QUOTE(Saule777 @ 2008 09 16, 10:50)
Užsikrėčiau ir aš. Pagal šį pavyzdį pradėjau megzti. Tik virbalai pas mane Nr.10, tai gaunasi truputi smulkesnis, bet man labai gražus. Bet kažkaip jis man susitraukia, gal kai išsiplaus jis įgaus formą? O gal per mažai akių uždėjau, jų pas mane apie 90.
PRAŠAU, gal galite patarti:
1. Su kuo plauti?
2. Kaip džiovinti?
3. Ar reikia lyginti?
Gal prieziura labiau priklauso nuo siulo, o ne nuo rasto, manau. Ar mezgi is moherio? As savo salio taip ir neploviau po mezgimo, bet po to mezgiau bolero is baltu siulu, tai ten nori nenori tenka skalbti
Skalbiau su vos vos skysto skalbiklio, drungname vandneyje, labai svelniai pagniauzant, jokiu budu netrinant. dziovinti reikia patiesus lygiai. lyginti nelyginau, kazkaip neatrode kad reikia, isdziusta ir taip lygiai. kitos lygina su garais is lygintuvo, gal dar per merle patiese. slapia mezgini visada galima paformuoti. Jei salis ar skara megzti kokiu nors "formininiu" rastu, pvz lapeliais, galima mezgini istempti ir prismaigstyti adatelemis ir leisti issziuti - taip isdziusta lygiai, matosi rastas. Jei pagooglintum "lace blocking", ismestu daug nuorodeliu, kaip tai daroma su visokiais niuansais. Vienas is tokiu psl su aprasymu ir nuotraukom
cia
oho, kiek prirasiau
p.s. beje, kuo laisvesnis mezginys, tuo daugiau sansu kad keisis mezginio forma.
Dar viena
vietele su iliustracijom, kaip viska graziai atlikti