Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas po 40metų

Manau, natūraliam pastojimui amžiaus cenzo nėra ir negali būti.
Bet pagalbiniam ar dirbtiniam pastojimui, ar bandymui su donorinėm kiaušialąstėm ruošiantis, moteris turėtų apsvarstyti savo ir partnerio (jei ne donoras) amžių.
Mano asmenine nuomone, moteriai toks amžius 46 metai, na tai amžius po kurio sau sakyčiau stop. Vyrui amžius būtų 60.
Tai tik mano asmeninė nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jokema @ 2013 05 19, 08:14)
Manau, natūraliam pastojimui amžiaus cenzo nėra ir negali būti.
Bet pagalbiniam ar dirbtiniam pastojimui, ar bandymui su donorinėm kiaušialąstėm ruošiantis, moteris turėtų apsvarstyti savo ir partnerio (jei ne donoras) amžių.
Mano asmenine nuomone, moteriai toks amžius 46 metai, na tai amžius po kurio sau sakyčiau stop. Vyrui amžius būtų 60.
Tai tik mano asmeninė nuomonė  4u.gif

Man kaip visada kyla klaisimai - o kokėl būtent 46 (ne 44, 45 ar 47?) ar 60? g.gif Tiesiog įdomu būtų žinoti priežastis kodėl būtent šie metai, juk vistiek nusprendėte kažkuom remiantis. Jei galite - pasidalinkite pamąstymais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 05 19, 15:24)
Man kaip visada kyla klaisimai - o kokėl būtent 46 (ne 44, 45 ar 47?) ar 60? g.gif Tiesiog įdomu būtų žinoti priežastis kodėl būtent šie metai, juk vistiek nusprendėte kažkuom remiantis. Jei galite - pasidalinkite pamąstymais  blush2.gif





O man atrodo kad tas kritinis amzius priklauso nuo pacios amziaus ir kad tie skaiciukai gali kisti paciai darantis vyreniai ax.gif Pvz: kai man buvo 20- galvojau kad vaiku jau butinai turesiu kokiu 28, kai suejo tie 28, galvojau, na 30-32 jau butinai, atejo 32- motinyste dar nukeliau porai metu.. siuo metu man 34 tad mano kritinis amzius- 38, o kai sueis 38 ir jei dar nebus vaikelio, turbut duosiu sau dar keleta meteliu ax.gif del vyru kazkaip nezinau.. Kad apvaisint gali bet kokiam amziui tai jo, bet zinant vyru buda ir polinki i tinginyste, kazkaip atrodo 60metis jau noretu laikrascius skaityt ir pypke rukyt,o ne prie kudykio naktim keltis... na bet buna isimciu biggrin.gif.. nu cia mano toks pamastymas blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Keliu temutę į viršų 4u.gif
Atsakyti
Skaičiau straipsnį, kad užsienio nevaisingumo specialistai svarsto nubrėžti ribą, nuo kokio amžiaus nėra etiška atlikti IVF su donorinėm kiaušialąstėm, siekiant užtikrinti vaiko gerovę. Viena iš amžiaus ribų minima tam straipsny - moteriai 49 metai, t.y. moteris būtų 50 metų, kai gimtų vaikas.
Atsakyti
Labai paprasta specialistams susėsti ir nubrėžti ribą kitiems, kas etiška ir kas ne.
Visų pirma, nerealu, nes tai dideli pinigai - tikrai jų nieks neatsisakys, jeigu yra kas nori sumokėti.
Be to, vienas dalykas apsikrovus vaikais svarstyti, kad vyresniam amžiuje neetiška gimdyti, ir visai kas kita, kai tai paliečia asmeniškai - kažkokie specialistai ims ir uždraus?
Atsakyti
Pelargonija, aš visiškai su jumis sutinku. Tik, deja, gyvenam visuomenėj...ir mūsų vaikai gyvens visuomenėj...visada, aišku, galima spjauti į viešai paplitusią nuomonę, bet reikia būti labai stipriu.
Atsakyti
Nesuprantu, į kokią nuomonę reikia spjauti? Kad visuomenei nepatinka po 40 gimdančios moterys? O šiam skyrelyje nieks ir nesiruošia imti į galvą, dzin ta visuomenė. Daug baisiau pagalvoti kad neturėsi vaikų NIEKADA.
Beje, tarp mano klasiokų ir kursiokų buvo ne vienas, kai baigė mokyklą 18, o tėvams virš 60. Niekas nesijaudino, tik truputį buvo keista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 24 gegužės 2013 - 12:02
Nežinau kurioje temoje šis straipsnis tiktų labiausiai:

http://www.lrytas.lt...esne-rizika.htm

Straipsnio pradžioje - nepaprastai graži nuotrauka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 28 gegužės 2013 - 16:47
QUOTE(Comma @ 2013 05 28, 16:46)
Straipsnio pradžioje - nepaprastai graži nuotrauka  wub.gif


Aciu uz straipsni 4u.gif Nuotrauka - liuks thumbup.gif Visai noreciau dvynuku blush2.gif
Atsakyti

Tarp kitko, ruošiu vyresnėlę į pirmą klasę, tai perskaičiau labai įdomų faktą. Jei tėvai nori leisti vaiką į mokyklą metais anksčiau, atžalėlei reikia atlikti socialinio brandumo testą. Tai paaiškėjo, kad kuo vaiko tėvai vyresni, tuo jis socialiai brandesnis. Faktas toks, cituoju: "Skirtingo amžiaus tėvų vaikų brandumo mokyklai tyrimai rodo, kad brandžiausi yra vidutinio amžiaus tėvų vaikai: visi vaikai, kurių tėvai priklauso 41–50 metų amžiaus kategorijai, ir 90 proc. vaikų, kurių tėvams yra 31–40 metų, yra labai gero brandumo lygio. Taigi būtų galima daryti išvadą, kad neverta be atodairos skubėti ne tik leisti vaikus į mokyklą, bet ir jų susilaukti."

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jokema @ 2013 05 29, 06:51)
Taigi būtų galima daryti išvadą, kad neverta be atodairos skubėti ne tik leisti vaikus į mokyklą, bet ir jų susilaukti."

4u.gif

thumbup.gif
Atsakyti