Įkraunama...
Įkraunama...

Penkliolikmetės savižudybė Jonavoje

QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 17:05)
kitose valstybėse tam tikros institucijos bent jau atlieka savo darbą, o ne išsikalinėja kaip "vaikų teisės" Lietuvoj. JAV tai po teismus užtampytų tokį direktorių.

O kas iš to, jei vienas moksleivis užsimanęs "stilingos mirties" visus savo klasiokus jau bus iššaudęs?
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 12 12, 13:24)
šeima ką galėjo tą darė. gal ne viską iki galo. bet tikrai abejingi nebuvo.
o pedagogai -- direktorius, mokytojai žinojo, ir jiems buvo nusispjaut.

Ką, jūsų manymu, šioje situacijoje galėjo padaryti pedagogai?
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 12, 16:01)
anot psichologės, pas kurią lankėsi mergina, neatsivėrė ir nepasakojo tikrosios depresijos priežasties. Kiek iš siužeto supratau, ji lankėsi ne vieną mėnesį ir ne du, po vasaros atostogų vėl viskas užaštrėjo. Tėvai, sakyčiau, per mažai dėmesio skyrė nuo pat mažens. Greičiausiai nesitikėjo iš jų pagalbos sulaukti, jei jau nusprendė taip pasielgti. 
mano žiniomis - patys Jonavos poliklinikos/ligoninės darbuotojai žudėsi. Kartoju, ten visas miestelis serga. Mama vaikus nužudo ir pati po traukinio ratais palenda; dvyliktokės dėl įvertinimų - kas papuola į reanimaciją ar morgą taip pat žino visas miestelis.

Tik jau nereikia kaltinti tevu,kiek as supratau jie dare viska kad jai padetu,cia reiktu kaltinti skriaudeju tevus,o ne vargses mergaites.. schmoll.gif g.gif
Atsakyti
tai, kad ta panalė kur vakar per "paskutinę instanciją" rodė nusižudė ne Elektrėnuose, o Jonavoje..
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 16:02)
Na čia tai rožinės svajonės... visur yra visokių, ne tik Lietuvoj. Iš manęs tyčiojosi, nes buvau tyli ir rami. Ir ačiū dievui iki žiaurumų nepriėjom, nes tikrai apsigynus tada nebūčiau. Tik verkus.... o silpnesnį gali skriausti ir New Yorke, ir Londone, ir Paryžiuj.... kažkaip tik reikia užauginti stiprų žmogų, kad apsiginti mokėtų. Ir pačiam būti tokiam ,kad prireikus galėtum apginti.

taip yra visur visko, bet mes gyvenam nedideliam miestely, vaikai nori gerai mokytis, stengiasi, juos skatina tai daryti ax.gif kaip visi tarpusavy bendrauja, kaip padeda vieni kitiems, Lietuvoj nezinau kada taip bus... o del mokejimo apsiginti, manau reikia isugdyti vaikui pasitikejima savim, tada ir mokes apsigint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2007 12 12, 13:46)
As tik nelabai suprantu..negi mokyklos direktorius neturi jokios galios ? As, direktoriaus vietoje, paprasciausiai ismesciau tokias mokines is mokyklos..Nuo to tik visiems geriau butu: ir mokytojams, ir normaliems mokiniams. Kai ismestu dar is keliu  mokyklu, gal mastyt pradetu..nebent jau visiskai viskas "iki lempos" blink.gif
Ir apskritai, po tokiu "pasireiskimu"...tokioms turetu buti skirtas priverstinis gydymas..psichai nepakaltinami, bet juos gydyt reikia. O tos merginos tikrai turi su psichika problemu..joms kokiu slopinanciu reiktu pavartoti..

Ir is viso, prieinu isvados, kad mokykloj ant kiekvieno kampo turi stoveti kameros..tada butu tvarka..ir vargsams mokytojams butu lengviau dirbti. Vaiksciotu koridoriais, po du, uz rankyciu susikibe..kaip senais gerais laikais smile.gif Ir pliusuotus sijonus reiktu i mokyklas sugrazinti..kad maziau puikavimosi vieniems pries kitus butu. Butu lygybe brolybe smile.gif

Vaikus iki 16 m. amžiaus šalinti iš mokyklos draudžia įstatymas.
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 15:06)
<...>
O dukra galbūt labai uždara, juolab paauglė - labai čia norisi 15metų visas savo asmeninio gyvenimo smulkmenas tėvams pasakoti.

tai ar ne tėvų kaltė, kad vaikas tampa uždaru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 12 12, 17:13)
tai ar ne tėvų kaltė, kad vaikas tampa uždaru?  g.gif

O tai čia labai bloga savybė?
Atsakyti
QUOTE(eMCiuke @ 2007 12 12, 15:10)
Tik jau nereikia kaltinti tevu,kiek as supratau jie dare viska kad jai padetu,cia reiktu kaltinti skriaudeju tevus,o ne vargses mergaites.. schmoll.gif  g.gif

"mama, gali neverkti dėl manęs" nieko nepasako? Man pasako cool.gif
Atsakyti
QUOTE(eMCiuke @ 2007 12 12, 15:07)
sveikutes 4u.gif

Pati norejau pakelbti sia tema,bet pasirodo yra ir kitu lygiai taip pat sukrestu,susirupinusiu,netgi sakyciau issigandusiu..Ir manau kad viskas eis tik blogyn,kol atsitinkamos instancijos nesiims savo darbo!Kur policija?Kur nepirnameciu reikalu inspektoriai?Kodel nekalti vaikai turi buti kankinami ir nesulauke pagalbos zudytis?!!
Siame paskojime mane sukrete dar vienas faktas,kad motinos suzinoje kaip elgiasi ju "dukrytes"puole jas ginti..kaip sitaip galima?Jau mano vaikas tai taip gautu jei suzinociau toki fakta,pats klupotu pries ta nuskriausta vaika ir jo maldautu atleidimo..
Sprendimo budas yra vienas,steigti nepilnameciu kolonijas ir amziu nuo kada vaikas yra baidziamas pats,o ne jo tevai ankstinti iki 10metu.

Aš ir pakraupus... trūksta žodžių, tikiuosi jie gaus ko nusipelnė, ypač dabar, kai kiekvienas gali pamatyti jų veidus... tokius ir ilgiau reiktų uždarytį į kolonijas unsure.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 12 12, 16:07)
O kas iš to, jei vienas moksleivis užsimanęs "stilingos mirties" visus savo klasiokus jau bus iššaudęs?

Ką galėjo padaryti pedagogai??? Ogi daug ką! Galėjo daryti klasės susirinkimus su smurtautojų ir aukų tėvais, dalyvaujant mokyklos direktoriui, nepilnamečių inspekcijos darbuotojais ir patiems vaikams. Daug ką galima padaryti! Galima buvo teroristus išskirstyti po kitas mokyklas, kad mažiau bendrautų. Jeigu būčiau Jonavos gyvetoja, tikrai organizuočiau miestelio gyventojų sukilimą! Reikia, ka=ko imtis. Kai kurie žmonės jau yra pasakę, kokių priemonių galima imtis-cd platinimas žmogžudžių tėvams, galima net organizuoti koloniją tokiems degradams.
Dabar toks laiks, kai paaugliai muša ir vyresnius žmones, atima iš pensininkų pinigus, terorizuoja. Baisu kas darosi, o aš esu įsiutusi!!!!!
Atsakyti
Tu buk uzdaras ar atviras,pasitikek savim arba nepasitinek,je pries tave soks 20,visas taps nesvarbu!!!
Atsakyti