Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

Sveikos,merginos.Turiu problema.sukasi isardyti siulai.Mezgiau vaseliu tik zemu stulpeliu sijona,uzejo psichas-isardziau,kai piktumas praejo,vel ta pati pradejau megzt,ir,,siulai sukasi.Tiesa,dar nepasakiau,kad mezgiau is babinu [[nemoku paaiskint ]Supykus ismeciau tuos siulus,ale,paskui,galvoju,gal jus ka patarsit.Siulai labai geri. doh.gif
Atsakyti
Pamenu senais laikais, kai nebuvo siūlų ir mama ardydavo ką nors, kad permegzti, tai sukdavo kažkiek, po to su adata prisega prie kamuoliuko siūlą, duoda prasisukt ir vėl susuka į kamuoliuką doh.gif
Vargas begalinis.

O šiaip išardytą siūlą perleisdavo pro verdantį arbatinuką. Ir jis išsitiesindavo doh.gif
Sunkūs laikai buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2007 12 08, 21:56)
Pamenu senais laikais, kai nebuvo siūlų ir mama ardydavo ką nors, kad permegzti, tai sukdavo kažkiek, po to su adata prisega prie kamuoliuko siūlą, duoda prasisukt ir vėl susuka į kamuoliuką doh.gif
Vargas begalinis.

O šiaip išardytą siūlą perleisdavo pro verdantį arbatinuką. Ir jis išsitiesindavo doh.gif
Sunkūs laikai buvo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ACIU UZ ATSAKYMA.Problema tame,kad cia yra kasmyro ir 100 pr.merino vilnos siulai.
Atsakyti
Na ,aš manau ,kad reikėtų ,pabandyti palaikyti ant garų .
Atsakyti
QUOTE(lorax @ 2007 12 09, 16:51)
Na ,aš manau ,kad reikėtų ,pabandyti palaikyti ant garų .

as ir taip pat manau... atsimenu kaip mano teta siulus garindavo doh.gif
Atsakyti
kiek suprantu, mezginį suka ne todėl, kad siūlai susigarbanoję dėl buvusio mezginio (kas iš tiesų puikiai išslygina pervyniojus per garus ir ką dar iki šiol praktikuoju tongue.gif )

mano mama sakydavo, kad jei mezgi iš kelių siūliukų (o kiek suprantu, "babinose" ir yra tokie), tai juos į vieną "bendrą" siūlą negalima sukti iškart. pvz. jei mezgi iš 5 "šakų", tai susukti reikia pirma 2, paskui prie tų 2 prisukti trečią, paskui atskirai 4-ą ir 5-ą.

bet kadangi taviškiai siūlai jau buvo megzti, tai juos išskaidyti turbūt be šansų smile.gif gal tada bandyt dėti dar vieną kokį siūliuką g.gif
Atsakyti
Gal kam teko megzti is siulu, kur tik 20% yra vilnos, kita dalis - akrilo, arba 50% vilnos, kita dalis - sintetikos? Kaip tokie mezginiai nesiojasi? Ar labai veliasi, tamposi, kaip skalbiasi? Ar labai jauciasi "ant kuno" ta sintetika?
As lyg siol megzdavau is siulu, kur bent jau 70% budavo kokio nors naturalaus pluosto. Bet dabar noreciau numegzti megztini vyrui, aplekiau ryte kelias parduotuves, nu ir neradau siulu siltam vyriskam megztiniui unsure.gif Arba spalva "ne vyriska", arba siulas sintetinis. Tai dabar atsisedusi ir galvoju, gal nereiketu taip labai ju baidytis? Ka jus manote?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2007 12 19, 14:21)
Gal kam teko megzti is siulu, kur tik 20% yra vilnos, kita dalis - akrilo, arba 50% vilnos, kita dalis - sintetikos? Kaip tokie mezginiai nesiojasi? Ar labai veliasi, tamposi, kaip skalbiasi? Ar labai jauciasi "ant kuno" ta sintetika?
As lyg siol megzdavau is siulu, kur bent jau 70% budavo kokio nors naturalaus pluosto. Bet dabar noreciau numegzti megztini vyrui, aplekiau ryte kelias parduotuves, nu ir neradau siulu siltam vyriskam megztiniui  unsure.gif Arba spalva "ne vyriska", arba siulas sintetinis. Tai dabar atsisedusi ir galvoju, gal nereiketu taip labai ju baidytis? Ka jus manote?

Aš esu mezgusi ne vieną megztinį kur 20% vilnos ir kur 50% vilnos. Nešiojasi jie neblogai, neišsitampo skalbiant ir sintetika nelabai jaučiasi: visgi yra natūralaus pluošto. Bet sakyčiau priklauso nuo gamintojo siūlų kokybė: kai kurie labai "burbuliuojasi", kas pvz.man labai nepatinka.
Atsakyti
Oi noreciau tokia vietele VLN aptikti..... turbut savaitemis neiseiciau lotuliukas.gif biggrin.gif
http://www.xtreme-kn...linettetrip.htm
Atsakyti
O kad leistų kas ten apsigyventi, nes kai nueinu į siūlų parduotuvę,tai amžinai nusiperku ne tokius siūlus kokius įsivaizduoju. Tai paskui pusę giminės apmezgu, kol sau randu tinkančius.
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2008 01 05, 16:16)
Oi noreciau tokia vietele VLN aptikti..... turbut savaitemis neiseiciau lotuliukas.gif  biggrin.gif 
http://www.xtreme-kn...linettetrip.htm

Nu jo lotuliukas.gif viskas man, viska man lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligičiukas @ 2008 01 05, 22:33)
O kad leistų kas ten apsigyventi, nes kai nueinu į siūlų parduotuvę,tai amžinai nusiperku ne tokius siūlus kokius įsivaizduoju. Tai paskui pusę giminės apmezgu, kol sau randu tinkančius.

Ligiciuk, sekasi tavo giminei, bet kodel gi nekeiti siulu, kurie tau neitinka i kitus? Kiek zinau, dauguma parduotuviu keicia smile.gif Aisku, nesugadintus...
Atsakyti