Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking-2 dalis

QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 01 24, 18:59)
aciu AVEDA, brangoka  g.gif , nu reiks dar pasidairyti smile.gif
ai nu ko kokia ten kritika, man tai grazu, gal ir as kada taip mokesiu  ax.gif 

,aciu, reiks pabandyti, nors as tam eBay nelabai gaudausi blink.gif

eBay man ir sunku buvo is pradziu. Pasidariau Paypal atsiskaityma, tai is tiesu prekintis tapo paprasta. Nors as dar sviezi ten, nei metu nera kai pradejau tenais pirkti. Vienintelis patarimas - pradzioj stebek, bet nepirk mirksiukas.gif
O darbeliams ideju daug gaunu is Avedos ydetu nuorodu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(AVEDA @ 2008 01 24, 19:02)
Tosk:
labai graqzus darbelis kriame daug detaliu  wub.gif issiziuri. O kritikos 
g.gif , man tik neaisku nuo ko pradeti skaityti pavadinima "fan ar ekte"? keistai kampu isdestyta. Pavadinimai man paciai buvo sunkoka. Man konkurso laimetoja anu metu man padejo siais metais ir dave pastaba, nors ir MB man ta pasake: kad pavadinimai turi but labai aiskiai uzrasyti kad akys neklajotu pasimetusios.
Pagrindinis geletas rastuotas popierius man atrodo kad per siauras. Buciau padarius didesni kvadrata ir neplesius popieriaus o lygiai nukirpus tik kampus apvalinciau su "corner rounder" issmustuvu.. Plesant per didelis kontrastas...nuotrauku kelis kampucius irgi buciau apvalinus kad ne taip astriai ie kampai butu. Tarpas tarp rastuoto popieriaus skiauteles kairej virsuj ir tarp geleto popieriaus kzkd per daug i aki krenta. Bet visvien  4u.gif  4u.gif  4u.gif . Visada bus prie ko prikibt ir kitaip daryt--as ziuredama i savo pirmus darbus viska kitaip dabar daryciau, bet niekad neperdaryciau. Parodo kiek as iki siol ismokau.

Aciu uz kritika 4u.gif

Del pavadinimo, man net mintis nekilo kad sunku jy suprasti, norvegams iskart butu aisku kuris zodis turi pirmuma ax.gif
Del pagrindinio rastuoto popieriaus visiskai sutinku... Tik man paciai nedasilo, kas cia truputy netaip blush2.gif O vat to kampuciu apvalintojo as neturiu, nors jis numatytas mano busimu pirkiniu sarase. O plesiau, nes... tiesiog labai norejos plesyti lotuliukas.gif As taip pat is tu, kur nemegstu perdarineti, nes darant man taip atrode grazu. As pirma darba jau siandien jau buciau darius visai kitaip doh.gif
Atsakyti
user posted image
nu cia imetu, bet man jis schmoll.gif . Net kreivai skanuota kazk ne taip isejo. Pavadinta "hoop love" kaip ir "krepsinio meile" ta sirdele tai raide "v" o kamuoliai dvi raides "o". Cia is two peas forumo uzduoties naudoti prastas nuotraukas. Sios mano prasciausios. Naudojau MB muiline ir net nepastebejau kad netycia uzstaciau ant ISO 1600 (!). Pagrindine nuotrauka photoshop isemiau visas detales kad liktu kaip ir rastuotas popierius ir ju seseliai...taip pabreze sunelio rekiancia, atvira burna. Cia jie pirma kart zaide krepsini ir sunelis toks laimingas buvo kad kaip baige atsisedo ir ilgai tik juokesi. Tos mazytes nuotraukytes "wallet"/ pinigines dydzio. Radau teksturini popieriu imitacija tikro kamuolio odos. Juodos raides yra metalines, pasinaudojau namo lentu linijom ties kuo rasyt...ka dar galiu pasakyt? g.gif nepatinka man sportinius puslapius daryt ir turbut todel atsiliepia prasta kokybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 24 sausio 2008 - 18:06
QUOTE(AVEDA @ 2008 01 24, 17:59)
nu cia imetu, bet man jis  schmoll.gif . Net kreivai skanuota kazk ne taip isejo. Pavadinta "hoop love" kaip ir "krepsinio meile" ta sirdele tai raide "v" o kamuoliai ........raides yra metalines, pasinaudojau namo lentu linijom ties kuo rasyt...ka dar galiu pasakyt? g.gif  nepatinka man sportinius puslapius daryt ir turbut todel atsiliepia prasta kokybe.

nu labai eksperte nevaidinsiu, bet jai kas kitas butu pasakes kad cia tavo darytas, tai buciau labai suabejojus g.gif , nors man tai visai nieko ir MB pakomentavo kad jai apie krepsini tai gerai lotuliukas.gif (jis pas mene krepsini dievina nuo vaikystes)
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 01 24, 16:16)
nu labai eksperte nevaidinsiu, bet jai kas kitas butu pasakes kad cia tavo darytas, tai buciau labai suabejojus  g.gif , nors man tai visai nieko ir MB pakomentavo kad jai apie krepsini tai gerai  lotuliukas.gif (jis pas mene krepsini dievina nuo vaikystes)

Linutuk: as cia bendrai kalbu apie mano filosofija apie SB, netaikau butent i tavo ivertinima apie mano paskutini darbeli...
Nu zinai yra tokiu nuotrauku kur ikvepimo pagauta gali iki paryciu sedeti ir kuti mena pagal auksciausius savo sugebejimus, ir...yra tokiu nuotrauku (kaip sitos) kurios tokiu giliu jausmu neprizadina. Bet vis geriau sudet, suklijuot, trumpa prisiminima parasyt, negu foto dezej i spinta uzgrust kur. Be to musu vaikam ir MB, ir netgi gal anukam nelabai bus svarbu kad naudojome tokios ar anokios firmos rastuota popieriu, svarbu kad uzfiksavom ta momenta ir prisiminima. Ne visi mano sukurti puslapiai man patinka. Bet jei tureciau tokius aukstus reikalavimus kad kiekvienas butu meno titulo vertas tai sis hobis per daug streso man teigtu o ne malonumo. Baime suklyst, ne taip uzklijuot ar uzrasyt ka tiktai jus paralizuos. Kad atrast savo stiliu ir ismokt SB, ar bent koki hobi, reikia pirma sau leisti suklyst. Tik per klaidas ismokstam...
nu i kalnus nuvariau su savo filosofijom ax.gif dabar galime grizt prie buvusios programos.
Ka jus kuriate ir kada pamatysime?
As vakar issiunciau konkurso skanuotu darbeliu failus. Atspausdins man i 30cmx30 cm nuotraukas is scrapbookpictures. Visa nakti sapnavau kad kzks ne taip, ar pamete mano nuotraukas paste, kad nespejau. Vasario 10 turiu jau priduot. Gerai jauciuosi kad jau beveik galas. Nors labai mazai sansu laimet. Tik 10 isrinks. Bet as laiminga kad pasiryzau bandyt, ir tikrai tie 10 darbeliu atstovauja mano geriausius.
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2008 01 25, 06:02)
Linutuk: as cia bendrai kalbu apie mano filosofija apie SB, netaikau butent i tavo ivertinima apie mano paskutini darbeli...
Nu zinai yra tokiu nuotrauku kur ikvepimo pagauta gali iki paryciu sedeti ir kuti mena pagal auksciausius savo sugebejimus, ir...yra tokiu nuotrauku (kaip sitos) kurios tokiu giliu jausmu neprizadina. Bet vis geriau sudet, suklijuot, trumpa prisiminima parasyt, negu foto dezej i spinta uzgrust kur. Be to musu vaikam ir MB, ir netgi gal anukam nelabai bus svarbu kad naudojome tokios ar anokios firmos rastuota popieriu, svarbu kad uzfiksavom ta momenta ir prisiminima.  Ne visi mano sukurti puslapiai man patinka. Bet jei tureciau tokius aukstus reikalavimus kad kiekvienas butu meno titulo vertas tai sis hobis per daug streso man teigtu o ne malonumo. Baime suklyst, ne taip uzklijuot ar uzrasyt ka tiktai jus paralizuos. Kad atrast savo stiliu ir ismokt SB, ar bent koki hobi, reikia pirma sau leisti suklyst. Tik per klaidas ismokstam...
nu i kalnus nuvariau su savo filosofijom  ax.gif dabar galime grizt prie buvusios programos.
Ka jus kuriate ir kada pamatysime?
As vakar issiunciau konkurso skanuotu darbeliu failus. Atspausdins man i 30cmx30 cm nuotraukas is scrapbookpictures. Visa nakti sapnavau kad kzks ne taip, ar pamete mano nuotraukas paste, kad nespejau. Vasario 10 turiu jau priduot.  Gerai jauciuosi kad jau beveik galas. Nors labai mazai sansu laimet. Tik 10 isrinks. Bet as laiminga kad pasiryzau bandyt, ir tikrai tie 10 darbeliu atstovauja mano geriausius.

nu isivarysi sau stresa su tokiom mintis niekas niekur nedings ir visur tu suspesi mirksiukas.gif , o siaip tai tikrai saunuole as tai aplamai turiu savyje mazai pasitikejimo, uztai manau kad bet koks bandymas daryti daugiau nei manai kad gali, sveikintinas, bet manau dabar bus pats sunkiausias konkurso etapas, tai laukimas todel linkiu kantrybes mirksiukas.gif

siaip tai as manau kad daug SB priklauso nuo turimu nuotrauku o visa kita tai tik kad graziau ir kaskokie uzakcentavimai, kartais atrodo kas uztektu tik keliu detaliu ir darbelis butu viskas aisku, o kartais ziuri i nuotraukas ir ka be klijuotum ka beuzrasytum vistiek kas kas ne taip, uzstrigau su tais pirmais dviem psl, perdariau ir vistiek nelabai, kadangi raides sunkiai gaunasi ispjaustyti graziai tai pradejau galvoti kad reiktu tu pavadinimu atsisakyti laikinai ( na su piestuku tik mintis uzrasyti ir ateity ziuresiu kaip ta problemele isspresti) nusprendziau kad kol kas apsistosiu su paprastais ir po viena nuotrauka viename puslapyje, o mano pataisymus pasirodysiu savaitgali, Mb konfiskavo fotografuojanti telefona, vakarais po darbo atgaunu, bet kadangi nera normalaus namie apsvietimo tai nieko normaliai nesimato kai nufotkinu, be to padariau didelia klaida, kadangi dirbu su mintim kad darbeliai bus pusiau laikini, na kad tik pajausciau kas ir kaip, tai pasirinktos nuotraukos dazniausia jokiu minciu neatsiuncia galvom blink.gif , uztai kartais sunkiai gaunasi deliojimas, ir dar manau kad reiktu atsipalaiduoti, vis darydama galvoju apie tai kaip cia viska suderinti ir nepadaryti kokios nesamones tai taip galvojant taip ir gaunasi kokios nesamones biggrin.gif , be to pora dienu sedejau prie siuvimo masinos, vasario 1d darzeliui 30 metu ruosiamas pasirodymas ir koncertas, mano jaunesnioji panele bus "tortas" tai siuvau torta lotuliukas.gif , visai nieko gavosi, net pati save nustebinau, nes kai pradejau tai jokiu minciu neturejau, nei kaip nai kas, bet finalas buvo thumbup.gif ir aukletojos patenkintos ir as jauciuosi su sparneliais bigsmile.gif
Atsakyti
LINUTUK: norejau taves paklausti, tavo paskutiniam darbely tu masina apsiuvai taip lygiai ir tiesiai rutuliuku. Kaip tau iseina taip kruopsciai. Pastebejau ant popieriaus yra visai kitaip siuti negu ant audinio. SB Forumuose girdejau kad kai kas naudoja kzk "interfuse webbing" toks plonas lyg merliukas po popierium kad siules turetu ant kazko uzkibt. Man daznai iseina kad ant testerio gabaliuko popieriaus gerai siuvineja, bet pradedant siut ant jau gero darbelio kruva laisvu siulu privalo blogoj pusej. Sako tai "tension" siulo itempima reikia reguliuot. Bandau bet niekad su 100% sekmes. Ir mano siuvio masina elektronine tai to pedalo greiti negaliu vienodai reguliuot. Gal kokiu patarimu turesi?
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2008 01 26, 01:36)
LINUTUK: norejau taves paklausti, tavo paskutiniam darbely tu masina apsiuvai taip lygiai ir tiesiai rutuliuku. Kaip tau iseina taip kruopsciai. Pastebejau ant popieriaus yra visai kitaip siuti negu ant audinio. SB Forumuose girdejau kad kai kas naudoja kzk "interfuse webbing" toks plonas lyg merliukas po popierium kad siules turetu ant kazko uzkibt. Man daznai iseina kad ant testerio gabaliuko popieriaus gerai siuvineja, bet pradedant siut ant jau gero darbelio kruva laisvu siulu privalo blogoj pusej. Sako tai "tension" siulo itempima reikia reguliuot. Bandau bet niekad su 100% sekmes. Ir mano siuvio masina elektronine tai to pedalo greiti negaliu vienodai reguliuot. Gal kokiu patarimu turesi?

nezinau gal tiesiog pirmojo karto sekme biggrin.gif , o gal todel kad esu siuveja blush2.gif nebepraktikuojanti, o siaip tai jai rimtai tai beveik nesinaudojau pedalo nes tikrai apvalu siunant o dar popieriu sunku pedalu nureguliuoti taip kad nesiutu per greitai, tai siuvau sukdama ranka, o del siulo tempimo tai labai daug priklauso siunant popieriu tikrai dazniausiai susimazgo apacioje, siunant sia nuotrauka as pasidariau truputi per laisva virsutini siula, bet tik todel kad mano masinyte jau kokia 15 metu senumo (VERITAS RUBINA), tai net ir audini siunant istempe kartais apatini siula virsun, nedaug bet megsta pastreikuoti biggrin.gif , bet kadangi mes jau pazystamos daug metu lotuliukas.gif tai mes kaskaip sisitariam.
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 01 26, 06:33)
nezinau gal tiesiog pirmojo karto sekme  biggrin.gif , o gal todel kad esu siuveja  blush2.gif nebepraktikuojanti, o siaip tai jai rimtai tai beveik nesinaudojau pedalo nes tikrai apvalu siunant o dar popieriu sunku pedalu nureguliuoti taip kad nesiutu per greitai, tai siuvau sukdama ranka, o del siulo tempimo tai labai daug priklauso siunant popieriu tikrai dazniausiai susimazgo apacioje, siunant sia nuotrauka as pasidariau truputi per laisva virsutini siula, bet tik todel kad mano masinyte jau kokia 15 metu senumo (VERITAS RUBINA), tai net ir audini siunant istempe kartais apatini siula virsun, nedaug bet megsta pastreikuoti  biggrin.gif , bet kadangi mes jau pazystamos daug metu  lotuliukas.gif  tai mes kaskaip sisitariam.

dekui, gal delto man nesiseka kad masinele jaucia neigiamu emociju jai ir mes nedraugaunam lotuliukas.gif Man vis geriau, kruopsciau iseina rankom siuvinet ka sudetingiau kaip kampus ir rutuliuku.
nzn kada dabar vel pradesiu SB naktimis. Po sio konkurso pasiruosimo as visiskai issekus. Turiu kruva SB zurnalu ir kelias knygas dar perskaityti. Ir taip norisi nors kelias naktis normaliom valandom i lova atsigult. Bet laukiu jusu darbeliu. tikiuosi tema nenusiris i bedugnes.
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2008 01 26, 13:52)
dekui, gal delto man nesiseka kad masinele jaucia neigiamu emociju jai ir mes nedraugaunam  lotuliukas.gif Man vis geriau, kruopsciau iseina rankom siuvinet ka sudetingiau kaip kampus ir rutuliuku.
nzn kada dabar vel pradesiu SB naktimis. Po sio konkurso pasiruosimo as visiskai issekus. Turiu kruva SB zurnalu ir kelias knygas dar perskaityti. Ir taip norisi nors kelias naktis normaliom valandom i lova atsigult. Bet laukiu jusu darbeliu. tikiuosi tema nenusiris i bedugnes.

O kiek laiko reiks laukti kol suzinosi apie rezultatus?

o as pabaigiau , jai taip galima pavadinti g.gif , nes ziurint vistiek atrodo kaskodel neisbaigti blink.gif , tai va pirma idesiu nuotraukyte ta violetine "paska", nu pavadinau todel kad tuo metu mes ja ir vadindavome meilybiskai paska, po pamiegojimo jos plaukai visada budavo kaskokia pasisiausia lotuliukas.gif , nu ka galiu pasakyti, uzrasai nesigavo, bet turiu passakyti jai pasipraktikuosi tai ateiti tikriausiai grazesnes raides turetu gautis smile.gif , tik deja ne is storo popieriaus, norejau is kartoninio taiper sunku pjaustyti, vien zodziu laukiu konkreciu komentaru kas gerai ir kas ne, greiciausiai jau nebetaisysiu, bet tiesiog idomu kitu nuomone ateiciai, kad galeciau pasitaisyti is savo klaidu biggrin.gif
user posted image
o dabar tas pirmasis darbelis "mes ten kur sirdis", o tam kampe nelabai matosi bet parasiau "o sirdis ten kur mes", kury perdarinejau, ir pakeiciau uzvadinima vie del tu raidziu, labai jau sunku kiekviena nusipaisyti issikirpti tada apsibrezti ir vel iskirpti arba ispjauti doh.gif beja irgi nepasakyciau kad uzbaigtas, nesugalvoju kokiais akcenteliais uzpyldyti ta tustuma per viduri, todel praverstu konkretus pasiulymai blush2.gif , siaip tai is situ darbeliu kuriuos dabar darau bus toks mini albumiukas ateiciai man prisiminti kaip mokinausi SB, tai per viduri zada dar buti skyles ir suversiu ant tokiu ziedeliu, bet tai uzims tik koki 1.5-2 cm, o ten taip nyku kaip dykumoje lotuliukas.gif , na pamatysit, kaip fotkinau sudejau kartu salia tai atrodo nekaip. parase dar yra daugiau pafotkinta galima matyti mano padarytus pakeitimus.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Aveda, o man tavo darbelis su krepsiniu thumbup.gif Jo paprastumas mane zavi ir uzrasas ydomiai sugalvotas. Bet jis labai skiriasi is kitu tavo darbeliu ax.gif

Linutuke thumb_yello.gif Man visai neblogai ziurisi tas violetinis darbelis 4u.gif O antrajam darbe man kazkas netaip su pavadinimu... ax.gif "Mes ten kur, o sirdis ten kur mes". Man neaisku kur jus? "Mes ten kur"... Tas tuscias vidurys man netrukdo, nes detales isdestytos kampuose. Labai grazus lapai ir snaiges wub.gif Didelis pliusas, kad antroj nuotraukoj paslepei data su ta sirdute, kazka tokio gali padaryt su pirmaja irgi. Na negaliu as pakest tu oranziniu datu schmoll.gif O vat ant tos sirdutes ir gali uzrasyti nuotraukos data, atrodys 100 kartu geriau, nei tas oranzinis...

Dabar truputy vel siuvineju. Mano kaimynka zadejo kad kita savaite jau prisijungs prie sb. Labai tikiuosi, nes liudnoka vienai... Lygtais jau susiradau sekancia nuotrauka... Bandau internete pasidairyti ideju, nes nuotrauka didele A4, bet galvoju apkarpyti, kad tureciau truputy didesne erdve papuosimams.... As taip laukiau kad gyvenimelis butu mano ramesnis, bet deja... MB sia savaite Amsterdame, kita savaite trauks y Kyli. Tad vel vienai reikia suktis.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2008 01 26, 17:19)
O antrajam darbe man kazkas netaip su pavadinimu... ax.gif  "Mes ten kur, o sirdis ten kur mes". Man neaisku kur jus? "Mes ten kur"... Tas tuscias vidurys man netrukdo, nes detales isdestytos kampuose. Labai grazus lapai ir snaiges wub.gif Didelis pliusas, kad antroj nuotraukoj paslepei data su ta sirdute, kazka tokio gali padaryt su pirmaja irgi. Na negaliu as pakest tu oranziniu datu schmoll.gif O vat ant tos sirdutes ir gali uzrasyti nuotraukos data, atrodys 100 kartu geriau, nei tas oranzinis...

na pavadinimas susideda is zodziu mes ten kur sirdis, vietoje zodzio sirdis idejau sirdele, bet kadangi su ja bandziau uzmaskuoti ta data, tai gal taip ir atrodo lyg pavadinimas neaiskus, o siaip tai pacios nuotraukos pasako esme, pirma nuotrauka kelios dienos pries isvykstant is JAV, o antra nuotrauka pirmi zinksniai LT po keturiu metu nebuvimo , todel tas ir pavadinimas toks ...,
aciu uz pagyrima, nes tas snaiges ir lapus paisiausi ir su peiliuku pjausciau, tai darbelio buvo nemazai karsta.gif vis tiek liko noras uzakcentuoti kaip smarkiai pasikeite viskas, net ir oras , todel priklijavau pirmam lape lapus, o antrame snaiges.
Atsakyti
LINUTUK daug ka galiu pakomentuot. Pirma pradesiu nuo +
- thumbup.gif tie peiliuku iskarpyti lapai ir snaiges. matosi kad kruopstus zmogelis esi (supratau ta ir is tavo siuvimo)
- thumbup.gif kad oranzine data pakavojai. As su Tosk sioj srity...datos ant foto turi but visiem uzdraustos
- thumbup.gif tamsesnes melynos spalvos neperdeda nuotraukas
Dabar minusai (-), sorry situ bus daug daugiau:
- Nors tamsios spalvos gerai, bet...reikia mazom dozem ryskios spalvos "akcento spalvos" kaip vadinama. Kadangi nuotraukoj apranga ir masina matosi raudona pasirinkciau raudona. O patariama naudoti kiekiais 3:2:1 (tavo puslapy pagrindine spalva sviesiai melyna (3), antroji tamsiai melyna (2), o trecioji turetu buti raudona (1)
Tokiais kiekiais net pataria naudoti ir rastuota popieriu: beveik vienspalvis "tylaus" rasto popieriaus kiekis (3), o labai margo (1)
Gali apsiuvineti raudonai pirmo lapo melynus remelius su masina daugel kartu. Tavo vietoj as parasyciau zodi "Sirdis" apacioj prie sirdies didelem raidem kur susiduria tamsiai ir sviesiai melynas popierius ir kad paskutines kelios raides net ant pacios sirdies atsirastu. Tada pasiemus adata, subadyk skylutes ir issiuvinek zodi raudonais siulais.
- Man buvo irgi neaisku ar cia sirdele papuosimas ar dalis tavo pavadinimo? galvojau kad baigesi tau raides ar veliau dabaigsi. Ka ismokau pati is mano patarejos ir netgi MB, zmones paziuredami iskart nori perskaityti pavadinima ir suprast apie ka cia. Jei akim ilgai reikia klajoti ir spelioti tai schmoll.gif Mano krepsinio darbeli paskutini mano mokytojai nepatiko, sako kad suprato pavadinima, bet reikejo ilgiau isiziuret. Su jos ivertinimais as pakeiciau konkurso pavadinimus ir MB pakisau po nosim testa ar jis gali greit perskaityt, jei pasake: "nesuprantu"...perdariau. Mes pacios suprantam aisku, bet nereiskia kad kiti: seima,gimines ,forumietes, ar zurnale skaitydami darbeli supras. Sekmingas puslapis bus aiskus visiem. mirksiukas.gif
--ne karta pastebiu labai keistai isdetus pavadinimus. Nors lietuviskai parasei "paska" man akys uzkrito...del to kad orientacija raidziu jei skaitai lietuviskai turetu buti nuo kaires i desine (arabai ir zydai raso nuo desines i kaire mirksiukas.gif ). Tavo raide "P" prasideda desinej ir keliauja i kaire skaitant visa zodi...nesiskaito taip. Jei aplink nuotrauka nori rasyt reikejo aplink desine foto puse deti. Arba galejai rasyt ant geltono popieriaus nuo apatinio kairio kampo i virsu "paguldytom" raidem ne viena virs kitos (nemoku kaip issireikst cia bet manau supratai)..
--dar...mazas uzrasas:"ir sirdis kur mes" neiskaitomas ir svarbiausia kad kodel i virsu ikelei???. Mano zvilgsni skaitydama nukreipi zemyn ir is niekur nieko nutruksta pavadinimas ir turiu ieskot kur pabaiga pavadinimo. lens.gif sioj situacijoj, mazasis uzrasas TIKTAI gali buti apacioj po "kur" uzraso .
Nu prirasiau romana
Atsakyti