Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciukas smile.gif
kadangi sarase zmoniu yra virs 70 (suskaiciavau hihihi.gif ) , tai tiesiog bandysiu aktyviu dalyvavimu uzsitarnauti pasitikejima 4u.gif
O dabar varau i ta Blog'a skaityt info, jei leis be registracijos. maciau, yra ten neblogu straispniuku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(de Nada @ 2007 12 12, 11:32)
Zmones, kas turit pentax100 ir gali ypac bukam zmogui paaiskinti apie rankinius nustatymus? as vakar 2 val kankinau fotika ir instrukcija, bet ant M man visvien gaunas juodos nuotraukos. Bileko buvo superinis paasikinimas, bet jokiu skaliu reguliuojamu neradau, bandzoai ka mano durna galva siule, bet... susinervinau... visokias kombinacijas bandziau, ant AV kazkas gavosi (aisku siaubingai), bet nu negi dabar teks ant automato pyskint - cto vizu to poju?...

Geras, tikrai šis aparatas neturi ekspozicijos lygio skalės blink.gif Tiesa pasakius, pirmas mano sutiktas DSLR aparatas jos neturi. O gal šiame aparate ta skalė kažkur kitur paslėpta mastau.gif

Na bet per daug nepergyvenk. Jeigu išmoksi greitai ir teisingai nustatinėti ekspoziciją M režime be tos skalės, tada tikrai skaitysis, kad pilnai įvaldžiusi diafragmos/išlaikymo sąvoką smile.gif

Na, o kad suprastum kaip tai daroma, išbandyk toki variantą:
Įjunk M režimą.
Jeigu bandysi fotografuoti vakare prie lempų šviesų, pradžioj naudok tokius nustatymus:
Jautrumas ISO800
Didžiausia galima diafragma (Pvz. F/2.8)
Išlaikymas 1s.
Nufotografuok.
Jei neužsidariusi tamsiame tualete, tai tūrėų kažkas matytis. Jeigu dar pertamsu, ilgink išlaikymą arba didink jautrumą. Jeigu gavosi peršviesu, trumpink išlaikymą, priverk diafragmą arba mažink jautrumą.
Bandyk tol, kol gausi gerą variantą.
Parašyk kaip sekėsi.
Vualia!

Atsakyti
Aš šiandien irgi kankinuosi ir su M, ir su TV, ir AV mad.gif . Įkeliu nuotrauką neilgam unsure.gif , atrodo nusigrybavau ir su fokusu, ir su kardavimu doh.gif . Kažkokios ne mano dienos wink.gif
( viršugalvį teko nukirpti gerokai, nes nuo lango išdegė cool.gif )

user posted image

O čia biškį sadomazochistinė laugh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 12 gruodžio 2007 - 12:41
QUOTE(Elina @ 2007 12 12, 12:17)
Aš šiandien irgi kankinuosi ir su M, ir su TV, ir AV mad.gif . Įkeliu nuotrauką neilgam unsure.gif , atrodo nusigrybavau ir su fokusu, ir su kardavimu doh.gif . Kažkokios ne mano dienos wink.gif
( viršugalvį teko nukirpti gerokai, nes nuo lango išdegė cool.gif )

user posted image

Elina, o tu nuo štatyvo fotkini g.gif nusistatai tą taimerį vadinamą g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 12, 13:21)
Elina, o tu nuo štatyvo fotkini  g.gif nusistatai tą taimerį vadinamą  g.gif

jo, pasidedu vaikų drambliuką biggrin.gif , susifokusuoju. *****, reikėtų gal pultą nusipirkt, nes nusistatau taimerį ir lakstau, kaip tu vadini, kluika, drėbtis. Dažniausiai nepataikau, pusę galvos arba tik viršugalvis nusifotkina doh.gif .
Neturiu ką fotkint, namie- viena, tai vis bandau portretinuką wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 12 gruodžio 2007 - 12:28
QUOTE(Elina @ 2007 12 12, 12:26)
jo, pasidedu vaikų drambliuką biggrin.gif , susifokusuoju. *****, reikėtų gal pultą nusipirkt, nes nusistatau taimerį ir lakstau, kaip tu vadini, kluika, drėbtis. Dažniausiai nepataikau, pusę galvos arba tik viršugalvis nusifotkina doh.gif .
Neturiu ką fotkint, namie- viena, tai vis bandau portretinuką wacko.gif

nu va ir aš noriu pabandyt g.gif .. o tai šunys jau bėga nuo manes smile.gif .. nu turiu dar variantą statybininkus aplink fotografuot g.gif tik kaži a pozuos unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 12, 13:33)
nu va ir aš noriu pabandyt  g.gif .. o tai šunys jau bėga nuo manes  smile.gif .. nu turiu dar variantą statybininkus aplink fotografuot  g.gif tik kaži a pozuos  unsure.gif  biggrin.gif

O mano šuo labai bijo štatyvo blink.gif , jei tik su juo išeinu, tai lekia slėptis kaip kulka biggrin.gif . O darbininkų paprašyk, aš tai net svetimų žmonių atsiklausiu, dažniausiai sutinka fotkintis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 12 gruodžio 2007 - 12:45
QUOTE(de Nada @ 2007 12 12, 10:32)
Zmones, kas turit pentax100 ir gali ypac bukam zmogui paaiskinti apie rankinius nustatymus? as vakar 2 val kankinau fotika ir instrukcija, bet ant M man visvien gaunas juodos nuotraukos. Bileko buvo superinis paasikinimas, bet jokiu skaliu reguliuojamu neradau, bandzoai ka mano durna galva siule, bet... susinervinau... visokias kombinacijas bandziau, ant AV kazkas gavosi (aisku siaubingai), bet nu negi dabar teks ant automato pyskint - cto vizu to poju?...

Pas Pentax K100D skalės nėra, o tiesiog skaičiukais parašoma kiek pereksponuojama/nepakankamai eksponuojama.

O bendrai paėmus aš sėdžiu ir pečius gūžčioju.

Merginos, panašu, kad puolate naudoti M režimą visiškai nenutuokdamos kas yra diafragma, išlaikymas ir jautrumas, nešneku jau apie tai kaip jie vienas su kitu susiję ir kaip įtakoja fotografavimą. Tiesiog sukinėjate ratukus bile kaip — gal netyčia pataikysit. Atleiskit, bet taip mokintis fotografuoti nereikėtų.

Taigi, mano nuoširdus patarimas: prieš jungdamos fotoaparatą iš automatinių režimų išsiaiškinkite dalykus, apie kuriuos aš čia rašiau, o tada jau junkite savo fotoaparatą į M (nors aš nematau prasmės tą M naudoti) ir sąmoningai keiskite nustatymus bei eksperimentuokite.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 12, 11:43)
O darbininkų paprašyk, aš tai net svetimų žmonių atsiklausiu, dažniausiai sutinka fotkintis 4u.gif

o aš šiuo atžvilgiu bailė. Kartais būna pamatai kadrą, bet nenufotografuoji. Nes neturi drąsos atsiklausti žmogaus... Kad ir parke vaikštinėjant ar šiaip mieste..
Atsakyti
Aciu visiems uz gerus patarimus, bandysiu as paprastesnius rezimus pabandyt, o tada jau ... biggrin.gif
Atsakyti
fotolama, taigi pats patarei mokytis fotografuoti naudojant M režimą smile.gif bent jau man taip patarei. prisipažinsiu, man tai gerokai greičiau, bent teoriškai, padėjo perprasti diafragmos ir išlaikymo ryšį.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 12 12, 06:01)
Wyshnia, tiesa sakant jauciuosi stovinti tokioj vietoj, kur nebezinau ka ir bedaryt, nes rodos visi budai isbandyti. Vakar perziurejau maziaus nuotraukas. Per 10 menesiu sugebejau padaryti ~15 nuotrauku (tokiu +-), kuriu geromis nepavadinsi, nekalbant jau apie menine ju verte. Man jos mielos, nes tai mano vaikutis, bet kai zinai kas jose blogai, tai negaliu atsisedusi dziaugtis. Verkt norisi  doh.gif

Opa, viskas bus gerai, tikrai. Mano mazukui virs metu na ir po truputi, po truputi lengviau darosi - pats sedi, stovi, uzsiemimu atranda - taip foografuot lengviau. Del nuotrauku kiekio, jei paskaiciuotume, tai pas mane, man patinkanciu taip pat iki 20 - nors kompoziciniu ir techniniu minusu ir jose yra. Grauziuosi ir as, ypac kai kas pradeda sakyt, kokia as mama nekokia, nes juk fotografuoju, vadinasi kasdien po fotosesija turiu padaryt doh.gif
Del nuotraukos parametru, sakoma, kad islaikymo uztenka, jei jis nera ilgasnis uz objektyvo zidinio nuotoli. Kitaip sakant su 50mm objektyvu turetu buti 1/50 ir trumpiau. Todel tavo pirmoji nuotrauka pasiliejus. bandyk kelti ISO, atidaryt dar truputi diafragma smile.gif Ir galiu tikpaantrint Desiree - fotografuok serijom. Man tokiu budu is kokiu 20 viena kita palyginti gera gaunasi 4u.gif Ir tik ranku nenuleisk smile.gif

QUOTE(vauga @ 2007 12 12, 08:13)
as tai isivaizduoju, kad cia tas baltas (dazniausiai popierinis) fonas - remas aplink fotke. Na, kitaip sakant, tarpas tarp fotkes ir visos fotografijos remelio....

Supratau drinks_cheers.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 08:35)
o tu nesigailėk  4u.gif svarbi kiekviena nuomonė  4u.gif  o dar kai pats sutinki su ta nuomone  smile.gif

blush2.gif 4u.gif
Atsakyti