Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 00:21)
Man smile.gif
Laukas fotogeniškas. Pabraidyti taip valandą su fotiku.
Rėmeliai  doh.gif

ramiai.. uždedu, ale nemoku dar nuimt, tai ant viršaus u-dėjo dar vienus.. ai bandžiau arba baltą arba juodą arba žydrą.. užsidėjo visi blink.gif .. išmoksiu smile.gif

arkliukai.. kažkada buvau įdėjus smile.gif

user posted image

ir pataisiau saulėgrąžų rėmus

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 gruodžio 2007 - 00:52
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 00:34)
arkliukai.. kažkada buvau įdėjus  smile.gif

Matau 2 nuotraukas.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 09 gruodžio 2007 - 10:01
Kažkaip prisiminiau, kad labai seniai bedėjau savo darbus. Šiandien kaip tik pirmą kartą bandžiau jungti nuotraukas į panoramą. Noriu pasidalinti smile.gif

Pirmas blynas:

user posted image

Jungta iš 5 nuotraukų su ArcSoft Panorama Maker3. Šiaip viskas gan patogu ir paprasta, bet man nepatiko, kad labai stipriai krito nuotraukų detalumas. Gal kas nors yra bandęs tai daryti su Photoshopu?

Silwio, kiek girdėjau, tu esi čia Photoshopo guru. Turiu tau klausimą. Poliarizacinio filtro neturėjau, todėl dauguma mano iš kalnų parsivežtų nuotraukų gaunasi su tokia migla. Kad būtų aiškiau:

user posted image

Gal žinai, kaip šią miglą panaikinti?

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 08, 17:46)
Sparčiai eini priekin, Elina.
O aš manau, kad pradėti reikėtų nuo kokios advanced muilinės.
Turejau ir tokia minty g.gif O kaip canon g7, g9? blink.gif
Atsakyti
šiandien prikalbėjau savo mažąjį leist jį pafotografuot.. su salyga, kad duosiu su štatyvu pažaist smile.gif .. negalvojau, kad taip sunku vaikus fotkint unsure.gif

user posted image

šitą kažkaip įdomiai suspaudė unsure.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Bilekas, o pirmoji su plačiakampiu objektyvu fotografuota ?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 08, 22:21)
nu krc - apsiemiau ant savo galvos padaryti viena plakateli. PS pirma karta matau doh.gif Kaip isimt viena objekta is vienos foto ir perkelti i kita?? Su move tool? Bet nesuprantu, kaip jis veikia, spaudziu su juo ant to objekto, nu ir nieko g.gif Tutorial irgi nepadeda doh.gif
Jei su fotoshopu tai galima apibrezineti su "polygonal lasso" tada objektas pasizymi punktyru, ir ji galima iskirpti su "moove tool" ir nutempt i kita foto. Jei su coreliu, tai yra funkcija "trace" smile.gif O jei kokios kitos programos tai nzn unsure.gif Turetu buti panasiai smile.gif
Atsakyti
sveiki,

grįžtu..
mažokai nuotraukų radau. Pačiai kažkaip irgi nėra įkvėpimo. Visą savaitę fotografavau galima sakyti tik šeimos albumui, ir tai nelabai kokybiškai.
Dar pridursiu, kad džiaugiuosi susipažinusi realybėje su dalyvavusiais...

Ir dar jaučiu didelį poreikį užpildyti n techninių spragų. Artėja šventės ir atsiras kiek daugiau laiko sau. Kibsiu į mokslus.

Įdėjau naują darbą į kūdrą, kas norės žvilgtels. Čia nedėsiu, nes nuotrauką manau tikrai išimsiu. Netikiu, kad laikysiu ilgiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 09 gruodžio 2007 - 13:57
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 14:01)
Bilekas, o pirmoji su plačiakampiu objektyvu fotografuota ?

Čia fotografuota su KIT'iniu 17-55mm ant trumpojo galo. Kaip ir plačiakampis, bet jau rašiau, kad šią nuotrauką gavau sujungus 5 nuotraukas į panoramą.
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2007 12 08, 22:41)
Gerbiami fotomanai,
daznai paskaitau jusu temele. Gaila, kad vis maziau ir maziau nuotraukyciu cia dedate, o jei idedate - greitai istrinate. Nebera is ko mokytis...
O tuo tarpu noreciau paprasyti, kad pakomentuotumete mano nuotraukas. Ar jos idomios? O galbut grazios tik man?

man patiko nuotrauka su neries vingiu mirksiukas.gif kitoms kazko truksta...dar paskutine idomi ax.gif bet gal is toliau noretusi ax.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 09, 00:10)
gal kam vasaros smile.gif

oi kokia linksma nuotrauka, nusisypsojau smile.gif
remelis man netrukdo mirksiukas.gif

sakoma, kad patyre fotografai kai jau nebezino prie ko prisikabinti tai kabinasi prie remelio biggrin.gif
man praktiskai niekad nemaiso remelis nes as ji priimu kaip zmogaus nora nuotrauka isbaigti, kad galetu kabinti ant sienos...man visad tvarkingiau atrodo su remeliu...na aisku buna atveju kai uzvarvolina koki nors geleta rema kaip laidotuvems bet dazniausiai visi remeliai buna vienspalviai, graziai apremina ax.gif
taciau...pati dar net nesu bandziusi uzdeti...
Atsakyti
Tiesa, Labradoriuke, buvau susitikusi su viena mergina, kuri metus rodos studijavo ten kur ir tu. Bet metė. Skundėsi, kad daug visko, bet mažai pačios Fotografijos....
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 12 09, 11:34)
Kažkaip prisiminiau, kad labai seniai bedėjau savo darbus. Šiandien kaip tik pirmą kartą bandžiau jungti nuotraukas į panoramą. Noriu pasidalinti smile.gif
Silwio, kiek girdėjau, tu esi čia Photoshopo guru. Turiu tau klausimą. Poliarizacinio filtro neturėjau, todėl dauguma mano iš kalnų parsivežtų nuotraukų gaunasi su tokia migla.  Kad būtų aiškiau:

user posted image

Gal žinai, kaip šią miglą panaikinti?

Panorama nebloga, tik didesnę matyt norisi. Pats jau senokai su panoramom žaidžiau.

Miglą vargiai nuimsi. Pas mane kalnų nuotraukose jos irgi pilna. Poliarizacinis fotografuojant tokiais atstumais irgi ne 100 procentų susitvarko.
Anoks iš manęs guru. Beveik nenaudoju PS. Gėris yra Capture NX. Jis šiaip labiau raw redagavimui, bet jpg irgi galima, nors ne visos funkcijos veikia. Control points veikia. Pabandžiau pažaist. Nuotrauką pašviesinau, dangų patamsinau atgal ir debesims ir kai kurioms vietoms pridėjau kontrasto. Mėlyniems kalnams taip pat kontrasto ir kiek pamažinau saturation, nes lenda bjauri mėlyna. Iš originalo pavyktų geriau.
Va rezultatas:
user posted image

QUOTE(westa @ 2007 12 09, 13:01)
šiandien prikalbėjau savo mažąjį leist jį pafotografuot.. su salyga, kad duosiu su štatyvu pažaist  smile.gif .. negalvojau, kad taip sunku vaikus fotkint  unsure.gif

Neblogai šeimyniniam albumui.

QUOTE(Desiree @ 2007 12 09, 13:30)
sveiki,

grįžtu..

Sveika sugrįžus 4u.gif

QUOTE(peppi @ 2007 12 09, 14:21)
sakoma, kad patyre fotografai kai jau nebezino prie ko prisikabinti tai kabinasi prie remelio biggrin.gif
man praktiskai niekad nemaiso remelis nes as ji priimu kaip zmogaus nora nuotrauka isbaigti, kad galetu kabinti ant sienos...man visad tvarkingiau atrodo su remeliu...na aisku buna atveju kai uzvarvolina koki nors geleta rema kaip laidotuvems bet dazniausiai visi remeliai buna vienspalviai, graziai apremina ax.gif
taciau...pati dar net nesu bandziusi uzdeti...

Aš manau, kad nuotrauka išbaigiama tikru rėmeliu. Rėmo spalva, pasporto spalva, plotis ir t.t. turi būti derinama prie konkrečios nuotraukos ir sienos spalvų. Aš manau, kad teisingai parinkti rėmą nuotraukai ne mažesnis menas, negu padaryti pačią nuotrauką. Todėl kičiniai rėmai man varo vežį. Galiu pateisinti lengvą baltą ar švelniai pilką rėmelį internetui, taip nuotrauka atskiriama nuo internetinio saito fono, bet nesuprasiu juodo rėmo saulėgrąžų laukui arba vienodo visoms be išimties nuotraukoms. Kiekvienos nuotraukos nuotaika skiriasi, rėmas negali būti tas pats. Moterys, jūs turėtumėte tai labai gerai suprasti smile.gif Ar tą patį sijoną nešiojate kasdien ir visur?
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 09, 13:30)
mažokai nuotraukų radau. Pačiai kažkaip irgi nėra įkvėpimo. Visą savaitę fotografavau galima sakyti tik šeimos albumui, ir tai nelabai kokybiškai.
Dar pridursiu, kad džiaugiuosi susipažinusi realybėje su dalyvavusiais...

Ir dar jaučiu didelį poreikį užpildyti n techninių spragų. Artėja šventės ir atsiras kiek daugiau laiko sau. Kibsiu į mokslus.

Įdėjau naują darbą į kūdrą, kas norės žvilgtels. Čia nedėsiu, nes nuotrauką manau tikrai išimsiu. Netikiu, kad laikysiu ilgiau..

sveika sugrįžus.. 4u.gif

matau, kad sudėjai nuotraukas iš susitikimo thumbup.gif bOliOnas Tau smile.gif

kūdroje - pasaka.. primena mano močiutę.. kažkuo panašūs net bruožai.. reikės paskambinti senolei, ką tik iš ligoninės išleido..sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 gruodžio 2007 - 14:56