QUOTE(Ristina @ 2008 10 24, 15:42)
batareika, radau kazka panasaus
Aha, atrodo... Jei iki pirmadienio nepersigalvosiu, tai šitaip ir darysiu... Nebus kada pagrindui siūlo ieškot tinkamo.
QUOTE(morta-sigita @ 2008 10 24, 16:41)
Aš mezgiau kaip aprašėt, bet juostelę kabinau kartu su pagrindo siūlu į kiekvieną akį. Pagrindui ėmiau angoros, nes tada toks siūlas po ranka pasitaikė
. Juostelių galus susiuvau, todėl net nesimato tarp bangelių, kad ten yra du matkučiai, o ne vientisa juostelė.
Tiksliai
Taigi susiūt reikia
Ot žiopla....
O ne per plonas angora? O kiek akių dėjai ir kas kiek cm tą juostelę?
QUOTE(Raganiuška5 @ 2008 10 24, 17:26)
Kaip gražiai tas raštas atrodo! Kažin ar tiktų iš plonų moherinių siūliukų megzt?
Ir aš norėčiau to rašto
Manau, kad iš tokio gražiausiai ir atrodytų.
Aprašinėju raštą. Akių skaičius turi dalintis iš 5 + 2 kraštinės
Raštas pradedamas išvirkščiojoj pusėj.
1 eilė pirma akis nukieliama *kišam virbalą kaip mezgant išvirkščią akį, ant virbalo apsukam siūlą 5 kartus (5 užmetimai), virbalą su visais užmetimais ištraukiam, t.y. išmezgam akį.* kartojam tarp ** su kiekviena akimi. išmezgam paskutinę akį gerąja.
2 eilė pirma akis nukeliama *ant dešinio virbalo nuleidžiam 5 akių užmetimus, gaunasi 5 diiiiiiiiidelės akys, jas grąžinam ant kairiojo virbalo, suimam visas kartu į vieną ir išmezgam iš jos 5 akis kaip gerąsias.* paskutinę akį išmezgam gerąja.
Kartojam nuo 1 eilės.
Raštas analogiškas tam populiariajam 5 iš 5 tik kad tos pradinės akys padaromos labai didelės.
Nagi žinokit, pasirodo, megzt lengviau nei aprašyt.....
QUOTE(Lusasita @ 2008 10 24, 17:43)
Oi... tai gal ten tie su vilna, kad tokia kaina? Jei ne tai žiauru....
Aš pirmadienį planuoju pradėt. Jau įsivaizduoju kaip ten ką daryt