Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

Jeigu direktorius gali kalbeti,kad jo reikalas yra tik kas mokykloj vyksta,o ne uz jos ribu.Tai ka kalbeti?Kur elementarus zmogiskumas?Is kur tas abejingumas?Ir kur pas mergaites tiek ziaurumo?Kaip reikia auginti savo vaika,kad jis tokiu netaptu?Man jau tokie klausimai i galva lenda..
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2007 12 12, 00:24)
Jeigu direktorius gali kalbeti,kad jo reikalas yra tik kas mokykloj vyksta,o ne uz jos ribu.Tai ka kalbeti?Kur elementarus zmogiskumas?Is kur tas abejingumas?Ir kur pas mergaites tiek ziaurumo?Kaip reikia auginti savo vaika,kad jis tokiu netaptu?Man jau tokie klausimai i galva lenda..

mergaites ziauresnes uz berniukus - berniukai susimusa kaip reikalas (nu arba vienas kita primusa), o paskui daznaiusiai apsiramina ir uzdeda ignora, o mergaites jei jau pradeda patycias tai galo ir ribu nebuna - kuo toliau, tuo labiau isivaziuoja, pajungia visus pazistamus ir nepazistamus, merginas, vaikinus, skleidzia pletkus, kad kuo daugaiu rastu sajungininku ir t.t.
siuo atveju butent taip ir atsitiko
Atsakyti
Skaičiau straipsnį apei šį įvykį. Tiesiog nesuprantu, KAM, dėl KO taip buvo tyčiotasi iš paauglės. Kas gali priversti šitaip žiauriai elgtis? Labai panašu, kad tų vaikų tėvai visiškai nesugebėjo įdiegti tam tikrų vertybių, atsakomybės, arba jei ir stengės, tiesiog nesugebėjo sukurti tam tikro autoriteto... Nežinau visos tiesos, kas ir kaip įvyko. Labai liūdna girdėt vis daugiau tokių istorijų, apie žiaurumą, patyčias, galų gale NEREAGAVIMĄ į tai. Būtent abejingumas blogiems poelgiams ir yra pagrindas, bent jau mano nuomone. Praienam pro šalį.

Labai noriu tikėt, kad netapsim žiauriausia Europos šalimi, noras panašu, jog į ten einama. Vairavimo įpročius tai irgi atspindi. Tik kitų neužleisti, būt pirmam, didžiausioj mašinoj, greičiausiai važiuo, dar papypint greičio neviršyjantiems, kokie jie kvailiai ir nevykėliai. Čia tik vienas pvz. Daug tokių. Labai esu nusivylusi lietuvių kultūros pokyčiais, tikrai ne į gera.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 12 12, 00:30)
Skaičiau straipsnį apei šį įvykį. Tiesiog nesuprantu, KAM, dėl KO taip buvo tyčiotasi iš paauglės. Kas gali priversti šitaip žiauriai elgtis?

laidoje isgirdau 2 versijas: 1 issakyta mergaites tevo: pas drauge ziurint kompe nuotraukas buvo pakomentuotos vienos mergaites kuno formos, nuo to ir prasidejo, bo ta mergaite suzinojusi isizeide.
2 versija issakyta mokinio, kurio veido nerode ir bvlsas buvo pakeistas: kad mergaite pasakiusi tevams berods, kad per sita klase ji nusimoke (anksciau moeksi gerai), todel atsirado klases priesiskumas

mano akimis ziurint, is muses ispustas dramblys, imtasi drastisku priemoniu, pajaustas nebaudziamumas (policija pasake,kad niekuo padeti negali) ir del to perzengtos visos ribos doh.gif
Atsakyti
Taip, nebaudziamumas ir abejingumas - didziules problemos. Manau, reiktu koreguoti istatymus.
Atsakyti
Link ko mes einam blink.gif Kai pati mokiausi ,na,visko buvo,ir pravardziuodavo vaikus su akiniais ir raudonplaukius,buvo taip net,kad visa klase nusistate pries viena mokine,nes ji graziai rengdavosi labai(cia 6klasej).Bet jau kita diena jos mama atleke i mokykla,visus isstate,direktore atejo,pavaduotoja,buvo iskviesti visu tevai ir ta nesamone pasibaige.Bet i tai buvo atkreiptas demesys!O cia?Mergaitei dega plaukus,spargo,dar visa tai filmuoja doh.gif uz ka?Kaip uzjauciu tevelius,turbut galvoja,kad ne viska padare,kad galejo gal padeti dukrai ir pan.Bent as turbut taip galvociau.Juk savizudybe baisus dalykas,o dar tavo vaikelio,laidoti tevams savo vaikus-turbut ziauriausia,kas gali nutikti gyvenime...
Atsakyti
mane ir buvo primuse mokykloj,tyciojosi gal metus jei ne daugiau....mama bande kazka daryti,bet... iki siol labai skaudziai viska prisimenu. jei palies kasnors mano vaika,uzsmaugsiu skriaudeja pati savom rankom.
as vis galvoju,kas tu isigymeliu tevai? ka jie dabar sako ? ar bent zuvusiosios teveliu atsiprase? priverte savo "atliekas" pripazinti kalte? nors vargu ar tai bepakeis ka... as pakraupus...
Atsakyti
Įdomu ar kas nors pasimokys iš šitos istorijos???
Atsakyti
Noreciau pamatyti tuos tevus,kurie uzaugino tokius isgamas,juos pacius.Galetu paviesinti tai.Bet cia Lietuva,ne i tai ponai kreipia demesi.
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2007 12 12, 01:21)
Noreciau pamatyti tuos tevus,kurie uzaugino tokius isgamas

Pirmiausia tai linkiu pačiai neužauginti išgamos kaip tu sakai.. ax.gif

Antra, manau tai paprasčiausi eiliniai žmonės. Tikrai ne žmogėdros. Tikiu, jog jie kenčia ne mažiau nei mergaitės tėvai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gimusi_vasarą @ 2007 12 12, 00:41)
Pirmiausia tai linkiu pačiai neužauginti išgamos kaip tu sakai.. ax.gif

Antra, manau tai paprasčiausi eiliniai žmonės. Tikrai ne žmogėdros. Tikiu, jog jie kenčia ne mažiau nei mergaitės tėvai unsure.gif

O man atrodo, kad greiciausiai tie tevai is viso su savo vaikais negyvena, kazkur uzdarbiauja uzsieny...mano mociute gyvena Elektrenuose...miesciukas atrodo tvarkingas, bet...jame vieni pensininkai ir bedarbiai doh.gif is jos tik ir tegirdziu, kad kas nors numire...arba kas nors ka nors "apsvarino", "nudobe" verysad.gif
Atsakyti
Dieve, kaip žiauru.. nemačiau šitos laidos, tačiau susidariau vaizdą iš jūsų pasakojimų. Neapsakomas tėvų skausmas..
Beje, nenuostabu, jog Elektrėnų policija nesiteikė įsikišti, apie jų komisarą laaabai daug blogų dalykų esu girdėjusi kaip apie pareigūną, nesilaikantį tarnybinės etikos ir įstatymų reikalavimų.
Atsakyti