Radau keletą gražių minčių internete. Tad perskaitykit ir jūs:
1. Melas plonasienis daiktas; gerai įsižiūrėjus, jis persišviečia. [Seneka]
2. Spartinti normalią laiko tėkmę labai brangus dalykas. Tad žiūrėkime, kad nereikėtų jam mokėti palūkanų. [A.Šopenhaueris]
3. Kiekvienas gyvenimas tai pastangos ir kova už teisę būti pačiu savimi. [Ch.Ortega I Gasetas]
4. Žmonės žaidžia gyvenimą kuo tragiškesnė kaukė, tuo didesnis juokdarys po ja slepiasi. [Ch.Ortega I Gasetas]
5. Tikroji gyvenimo pilnatvė ne pasitenkinimo ramybė, o tikslo siekimo procesas, jo įtvirtinimo akimirka. [Ch.Ortega I Gasetas]
6. Kai buvęs idealas tampa kasdienine tikrove, jis neišvengiamai žūva. [Ch.Ortega I Gasetas]
7. Tiek aukščiausia, tiek ir žemiausia kritikos forma savotiška autobiografija. [O.Vaildas]
8. Tai, kuo neabejoji, visada būna netikra. Kaip tik dėl to tikėjimas toks lemtingas, o romantika tokia pamokanti. [O.Vaildas]
9. Menininkas tampa savimi nuolat eidamas nuo savęs prie kitų ir nuo kitų prie savęs, jis visados yra pusiaukelėje tarp grožio, be kurio negali apsieiti, ir bendrijos, iš kurios negali ištrukti. Štai kodėl tikri menininkai nieko nesmerkia, užuot teisę, jie įsipareigoja suprasti. [A.Kamiu]
10. Nuosprendis, kurį jūs sviedžiate kitiems, apsisuka ir grįžta atgal, tiesiai jums į veidą, šiek tiek jį sužeisdamas. [A.Kamiu]
11. Kai matai, kiek tave yra aplenkusių, pagalvok, kiek nuo tavęs atsilikusių. [Seneka]
12. Nė vienas iš žmogiškų dalykų nėra vertas, kad dėl jo labai sielvartautum. [Platonas]
13. Grožis tam tikra genialumo forma, iš teisybės ji net aukščiau už genialumą, nes Grožio net aiškinti nereikia. [O.Vaildas]
14. Tikroji pasaulio paslaptis tai, kas matoma, o ne tai, kas nematoma... [O.Vaildas]
15. Nūnai žmonės žino visų daiktų kainas, bet nežino nė vieno daikto vertės. [O.Vaildas]
16. Slepiamas sielvartas žiauresnis negu visos negerovės. [Volteras]
17. Gyvenimas nėra lengvas, tačiau jis mums duoda meną, tikėjimą ir meilę. [A.Kamiu]
18. Nelaime kaip vedybos. Manai, kad pats išsirinkai, o pasirodo, tave išrinko. [A.Kamiu]
19. Gražiausi sumanymai žlunga dėl vykdytojų menkystės. [Brechtas]
20. Meną reikia jausti, o ne suprasti. [R. de Gurmonas]
Laimė suprasti, kad žemės paviršius, ant kurio tu stovi, negali užimti didesnį nei jį liečiančios pėdos plotą.
Papildyta:
Baltija, tave gal ir erzina, kad taip rašau, o man taip gražiau, be to, kaip jau minėjau, aš nedaug turiu laiko prie kompo, bo maži vaikai namie, o dalyvauti norisi keliose temose, - tai ir bėgoju iš vienos vietos į kitą, grįžtu, parašau, vėl išeinu. Ir t.t. O jei norėčiau kaupti žinutes, pasak tavęs, tai būčiau jau oi oi kiek dabar turėjusi, pažėk į mano prisijungimo datą, į žinučių skaičių, paskui į savo - ir nusiraminsi.
Papildyta:
QUOTE(Baltija @ 2007 12 21, 10:19)
neskau, akd reikia ilgiausią postą sudaryti, bet galima po kelis į viena sutraukt, o ne rašinėt kas 15 min.
Baltija, tave gal ir erzina, kad taip rašau, o man taip gražiau, be to, kaip jau minėjau, aš nedaug turiu laiko prie kompo, bo maži vaikai namie, o dalyvauti norisi keliose temose, - tai ir bėgoju iš vienos vietos į kitą, grįžtu, parašau, vėl išeinu. Ir t.t. O jei norėčiau kaupti žinutes, pasak tavęs, tai būčiau jau oi oi kiek dabar turėjusi, pažėk į mano prisijungimo datą, į žinučių skaičių, paskui į savo - ir nusiraminsi.
QUOTE(Baltija @ 2007 12 21, 10:19)
neskau, akd reikia ilgiausią postą sudaryti, bet galima po kelis į viena sutraukt, o ne rašinėt kas 15 min.
nu ir kas cia tokio... gal eik geriau isgerti zalios arbatos... ramina
Nežinau kas pasakė šią mintį...
"Jei žinai už ką žmogų myli, vadinasi jo nemyli..."
"Jei žinai už ką žmogų myli, vadinasi jo nemyli..."
Kai mums kas nors tiesiai prieš nosį užtrenkia duris, mes taip ilgai žiūrime į užtrenktąsias, kad nepastebime tų, kurios mums atidarytos
Jei bandysi nuskandinti liūdesį taurelėje degtinės ar dar kokioj skystoj nesąmonėj,- žinok, kad liūdesys moka plaukti
Gyvenk kaip nori, linksminkis, džiaukis, šypsokis ir nepraleisk nei vienos gyvenimo suteiktos progos, nes nežinai, ar rytoj vėl pabusi, ar žiūrėsi į savo kūną iš viršaus
Juokas visai nebloga draugystės pradžia ir pati geriausia jos pabaiga
Namų ruoša tai toks dalykas, kurio niekas nepastebi, nebent jos neatliktum
Apmąstyk viską, ką sakai, bet nesakyk visko, ką mąstai
Jei bandysi nuskandinti liūdesį taurelėje degtinės ar dar kokioj skystoj nesąmonėj,- žinok, kad liūdesys moka plaukti
Gyvenk kaip nori, linksminkis, džiaukis, šypsokis ir nepraleisk nei vienos gyvenimo suteiktos progos, nes nežinai, ar rytoj vėl pabusi, ar žiūrėsi į savo kūną iš viršaus
Juokas visai nebloga draugystės pradžia ir pati geriausia jos pabaiga
Namų ruoša tai toks dalykas, kurio niekas nepastebi, nebent jos neatliktum
Apmąstyk viską, ką sakai, bet nesakyk visko, ką mąstai
QUOTE(pucini @ 2007 12 21, 17:27)
man tai laba patiko kai per viena is inteviu Jurkutei Ar imanoma suplanuoti arba valdyti meile?
o ji atsake: suplanuoti tikrai ne, o valdyti....jei gali valdyti, vadinasi tiek ir temyli...
o ji atsake: suplanuoti tikrai ne, o valdyti....jei gali valdyti, vadinasi tiek ir temyli...
Neblogai atsakė!
* * *
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2007 12 21, 18:24)
<...>
Labai geros mintys! Ir kokios teisingos!
* * *
Dykumą tenka nugalėti ne tik tenai, tarp smėlynų, bet ir savyje. /R.Sadauskas/
Meilė tai strėlė, kuri sužeidžia širdį ir palieka žaizdas visam gyvenimui.
* * *
Blogai būti be meilės, o dar blogiau mylėti, bet visų blogiausia prarasti meilę.
* * *
Blogai būti be meilės, o dar blogiau mylėti, bet visų blogiausia prarasti meilę.
Jei kenti dėl širdies užimk mintį, jei kenti dėl minties užimk rankas!
* * *
Nelaimė parodys, ar turi draugą, ar tik jo vardą.
* * *
Vargus žmogus pamiršta, bet pikto žodžio niekada.
* * *
Nelaimė parodys, ar turi draugą, ar tik jo vardą.
* * *
Vargus žmogus pamiršta, bet pikto žodžio niekada.
Tik tada, kai kas nors nepavyksta, supranti, kad pridarei begalę klaidų
Paskutinis juokiasi tas, kurio reakcija lėčiausia
Mokykis iš svetimų klaidų gerai žinosi, kaip jas daryti
Tas, kuris abejoja, greičiausiai yra teisus
Gyvenkime taip, kad nė viena diena nepraeitų veltui
Blogiausiai ir tuščiausiai praleista diena toji, per kurią nė kartą nenusijuokėm
Paskutinis juokiasi tas, kurio reakcija lėčiausia
Mokykis iš svetimų klaidų gerai žinosi, kaip jas daryti
Tas, kuris abejoja, greičiausiai yra teisus
Gyvenkime taip, kad nė viena diena nepraeitų veltui
Blogiausiai ir tuščiausiai praleista diena toji, per kurią nė kartą nenusijuokėm
QUOTE(*Niki* @ 2007 12 21, 15:11)
aš labai rami gali juk susikelt į wordą Žodžiu baigiam šią temą, juk Kalėdos