Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(_Menininkė_ @ 2007 12 12, 17:25)
drinks_cheers.gif is tu zodziu panasu, kad mergaite is dalies kaltino savo mama unsure.gif

O man nu nors tu ką niekaip unsure.gif
bet gal nepradedam skaityt tarp eilučių, ką unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 15:19)
oi, vien SM forume pilna pasisakymų, kur mamos bet kam akis iškabintų, jei svetimas mėgintų auklėti jų vaiką. o kai vaikas ant galvos lipa, tada "jis labai energingas/jis nori lyderiauti/yra iš prigimties valdovas" ir taip toliau.

drinks_cheers.gif kazi kas is tokiu 'lyderiu' isaugs?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 12 12, 15:25)
Tam, kad vaikas būtų įtrauktas į Nepilnamečių įskaitą, atitinkamų veiksmų pirma turi imtis policija. Mokykla vaiko įtraukti į Nepilnamečių įskaitą negali.

Vaikų per prievartą (jei jų tėvai prieštarauja) išmesti iš mokyklos negalima, vadinasi, nėra ką kalbėti apie jų perskirstymą po kitas mokyklas.

Isvada: reikia keisti istatymus. IR GREITAI.
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 15:22)
Tai tiek juk aišku. Bet gi mes šnekam apie tai, kad užsieny vaikai gyvena geriau... Tai ar geriau jie ten gyvena?

bent jau netokiais mastais kaip Lietuvoj. čia kiekvieną dieną laikraštyje gali rast, kad mokykloj kažką sumušė, suspardė, smegenis sutrenkė, nusižudė, nužudė. bet nesigirdi kad būtų ką nuteisę.
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 15:19)
Kiek pažįsti 15mečių, kurie labai savimi pasitikėtų? Ar pati labai savimi pasitikėjai tokio amžiaus?

Taip, pasitikėjau. Žinojau, kad turėsiu kam išsipasakoti ir jei pasakysiu, kad savo problemas išspręsiu pati, vadinas tėvai nesikiša. Turimas užnugaris padeda tvirčiau stovėti ant kojų ir nepasiduoti provokacijoms. Pasikartosiu, ne dieną prieš savižudybę viskas prasidėjo.

QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 15:19)
nei vieni tėvai nėra idealūs. bet tai ne jie mergaitę negyvai "uždūchino"

filmuką reiktų atsukti daug daugiau atgal.
Atsakyti
QUOTE(eMCiuke @ 2007 12 12, 16:26)
galbut ji tiesiog taip norejao atsiprasyti savo tecio uz tai kad neistvere,nors jis jai ir padejo,su visu tuo kovoti..

drinks_cheers.gif juk daznai po savizudybiu tevai priekaistauja savo jau mirusiam vaikui - kaip jis taip galejo pasielgti
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 16:26)
visiems blogai. ir mokytojams, ir gydytojams, ir policininkams, ir pensininkams. bet ar tai suteikia teisę būti abejingu akivaizdžiam blogiui?

be to, ne atlyginimas esmė. pažiūrėkit į seimo narius ir teisėjus -- kiek jie gauna, o kaip dirba.

Klausiu elementaraus dalyko - kokiais metodais kovoti su tokiais vaikais? Jei tu jį pastoviai pasilikinėsi po pamokų, aiškinsi apie jo negražų elgesį, cituosi AK, BK ir CK straipsnius, jo mamelė greičiausiai apskųs tavo veiksmus mokyklos direktoriui arba vietos švietimo skyriui, kad tu "užsisėdai" ant jos vaiko, jo nekenti ir t.t., nes kiti vaikai pareina namo laiku, o jos vaiką vis palieki po pamokų. O kad vaikas yra problematiškas, ji greičiausiai neprisipažins, nes jai jos vaikas - "geras".
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 15:27)
bet gal nepradedam skaityt tarp eilučių, ką unsure.gif

o čia ne tarp eilučių skaitymas - laidos metu ne vieną kartą buvo paminėta.
Atsakyti
QUOTE(_Menininkė_ @ 2007 12 12, 13:25)
drinks_cheers.gif is tu zodziu panasu, kad mergaite is dalies kaltino savo mama unsure.gif

internete radau mergytes drauges,buvusios sarvojimo salej zodzius,kad kai ti mama prieidavo ir pradedavo glostyt dukrytes veida,tetis liepdavo to nedaryt ir eit i sona g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 12 12, 16:29)
Isvada: reikia keisti istatymus. IR GREITAI.

Būtent, nes vaikai yra visiškai nebaudžiami. O todėl ir neatsakingi. Kaip ir jų tėvai (kalbu apie problematiškus vaikus ir jų tėvus, ačiū Dievui, kad dar yra Lietuvoje ir puikių vaikų bei tėvų, tik gaila, kad įstatymai gina ne juos).
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 17:30)
bent jau netokiais mastais kaip Lietuvoj. čia kiekvieną dieną laikraštyje gali rast, kad mokykloj kažką sumušė, suspardė, smegenis sutrenkė, nusižudė, nužudė. bet nesigirdi kad būtų ką nuteisę.

Taigi, tikrai įstatymus reikia keisti kuo greičiau...
Nes tas nebaudžiamumas jau darosi klaikus.... Su tuo tikrai sutinku. Vaikai jau nebe tokia dabar.

Paauglystėj, kaip ir dabar, geriausia mano draugė buvo mama. Visada turėjau kam pasiguosti, su kuo pašnekėti... Buvau labai mylimas, gerbiamas netgi vaikas. Bet, savimi nepasitikėjau klaikiai. Ir kasdien mokykloje jaučiausi kaip mūšio lauke. tai truko kokius pora metų, bet buvo baisu. Ir mamai nenorėjau apie tai pasakoti, nes buvo gėda. Niekam nesakydavau. Bet ne todėl kad neturėčiau kam. Tiesiog žmonės skirtingi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu, žmonės, būkite visuomeniški, o ne kaip bulvės sovietmečiu!!!! Viską galima padaryti, kai nori. Sakote neįmanoma suorganizuoti miestelio gyventujų sukilimą??? Ogi įmanoma. Aš suburčiau bendraminčius, man padėtų draugai, aš belsčiausi į žmonių namus, įkalbėčiau rinktis miesto centre į mitingą, galima būtų Jonavos savivaldybę įtraukti į šį reikalą, galima būtų pasikviesti tv3 pagalbą.
Jau vien tai, kad mes visos kalbamės šiame formume rodo, mūsų neabejingumą šiai baisiai istorijai. Aš manau, kad atsirastų žmonių, kurie man padėtų ir tuo nei kiek neabejoju.
Atsakyti