Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(GalBut @ 2007 12 12, 17:19)
Manom...užtat ir neaišku,ko čia prie kompo visos sėdit...eitumėt geriau su vaikais,anūkais paplepėt...gyvenimo tiesas paaiškint...nes ar bus tavo vaikas budelis-auka labiausiai nuo tavęs ir priklauso...dzin tie įstatymai,teismai,bausmės...Tu formuoji savo vaikių sąmonę...

O paties jau užsauginti? ar jau atsiplepėjai ? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė: 12 gruodžio 2007 - 16:22
QUOTE(insi @ 2007 12 12, 16:14)
drisiu nesutikt, nes kaip tik parasiau psichologijos darba panasia btema. tevai vaikui didziausia itaka daro iki paauglystes. po to paauglliams pradejus burtis i grupes 95% itakos daro bendraamziai. aisku ir tevai kalti, bet pagrinde - aplinka unsure.gif

O aplinka tokiems pas mus labai palanki. Jie nebaudžiami, todėl įsijaučia į visagalius. Kol kas kenčia labiausiai ''kitokie'' jų bendraamžiai, bet greit ir patys nosis bijosim iškišt lauk. Ar įsivaizduojat save tokioj situacijoj, kai pakliūnat į tokių snarglių gaujos akiratį? Taigi sveiki kailio neišneštumėt. O jei ir pavyktų kuriam liustron užvožt, tai patys dėl nepilnamečių skriaudimo kalti liktumėt irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 12 gruodžio 2007 - 16:26
QUOTE(GalBut @ 2007 12 12, 16:19)
...nes ar bus tavo vaikas budelis-auka labiausiai nuo tavęs ir priklauso...dzin tie įstatymai,teismai,bausmės...Tu formuoji savo vaikių sąmonę...

tarpinių variantų jau nebėra?

aš su savo vaiku ka tik kalbėjau - viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
Aš sutinku su Laureena nuomone, kad įtaką daro tėvai. Juk "pati pačiausia" bazė, įskiepytos vertybės yra atėjusios iš šeimos. Jeigu tėvai normalūs, o vaikas debilas, vadinasi tėvai kažką labai svarbaus praleido vaiko auklėjime. Savo atžalėlę reikia stebėti. Manau, kad tinkamai auklėjamas vaikas pasirenka tinkamus draugus.
Ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų pasaulyje "gyvuliuoja" gyvulių banda.
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2007 12 12, 17:21)
paauglystes laikotarpiu tevai vaiku elgesiui turi labai mazai itakos. todel as ir nesutinku su teiginiu, kad siuo atveju tevai kalciausi del vaiku elgesio. kalti jie tuo, kad nepastebejo ar nenorejo pastebet problemos ir savo 'lialius', kaip SM megstama sakyti gyne ax.gif

Šiuo atveju tamsta esate neteisi smile.gif Paauglystėje tėvai gali daryti savo vaikui labai didelę įtaką, jei keis bendravimo santykį "aš - tėvas, tu - vaikas", į santykį "aš - tavo draugas, tu - mano draugas". Šios amžiaus grupės tėvai dažnai daro klaidą, leisdami vaikams nutolti. Nemokykite savo vaikų šitame tarpsnyje gyvenimo tiesų tiesiogiai - jie tai atmes. Šnekėkitės su jais, būkite jų draugais, ir jie jums atvers savo pasaulį. Nepamirškite jiems parodyti, kad jie turi pasirinkimo laisvę, tačiau paprašykite, kad jie išklausytų jūsų patarimų.
Atsakyti
QUOTE(Monikuteee @ 2007 12 12, 16:18)
bet juk ties patys besigrupuojantys turi tevus,kurie ju mastyma formuoja,kad ir iki paauglystes

kitoj temoj prieš kurį laiką perskaičiau tokį tekstą: "va vaikas darželyje išmoko keiktis. dabar visus siunčia nx -- mane, tėtį, močiutę. nu negaliu, kaip man juokinga."
va taip ir formuoja mąstymą iki paauglystės.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 16:27)
kitoj temoj prieš kurį laiką perskaičiau tokį tekstą: "va vaikas darželyje išmoko keiktis. dabar visus siunčia nx -- mane, tėtį, močiutę. nu negaliu, kaip man juokinga."

taip, nuo čia ir prasideda - mamai juokinga, paskui klasiokams, paskui miesto grupuotei...žodžiu visiems smagu tik vienam ne kažkodėl

bet ne visos mamos juokiasi
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 18:27)

Na gal dar toks amžius kai tikrai nebūtina rimtai reaguoti mirksiukas.gif
jei mano dvimetė suisterikavus pradėjo rėkti *** ble *** ble tai man jau panikuoti kad ji ką nors užengs paaugus? Viskam savo laikas. Tiesa, man gal ir nejuokinga, bet nemanau, kad perdėtas rimtumas tokioj padėty gelbėtų... O turbūt ir pasijuokti galima - tik kad vaikas nematytų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 16:39)
Na gal dar toks amžius kai tikrai nebūtina rimtai reaguoti mirksiukas.gif
jei mano dvimetė suisterikavus pradėjo rėkti *** ble *** ble tai man jau panikuoti kad ji ką nors užengs paaugus? Viskam savo laikas. Tiesa, man gal ir nejuokinga, bet nemanau, kad perdėtas rimtumas tokioj padėty gelbėtų... O turbūt ir pasijuokti galima - tik kad vaikas nematytų blush2.gif

panikuot nereikia, bet atkreipt dėmesį, kad yra žodžiai, kurie gali kažką įskaudint ar įžeist reikia...ne dvimečiui aišku, bet 4-5 metų vaikui pats laikas aiškint, kaip galima elgtis kaip ne..
jei neauklės tėvai - auklės visuomenė arba policija. Bus blogiau
Atsakyti
QUOTE(volare @ 2007 12 12, 17:46)
panikuot nereikia, bet atkreipt dėmesį, kad yra žodžiai, kurie gali kažką įskaudint ar įžeist reikia...ne dvimečiui aišku, bet 4-5 metų vaikui pats laikas aiškint, kaip galima elgtis kaip ne..
jei neauklės tėvai - auklės visuomenė arba policija. Bus blogiau

visiskai sutinku drinks_cheers.gif

man tiesiog baisu kai vaikai 3-5 metu keikiasi, spjaudosi o tevai juokiasi... vaikas galvoja, kad cia viskas normalu, nes tevai tai toleruoja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva: 12 gruodžio 2007 - 16:52
QUOTE(Ieva @ 2007 12 12, 18:51)
visiskai sutinku  drinks_cheers.gif

man tiesiog baisu kai vaikai 3-5 metu keikiasi, spjaudosi o tevai juokiasi... vaikas galvoja, kad cia viskas normalu, nes tevai tai toleruoja doh.gif

Na taip, čia tai jau švelniai tariant nejuokinga..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 16:54)
Na taip, čia tai jau švelniai tariant nejuokinga..... g.gif

bet va pabandyk mamelei tokiai ką pasakyt -- tikriausiai pasiųs toliau nei vaikas
Atsakyti