QUOTE(Bilekas @ 2007 12 09, 11:34)
Kažkaip prisiminiau, kad labai seniai bedėjau savo darbus. Šiandien kaip tik pirmą kartą bandžiau jungti nuotraukas į panoramą. Noriu pasidalinti
Silwio, kiek girdėjau, tu esi čia Photoshopo guru. Turiu tau klausimą. Poliarizacinio filtro neturėjau, todėl dauguma mano iš kalnų parsivežtų nuotraukų gaunasi su tokia migla. Kad būtų aiškiau:
Gal žinai, kaip šią miglą panaikinti?
Panorama nebloga, tik didesnę matyt norisi. Pats jau senokai su panoramom žaidžiau.
Miglą vargiai nuimsi. Pas mane kalnų nuotraukose jos irgi pilna. Poliarizacinis fotografuojant tokiais atstumais irgi ne 100 procentų susitvarko.
Anoks iš manęs guru. Beveik nenaudoju PS. Gėris yra Capture NX. Jis šiaip labiau raw redagavimui, bet jpg irgi galima, nors ne visos funkcijos veikia. Control points veikia. Pabandžiau pažaist. Nuotrauką pašviesinau, dangų patamsinau atgal ir debesims ir kai kurioms vietoms pridėjau kontrasto. Mėlyniems kalnams taip pat kontrasto ir kiek pamažinau saturation, nes lenda bjauri mėlyna. Iš originalo pavyktų geriau.
Va rezultatas:
QUOTE(westa @ 2007 12 09, 13:01)
šiandien prikalbėjau savo mažąjį leist jį pafotografuot.. su salyga, kad duosiu su štatyvu pažaist
.. negalvojau, kad taip sunku vaikus fotkint
Neblogai šeimyniniam albumui.
QUOTE(Desiree @ 2007 12 09, 13:30)
Sveika sugrįžus
QUOTE(peppi @ 2007 12 09, 14:21)
sakoma, kad patyre fotografai kai jau nebezino prie ko prisikabinti tai kabinasi prie remelio
man praktiskai niekad nemaiso remelis nes as ji priimu kaip zmogaus nora nuotrauka isbaigti, kad galetu kabinti ant sienos...man visad tvarkingiau atrodo su remeliu...na aisku buna atveju kai uzvarvolina koki nors geleta rema kaip laidotuvems bet dazniausiai visi remeliai buna vienspalviai, graziai apremina
taciau...pati dar net nesu bandziusi uzdeti...
Aš manau, kad nuotrauka išbaigiama tikru rėmeliu. Rėmo spalva, pasporto spalva, plotis ir t.t. turi būti derinama prie konkrečios nuotraukos ir sienos spalvų. Aš manau, kad teisingai parinkti rėmą nuotraukai ne mažesnis menas, negu padaryti pačią nuotrauką. Todėl kičiniai rėmai man varo vežį. Galiu pateisinti lengvą baltą ar švelniai pilką rėmelį internetui, taip nuotrauka atskiriama nuo internetinio saito fono, bet nesuprasiu juodo rėmo saulėgrąžų laukui arba vienodo visoms be išimties nuotraukoms. Kiekvienos nuotraukos nuotaika skiriasi, rėmas negali būti tas pats. Moterys, jūs turėtumėte tai labai gerai suprasti
Ar tą patį sijoną nešiojate kasdien ir visur?
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso