Įkraunama...
Įkraunama...

Pastabos iš mokyklos

Ramute53, jus tikri saunuoliai. Ne vienai jau rankos nusvirtu ir viska paliktu likimui.
Mes gyvename Anglijoje, cia mokymo sistema siek tiek skiriasi, pradinukai labai retai turi kokiu nors namu uzduociu. Viska vaikai atlieka mokykloje. Ir dar pastebejau, kad prie kiekvieno vaiko stengiasi prieiti labai individauliai, skatina pasiekti kuo daugiau savo galimybiu ribose ir nera jokiu pazymiu, todel vaikai nekompleksuoja del savo ziniu , dziaugiasi kiekviena nors maza pergale.
Atsakyti
QUOTE(Letti @ 2005 05 12, 17:44)
kad prie kiekvieno vaiko stengiasi prieiti labai individauliai, skatina pasiekti kuo daugiau savo galimybiu ribose ir nera jokiu pazymiu, todel vaikai nekompleksuoja del savo ziniu , dziaugiasi kiekviena nors maza pergale.

Butent prie to bandoma pritempti lietuvos svietimo sistema, bet susiduriama su didziule pasipriesinimo banga. Mat tevai supranta tik pazymio kalba. Ypac gaju palyginti savo vaiko gebejimus su kaimyno vaiko gebejimais, o ne ieskoti kurie vaiko gebejimai yra tik jam mieli ir artimi. Kol yra nuostata visus vaikus "ismokyti" visko, tol bus labai sunku kazka pakeisti smoke.gif
Atsakyti
Pritariu, gal pažymių rašyti nereikia tiems pradinukms, gal tikrai koks vienas netyčinis neigiamas įvertinimas numuša visą mokymosi džiaugsmą. Bet tada mokytojos turėtu daugiau ir plačiau rašyti apie vaiko pasiekimus ir nepasiekimus. daugiau bendrauti su tėvais, daugiau informacijos pateikti. Ne tik tokios standartinės - padarė pažangą. Kad būtų galima laiku, kol nevėlu kažko papildomai namuose imtis.
Girdėjau, kai kuriose mokyklose yra internetinės pažymių knygelės. Kaip butų šaunu, kad taip būtų visur

O tu Ramute53 tikra šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2005 05 12, 15:30)
Mamos patarkite,mano Hiperaktyvistas antrokas šiandien parsinešė namų darbam užduotis; du puslapiai iš pratybų ir keturi uždaviniai iš vadovėlio,nes mokykloje mažai padarė-visa tai tik iš matematikos.Iš lietuvių kalbos keturių stulpelių eilėraštis....
Tokiam judriam vaikui tai tijų valandų darbas ir dar man sėdint šalia...
Juk turi ir mokytoja kažką nuveikti ar tai tik mano darbas.... g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

Koks tas mokytojos darbas turėtų būti unsure.gif . O mamai reikia sėdėt su vaiku prie pamokų blink.gif ? Pardon, niekada nesupratau tokių tėvų, kurie NUOLAT sėdi su vaiku prie namų darbų, juolab nuo pirmų klasių, ir samdo mokytojus blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 05 17, 16:21)
Pardon, niekada nesupratau tokių tėvų, kurie NUOLAT sėdi su vaiku prie namų darbų, juolab nuo pirmų klasių, ir samdo mokytojus  blink.gif  doh.gif

Paprasyk dievulio, kad tavo vaikas butu bepriekaistingas, be jokiu bedu ir t.t. Matyt nustebsi, kad yra visokiu vaiku, net tokiu, kuriems reikia visas jegas atiduoti (ir jiems, ir tevams, ir mokytojams, ir soc , psich, neuro darbuotojams....) tam, kad ismoktu skaityti. Yra ir tokiu, kurie pusmeti vienoje klaseje pasimoke, visiskai ramiai pereina i aukstesniaja klase.
Atsakyti
Mieloji, agneklimjan ,tavo vaikučiai dar maži....auga vaikai ,auga rūpestėliai,vargai.Ir jeigu turi vaiką privalai juo rūpintis,mokyti tiek kiek reikia,juk ne visi gabūs,labai protingi,imlūs.Mano atvejis tas kad reikia labai daug dirbti ir jeigu mes to nedarysim...vaiko ateitis mūsų rankose,pakol jis mažas,kiek galiu tiek privalau dirbti papildomai,kad gautų bent minimalias žinias.
Atsakyti
Paskaiciau svetimas bedas ir as nusprendziau pasiguosti.Sunus jau trecia baigia, pazymiu knygute mirga nuo pastabu, su mokytoja bendrauta, tik zinot, kuo toliau tuo vis su didesniu nenoru as einu i mokykla ir jai skambinu, nes as "neturiu dvasinio rysio su vaiku", o mokytoja negalinti skirti visiems "tiek" demesio g.gif
Karolis netgi pratybose buvo parases nekenciu mokytojos ir ji jai padave...
paskui aisku atsiprase su mano pagalba.
Psichologo manymu jokiu "nuciuozimu"nera, gal esu neteisi kaltindama mokytoja, taciau kai viska perkratau mintyse nieko negaliu sau padaryti.Rankos pakelimas, paskui atsiprasymas is jos puses ir t.t
Savaite sunus sirgo, nuejo i mokykla, antra diena pareina,griuna i lova ir uzmiega.Perziuriu sasiuvinius,pratybas,pazymiu knygeleje vel pastaba . Skaitau ;jusu sunus pamokos metu paise ant trintuko ir visiskai nereagavo i mano pastabas...Aha, galvoju, cia kazkas keisto siaip jis tyliai, ramiai nesedi.Prienu prie miegancio Karolio, dedu ranka ant kaktos, faktas kaip blynas be termometro aisku, kad yra nemaza temperatura.39.27 jis pas mane vel atkrito... cry.gif
...o mokytoja musu nei jauna, nei sena ir vaikus tokius pacius augina, o si pastaba mane labai "uzkabino"...
na va ,gal dabar pasidare lengviau
Atsakyti
Jei esi isitikinusi, kad bedele mokytojoje, ir jau viska isbandei, kad rastum kontakta su ja, tai iseitis viena- keisti mokytoja. sekmes tavo mokinukui smile.gif
Atsakyti

Senokai vaikai pastabas gavo ax.gif

Na mano hiperaktyvistas dabar gauna ,,išsiblaškęs pamokų metu...."
Kaip reaguoti į tokią pastabą ir kokių priemonių imtis?
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 03 15, 12:23)
Senokai vaikai pastabas gavo ax.gif

Na mano hiperaktyvistas dabar gauna ,,išsiblaškęs pamokų metu...."
  Kaip reaguoti į tokią pastabą ir kokių priemonių imtis?

Pasakyk, kad butu neissiblaskes lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

P.s. jei rimciau, gal tiesiog reiktu perziureti vaiko dienotvarke? Neprimiges, neprivalges, be rezimo , per daug tv, komp. ar t.t. Jei anksciau dirbdavo per pamokas, o dabar issiblaskes, gal kazkas kliuna tuose reikaliukuose.
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2006 03 15, 17:37)
Pasakyk, kad butu neissiblaskes lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

P.s. jei rimciau, gal tiesiog reiktu perziureti vaiko dienotvarke? Neprimiges, neprivalges, be rezimo , per daug tv, komp. ar t.t. Jei anksciau dirbdavo per pamokas, o dabar issiblaskes, gal kazkas kliuna tuose reikaliukuose.

Na rėžimas tai gal ir sutrikdytas,bet ko jis neatlieka klasėje tenka padaryti namuose g.gif ,o kaip kitaip?Tai tenka ilgokai pasėdėti...Tačiau kiemas ir pertraukėlės viskas kaip turi būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Dėl pastabų beveik nebaru, nes ir taip jis pakankamai pergyvena kol man parodo. Aš prisimenu, kad ir pati jų gaudavau, o tėvai nebausdavo. Niu niu paskydavo, todėl dabar aš už tai juos gerbiu.
Atsakyti