Įkraunama...
Įkraunama...

Dienos sentencijos, gražios, pamokančios mintys

Gyvenimas-amžini praradimai...
Gyvenimas -klaidų erdvė...
Mes gyvename tik tam, kad sužinotume koks mūsų likimas.Tai tik švelnus kelias kuris veda į ...
Gyvenimą lengviau sulaužyti, nei šiaudą...
Gyvenimo prasmė-suprasti beprasmį gyvenimą...
Gyvenimas-tai krištolinis indas...kuris po savęs palieka krūvą stiklo šukių...
Gyvenimas sunaikina žmogaus asmenybę...
Ovidijus Kantas - Mirties Biblija

Gyvenimas pats savaime nėra nei gėris ,nei blogis, o tik jų buveinė; koks jis bus, priklausys nuo mūsų pačių. ( M. Montenis).

Manau, kad vienintelis dalykas, kurio dėka mes galime žiūrėti į savo pasaulį be pasibjaurėjimo, yra grožis, kurį žmonės kartais sukuria iš chaoso. Jų tapyti paveikslai, jų sukomponuota muzika, jų parašytos knygos ir jų pačių gyvenimas. Iš viso to pats gražiausias dalykas yra gražus gyvenimas. Tai tobulas meno kūrinys. ( V.S.Moemas „Dažytas vualis“.)
Atsakyti
Ne tik meilė, bet ir draugystė gimsta iš vieno žvilgsnio. Kaip didžiulę knygą galima sutalpinti fotojuostoje, taip ir visą gyvenimą galima sutalpinti viename žvilgsnyje. Ir jeigu kažkas per akimirką perskaito pačius svarbiausius puslapius - jis jau tavo draugas.
Atsakyti
Laba smile.gif
Kreipiuosi čia, nes skubiai reikia išmintingų posakių, aforizmų ir t.t. mokslo tema... Reikia pasakyti kalbą žmogučiui, kuris gavo mokslų daktaro vardą. Visų temų skaityti nebeturiu laiko, tad nepykit, kad teršiu temą blush2.gif
...atsiprašau ir tikiuos pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Idėjų vogimas iš vieno žmogaus vadinamas plagijavimu, vogti jas iš daugelio - tai jau mokslinis darbas. Felsono dėsnis

Aukštos erudicijos žmonės - ne genijai. Genijai yra tie, kurie supažindino pasaulį su tuo, kas iki jų žinoma nebuvo. [kažkuris iš XXa. mokslininkų]

"Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą". [Albert Einstein]

Jei vaikui į rankas patenka plaktukas, viskas aplink pavirsta vinimis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doviliucas: 16 sausio 2008 - 23:17
Žmogus atsakingas už savo poelgius: silpnavaliai kaltina kitus dėl nesėkmių, geležinės valios- save, o mąstantys apmąsto ir supranta ... (pagal Lilą)

Įžvalgumas ir vedimas sveikos intuicijos apsaugo nuo bereikalingų savigraužų (pagal Lilą)

Usnis žydi gražiai, kvepia saldžiai - užsižiopsosi ir daržas tavo pilnas piktžolių (pagal Lilą)

Žmonės, kurie patiria per daug džiaugsmo, neišvengiamai bunka. H. de Balzakas

Žmonių santykiai būtų daug geresni, jei žmonėms būtų taip pat lengva tylėti kaip ir kalbėti. B. Spinoza

Žmogus, kuris galvoja tik apie save ir visur ieško naudos, negali būti laimingas. Nori gyventi sau, gyvenk kitiems. Seneka
Atsakyti
Valgymas be malonumo virsta nuobodžia mityba, o mokslas be aistros teršia atmintį. Ji nepajėgia suvokti to, ką praryja. - [Leonardas da Vinčis]

Laimei ar nelaimei, gyvename tokiu metu, kai paprastas žmogus žino daugiau nei žmogus gyvenęs prieš trisdešimt ar keturiasdešimt metų. Ir visa tai vien dėl to, kad orientuotųsi aplinkoje. "Būti išsilavinusiam" šiandien reiškia ne tik gerai išmanyti mokslą ir meną, tačiau ir suprasti jų sąsajas, kurių mažai kas moko. Galiausia "būti išsilavinusiam" šiandien reiškia būti pasirengusiam tapti pasaulio piliečiu. Kitaip sakant, privalai būti išsilavinęs, kad išgyventum. - [N.Cousinsas]

Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko. - [A.Einšteinas]

Knygos turi būti mokslų rezultatai, o ne mokslai – knygų rezultatai. - [F.Bekonas]

Manęs niekas nešokiruoja - aš esu mokslininkas. - [H.Fordas]

Visų mokslų raktas yra klaustukas. - [H. de Balzakas]

Vienos vienintelės isteriškos išsilavinusios patelės skausmo naktis nė iš tolo neprilyginama su kančiomis visų tų gyvūnų, kuriuos žmonės, ieškodami atsakymų į mokslo klausimus, klausinėjo peilio ašmenimis. - [F.Nyčė]

Žmogaus pranašumas priklauso ne nuo smegenų […]. Jis priklauso nuo smegenų sugebėjimo pasinaudoti informacija, kurią jos gauna per siaurą matomų šviesos spindulių pluoštelį. Jo civilizacija, viskas, ko jis pasiekė ar galėjo pasiekti, priklauso nuo sugebėjimo pagauti tą virpesių skalę nuo raudonos iki violetinės. — [John Wyndham]

Kas nedrįsta nuogas išbėgti į gatvę ir sušukti: eureka! – tas besirengdamas pamiršta savo genialiąją idėją.

Protą išgalandi pats - ir įsipjauni pirmas.

Pasiilgusi žmonių, panašių į save, gamta susikuria sau vieną kitą genijų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doviliucas: 16 sausio 2008 - 23:47
Esu garsus, šlovinamas, visi stebisi mano žiniomis.
O aš, deja, turiu nuolat krimstis, kad numirsiu nie-
ko nežinodamas apie patį save.

Mokykla yra didžiulė jėga, lemianti tautų bei valstybių buitį ir likimą pagrindiniais mokyklinio švietimo sistemos dalykais ir principais.

D.MENDELEJEVAS

xxx xxx xxx

Mokykla – tai dirbtuvė, kur formuojamas augančios kartos mąstymas; reikia ją tvirtai laikyti rankose, jeigu nenori paleisti iš rankų ateities.

A.BARBIUSAS

Valanda darbo daugiau išmoko negu diena aiškinimo, nes jeigu aš užimu vaiką dirbtuvėje, jo rankos dirba proto naudai: jis tampa filosofu, laikydamas save tik amatininku.

Ž.Ž.RUSO

xxx xxx xxx

Pratink mokinį dirbti, priversk jį ne tik pamilti darbą, bet taip su juo susigyventi, kad šis taptų jo antrąją prigimtim; įpratink jį viską išmokti tik savo jėgomis; kad jis savarankiškai mąstytų, ieškotų, reikštųsi, lavintų savo snaudžiančias jėgas, ugdytųsi ištvermę.

F.DYSTERVEGAS

Atsakyti
Saulėtekis - dovana, o ne instrukcija, kaip praleisti dieną.

Jei kas prikeltų visus atpirkimo ožius, kokia didelė kaimenė nueitų bliaudama per istoriją!

- Ar ateitis jau buvo? - paklausė staigiai pažadintas istorikas.

Nuo ko išvaduoja labirintas? Jame nebesi pastumdėlis.

Baliono kompleksas neišvengiamas: žmogus nori būti aukštai, o paskui jis priverstas ten likti, kad niekas nepradurtų.

Tiek plepėjimo, kad jau reikalinga kasdienė tylos minutė gyviesiems pagerbti.
Atsakyti
[quote=dangausvaivorykste,2008 01 17, 00:37]
Esu garsus, šlovinamas, visi stebisi mano žiniomis.
O aš, deja, turiu nuolat krimstis, kad numirsiu nie-
ko nežinodamas apie patį save.

D.MENDELEJEVAS

Sita mintis laaaaaaaaabai gera 4u.gif
Atsakyti
Meilė mus moko ne žavėtis vienas kitu, o abiem žiūrėti ta pačia kryptimi. Antuanas Saint-Exupery
---------------------
Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti. Augustinas
---------------------
Už tai, kad žonės myli, gravitacija nėra kalta. Albertas Einšteinas
---------------------
Viskas, ką žinau apie meilę yra tai, kad ji yra. Emily Dikenson.
---------------------
Manoji naktis tapo aušra - tavo dėka. Ibn Abbad
---------------------
Meilė regi širdimi ir todėl sparnuoti meilės angliukai užsimerkę. Šekspyras.
---------------------
Meilė parodo, kiek daug didžių dalykų prarandama. Bet jei nemylite, tai visai nesvarbu, kas dar yra - visa to vis tiek nebus pakankama. Ann Landers
---------------------
Meilė yra nenumaldomas troškimas būti nenumaldomai trokštamu. Roberas Frostas.
---------------------
Siekti meilės yra puiku, tačiau pavergti nepasiekiamą dar puikiau. Šekspyras.
---------------------
Aš stebiuos džiaugsmuos panirus
Koks saldus tos meilės vaisius.
Meilės tėkmė niekada nebūna rami. Šekspyras.
---------------------
Meilužis, o ne meilė sudaužo tau širdį
Atsakyti
Snaudžianti dvasia
Vakarais, kai pulkai naktinių drugelių skrenda į mano žvakę, vis mąstau: o ką daryt, kad į šviesą veržtųsi ir žmogus?
Padegu tėvo dvarą.
Ir šit jau lekia su naktinėm pižamom smagūs kaimynai...
Yra žmoguje tie šviesieji pradai! Tik reikia mokėt juos pažadint. - [J.Erlickas]

Tuščios viltys
Praėjo žiema... Ir pavasaris praeis...
Ateis ir praeis vasara... Paskui – ruduo..
Galvoju: ir ko jie čia valkiojasi? - [J.Erlickas]

Kitą kartą, kai Lietuvoj vis krito gyvenimo lygis, gyveno toks senelis, kuris kasdien žiūrėjo į dangų. Jis norėjo pamatyti krintantį lėktuvą.
O lėktuvai, it laimė, vis lėkė pro šalį...
Ir numirė senelis, keikdamas gyvenimą, kuriame taip mažai grožio. - [J.Erlickas]
Atsakyti
Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti. Augustinas
nesutinku schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 17 sausio 2008 - 21:49