...Yra legenda apie paukštį, kuris gieda tiktai vieną kartą gyvenime, bet daug gražiau nei kas kitas šioje žemėje. Palikęs lizdą, jis leidžiasi ieškoti erškėčių krūmo ir neturi ramybės tol, kol suranda. Tada pragysta tarp dygių šakų ir, spausdamasis krūtine prie ilgiausio, aštriausio spyglio, persiveria širdį. Mirties valandą, užmiršęs viską, jis gieda taip, kad jam neprilygsta nei vieversys, nei lakštingala. Nepaprasta jo giesmė, vienintelė gyvenime, ir už ją atiduodama gyvybė. Tačiau visas pasaulis jos klausosi.
Nes tai, kas geriausia, atitenka per didžiausias kančias... Bent taip sako legenda
Aš bėgau nakties šešėliais, prisišliejusias prie akmeninio grindinio. Kad galėčiau kas vakarą tave sekti. Aš šaukiau tave įvairių paukščių balsais. Kad sustotum ir atsigręžtum. Aš uosčiau gaivų, kątik gimusios nakties orą. Kad suprasčiau ką reiškia kvėpuoti. Aš pjausčiau savo rankas aštriais peiliais. Kad žinočiau, kas yra skausmas. Aš liečiau sustingusias iš šalčio tavo lūpas. Tam, kad suprasčiau, ką reiškia atsispirti pagundai. Aš skendau tavo akių vandenyne, kad suprasčiau, ką reiškia uždusti vien nuo jausmo. Aš skubėjau į nuvažiuojantį traukinį, kad spėčiau iškristi kartu su ryto dulksna ir liesti tavo paraudusius skruostus...
-Ar ji dar nueina į Liuksemburgo sodą? - Ne. - Ar ji visdar gyvena šitame name? - Ne, ji išsikraustė. - Kur ji dabar gyvena? - Nežinau, ji to nepasakė. [kaip skaudu nežinoti savo sielos adreso]...
-------------------------------------
Think before you post...