Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 13:41)
jinai jau negyva jeigu ką.

atsiprasau,ne taip supratau,tu turbut apie antra posto dali blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikuteee: 12 gruodžio 2007 - 15:48
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 16:37)
pedagogai iš dalies yra diskreditavę savo vardą, nes reikalaudami pinigų klasės remontams ar dvd grotuvams, ima diskriminuoti vaikus. ir tas niekam nepaslaptis. todėl tėvai pedagogų vertinimais paskui ir netiki.
o šiaip -- jei jie būtų ėmęsi veiksmų kas jų valioje -- informuoti tėvus, kviesti susirinkimus, galų gale apie tai garsiai kalbėti, galbūt dabar nereikėtų nuo žurnalistų slėptis.

Aš neginu mokyklos direktoriaus. Žiūrint iš bendražmogiškų pozicijų jo požiūris man labai nepatiko.

Kadangi esu nemažą laiką dirbusi Švietimo sistemoje - gerai žinau jos problemas iš "vidaus".

Kodėl jūs manote, kad tėvų susirinkimai yra panacėja? Į tėvų susirinkimus paprastai problematiškų vaikų tėvai neina. Gali tokius tėvus užversti informacija apie jų vaikus - eiti į namus, siųsti registruotus laiškus, pozicija bus viena - "mano vaikas nekaltas, jūs išsigalvojat, kiti vaikai išsigalvoja, netrukdykit mums gyventi".
Tam, kad garsiai kažką kalbėti, įvykis turi būti fiksuotas policijoje, antraip tokių vaikelių tėvai paduos jus teisman "už šmeižtą". Man tebedirbant, vienas septintokas išsitraukė viduryje pamokos savo"įrankį" ir nusišlapino ant grindų. Šiaip sau. Dėl įdomumo. Už tai išimties tvarka buvo pašalintas. Neįsivaizduojat, kiek ir kokių instancijų jo tėvai perėjo ir kokių tik institucijų atstovai pas mus nesilankė su mintimi, kad vaikas "nekaltas". Netgi buvo pristatyta įmantriai suregzta psichiatro pažyma apie tai, kad tai buvo visiškai normalus veiksmas, būdingas neužgožtam Ego beigi sveikam libido doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 12 12, 15:29)
Isvada: reikia keisti istatymus. IR GREITAI.

Bet ar nepastebėjote, kad mūsuose turi įvykti baisi tragedija, kad ponai seime šikynes pajudintų g.gif . Kasdien juk girdėdavome apie nebevaldomą karą keliuose, ne naujiena buvo ir įsibujojusios paauglių patyčios, jų viešas demonstravimas nete (nauja mada iš jackass'o). Bet nieko nesiimta užkirsti tam kelią, įstatymų pakeitimai dulkėjo stalčiuose tol, kol neįvyko tragedijų tragedija Skuode, o dabar štai šis kraupus įvykis schmoll.gif Ir jei ne visuomenės dėmesys, tai vargiai ar jie tam savo kosmose pastebėtų, kas vyksta pas mus ant žemės mad.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 15:44)
O jūs nemanot, kad problema yra gerokai didesnė, nei vienos mergaitės ar dviejų žūtis?

manau. juk neveltui pasak wikipedijos nuo 1993 Lietuva pirmauja pasaulyje pagal vyrų savižudybių skaičių, o Europoje yra pirmoji ir pagal moterų savižudybes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 17:44)
O jūs nemanot, kad problema yra gerokai didesnė, nei vienos mergaitės ar dviejų žūtis?

tai zinoma, kad didesne cia didziasia kalte tevu ir tik tevu!
Atsakyti
QUOTE(Monikuteee @ 2007 12 12, 15:32)
internete radau mergytes drauges,buvusios sarvojimo salej zodzius,kad kai ti mama prieidavo ir pradedavo glostyt dukrytes veida,tetis  liepdavo to nedaryt ir eit i sona g.gif  unsure.gif

netikeciau. internete raso kas netingi ir apsimesdami kuo tik nori cool.gif
Atsakyti
Mamos, kaip jūs gelbėtumėte savo vaiką?

Na, manau tėvas padarytų savo teismą skriaudikams, kaip kad vienas tėvas padarė nusivežęs į karjerą.Turbūt pamenat tą istoriją, kai pasiėmė iš mokyklos skriaudiką , nusivežė į karjerą ir atbaladojo, paskui buvo kilęs didelis triukšmas, atseit, kaip taip galima? O ką daryt, jei lietuviško žodžio nesupranta?
Neįsivaizduojat, kiek ir kokių instancijų jo tėvai perėjo ir kokių tik institucijų atstovai pas mus nesilankė su mintimi, kad vaikas "nekaltas"

Pacituosiu dukros auklėtoją, tai pedagogė, kokių reta,ji sakė, kad auklėtiniai neduoda pasiekimų knygelės pažymius ir pastabas surašyti, jai reikia tai padaryti, todėl kažkada susitampė su mokiniais, tėvai tuoj gestapu vadinti pradėjo.Ne vaikai kalti, kad po kelis neigiamus pažymius trimestre turi, o gestapas lotuliukas.gif Paskui, kai užauga tokio auklėjimo jaunoji karta, patys skambina į policiją ir skundžiasi, kad juos muša, skriaudžia. Aišku, policija lieka kalta, nes nesutvarko...Pasaka be galo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barsukele: 12 gruodžio 2007 - 16:00
QUOTE(laureena @ 2007 12 12, 15:50)
tai zinoma, kad didesne cia didziasia kalte tevu ir tik tevu!

o taip lotuliukas.gif aplinka nekalta?
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 12 12, 15:47)
Kodėl jūs manote, kad tėvų susirinkimai yra panacėja? Į tėvų susirinkimus paprastai problematiškų vaikų tėvai neina. Gali tokius tėvus užversti informacija apie jų vaikus - eiti į namus, siųsti registruotus laiškus, pozicija bus viena - "mano vaikas nekaltas, jūs išsigalvojat, kiti vaikai išsigalvoja, netrukdykit mums gyventi".

klasėj ne trys vaikai mokosi. problemiško vaiko tėvai į susirinkimus neis, bet ateis kitų vaikų tėvai ir sužinos kas darosi ir kuo "kvėpuoja" klasė. Tame klipe daug žioplių tiesiog vėpsojo. nemanau, kad jie ar jų tėvai buvo probleminiai, tiesiog žmonės nesuvokia situacijos rimtumo.

Tam, kad garsiai kažką kalbėti, įvykis turi būti fiksuotas policijoje, antraip tokių vaikelių tėvai paduos jus teisman "už šmeižtą". Man tebedirbant, vienas septintokas išsitraukė viduryje pamokos savo"įrankį" ir nusišlapino ant grindų. Šiaip sau. Dėl įdomumo. Už tai išimties tvarka buvo pašalintas. Neįsivaizduojat, kiek ir kokių instancijų jo tėvai perėjo ir kokių tik institucijų atstovai pas mus nesilankė su mintimi, kad vaikas "nekaltas". Netgi buvo pristatyta įmantriai suregzta psichiatro pažyma apie tai, kad tai buvo visiškai normalus veiksmas, būdingas neužgožtam Ego beigi sveikam libido  doh.gif

nu bet pašalino. beje, o koks buvo kitų tos klasės tėvų požiūris?
Atsakyti
O jei ir pasake, tai kakoj skirtum. paimti zodziai nematant nei veido, negirdint intoncijos mazai tepasako. Man mama irgi neleido ziuret i mirusios mociutes veida, nes tik pamacius uzbaubdavau.
Beje, o kuriai mergaitei? Juk pirmoji po traukiniu galva pakiso?Ka glostyt? verysad.gif
Atsakyti
As irgi uz tai, kad reikia daryti koki sukilima, demonstracija ar ka nors, kad butu atkreiptas demesys i sita problema, nes visi miega, nieko nezino ir nemato.
reikia kaip skuode eiti degti zvakutes, deti vainikus, reikia viesumo, kad apie tai skelbtu visuose laikrasciuose ir rodytu per visas laidas.
Nes kitaip niekas apie tai nesuzinos, o skriaudikai liks nenubausti, kiti irgi zinos kad uz tai niekas nebaudzia ir toliau vyks mustynes ir zudynes
Atsakyti
QUOTE(jaunute @ 2007 12 12, 15:54)
O jei ir pasake, tai kakoj skirtum. paimti zodziai nematant nei veido, negirdint intoncijos mazai tepasako. Man mama irgi neleido ziuret i mirusios mociutes veida, nes tik pamacius uzbaubdavau.
Beje, o kuriai mergaitei? Juk pirmoji po traukiniu galva pakiso?Ka glostyt?  verysad.gif

nu čia apie tas galvas ir glostymus jau sugedęs telefonas gaunasi. gal susilaikykim nuo neaiškių detalių? g.gif
Atsakyti