Visą mūsų gyvenimą galima išreikšti trim žodžiais: buvo, yra, bus. A.Diumas
--------------------------------------------------------------------------------
Visus įsakymus duokite žodžiu. Venkite užrašų ir dokumentų: jie gali Jums pakenkti.
--------------------------------------------------------------------------------
Visus didžiausius atradimus padarė tie žmonės, kurių jausmai pranoko mintis. Č.H.Parkcherstas
Visuomet atsilieka tas, kuris nedrįsta aplenkti. M.E.Kvintilianas
Visos moterys vienodos, tik kai kurios neišsiduoda.
Visos moterys klaidina vyrus neišbrendamam rūke M. Cvetajeva
Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę. H. de Balzakas
Viskas turi savo šviesiąja pusę, net ir tas nelaimingas gyvenimas, kuriam esu pasmerktas.
Viskas ne taip blogai, kaip jus galvojate, viskas daug blogiau.
Visi žmonės eina tais pačiais gyvenimo keliais, bet ne visi vienodai įmina pėdas. Hugo
Visi televizoriai yra kitame palatos gale.
Visi skundžiasi savo atmintimi, bet niekas nesiskundžia savo protu. F. de Larošfuko
TU IŠĖJAI...
Tegul nors jūros daina
primins man tave
Aš net nespėjau tavęs paliest.
Tu išėjai.Tu išėjai.
Tos naktys prie jūros ir mūsų balsai
Pavirto sapnais.
Nespėjau tavęs net pabučiuot.
Tu išėjai.Tu išėjai.
Tavo skaidrųjį juoką ola daužys
Dar ilgai.
Aš net nespėjau tau pasakyt,
Kad myliu. O tu išėjai.
Tavo skruostus ilgai šluostysiu dar.
Ar tu tai žinai?
Neatmenu kieno čia eilės, atsiprašau
Papildyta:
Dar vieni, bet kieno ....
O visgi gyvensiu, nežiūrint į tai,
Kad tau pažadėjau numirti,
Jei žvilgsniai tavi ir tavo delnai
Staiga mane liautųsi šildyt.
Ir netgi neverksiu, jei mūsų takai
Apaugę usnim išsiskirtų.
Tiesa, niekada nebuvau ir už tai,
Kad mūsąją meilę girtų.
Labiausiai pykau, kad manęs neklausei,
Todėl be žiedų rožės dygo.
Tiktai nustebau, kai paklausei sausai,
Ar mano širdy kas dar liko.
Ir visgi gyvensiu, nežiūrint į tai,
Nes vis dar mylėsiu, nors tavo delnai
Senai mane liovėsi šildyt.
Tegul nors jūros daina
primins man tave
Aš net nespėjau tavęs paliest.
Tu išėjai.Tu išėjai.
Tos naktys prie jūros ir mūsų balsai
Pavirto sapnais.
Nespėjau tavęs net pabučiuot.
Tu išėjai.Tu išėjai.
Tavo skaidrųjį juoką ola daužys
Dar ilgai.
Aš net nespėjau tau pasakyt,
Kad myliu. O tu išėjai.
Tavo skruostus ilgai šluostysiu dar.
Ar tu tai žinai?
Neatmenu kieno čia eilės, atsiprašau
Papildyta:
Dar vieni, bet kieno ....
O visgi gyvensiu, nežiūrint į tai,
Jei žvilgsniai tavi ir tavo delnai
Staiga mane liautųsi šildyt.
Ir netgi neverksiu, jei mūsų takai
Apaugę usnim išsiskirtų.
Tiesa, niekada nebuvau ir už tai,
Kad mūsąją meilę girtų.
Labiausiai pykau, kad manęs neklausei,
Todėl be žiedų rožės dygo.
Tiktai nustebau, kai paklausei sausai,
Ar mano širdy kas dar liko.
Ir visgi gyvensiu, nežiūrint į tai,
Nes vis dar mylėsiu, nors tavo delnai
Senai mane liovėsi šildyt.
Pirmas labai gražus
moteris myli vyra uzh tai kad jis ja myli...vyras myli moteri todel kad jis myli visas moteris!
kas tai yra apatija? tai poziuris i sexa po sexo!
jeigu ish ryto suvalgysite gyva rupuzhe - visa diena nieko blogesnio tikrai nenutiks!
be moters kaip be ranku...bet su rankomis - kaip su moterimi!
kas blaivo galvoje - tas girto skrandyje...
laime - tai kada ish ryto labai norisi i darba , o vakare - labai norisi namo!
su pinigais niekada nebuna taip gerai, kaip blogai be pinigu ...
pokalbis su moterim - tai bereikalingas laiko shvaistymas...tik klausimas kiek tai jums malonu?
vyrui kur kas lengviau nutraukti 20 metu santykius, nei santykius su 20-mete...
kas tai yra apatija? tai poziuris i sexa po sexo!
jeigu ish ryto suvalgysite gyva rupuzhe - visa diena nieko blogesnio tikrai nenutiks!
be moters kaip be ranku...bet su rankomis - kaip su moterimi!
kas blaivo galvoje - tas girto skrandyje...
laime - tai kada ish ryto labai norisi i darba , o vakare - labai norisi namo!
su pinigais niekada nebuna taip gerai, kaip blogai be pinigu ...
pokalbis su moterim - tai bereikalingas laiko shvaistymas...tik klausimas kiek tai jums malonu?
vyrui kur kas lengviau nutraukti 20 metu santykius, nei santykius su 20-mete...
MEILĖS POEZIJA
"dalykai,kurių nepadarei"
Ar pameni tą dieną, kai pasiskolinau tavo naujutėlaitį automobilį ir jį visą aptaškiau purvais?
maniau,kad mane užmuši, bet to nepadarei.
O ar atsimeni, kai nusitempiau tave į paplūdimį, nors sakei, kad lis, ir tikrai ėmė pliaupti kaip iš kibiro?
laukiau , kol sušuksi: "sakiau, kad taip bus!"bet to nepadarei.
Atsimeni, kai vieną vakarą koketavau su visais iš eilės, kad sukelčiau tavo pavydą, ir man tai pavyko?
maniau,kad mane paliksi, bet to nepadarei.
Pameni, kai išverčiau braškių tortą ant tavo mašinos sėdynės?
maniau, kad mane primuši, bet to nepadarei.
O ar atsimeni, kai kviesdama tave į vakarėlį pamiršau įspėti, jog ten visi vilkės kostiumais,o tu atėjai mūvėdamas dzinsus?
maniau,kad išvadinsi mane kvaiša, bet to nepadarei.
Taip, yra daug dalykų, kurių nepadarei. Buvai kantrus su manimi, mylėjai mane ir gynei.
Buvo daug dalykų, už kuriuos norėjau atsiprašyti, kai tu grįši iš Vietnamo karo...Tačiau negrįžai....
"dalykai,kurių nepadarei"
Ar pameni tą dieną, kai pasiskolinau tavo naujutėlaitį automobilį ir jį visą aptaškiau purvais?
maniau,kad mane užmuši, bet to nepadarei.
O ar atsimeni, kai nusitempiau tave į paplūdimį, nors sakei, kad lis, ir tikrai ėmė pliaupti kaip iš kibiro?
laukiau , kol sušuksi: "sakiau, kad taip bus!"bet to nepadarei.
Atsimeni, kai vieną vakarą koketavau su visais iš eilės, kad sukelčiau tavo pavydą, ir man tai pavyko?
maniau,kad mane paliksi, bet to nepadarei.
Pameni, kai išverčiau braškių tortą ant tavo mašinos sėdynės?
maniau, kad mane primuši, bet to nepadarei.
O ar atsimeni, kai kviesdama tave į vakarėlį pamiršau įspėti, jog ten visi vilkės kostiumais,o tu atėjai mūvėdamas dzinsus?
maniau,kad išvadinsi mane kvaiša, bet to nepadarei.
Taip, yra daug dalykų, kurių nepadarei. Buvai kantrus su manimi, mylėjai mane ir gynei.
Buvo daug dalykų, už kuriuos norėjau atsiprašyti, kai tu grįši iš Vietnamo karo...Tačiau negrįžai....
Keliautojas neturi kelio - kelias atsiranda tik jį praminus. /Iš BTV laidos Šeštadienio rytas/
Greitai žūna ta šeima, kurioje moterys sielvartauja. Visuomet klesti ta šeima, kurioje jos laimingos. /Senovės indų išmintis/
Ir štai pamoka: niekada nepasiduokite... Niekada, niekada, niekada, niekada... Niekur, mažame ar dideliame, reikšmingame ar smulkiame niekada nepasiduokite, išskyrus garbei ir geram skoniui liepiant. [W.Čerčilis]
Ištempkite ausis ir išgirskite, kas kalbama. Kai ims lietis žodžiai, ausys taps jūsų liežuvio išsigelbėjimu. [Amen-em-Opetas]
Nedaryk kitiems, ką norėtum, kad jie tau darytų. Pas jus tiesiog gali skirtis skonis. [Bernardas Šo]
Džiaukimės tuo, ką turime, neimdami lyginti: niekuomet nebus laimingas tas, kam neramu, jog kitas yra laimingas. [Seneka]
Kiekvienas, kuris nori sulaukti saldaus gyvenimo vaisiaus, laimės obelį turi pats pasodinti. [Ž.Gryva]
Akmuo, gulintis ant kelio, gali turėti geriausių ketinimų, bet vis dėlto jį reikia pašalinti. [E.Voinič]
Kritika neturėtų būti pikta ir žeidžianti iki širdies gelmių; ji turėtų būti nukreipianti, pamokanti ir įkvepianti. [R.V.Emersonas]
Nedėk šitiek pastangų, patys geriausi dalykai atsitinka netikėtai. [G.G.Marquez]
Tarp žmonių gyvenk taip, lyg Dievas tave matytų. Kalbėk su Dievu taip, lyg žmonės tave girdėtų. [Seneka]
Jei žiūri teisinga kryptimi, visa, ką tau reikia padaryti, - tai ta kryptimi ir eiti. [Budistų patarlė]
Dabar daryk mažus darbus; tada pas tave ateis dideli darbai ir paprašys, kad tu juos padarytum. [Persų patarlė]
Klausykite, kas sakoma, o ne apžiūrinėkite tą, kuris kalba. [Arabų patarlė]
Išmintingas žmogus amžinos ramybės ieško ir ją randa savyje. [Indų patarlė]
Kantrybė vieną pykčio akimirką apsaugo nuo šimto dienų širdgėlos. [Kinų patarlė]
Ištartų žodžių nesulaikys net ir patys eikliausi žirgai. [Kinų patarlė]
Ištartas žodis valdo jus. Neištartiems žodžiams vadovaujate patys. [Arabų patarlė]
Tas, kuris atleidžia, užbaigia ginčą. [Afrikiečių patarlė]
Nedėkingumas anksčiau ar vėliau pražudo savo šeimininką. [Vakarų Afrikos patarlė]
Laiko colis tai aukso colis. Tačiau net už colį aukso nenusipirksi laiko colio. [Kinų patarlė]
Verčiau sugrįžti ir numegzti tinklą nei nerti prieš srovę, svajojant apie žuvį. [Kinų patarlė]
Niekada nieko neprašykite! Niekada ir nieko, ypač iš tų, kurie už jus stipresni. Patys pasiūlys ir patys viską duos! [M.Bulgakovas "Meistras ir Margarita"]
Ištempkite ausis ir išgirskite, kas kalbama. Kai ims lietis žodžiai, ausys taps jūsų liežuvio išsigelbėjimu. [Amen-em-Opetas]
Nedaryk kitiems, ką norėtum, kad jie tau darytų. Pas jus tiesiog gali skirtis skonis. [Bernardas Šo]
Džiaukimės tuo, ką turime, neimdami lyginti: niekuomet nebus laimingas tas, kam neramu, jog kitas yra laimingas. [Seneka]
Kiekvienas, kuris nori sulaukti saldaus gyvenimo vaisiaus, laimės obelį turi pats pasodinti. [Ž.Gryva]
Akmuo, gulintis ant kelio, gali turėti geriausių ketinimų, bet vis dėlto jį reikia pašalinti. [E.Voinič]
Kritika neturėtų būti pikta ir žeidžianti iki širdies gelmių; ji turėtų būti nukreipianti, pamokanti ir įkvepianti. [R.V.Emersonas]
Nedėk šitiek pastangų, patys geriausi dalykai atsitinka netikėtai. [G.G.Marquez]
Tarp žmonių gyvenk taip, lyg Dievas tave matytų. Kalbėk su Dievu taip, lyg žmonės tave girdėtų. [Seneka]
Jei žiūri teisinga kryptimi, visa, ką tau reikia padaryti, - tai ta kryptimi ir eiti. [Budistų patarlė]
Dabar daryk mažus darbus; tada pas tave ateis dideli darbai ir paprašys, kad tu juos padarytum. [Persų patarlė]
Klausykite, kas sakoma, o ne apžiūrinėkite tą, kuris kalba. [Arabų patarlė]
Išmintingas žmogus amžinos ramybės ieško ir ją randa savyje. [Indų patarlė]
Kantrybė vieną pykčio akimirką apsaugo nuo šimto dienų širdgėlos. [Kinų patarlė]
Ištartų žodžių nesulaikys net ir patys eikliausi žirgai. [Kinų patarlė]
Ištartas žodis valdo jus. Neištartiems žodžiams vadovaujate patys. [Arabų patarlė]
Tas, kuris atleidžia, užbaigia ginčą. [Afrikiečių patarlė]
Nedėkingumas anksčiau ar vėliau pražudo savo šeimininką. [Vakarų Afrikos patarlė]
Laiko colis tai aukso colis. Tačiau net už colį aukso nenusipirksi laiko colio. [Kinų patarlė]
Verčiau sugrįžti ir numegzti tinklą nei nerti prieš srovę, svajojant apie žuvį. [Kinų patarlė]
Niekada nieko neprašykite! Niekada ir nieko, ypač iš tų, kurie už jus stipresni. Patys pasiūlys ir patys viską duos! [M.Bulgakovas "Meistras ir Margarita"]
Citatos iš "Mažojo princo":
Jeigu suaugusiems sakote: "Mačiau gražų rausvų plytų namą su snapučiais palangėse ir balandžiais ant stogo...",- jie neįstengia įsivaizduoti to namo. Jiems reikia sakyti šitaip: "Mačiau namą, kuris kainuoja šimtą tūkstančių frankų." Tada jie sušuks: "Koks gražus namas!"
Nieko aš tada nesupratau. Reikėjo man apie ją spręsti pagal jos darbus, o ne pagal žodžius. Ji aplink mane skleidė skanų kvapą ir viską nuskaidrino. Tikrai nereikėjo man pabėgti! Pro jos smulkias gudrybes turėjau jausti, kokia ji švelni. Juk gėlės tokios prieštaringos.
Jei tu ateidinėsi, pavyzdžiui, ketvirtą valandą popiet, tai jau nuo trečios valandos aš imsiu jaustis laiminga. Kuo toliau, tuo laimingesnė aš jausiuos. Ketvirtą valandą jau pradėsiu jaudintis ir nerimauti: sužinosiu, kiek atsieina laimė! Jei tu ateidinėsi bet kada, tai niekad nežinosiu, kada man pasipuošti širdį. Reikia laikytis apeigų...
Tik vaikai žino, ko jiems reikia,- tarė mažasis princas.- Jie kniūsasi su skudurine lėle, ir ji pasidaro jiems labai brangi, o kai ją iš jų atima, jie verkia...
Akimirka
Akimirka amžina. Tuo pačiu nesulaikoma.
Štai drugelis nuskrido tik akimirką vieną jį mačiau.
Akimirka ne visada širdyje išlaikoma,
O gal akimirka ši amžina, tačiau
Tačiau gyvenimas irgi tarsi akimirka,
Tik neamžina...
Amžina
Sako nėra nieko amžino...
Meilė ji neamžina... isižiebia ir išnyksta, lieka tik jos pelenai
Tikriausiai tas posakis tiesa,
O kaip gi draugystė?.. ji irgi baigiasi... mes pamirštame, ir mus pamiršta draugai
Nejau nėra nieko amžino?..
Nejau neamžinas gyvenimas? Ne... jis baigiasi, išvaduodamas mus nuo rupesčių, ir atimdamas tai ką turime brangaus.
Ir iš tiesų... kas gali pasakyti ar yra riba tarp žemes ir dangaus?
Ar yra prasminga tikėti kad mylesime, nepamiršime, gyvensime amžinai?
Tikriausiai ne... tačiau kas gali mums uždrausti gyventi laimingai, nors ir laikinai...
Akimirka amžina. Tuo pačiu nesulaikoma.
Štai drugelis nuskrido tik akimirką vieną jį mačiau.
Akimirka ne visada širdyje išlaikoma,
O gal akimirka ši amžina, tačiau
Tačiau gyvenimas irgi tarsi akimirka,
Tik neamžina...
Amžina
Sako nėra nieko amžino...
Meilė ji neamžina... isižiebia ir išnyksta, lieka tik jos pelenai
Tikriausiai tas posakis tiesa,
O kaip gi draugystė?.. ji irgi baigiasi... mes pamirštame, ir mus pamiršta draugai
Nejau nėra nieko amžino?..
Nejau neamžinas gyvenimas? Ne... jis baigiasi, išvaduodamas mus nuo rupesčių, ir atimdamas tai ką turime brangaus.
Ir iš tiesų... kas gali pasakyti ar yra riba tarp žemes ir dangaus?
Ar yra prasminga tikėti kad mylesime, nepamiršime, gyvensime amžinai?
Tikriausiai ne... tačiau kas gali mums uždrausti gyventi laimingai, nors ir laikinai...
Deramai senti vadinasi, būti jaunesniems atrama, ne kliūtimi, mokytoju, o ne varžovu, suprantančiam, o ne abejingam.
A.Morua
Aš myliu tave ne už tai, koks tu, o už tai, koks aš, kai būnu su tavimi.
G.G.Marquez
Daugiausia, ką galiu padaryti savo draugui, - paprasčiausiai būti jo draugu.
H.D.Toras
Kaulas, numestas šuniui, nėra gailestingumas; gailestingumas tai kaulas, kuriuo dalijiesi su šunimi, kai esi alkanas ne mažiau už jį.
Dž.Londonas
Apskritai daug kalba tie žmonės, kurie mažai žino, o tie, kurie daug žino, kalba mažai. Ž.Ž.Ruso
A.Morua
Aš myliu tave ne už tai, koks tu, o už tai, koks aš, kai būnu su tavimi.
G.G.Marquez
Daugiausia, ką galiu padaryti savo draugui, - paprasčiausiai būti jo draugu.
H.D.Toras
Kaulas, numestas šuniui, nėra gailestingumas; gailestingumas tai kaulas, kuriuo dalijiesi su šunimi, kai esi alkanas ne mažiau už jį.
Dž.Londonas
Apskritai daug kalba tie žmonės, kurie mažai žino, o tie, kurie daug žino, kalba mažai. Ž.Ž.Ruso
Išmintingas žodis kvailo ausin kelio neranda. /Lietuvių patarlė/