Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

Mylėti - tai rizikuoti, kad tavo meilė liks be atsako.
Tikėtis - tai rizikuoti būti nuviltam.
Tačiau rizikuoti reikia, nes didžiausia gyvenime rizika niekuo nerizikuoti.
Tasai, kuris nerizikuoja, nieko nedaro, nieko nemato, nieko neturi ir yra niekas.
Jis nesugeba pažinti, jausti, keistis, augti, mylėti ir gyventi.

Žinantis neprilygsta mylinčiam. Mylintis neprilygsta besidžiaugiančiam.
Netikėtai susiliejus dviems kūnams, gimsta geismas, o dviem jautrioms sieloms - atvirumas. Ir kaip pirmojo nepakanka atsirasti meilei, tai antrojo - abipusiam supratimui.
Meilė susideda iš vienos sielos dviejuose kūnuose.
Meilė mus moko ne žavėtis vienas kitu, o abiem žiūrėti ta pačia kryptimi.
Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti.
Meilė yra nenumaldomas troškimas būti nenumaldomai trokštamu.
Nepatyrusi meilė sako: myliu, nes man tavęs reikia. Patyrusi meilė sako: reikia tavęs, nes myliu.. Meilė nepriverčia suktis pasaulio. Ji tai, dėl ko sukasi pasaulis.
Vienas žodis atsveria gyvenimą ir kančias jame. Tas žodis - meilė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangausvaivorykste: 17 sausio 2008 - 21:57
Ilgas liežuvis - laiptai, kuriais užlipa nelaimė.

Diplomatas - tai vyras, sugebantis įtikinti savo žmoną, kad kailiniai jei netinka prie veido.

Jei žinai, kad nieko nežinai, tegul apie tai nežino bent viršininkas.

Papildyta:
Padovanok man pasnibzdom si pasauli - triuksmingo istverti negaliu. Padovanok man juosta su zvaigzdziu irasais - as vis dar nesuvokiu apie ka jos snabzdasi…
Atsakyti
"Sąmonė yra žmogaus palaima ir prakeikimas. Žmogui kaip sąmoningai butybei kyla klausimas kaip gyventi, kad išlaisvintų save iš nepakeliamų vienatvės kančių ir įmetimo baimės. (įmetimas- tarsi į svetimų žmonių minią)"
"Žmogus yra vienintelė butybė, kuriai nuosavas egzistavimas kelia problemų"
"Kai jo alkis, troškulys ir seksualinis potraukis yra patenkinti, jis lieka nepatenkintas, priešingai gyvuliui- jo kardinalios problemos tik prasideda."
Fromas

"Vienintelis prasmingas gyvenimas yra malonus gyvenimas, jau pats gyvenimas yra malonumas jei nėra skausmo fizinio bei dvasinio"
Demokritas

Kitu atveju:

"Jei laimė slypėtų kūniškuose pasismaginimuose, tai ir jaučius galėtume laikyti laimingus kai jie gauna paėsti žirnių."
"Arklio, šuns ir žmogaus malonumai yra skirtingi"
Herakleitas

Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 01 17, 23:49)
Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti. Augustinas
nesutinku schmoll.gif

o as sutinku su ta mintim..... bent yra ka grazaus prisimint,aisku jei ta meile buvo abipuse 4u.gif
Atsakyti
Žmogus negali griauti to, ko pats negali sukurti. R.Tagorė
--------------------------------------------------------------------------------
Žmogus gimdamas pavargsta todėl gyvena, kad pailsėtų.
--------------------------------------------------------------------------------
Žmogus atsiskleidžia galinėdamasis su kliūtimis. A. de Sent-Egziuperi
Mūsų poelgiai ne tokie geri ir ne tokie nuodėmingi kaip mūsų norai. L. de Vovenargas ziuperi
Žmonės, kurie iš didelės meilės išsižada asmeninio gyvenimo, gal ir praturtina save, tačiau neabejotinai nuskurdina tuos, kuriuos pasirinko mylėti.
Žmogus - vien santykių mazgas. Ir tik santykiai turi žmogui reikšmės. A. de Sent Egziuperi
Žmogus - ne angelas ir ne žvėris, ir nelaimė ta, kad, trokšdamas tapti angelu, jis tampa žvėrimi. B.Paskalis
Žmoguje viskas turi būti gražu: ir veidas, ir drabužiai, ir siela, ir mintys. Čechovas
Atsakyti
Draugas - vienintelis žmogus, galintis nurodyti tavo klaidas ir turintis pakankamai proto to nedaryti. — [R.Brown]
Atsakyti
Mat visais laikais Žemės gyventojai elgėsi taip, lyg juos būtų stebėjusi didžiulė akis danguje, godi pramogų…Jos reikalavimas, kuriam Žemės gyventojai paklusdavo be išlygų, tarsi gravitacijos jėgai, buvo vienintelis: spektaklis turi būti įspūdingas…Žemės gyventojai nieko daugiau neveikė, tik rengė spektaklius – dieną ir naktį ir net sapnuodami. — [K.Vonegutas "Titano sirenos"]

Nesakyk man tiesos ir aš tau jos nesakysiu. — [K.Vonegutas "Titano sirenos"]

Tas, kuris nori pakeisti pasaulį iš esmės, privalo turėti genialių sugebėjimų gražiai pateikti bet kokią šlykštynę, šaltakraujiškai pralieti svetimą kraują ir turėti po ranka solidžią naują religiją, kurią galima būtų įdiegti žmonėms per tą trumpą atgailos ir baimės laikotarpį, kuris paprastai ateina po didesnių žudynių. — [K.Vonegutas "Titano sirenos"]

Nėra jokių priežasčių, dėl kurių gėris negalėtų triumfuoti taip pat dažnai, kaip ir blogis. Bet kokio dalyko sėkmė priklauso nuo to, kaip vieningai jo imamasi. Jeigu egzistuoja angelai, tai kodėl jiems nesusibūrus į mafiją? — [K.Vonegutas "Titano sirenos"]

Gyvenimas - nuostabus dalykas, jei liaujiesi apie jį galvoti. — [K.Vonegutas "Titano sirenos"]

Niekada nelauk už savo darbą padėkos ir atpildo iš žmonių. Gerai pamąstyk, ar pats dažnai kitiems dėkoji. — [R.Gavelis "Vilniaus džiazas"]

Atsakyti
QUOTE(_adlim @ 2008 01 18, 01:22)
o as sutinku su ta mintim..... bent yra ka grazaus prisimint,aisku jei ta meile buvo abipuse  4u.gif

Puiku,jei vien geri atsiminimai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesvarbu, kiek turtingas, koks žymus ar įtakingas esate. Kai mirsite, jūsų laidotuvių eisenos dydis labai priklausys nuo tos dienos oro sąlygų. — [M.Pričardas]

Būdamas miręs, neišvengiamai įgyji ir tam tikrų privalumų: be jokios abejonės, baimės ar kaltės jausmo gali daryti tokius dalykus, kurie, esant gyvam, būtų pavojingi ar nepriimtini.

Tuo laiku nužudymai darėsi kasdienybė kaip karščiai. — [S.Rushdie "Vidurnakčio vaikai"]

Ne visi namie! Išgirsti tokį dalyką iš jų - iš šeimynėlės, šalia kurios klykaujančių kanibalų gentis būtų atrodžiusi tyli ir civilizuota! - buvo šis tas. — [S.Rushdie "Vidurnakčio vaikai"]

Silpnumo kaina
Pavasario naktimis mėgstu pagulėt ant geležinkelio bėgių. Žiūrių į skylėtą dangų... Ir mano kelnės skylėtos... Koks ryšys tarp žmogaus ir dangaus!
Bet štai ateina traukinys, ir aš traukiuos į šalį.
Užtat ir negerbiu savęs. Kitas nepasitrauktų.
Tokiems šiandien – dangus. — [J.Erlickas]

Tuščios viltys
Praėjo žiema... Ir pavasaris praeis...
Ateis ir praeis vasara... Paskui – ruduo..
Galvoju: ir ko jie čia valkiojasi? — [J.Erlickas]

Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 01 18, 18:51)
Puiku,jei vien geri atsiminimai mirksiukas.gif

oi ne doh.gif , jau pabaigos tokios kaip mano niekam net pikčiausiam priešui nelinkėčiau nono.gif bet su laiku liko tik geri prisiminimai...nes labai to norėjau ir stengiaus tik tai prisimint..aišku neišvengiamai prisimenu ir kodel esam atskirai..

Papildyta:
Man nereikia draugo, kuris keičiasi, kai aš keičiuosi, kuris linksi, kai aš linksiu. Tam aš turiu šešėlį. /Plutarchas/
-------
Sakai, draugais tegali būti bendraamžiai, bendramoksliai ar bendradarbiai. Sakai, draugai negali skirtis prigimtim, spalva ar įpročiais, ar padėtim. Bet argi toks bičiulis įdomus? Pakaks, jei draugas bus tiesiog žmogus. /Dorothy Brown Thompson/

---------
Kai myli, nereikia atsiprašinėti. /Erich Segal "Meilės istorija"/
----

Visada pavyksta, kai žinai, ką darai /R. Bach/
--------

Jeigu mūsų draugystė priklausytų nuo tokių dalykų kaip erdvė ir laikas, tuomet, kai juos pagaliau nugalėtume, patys ir sugriautume savo bičiulystę. /R. Bach/
----
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _adlim: 18 sausio 2008 - 20:28
Kai angelas atsisveikina su naujai gimusiuoju, jis paliečia pirštu jo veidą, kad atvykėlis į žemę neprisimintų dangaus. Štai kodėl tarp nosies, ir viršutinės lūpos įspaustas griovelis. Jūsų veidas kreivokas nuotraukose. Suvokiate palyginimą? — [A.Škėma "Balta drobulė"]

Norėjau palikti atkrantę ir nueiti sau jūra. Kaip Kristus. Keli žingsniai teskyrė mane nuo stebuklo. Supratau, stebuklas būtų patobulinta realybė. (...) Negalėjau vaikščioti jūra. Tegalėjau paskęsti arba žiūrėti į ją. Skęsti bijojau. — [A.Škėma "Balta drobulė"]

Deja iš medicinos teišsinešiau meilę lavonams, kas ir šiandien atsiliepia mano kūryboje. — [A.Škėma]

Profesija? Poetas ir nevykęs žemės gyventojas. — [A.Škėma "Balta drobulė"]

Kas manieji angelai sargai? Keletas pamišėlių, kurie ir rojuje nesurastų sau ramios vietos. — [A.Škėma "Balta drobulė"]

Be to jam smarkiai skėlė galvą, ir jis mintyse pajuokavo: mirtis tau bus vietoj aspirino tabletės. — [E.Hemingvėjus "Kam skambina varpai"]

Kitą kartą, kai Lietuvoj vis krito gyvenimo lygis, gyveno toks senelis, kuris kasdien žiūrėjo į dangų. Jis norėjo pamatyti krintantį lėktuvą.
O lėktuvai, it laimė, vis lėkė pro šalį...
Ir numirė senelis, keikdamas gyvenimą, kuriame taip mažai grožio. — [J.Erlickas]

... išmoko prekiauti, o po to atsirado ir būtinybė žudyti į save panašius. O ir kuo daugiau, velniai rautų, pasigirsi išgertuvėse?

Atsakyti
Geras meslas gali patresti laukus, kurie ismaitins milionus.
nezinau kas taip pasake, bet man patiko thumbup.gif
Atsakyti