papasakot iš savo gyvenimo, dėl kokių priežasčių MERGINOS sumąsto muštis? nes man tas psichologinis smurtas tai dar dar, bet kai bobos dar ir muštis pradeda, aš nebesuprantu. Nejaugi tikrai net tokios įsivaizduojamos priežasties joms nereikia?
uz vieta po saule jei rimtai,susipykom,gavos kaip grupes,is pradziu uzkabinejimai praeinant ir zodziavimaisi.o kai jau nepadeda zodziai-sumasto ir pasimust as dar tokia kad gyvenime netylesiu
as nesuprantu isvis kaip galima mustis ir dar mokyklose,tai ko juos ten moko?? bet kad ir dabar vaikai yra egresyvus ,spjaudosi ,keikiasi musasi kaskoks siaubas man rodos kad cia ir tevu auklejimas kaltas ir draugai ,jei nori buti kompanijoj su savais tai reikia turbut elgtis kaip ir visi elgesi mustis keiktis ir tttt.... nu man sie laikai isvis baisus kur vaiku protelis kad sitaip elgtis su kitais vaikais .kai pasiziurejau reportaza kur visi sustoji aplink mergaite vidury klupo ir atsiprasineja kasko del kasko tai kas gali istvert toki pazeminima psihologiskai??? o paskui po tokiu egzikustiju juk reiks dar eit i mokykla ,as puikiai toki zmogu suprantu kuris yra sitaip pazemintas man isvis net baisu pagalvoti kaip reiks savo vaika isleisti i toki vaiku pasauli
skaičiau, ir visokios mintys į galvą lindo, ir su kaip kuriom autorėm sutinku, ir ne. Visaip yra. Kas kaltas, mes kaltos taip auginančios vaikus, piktos, besikoliojančios,neturinčios laiko, skubančios. Labai greit čia visos apsisprendė- o tie anie skriaudikai, mūsų vaikai tai ne , netokie. O kokie? O anie, skriaudikai kieno vaikai- marsiečių? Sako auga vaikų nusikalstamumas ir vėl klausimas- kieno, vaikų ,mielosios? Ne mūsų? Kaip ir ką auklėjam patys? Kokias vertybes įdiegiam? Neseniai, jau rudens pradžioj pas mus į kiemą atvežė naujo smėlio. Kaip apsidžiaugė mažiukai, ir maniškis irgi. Laipiojo vaikai ant tos krūvos, rausė, gėrėjausi tuo vaizdu, vaikystę prisiminiau. Ir išėjo į kiemą mūsų naujieji paaugliai- vienuolikmečiai, puolė mėtyti mažiukus smėliu, griaut jų statinius, spardyt mažiukus. Kieme buvo suaugus moteris, mama vienos mergaitės kuri suposi ant supynių, ramiai į viską žiūrėjo. Išlėkiau basa aš iš to savo penkto aukšto , susigavau tą vyriausią mušeiką, savo ir kitiems mažiams ašaras nušluosčiau. Tam kartui baigėsi. Ne žiaurumas tų vaikų mane labiausia nustebino, nustebino ta moteris kuri aiškino- bet tie maži irgi geri chuliganai, dar baisesni, jiegi irgi mėtėsi ki į juos mėtė. Ir ji tai niekada neužpultų tų stipresnių- ji savo dukrai ne priešas. Pasidariau tik vienas išvadas, jei mano būsimą mokyklinuką kas nors vakare ar dieną užpuls, ir nebus šalia mamos, sesers sūnų tai niekas jo ir negins, o jei jis dar ir ginsis tai jis ir kaltas bus.Va toks va požiūris visuomenės, pasirodo vyraujantis.Nuo rugsėjo be Čiurlionio mano vaikas lankys dar ir karate būrelį, kad galėtų kiek įmanoma padėti sau, jei ne kitiems, kito pasirinkimo nėra. Kas dar llygiuojamės į JAV, ir turime kaip JAV. Dėl raštelio- mama gali manęs neverkti, vaikai visada pyksta ir kaltina tėvus, kai jie nesugeba jiems padėti, jų apginti. Čia nenuostabu, labai daug kažko po tuo perskaityti nereikia.
Taikad dar tik mokyklose tai dar nieko - tiesiogakivaizdus nebrandumas matosi.
Vėliau vis tiek žmonės subręsta (dauguma ) tai ir nebesimuša....bent jau norėtųsi tuo tikėti
Mušasi dėl labai banalių priežasčių. Kai man buvo 15metų, viena mergina terorizavo mano draugę, nes ta dėvėjo geresnį sijoną. Ne kartą mano draugei buvo grasinta duot į snukį. Ir iš ties, ji bijojo tos mušeikos, nors toji nuo pažadų iki veiksmų taip ir neperėjo. Jausmas vis vien nemalonus, kai eini su drauge gatve, o iš paskos eina būrys mergų ir visaip užgaulioja.
Kartą su merginomis pliekėmis dėl to, jog mano draugės kepurė joms nepatiko, mes buvom dviese, jų buvo gal 10. Mano mama pamenu tramdyt mūsų buvo išlėkus, ir spėkit ar suveikė? Ogi ne, ji buvo pasiųsta toli toli
jei jau mušas kiemuose, mušis ir mokyklose. ir kuo toliau, tuo blogiau. man mokantis, prieš petaką metelių, nepritapėliai ir šiai kitokie būdavo užgauliojami ir pravardžiuojami, o dabar - ši kas daros nesigilinau į įstorijos aplinkybes, bet beveik neabejoju, kad buvo ir nuolatinis panašių įstorijų epizodas 'filmavo mobiliaku ir įdėjo į internetą'. džiaugiuosi, kad dabar jau univere mokaus..
tai gerai kad tik apsmeize ir tik 'kitokia' buvai,nes tokiu manau daug.cia nera ko lygint su siuo atveju-cia buvo vartojamas ziaurus smurtas-bandos pries viena
as ir mokykloj buvau susimusus-ir ne karta,bet del tos pacios priezasties.ir mane puole ne viena.bet.apsigyniau.tada viskas daejo iki mokytoju,direktoriaus.reagavo.viskas tuo baiges.
negali žinot, gal tu mano vietoj už šmeižtą ir buvimą kitokia būtum pradėjus po saule vietos ieškotis o panelei muštis vienareikšmiai - negražu Tu lygiai tai pačiai bandai priklausai Papildyta:
QUOTE(Upsiukas @ 2007 12 12, 20:56)
<...>
Kartą su merginomis pliekėmis dėl to, jog mano draugės kepurė joms nepatiko, mes buvom dviese, jų buvo gal 10. Mano mama pamenu tramdyt mūsų buvo išlėkus, ir spėkit ar suveikė? Ogi ne, ji buvo pasiųsta toli toli
Aš tai pamenu, kad vieną kursiokę kelios terorizavo vien dėl to, kad ji žemaičiavo ir stipriai. Mane per fizinio pamokas bandė pastumdyti dėl to, kad giniau tą žemaitukę, bet aš tai kietą ranką turėjau , kai drėbtelėjau, tai daugiau net žvilgsniu neužkabino. Dar vieną skriaudė, nes ta buvo per graži. Kita, kad vietinį berną turėjo ir atseit nuo jų potencialų kavalierių nuviliojo. O terorizuotojos buvo tos, kurių vyresni broliai kieme "vierchą" laikė ir aišku bandė skriausti tik ne vietines. Visa tai vyko prieš gerą 20 metų Panevėžyje. Tai gi, kad priežasčių gali būti pačių įvairiausių ir nenuspėjamų.
Kaip ir visus taip ir mane sukrėtė šita istorija Kažkas čia jau minėjo kad išvažavo iš Lietuvos bijodami dėl vaikų ateities. Aš irgi viena iš tų. Aišku tai nebuvo pagrindinė priežastis, bet labai svari. Mokydamasi soc. pedagogiką (LT) turėjau atlikti praktiką mokykloje, pradinėje klasėje. Ją atlikau gana gerame rajone esančioje mokykloje, pirmoje klasėje. Buvau tiek pasibaisėjusi mokytojos elgesiu, kad net nešiausi diktofoną kad galėčiau įrodyti direktoriui, rašiau jam laišką (oficialų) ir kas nuo to pasikeitė? - NIEKO, ji kaip dirbo taip ir dirbo. O ji ne tik kad psichologinį smurtą naudojo( tyčiodavosi per fizinio pamoką kai vaikas kokionors pratimo negalėdavo atlikti, vadindavo negražiais vardais ir t.t.) , bet beveik kad ir fizinį (specialiai užmynė vaikui ant kojos). Tai ko mes norim iš vaikų, kai mokytojos smurtauja??? Kodėl kyla klausimas kodėl tie vaikai sukilę prieš mokytojus??? Iš savo vaikystės atsimenu nedaug mokyklos laikų, nes papraščiausiai NENORIU prisiminti. Bloga man nuo lietuvos mokyklų ir mokytojų todėl mano vaikas LT nei gyvena nei mokosi. ir nesakykit kad visur yra visko, nes aš žinau kad jūs teisūs, tiesiog čia aš esu garantuota, kad būsiu išgirsta ir kad bus reaguojama (nes nevienoj situacijoj jau taip buvo).
Niekas nepaminėjo tokio varianto šioje istorijoje: kodėl tėvai nepagalvojo mergaitės mokinti namuose (kad mokytojai eitų namo)??? Tai neįdealus variantas bet manau tokioj situacijoj tai būtų buvus išeitis.