Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 12 12, 12:17)
Kažkokios ne mano dienos wink.gif
O čia biškį sadomazochistinė laugh.gif

Sadomazochistinė nebloga. Kad taip dar rankos būtų tilpę ir ryškumo užtektų.

QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 18:43)
šiandien nuotraukų mažoka. dedu, nors ir iš archyvo, bet vis dar mielą..

Man kiek sunkoka kairė. Vos vos. O šiaip šauni idėja. Tiesa, manau spalvota būtų dar smagesnė.

QUOTE(de Nada @ 2007 12 12, 19:00)
Ikeliu keleta senu nuotrauku kritikai. I mena tai tikrai nepretenduoja, bet man jos patinka, tai labai laukciau patarimu ka kita karta daryti kitaip.

Pirmoj nuotraukoj pirma arka ir stulpas trukdo. Galėjai paeit į priekį ir būtum kaip tik dviratininką nufotografavus smile.gif
Antra suspausta labai ir ryškumo trūksta. Gal daugiau miesto reikėjo kabint.
Objektas yra žvejai, o jie juodi sad.gif
Atsakyti
man irgi nera labai baisu, kad mano foto kazkas pasiseivins, tik va kai toje foto yra mano vaiko veidas, tai biski baugu, kad kokie iskrypeliai nepasisavintu.
Beje i si foruma idejau jau tikrai ne viena, gal 5 kokias foto, kuriose ir mano vaikas yra.... Na tikiuosi, nepakliuvau i blogas akis.

Beje, daugiau foto isvis cia nekelsiu, kol neperskaitysiu visu 72 psl., kuriuos siandien atsispausdinau is blog'o. nes po biskiuka skaitau ir raudonuoju, kad neatkreipiau demesio i tai, i tai, o fotkes paviesinau .... Pradedanciosios, pasiskaitykit, bus maziau tokiu klausimu kaip mano: kas yr Av, M ir t.t. ten viskas isaiskinta.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 12 gruodžio 2007 - 21:26
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 12 12, 19:50)
Nesinervinkit jus taip smarkiai del tų savo nuotraukų.. būtumėt kokie pasaulinio lygio meistrai tai gal ir..., bet dabar..

nenuvertink taip mūsų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 12 12, 20:06)
Man kiek sunkoka kairė. Vos vos. O šiaip šauni idėja. Tiesa, manau spalvota būtų dar smagesnė.

žinai, man ši foto miela tik jausmais užplūstančiais žiūrint į ją. Ir liūdna ir neliūdna, ir vėl liūdna... Kažkaip užmerkiu akį į techninę pusę. Senokai fotografuota, gal dabar kitaip ką daryčiau. Į juostelę ten, rodos tas pats Kodak Tmax. Tuo metu spalvų išvis nepripažinau. Buvo ilgi trys metai tik juodai baltos fotografijos ir jokios daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 gruodžio 2007 - 21:19
QUOTE(vauga @ 2007 12 12, 22:13)
man irgi nera labai baisu, kad mano foto kazkas pasiseivins, tik va kai toje foto yra mano vaiko veidas, tai biski baugu, kad kokie iskrypeliai nepasisavintu.
Beje i si foruma idejau jau tikrai ne viena, gal 5 kokias foto, kuriose ir mano vaikas yra.... Na tikiuosi, nepakliuvau i blogas akis.

Beje, daugiau foto isvis cia nekelsiu, kol neperskaitysiu visu 72 psl., kuriuos siandien atsispausdinau is blog'o.  nes po biskiuka skaitau ir raudonuoju, kad neatkreipiau demesio i tai, i tai, o fotkes paviesinau .... Pradedanciosios, pasiskaitykit, bus maziau tokiu klausimu kaip mano: kas yr Av, M ir t.t. ten viskas isaiskinta.

QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 22:18)
nenuvertink taip mūsų  smile.gif
Papildyta:
žinai, man ši foto miela tik jausmais užplūstančiais žiūrint į ją. Ir liūdna ir neliūdna, ir vėl liūdna... Kažkaip užmerkiu akį į techninę pusę. Senokai fotografuota, gal dabar kitaip ką daryčiau. Į juostelę ten, rodos tas pats Kodak Tmax. Tuo metu spalvų išvis nepripažinau. Buvo ilgi trys metai tik juodai baltos fotografijos ir jokios daugiau.

Na aš nenuvertinu.. šiaip pasamprotavau garsiai. O dar va pagalvojau.. Jei kokiam durniui reiks vaiko nuotraukos, tai su zoom'iniu teleobjektyvu pats nusifotkins, o jūs ir nepastebėsit.. Kaip sakoma, jei bijai vilko , tai nereik ne tik į mišką eiti, bet ir pamiške nevaikščioti:) (man rodos jau vieną kart esu sakęs )
Atsakyti
patinka man vyru racionalus mastymas biggrin.gif
nesureiksminimas... ax.gif

kalbant apie nuotrauku vagima...sitoje vietoje nesiplesiu nes daug jau apdiskutuota na o su autoriniais dalykais susiduriu tad galiu pasakyti - yra labai daug zmoniu, kurie nieko nenuotuokia apie autorine teise doh.gif jie galetu pasakyti "baisiai cia, nu paemiau, panaudojau, kas cia tokio" juk esame nuo seno iprate sukciauti, kad naudingiau, kad pigiau, kad paprasciau...as esu pries toki poziuri bet ta pajaucia tik aplinkiniai smile.gif
beje pati buvau pries kelias dienas "apvogta" tokiu budu...yra pora islygu del kuriu nekeliu vejo bet atejus momentui butinai tarsiu zodi...tiesiog su stora oda lengviau gyvent, ypac jei taikai i kazkurios srities profesionalus 4u.gif kazka tenka aukoti...

skaiciau, skaiciau, pricitavau visko bet nebeturiu jegu rasyti, nusivariau kaip ciucikas ir pasizadejau sau rytoj ka nors vel parodyti...tiesa pasakius jauciuosi biskeli panke cia tarp jusu ir kompleksuoju nes man patinka astrios, pulsuojancios nuotraukos...man neidomu siaip kokybiskai fotografuoti blush2.gif zinoma galiu daryti iskart du darbus - gaudyt emocija o bet to dar ir stengtis ta daryti kokybiskai biggrin.gif ale sunku vienok sitaip biggrin.gif

kas del mokymosi sendinti nuotraukas tai mano cia buvo pasiulymas, manau niekad nepakenks kazka moketi...cia ne vien apie PS bet apskritai apie viska gyvenime mirksiukas.gif man asmeniskai patinka senos nuotraukos bet prisipazinsiu, kad pati dar net nepabandziau to padaryti - nerandu laiko...o ir noretusi, kad gautusi kaip imanoma naturaliau...
na ir dar - man kai kuriuose darbuose to gali prireikti, turiu omenyje grafini dizaina 4u.gif tad pasiuliau vien del to, kad man paciai tas pasirode naudinga moketi ateiciai ax.gif
bet peizazo nesendinciau, meginciau pradziai nufotografuoti zmones senoviskai o tada jau davesti iki galo uzdedama filtra ax.gif

belekas - super palyginimas su vandens stikline drinks_cheers.gif RESPECT
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 12 12, 20:23)
Kaip sakoma, jei bijai vilko , tai nereik ne tik į mišką eiti, bet ir pamiške nevaikščioti:) (man rodos jau vieną kart esu sakęs )

ar dėl to pats nededi nuotraukų? Nes neini ne tik į mišką, bet ir pamiške nenori eiti? Čia pusiau juokais pusiau rimtai. Va
Atsakyti
Ai, ne, tai ne ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 12 gruodžio 2007 - 21:41
QUOTE(peppi @ 2007 12 12, 21:25)

skaiciau, skaiciau, pricitavau visko bet nebeturiu jegu rasyti, nusivariau kaip ciucikas ir pasizadejau sau rytoj ka nors vel parodyti...tiesa pasakius jauciuosi biskeli panke cia tarp jusu ir kompleksuoju nes man patinka astrios, pulsuojancios nuotraukos...man neidomu siaip kokybiskai fotografuoti blush2.gif zinoma galiu daryti iskart du darbus - gaudyt emocija o bet to dar ir stengtis ta daryti kokybiskai biggrin.gif ale sunku vienok sitaip biggrin.gif

o pas mane atvirkščiai kol kas.. galbūt idėjų yra, žinau kaip turi atrodyt tokia ar tokia foto, bet techniškai neišeina schmoll.gif .. todėl dabar noriu išmokt technikos, kad po to galėč įgyvendint tai, ką įsivaizduoju.. Ir šiaip kažkada vienas žmogelis pasakė - nekokybiška foto niekada nepatrauks dėmesio vien todėl, kad ji nekokybiška.. kiek tiesos tame - matyt kaip kam..

dėl sendinimo drinks_cheers.gif .. ką išmoksi - nenešiosi, ksakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 12 12, 19:10)

As noriu irgi parodyt pora. Visa diena ieskojau kur ir kaip paemus fotika i rankas, deja nebuvo kada. O vakare vaikus maudziau, tai pirma isfotkinau visaip kaip, o tada paleidau  doh.gif

šiaip sakoma, kad prie blogo apšvietimo vonios kambarys idealiausias variantas fotografavimui, bandymams. Fokusas ne kur norėtųsi.. Du apskritimai fone, net pamiršau kaip vadinasi, galėtų jų ir nebūti, tai gal kitu kampu reikėjo fotografuoti. Bet spalvos gana geros.

QUOTE(Degutė @ 2007 12 12, 20:29)
Šio ryto vaizdelis  ax.gif Rūkas buvo stiprus. Apsitriukšmavo.

nepyk, bet manęs neužkabina verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2007 12 12, 20:34)
Ir šiaip kažkada vienas žmogelis pasakė - nekokybiška foto niekada nepatrauks dėmesio vien todėl, kad ji nekokybiška.. kiek tiesos tame - matyt kaip kam..

daug tame tiesos, ber yra ir išimčių
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 21:39)

nepyk, bet manęs neužkabina  verysad.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 22:27)
ar dėl to pats nededi nuotraukų? Nes neini ne tik į  mišką, bet ir pamiške nenori eiti? Čia pusiau juokais pusiau rimtai. Va

user posted image
Juk sakiau kad dėsiu, tik truputėlį pakarpiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 12 12, 20:41)

tik neįsižeisk 4u.gif šiaip nesu gamtos mylėtoja, tai sunku ką pasakyti ką apie gamtos foto. O šioje kažkaip daug visko. Su rūku norėtusi tvarkingiau, mažiau detalių, stipresnio akcento į kažką, gal vos matomo rūke...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 gruodžio 2007 - 21:57