Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

Žmonės sako, kad būti bepročiu - Antra laimė. Gal aš tokia ir esu?... Nes jaučiuosi BEPROTIŠKAI laiminga...

Ar kadanors girdejai dangaus asaru muzika? Ar girdejai tai? Ar girdejai, kaip tyliai, o kartu su nezemisku balsukrenta lietaus lasai, pagirdydami zeme, augalus... Ar girdejai, kaip jie krinta ant mano apnuogintu peciu? Ar kada girdejai, kad tyla irgi kalba, kai ji netersiama izeidziamu minciu bei zodziu,nors jie tariami is visos sirdies... Ar kada nors uzuodei, kaip kvepia dziaugsmas, ar matei, kaip blizga laime, ar sugebejai suprasti, kam atleisti, ka - teisti, ar pajutai, kad tave kaskas saugo,... ar jautei ta stiprybe, siluma, meile... kai isausus dienai, gali be jokiu abejoniu pasakyti, kad isties esi laiminga...

Atsakyti
Netikiu Likimu - visa kuriame patys wub.gif
Atsakyti
Iš Bruno Ferrero knygos „Auksinių žuvelių paslaptis“:

Viešpatie, kai esu alkanas, atsiųsk man tą, kuriam reikia maisto.

Kai esu ištroškęs, atsiųsk man tą, kuriam reikia vandens.

Kai man šalta, atsiųsk man tą, kurį reikia sušildyti.

Kai mane veria kančia, atsiųsk man tą, kuris ieško paguodos.

Kai mano kryžius tampa nepakeliamai sunkus, duok man ir kito kryžių, kad neščiau drauge su juo.

Kai lieku tuščiomis rankomis, atsiųsk man tą, kuris stokoja.

Kai man stinga laiko, atsiųsk man tą, kuriam tuo metu reikia pagalbos.

Kai netenku drąsos, atsiųsk man tą, kurį reikia padrąsinti.

Kai noriu būti suprastas, atsiųsk man tą, kuriam reikia, kad jį suprasčiau.

Kai noriu, kad kas nors manimi pasirūpintų, atsiųsk man tą, kuriuo galėčiau pats rūpintis.

Kai galvoju apie save, atgręžk mano mintis į kitus.

Tokia turėtu būti krikščionio malda… Kai kreipėmės į Dievą, neturėtume sakyti „Dieve, padėk man“ bet turime sakyti „Dangiškas Tėve, padėk mano broliui, sesei, kaimynui, tam vargšeliui benamiui, kuri šiandien mačiau sėdintį tarpuvartėje, padėk vaikams likusiems be tėvų, padėk visiems alkstantiems ir kenčiantiems, atimk, Dieve, iš manęs mano perteklių ir atiduok stokojantiems…
Atsakyti
Ten, kur meilė arba neapykanta nevaidina jokio vaidmens, moteris vaidina vidutiniškai. - F. Nyčė.
Atsakyti
Kai tave išduoda pirmą kartą,galima dar atleisti ir tikėti,kad antro karto nebus.Bet po antro karto gerai jau žinai ir supranti,kad trečias kartas bus tikrai...

Kai mylime, atrodo meilė amžina,kad ji visagalė, nepripažįstanti nei praeities nei ateities.
Kai meilė išeina -supranti, kad ji nusinešė visus jausmus: ir kančią, ir džiaugsmą, ir liūdesį, ir pyktį bei neapykantą.Amžino nėra nieko net ir meilėje

Vienintelio dalyko zmogus neistengia pakeisti, pagerinti ir reformuoti - kaip tik to, kas jame didingiausia - meiles. Ji buvo pradzioje, bus ir pabaigoje, gime su pirmuoju zmogiskosios sirdies tvinksniu, isnyks su paskutiniu paskutiniojo zmogaus atodusiu.

Atsakyti
Pasaulis-tai tu.
Bet vistiek regis,kad reikia kazko daugiau. Hsueh-Feng

Viena akimirka kartais verta viso gyvenimo patirties. Iliveris Vendelis Holmesas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winona: 24 sausio 2008 - 15:27
Ilgiuos taves, ilgiuos lyg lengvo vejo. Ateik ir karstus smilkinius paliesk.
Ilgiuos taves lyg gurksnio tyro oro. Per nakti prirukytam kambary..

Asaru upeliais plaukia dar viena diena,-isejai "sudie" netares -
sieloj tustuma...

Ateik, Taves labiausiai pasiilgau. Tarytum siandien supratau-myliu . Ateik!
Vel mano skruostus asara suvilgo. Vel as viena kenciu, tyliu

O as tikejau tavo meile, tikejau zodziu grazumu, bet visa tai tiktai apgaule,
kaip sniegas vasaros laike...

Man sirdi sopa nuo jausmu, kuriuos giliai as Tau jauciu! Uzmirsti ju as negaliu,
nes mirsiu greitai as be ju..

Norejau draugauti su saule, norejau draugauti su tavim, bet tu buvai ir busi
kiaule, geriau draugaut su avim.

As nezinau, ko liudi mano siela, as nezinau kas paverge mane, man be taves
gyventi nebemiela, man be taves pasaulio nebera..

Atsakyti
Mes nenustojame žaisti dėl to, kad esame seni. Mes esame seni, dėl to, kad nustojame žaisti. Yra tik trys paslaptys,kaip išlikti jaunam, laimingam ir pasiekti užsibrėžtus tikslus: turi turėt svajonę, turi juoktis ir turi atrasti dalelę humoro kiekvieną dieną. Kai netenki svajonių, tu miršti. Tiek daug žmonių vaikšto aplink mus mirę ir to nežino! Bruno Ferrero

Tai, kas pasiekta, netrukdo siekti toliau. (D. Kleinas)

Tikra Moteris kremu įtrina odą, o Pati Tikriausia Moteris perka kremus, kurie įsigeria patys.
Tikra Moteris, vasarą visada daro pedikiūrą, o Pati Tikriausia Moteris daro jį nepriklausomai nuo metų laiko.
Tikra Moteris, atsisakys deserto, o Pati Tikriausia Moteris jį suvalgys, savaitę badaus, tačiau neprisipažins, kad laikosi dietos.
Tikra Moteris, nugali varžoves, o Pati Tikriausia Moteris jų neturi.
Tikra Moteris, dovana sutuoktiniui, o Pati Tikriausia Moteris išsirenka sutuoktinį kaip dovaną sau.
Tikra Moteris, neparodys, kad jai nuobodu vakarėlyje, o Pati Tikriausia Moteris išeis minute anksčiau, negu jai pasidarys nuobodu.
Tikra Moteris, apsirengs taip, kad patiktų aplinkiniams, o Pati Tikriausia Moteris – taip, kad patiktų sau.
Tikra Moteris, pavydi vyro slapta, o Pati Tikriausia Moteris, vos atsiranda pavydo prielaida pamiršta to vyro egzistavimą.
Tikra Moteris, paiso mados žurnalų patarimų, o Pati Tikriausia Moteris pati jiems yra įkvėpimo šaltinis.
Tikra Moteris, patikusiam daiktui gali išleisti visas santaupas, o Pati Tikriausia Moteris visuomet randa, kieno santaupas išleisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spylkutia: 24 sausio 2008 - 17:25
O žmonių širdys tokios. Jos bijosi įgyvendinti didžiausias savo svajones, nes mano, kad nėra jų vertos arba kad nesugebės jų realizuoti. Mes, širdys, stingstame vien nuo minties apie amžinai prarandamą meilę, apie galėjusias būti nuostabias, tačiau niekada nebūsiančias akimirkas, apie galėjusius būti surastus, tačiau amžinai liksiančius palaidotus smėlyje lobius. Nes, galų gale, jeigu tai įvyksta, mes siaubingai kenčiame. Paolo Coelho "Alchemikas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spylkutia: 24 sausio 2008 - 17:44
Moterys turi nuostabia nuojauta: jos sugeba suvokti bet ka, išskyrus
tai, kas akivaizdu."
- Oskaras Vaildas

"Moterys be vyru draugijos vysta, o vyrai be moteru - kvaileja."
- A. Cechovas

"Moterys protingesnes už vyrus, nes žinodamos mažiau, supranta daugiau."
- Džeimsas Stefensas

"Bendra vyru ir moteru klaida: neteke originalo ieškom kopijos."
- V. Karalius

"Žmones, kurie iš dideles meiles išsižada asmeninio gyvenimo, gal ir praturtina
save, taciau neabejotinai nuskurdina tuos, kuriuos pasirinko myleti."
- A. Kamiu

Atsakyti
Niekada nepainiokite judesio su veiksmu.
E.Hemingvėjus

Aš manau, kad aš manau, todėl aš manau, kad aš esu.
A.Birsas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Funte: 24 sausio 2008 - 22:55
Žmogus skiriasi nuo visų būtybių sugebėjimu juoktis. [Dž. Adisonas]
Atoslūgis atoslūgio nekeičia: juos skiria potvynis. [Afrikiečių patarlė]

Žmogaus siela - didžiausias stebuklas pasaulyje. [Dantė Aligieris]

Nėra pasaulyje ir tvirčiausių akmenų sienos, kuri galėtų atsilaikyti prieš žmogaus valią ir mintį. [Ž. Amadas]

Bet kuri yda patenkinama didėja. [Amielis]

Bijok nerūpestingumo, bijok lengvabūdiškumo, nuo kurių taip dažnai sudužta žmonių širdys. [M. Andersenas - Neksė]

Gaidžiui geriau miežio grūdas nei deimantas. [Anglų patarlė]

Tikra draugystė panaši į jūrą: lėtai sušyla, iš lėto atšąla... [Anonimas]

Mes, jauni žmonės, turime saugotis, kad nebūtume nustelbti . Vien įstatymai ir geri potvarkiai mums nepadės. Pirmiausia mes norime mylėti, norime jausti savo degančią sielą; neketiname suardyti pasaulio - tik grandines, kurias nusikalėme patys! [Anonimas]

Nėra taisyklės, kurios negalima būtų sugriauti dėl ko nors gražesnio. [Anonimas]

Gyvenimas yra komedija tiems, kurie galvoja, ir tragedija tiems, kurie jaučia. [Anonimas]

Geriausias tas juokas, kai juokiasi ne lūpos, o širdis. [Anonimas]

Jei dar toliau ištiestume pirštus - ar pasiektume save iš kitos pusės? Jei dar stipriau suspaustume kumštį - ar delnas suaugtų su pirštais? Jei dar labiau mylėtume - ar imtume nekęsti? Jei dar labiau nekęstume - ar pasiektume save iš kitos pusės pirštais, įaugusiais į delną, širdžiai rėkte rėkiant, jog meilė yra begalinė?... [Anonimas]

Atsakyti