QUOTE(amita @ 2013 05 13, 19:21)
''какая разница ,в каком возрасте в школу вести? В 50 или в 29? ... Я за роды после 35 лет.''
jau buvau skaičius anksčiau šią Tavo citatą ir labai ji man tada padėjo. ji šioje temoje labai tinka.
aš tai visur įžvelgiu ir privalumų, ir trūkumų. kai mano pačios tėvai vyresni, aš visuomet pavydėdavau jaunesnių tėvų, nes jie energingesni, aktyvesni. maniškiai jau pensijoj buvo, o kitos klasiokės, pamenu, mama dar vyrą susirado
tai man buvo kosmosas
jauni tėvai geriau finansine prasme: dar gali pagelbėti atsistoti ant kojų, išleisti į mokslus; didesnė tikimybė sulaukti anūkų, pamatyti, kaip vaikai gyvena; šiaip mažiau skirtumų tarp kartų, o kai skirtumas didesnis, tai dažniau bus "o mūsų laikais tai .... "
na, bet mums belieka ieškoti privalumų ir vėlyvoje motinystėje, jų irgi yra, jie išvardinti autorės.
QUOTE(burbuliacija @ 2013 05 13, 19:56)
Tino, zinok man tai tokios kalbos pro viena ausi ieina, pro kita pasistengiu kad iseitu
Kaip yra ta patarle - geriausias budas tapti nelaimingu- klausyti ir imti i galva ka kiti apie tave sneka.
Na taip, viskas labai grazu ir turi prasmes gimdyti vyresniam amziui, tik problema tame, kad jei tenka susidurti su daktarais, tai tenka susidurti su nuolatiniais priminimais del biologinio laikrodzio.. tai gali ivaryt nemazai psichologines itampos.. Man netgi jau amziu prikiso bunant 33
nors pas mane viskas ten gerai buvo su ovuliacija ir hormonais, bet sukele kazkoki aliarma.. As pati visa gyvenima planavau gimdyti tik vyresniame amziuje, ir galvojau kad tikrai nebus problemu, visa laika isivaizdavau kad moteris laisvai gali pastoti ir 35 ir 37 ir 38, o pasirodo kad ne visai taip. Kad daug moteru jau tokiam amziuje turi issekusius kiausidziu rezervus , aukstus FSH ir t.t
o aš tokio būdo, kad labai kreipiu į tai, ką žmonės apie mane galvoja, nepavyksta atsiriboti.
va aš irgi noriu tą pasakyti, kad jei pavyktų anksčiau, tai irgi nenorėtume tos vėlyvos motinystės. galėtume sau pasigimdyti ir anksčiau, bet kad nu neišeina anksčiau. ir taip - nuo pat 33 metų prasidėjo mynimas ant skaudamos vietos, kad jau metų daug. nelabai aš kreipiau dėmesį į tas gydytojų kalbas. gimdo ir vėliau. ir tik dabar supratau, kad tose kalbose yra tiesos. "laimingiesiems" dirbtinis apvaisinimas atrodo superinė priemonė pasidaryti vaiką, o kai pasakai, kad tikimybė yra tik apie 30proc., tai išverčia akis. taigi po 35 jau ir IVF pasidaryti gali nebebūti fizinių galimybių: ne finansinių, ne psichologinių, o tiesiog nebesistimuliuoja... į tai mažai kas gilinasi.