Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2007 12 12, 00:20)
Zodziu kai parasei, kad klaida, pasigailejau drebtelejusi ta komentara ax.gif

o tu nesigailėk 4u.gif svarbi kiekviena nuomonė 4u.gif o dar kai pats sutinki su ta nuomone smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 12 12, 05:01)
Man jos mielos, nes tai mano vaikutis, bet kai zinai kas jose blogai, tai negaliu atsisedusi dziaugtis. Verkt norisi  doh.gif Ir nepleskinu belekaip, taikausi, fokusuoju. Isbandziau ir One shot, ir Al focus ir Al servo (beje, rezultatas liudniausias), Metering mode pas mane ant Evaluative metering nustatytas.

o aš net nežinau ką patarti. Pati fotografuodama mažių pleškinu laaaaaaaabai daug. Gaunasi eilė labai panašių nuotraukų. Bet iš tos pat situacijos tuomet galima atsirinkti vieną tinkamą. Juk su mažiukais sunku. Jiem gi bėgti, spurdėti. Apie menus nėra net ką galvoti. Norisi juk fiksuoti momentus. O jie laiko fotografavimui duoda labai mažai.
Tai aš galiu tik patarti fotografuoti daugiau, o paskui atsirinkti. Su išlaikymu, po pirmos nuotraukos vis tiek matai kaip gaunasi tamsu, šviesu ar gerai. Tada spręsk pridėti vieną stopą ar nuimti...
Aišku patarimai būtų gal kitokie, jei norėtum fotografuoti ką kitką.. Bet šeimos albumui kitaip su mažiukais nelabai ir gaunasi.

QUOTE(vauga @ 2007 12 12, 07:13)
aciu labai  4u.gif  stengsiuos, bandysiu Tik modelis pasipriesino paskui, sake, duok man miegot jau  doh.gif

lotuliukas.gif kankinam mes tuos modelius lotuliukas.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 12, 07:24)
Papasakok, kaip kilo įdėja padaryti šią nuotrauką.

aš labai retai fotografuoju savo vyrą. Tąkart pasikviečiau portretui, kurį rodžiau. Tamsoje profilis žiūrintis šviesos link. Nuotaika vyravo gan niūri. Aš bandžiau fotografuoti tik skalbinius. Tai jis pradėjo man trukdyti lotuliukas.gif Pradžioje padžiovė vieną savo ranką, bet ir ta nuotrauka nesigavo. Ten išvis nieko nsugebėjau išgelbėti. O paskui ir pats pasidžiovė iš liūdesio... Taip ir gavosi. Todėl ir sakau, kad minties nebuvo šioje foto. Tiesiog pasižaidimas. Bet išlaikymo klaidos negailestingos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 gruodžio 2007 - 08:42
Desiree, Tu tai nesikuklink, savo fotografijos fanklubą jau galėtum kurti..smile.gif
man patiko ta "klaida". nes tamsssssooooooojeeeeee... nes netradiciška.. nes vyrą fotogenišką turi.. ir t.t. Žiūrisi ir tiek.

o dabar klausimas: kas kiek laiko reikėtų keisti užuoladėles? man perkant štatyvą vaikinas sakė, kad kas kažkiek kadrų būtina keisti užuolaidėles. o aš apie tai pirmą kartą išgirdau. gal kas žinot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 08:35)
aš labai retai fotografuoju savo vyrą. Tąkart pasikviečiau portretui, kurį rodžiau. Tamsoje profilis žiūrintis šviesos link. Nuotrauka vyravo gan niūri. Aš bandžiau fotografuoti tik skalbinius. Tai jis pradėjo man trukdyti  lotuliukas.gif Pradžioje padžiovė vieną savo ranką, bet ir ta nuotrauka nesigavo. Ten išvis nieko nsugebėjau išgelbėti. O paskui ir pats pasidžiovė iš liūdesio... Taip ir gavosi. Todėl ir sakau, kad minties nebuvo šioje foto. Tiesiog pasižaidimas. Bet išlaikymo klaidos negailestingos...

Pasižaidimas.. Bet rezultatas puikus. Oi, kaip man tai priminė mano vienos nuotraukos istoriją biggrin.gif Aš irgi fotografavau skalbinius lango rėme. O dukrytė taip pat pradėjo trukdyti biggrin.gif Supratau, kad aš jos neperkalbėsiu ir pasodinau ant to lango palangės. Mudvi pradėjom žaisti ir aš tuo pačiu fotkinau. Viena nuotrauka gavosi tiesiog wub.gif Su kompoziciniais trūkumais, bet su didele emocija. Laikau šią nuotrauką, kaip viena iš labiausiai pavykusių lotuliukas.gif .
Atsakyti
o mano sūnelio viena labiausiai, mano akimis, pavykusių foto (irgi kategorija "emocija"), buvo pagauta, jam sėdint ant puoduko "didelio reikalo".. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 12, 08:45)
Desiree, Tu tai nesikuklink, savo fotografijos fanklubą jau galėtum kurti..smile.gif
man patiko ta "klaida". nes tamsssssooooooojeeeeee... nes netradiciška.. nes vyrą fotogenišką turi.. ir t.t. Žiūrisi ir tiek.
o dabar klausimas: kas kiek laiko reikėtų keisti užuoladėles? man perkant štatyvą vaikinas sakė, kad kas kažkiek kadrų būtina keisti užuolaidėles. o aš apie tai pirmą kartą išgirdau. gal kas žinot? g.gif

Jas reikia keisti tada, kai jos sugenda smile.gif Dažnai remonto kaina būna tokia, kad remontuoti neverta. Profilaktiskai niekas užrakto nekaitalioja.
Canon 400D užrakto resursas ~50 tūkstančių kadrų. Tačiau savaime suprantama, kad užraktas gali užsilenkti ir ties 30 ir ties 80 tūkstančių.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 12, 09:01)
Jas reikia keisti tada, kai jos sugenda smile.gif Dažnai remonto kaina būna tokia, kad remontuoti neverta. Profilaktiskai niekas užrakto nekaitalioja.
Canon 400D užrakto resursas ~50 tūkstančių kadrų. Tačiau savaime suprantama, kad užraktas gali užsilenkti ir ties 30 ir ties 80 tūkstančių.

affffiū...... o aš jau beveik, čiut čiut, vos vos vos išvengiau panikos biggrin.gif biggrin.gif bet nieko nepadarysi, panikuoti mums būdinga biggrin.gif
šiaip jau būčiau supanikavus, bet tada prisiminiau, kad šioje temoje nė karto nebuvo paminėta ši, anot to veikėjo, tokia aktuali ir tragiška problema.. tai kažkaip ir nurimau..biggrin.gif

ačiūūūū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 12, 07:51)
nesupykit, kad aš, naujokė, pasakysiu griežtai: Jūs fotkint mokinkitės, o ne sendint, sepijas, kontrastint, šarpint ir t.t. biggrin.gif ups, nesupykit, momentinis moralas gavosi biggrin.gif

dieną fotografuojam, naktį - sendinam, šarpinam ir tt. smile.gif

rytoj turėsiu galimybę studijoj pafotografuot.. Tikiuos nors kiek susipažint su apšvietimu patalpoj.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 12, 09:08)
dieną fotografuojam, naktį - sendinam, šarpinam ir tt.  smile.gif

rytoj turėsiu galimybę studijoj pafotografuot.. Tikiuos nors kiek susipažint su apšvietimu patalpoj..  g.gif

manęs tai kol kas studija nežavi.. netraukia.. kada nors tikriausiai teks pamėginti, bet kol kas schmoll.gif
aš stengiuosi su savo mokslais neskubėti ir pabandyti atrasti tai, kas man būdinga ir artima.. nors ir nebandžius, bet studijinė fotografija man ni ni rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 12, 07:48)
Su kompoziciniais trūkumais, bet su didele emocija. Laikau šią nuotrauką, kaip viena iš labiausiai pavykusių lotuliukas.gif .

parodyk 4u.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 12, 08:08)
rytoj turėsiu galimybę studijoj pafotografuot.. Tikiuos nors kiek susipažint su apšvietimu patalpoj..  g.gif

lauksim pirmų bandymų rezultatų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 12, 09:10)
manęs tai kol kas studija nežavi.. netraukia.. kada nors tikriausiai teks pamėginti, bet kol kas  schmoll.gif
aš stengiuosi su savo mokslais neskubėti ir pabandyti atrasti tai, kas man būdinga ir artima.. nors ir nebandžius, bet studijinė fotografija man ni ni  rolleyes.gif

negaliu žavėtis ar nesižavėti tuo, ko dar neišbandžiau.. ir džiaugiuos, kad turiu tokią galimybę.. nemanau, kad naudos nebus smile.gif .. Nors minimaliai..
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 09:13)

lauksim pirmų bandymų rezultatų  4u.gif

būtinai.. juolab, kad modelis bus mano dukra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 09:13)

Ką daba daryt g.gif Galvoju ją dėti į mūsų metų nuotraukos albumą biggrin.gif Gal ją ten ir parodysiu, gerai?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 12, 09:16)
Ką daba daryt g.gif  Galvoju ją dėti į mūsų metų nuotraukos albumą biggrin.gif  Gal ją ten ir parodysiu, gerai?

be abejo pasilik metų galui .. bus didesnis įspūdis mirksiukas.gif
Atsakyti