Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking-2 dalis

QUOTE(AVEDA @ 2007 12 30, 17:11)
ne toks jis plonytis kaip kopijavimo popierius...nu kartoninis labiau, bet ne tokio storumo kaip Bazzill (kuris skaitosi geriausias). Nuotraukas ant tavo nurodyto laikytu jei perdaug visokiu metaliniu pagrazinimu nedetum. Ta popieriu naudoja daznai atvirutem. vadinasi "parchment" popierius, atrodo toks senovinis lyg su aliejaus demem rastuotas. Ar tu pastebejai kad labai maza dydi uzsisakyti nori? 5.7inchx7.5 inch (kaip USA nuotrauku standartas yra 5x7 inch) tai speju kad cia pritaikyta tokio dydzio nuotraukas uzklyjuot ant virsaus. o tas 80, tai individuoliu lapeliu 80. O lapo storumo niekur nerandu, net i oficialia firma nuejau paieskot. Joann's sita parduotuve yra didele internetine, bet taip pat ir prie mano namu supercentras sis yra. Labai daug nuolaidu korteliu jie man duoda (interneto uzsisakymui irgi). Jei kas norite galite pabandyti ka brangesnio nusipirk su 40% nuolaida...atsiusiu koda...man paciai jau nieko nereikia  mirksiukas.gif tas pats kodas manau ne viena karta veiks kadangi jei pati ko noriu ir neturiu, paklausiu cia forumieciu ir man atsiuncia. nuima tik nuo vieno, brangiausio daikto o ne nuo viso uzsakymo.

aciu Aveda uz info, taip dydi pastebejau kad vos uz nuotrauka didesnis, bet man kaip ir tiktu, nes tas popierius bus taikomas ne sb , siaip tai po truputi kaupiu info, ir pavasariop zadu kaip erke isisiurbti draugei i gerkle ir prasyti kad viska man atsiustu, siaip kaip MB pamatys kiek man tai atseis (jau 100$ perlipau o dar ne pavasaris ax.gif ) tai bijau kad biudzeta tai apkarpys, nes noriu visko ko cia neymanoma nusipirkti, bet ne pirmos butinybes preke, siaip tai gal ir nesipriesins, nes jis uzsisakines kedus tai as salimais apsimesiu kad tik truputuka man cia reikia blush2.gif ax.gif ir gal viskas issispres mano naudai bigsmile.gif reikes gerai vyra apzaveti pries pateikiant saskaita wub.gif
Atsakyti
AVEDA blush2.gif as vel su klausimukais
o kiek tas popierius galetu sverti, ar bandei kada poka nusipirkus pasisverti 4u.gif as tai cia toki dideli poka nusiziurejau http://www.joann.com...PRODID=prd56815 , kaina nesikandzioja o lapu net 180, jai teisingai supratau, tai ir dukrai galesiu duoti pasireiksti namie mokykloje, ji labai rankdarbius megsta kasdien meistrauja ka nors.
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 12 30, 14:52)
AVEDA  blush2.gif as vel su klausimukais
o kiek tas popierius galetu sverti, ar bandei kada poka nusipirkus pasisverti  4u.gif as  tai cia toki dideli poka nusiziurejau http://www.joann.com...PRODID=prd56815 , kaina nesikandzioja o lapu net 180, jai teisingai supratau, tai ir dukrai galesiu duoti  tai ir dukrai galesiu duoti pasireiksti namie mokykloje, ji labai rankdarbius megsta kasdien meistrauja ka nors.

jo.... drinks_cheers.gif visi kas uzsiema SB jau kiek laiko sita popieriu atiduoda dukrom. Jo kokybe labai prasta (todel ir kaina kaip sakai nesikandzioja). Jis labai plonytis kaip ir kopijavimo popierius. Visi kas pradeda uzsiimti SB, pirma karta perka DCWV Slabs (toki kaip man nuoroda imetei...ju labai daug leidiniu yra...nu ir as pilna stalciu ju turiu, bet visai nenaudoju blush2.gif ). Po to kaip pradeda labiau gaudytis kas tas SB ir rankose palaiko tikrai kokybiska popieriu sis tampa s.... Tebereikia uzeiti i bent koki foruma (US) visad buna klausymas: "ka darote su savo senais DCWV pokais?. Tai visos atsako kad dukrom atiduoda karpyt, bibliotekai ar darzeliui atiduoda, ar nors atvirutem bando panaudot. Svoris 2kg lygiai....labai sunkus. vietoj to as toki paty svori uzsisakyciau labiau kokybiskesnio popieriaus. Jei nori butent is Joann parduotuves tai matau yra Cosmo Cricket popieriaus linija labai gera ir storesnis/kartoninis popierius (vienam poke 12 lapu). Mano pirmas pasirinkimas visad butu Basic Grey popieriai, bet matau ju Joann's nera...abu Cosmo Cricket ir Basic Grey kartoninio storumo kad galetum ant ju tiesiogiai nuotraukas klijuot, ant DCWV schmoll.gif ne
Aveda, ten kur nurodei del nuotrauku spausdinimo... Ten tu dydziu gyva galybe doh.gif Kokie dydziai patys einamiausi tau?

ekonomiskiausia uzsisakyti po 4x6 (tik 18 centu), tai galima tada ir apkarpyt paciai kaip norisi. 4x6 JAV skaitosi standartas ir tokio dydzio deda i albumus su kisenukais. Daznai as uzsisakau 5x7 dydi jei labai thumbup.gif foto ir zadu ja tik viena ant puslapio klijuot.Sekmes tau....tikiuosi susilauksi ramybes naujuose Metuose...bet visvien, nors ir nesekmes, randi biski laiko padirbeti prie SB. thumbup.gif
Atsakyti
nu siaip tai man nebutinai is tos parduotuves uzsisakineti, tik sis psl po ranka, vistiek jauciu drauges reiks prasyti kad nuvaziuotu i kokia SB parduotuve ir nupirktu to ko as noresiu, tik noriu konkrecius pavyzdzius jai parinkti kad nereiktu jai klajoti ir galvoto kokia man spalva isrinkti
nu o dabar vel prie klausimu man dabar smegeneles visai susimazge wacko.gif , as cia tokia nuotraukyte idesiu ir pabandysiu dar pasiaiskinti pacio SB proceso eiga, as visada isivaizdavau kad paimsiu tokio storesnio kartoninio popieriaus kaip pagrindui ir ale fonui (sioje nuotraukoje tas dryzuotas), o paskui su plonesniu popierium (sioje nuotraukoje geletas popierius) jau darysiu tokius ale yreminimus ir siaip visokius pribambasus, raideles uzrasus ir t.t. o tu AVEDA, kaip darai, visur naudoji tik ta stora kartonini popieriu , ar jau man visai nedirba galva, suprantu kad cia taisykliu grieztu negali buti, bet jauciuosi lyg pirmoke patekus i kokia desimtoku klase doh.gif kuo daugiau domiuosi tuo maziau ikertu blink.gif blink.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUTUKĖ: 31 gruodžio 2007 - 14:20
pabandysiu dar pasiaiskinti pacio SB proceso eiga,

klijuoti visus pagrazinimus ir nuotraukas yra butina ant storesnio, t.y kartoninio pagrindo, kitaip neatlaikys. Jei sakykim noriu panaudoti fonui rastuota popieriu o jis plonytis, tada ta plonyti uzklijuoju ant pigesnio kartoninio kuris nesimatys. Panaudoju sausu kliju kadangi slapiais tai gali raityti popieriu. Todel sakiau kad kliju sausu daug reikia prisipirkt (ypac jei suklijuosi popierius). Paskui gali klijuoti visokius kitus popierius ant virsaus, nesvarbu....bet pagrindas visad turi but storas ir kietesnis.
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2007 12 31, 15:01)
klijuoti visus pagrazinimus ir nuotraukas yra butina ant storesnio, t.y kartoninio pagrindo, kitaip neatlaikys. Jei sakykim noriu panaudoti fonui rastuota popieriu o jis plonytis, tada ta plonyti uzklijuoju ant pigesnio kartoninio kuris nesimatys. Panaudoju sausu kliju kadangi slapiais tai gali raityti popieriu. Todel sakiau kad kliju sausu daug reikia prisipirkt (ypac jei suklijuosi popierius). Paskui gali klijuoti visokius kitus popierius ant virsaus, nesvarbu....bet pagrindas visad turi but storas ir kietesnis.

ACIU AVEDA, AKYSE PO TRUPUTI SVIESEJA bigsmile.gif , NU KAIP NERVINA KAIP NEGALI NIEKO PACIUPINETI, RIMTAI KARTAIS I NEVILTY VARO TOKIE DALYKAI mad.gif, NORISI alc.gif ax.gif

P.S. IR KADA TU MIEGI g.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 12 31, 08:16)
ACIU AVEDA, AKYSE PO TRUPUTI SVIESEJA  bigsmile.gif , NU KAIP NERVINA KAIP NEGALI NIEKO PACIUPINETI, RIMTAI KARTAIS I NEVILTY VARO TOKIE DALYKAI mad.gif, NORISI  alc.gif  ax.gif

P.S. IR KADA TU MIEGI  g.gif

dar dadesiu kad rastuotu popieriu storumas priklauso nuo firmos...as cia visus isciupinejus tai klausk jei zadi koki uzsisakyti. Bet nereiskia kad jei plonas popierius tai blogos kokybes,...tik tie DCWV pokai nelabai geros.
Storesni/kartoniniai rastuoti popieriai pagal firma:
-Basic Grey
-Cosmo Cricket
-My Mind's Eye
-Daisy D's
-DCVW (Luxe ir Old World leidiniai)

Ploni rastuoti popieriai: siuos reiketu klijuot ant kartoninio pagriingo:
-KI Memories
-7Gypsies
-DCWV stacks

p.s... o del miego tai issimiegosiu kaip busu senute. Vakar tik 3:30 ryte nuejau miegot ax.gif (ir dar reikejo atsikelt maitint suneli....o ryte mano vyrai mane 7 pakele. Karts nuo karto anksti vakare nusitempiu save i lova, bet vakar tai pradejau darbuotis prie paskutinio konkurso darbelio ir nenorejau sustot. Beja, galiu tik darbuotis prie rankdarbiu kada visi miega. Bandziau suneli pasiimt i kambari, duot kreiduciu spalvuot, bet jis trumpam susikaupia ir pradeda mano stalcius kraustyt...tai neiseina man nieko diena padaryt.
Atsakyti
nu siemet paskutinis klausimukas 4u.gif , o tai MB is paskos vaiksto ir karkina, taigi nauji metai o tu prie kompo visa diena biggrin.gif , tai va dar studijavau ten tuos visus popierius ir susiduriau su keliais neaiskumais akyliau skaitinedama nesupratau keliu terminu pvz.: Paper Pad, Die Cuts, Printed Cardstock Stack, nu pazodziui kaip ir issiverciau, bet esmes tai nelabai ikirtau g.gif
o kaip sitas popierius, jis kietas kaip kartonas? ar paprastas popierius? blush2.gif as kaip suvalkiete noriu daug ir pigiai lotuliukas.gif
http://www.joann.com...ODID=xprd356948
Atsakyti
O kur Jus gaunat tu rastuotu juosteliu? gal zinot kur kaune rasti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 12 31, 11:23)
nu siemet paskutinis klausimukas  4u.gif , o tai MB is paskos vaiksto ir karkina, taigi nauji metai o tu prie kompo visa diena  biggrin.gif , tai va dar studijavau ten tuos visus popierius ir susiduriau su keliais neaiskumais akyliau skaitinedama nesupratau keliu terminu pvz.: Paper Pad, Die Cuts, Printed Cardstock Stack, nu pazodziui kaip ir issiverciau, bet esmes tai nelabai ikirtau  g.gif
o kaip sitas popierius, jis kietas kaip kartonas? ar paprastas popierius?  blush2.gif as kaip suvalkiete noriu daug ir pigiai  lotuliukas.gif
http://www.joann.com...ODID=xprd356948

ta Amanda Blu popieriu kur nurodei tai irgi plonytis. Jei matysi kad poke 100 ar 200 popieriu tai savaime aisku kad plonytis kadangi storesnio, geresnio poke duoda tik kokia 20, bet maziau popieriaus= geresne kokybe/storesnis.
pack, slab, stack, paper pad, collection visi terminai reiskia ta paty= popieriaus pokas. Skiriasi tik ipakavimas. DCVW paper stack yra iristas i lyg knyga..iklijuoti puslapiai taip. Provo Craft firmos, Paper slab= lapai palaidi, tik i celofana ipakuoti.
Die cuts su tom replytem iskirptos formos, pvyz. daug popieriaus poku turi ideta rastuoto popieriaus "die cut tags" =jau iskirpti taloneliai ant kuriu uzrasoma koks uzrasas. Zodis "die" reiskia ta metalini instrumenta kur iskerpa/ pavyzd. Quickutz metaline raide/ta metaline plytele paveiksliuki.
user posted image
die cut tool=tos replytes, die cut shapes arba die cut-outs= jau iskarpytos popieriaus formos.

Papildyta:
QUOTE(eglujte @ 2008 01 01, 09:10)
O kur Jus gaunat tu rastuotu juosteliu? gal zinot kur kaune rasti? smile.gif

nesuprantu ar tu apie rastuota popieriu kalbi ar sumaisei tas juosteles su popierium? Gali rastuota popieriu sukarpyt i juosteles, bet daznai naudojama koks grazus kaspinelis prisiagamas prie popieriaus.
Atsakyti
As norejau pasakyti tas medziagine juosteles/kaspinelius.
Atsakyti
QUOTE(eglujte @ 2008 01 01, 21:54)
As norejau pasakyti tas medziagine juosteles/kaspinelius.

Medziaginiu juosteliu reikia ieskoti audiniu parduotuvese, bent jau Siauliuose to gerio pilna audiniu parduotuvese mirksiukas.gif
Atsakyti