Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 00:22)
pirma kažkuo patraukia dėmesį..

va antras kadras prieš kokius 10 metų būtų unikalus smile.gif .. Nerastum tiek ,,gerio" gulinčio vienoj vietoj.. reikėjo foto pavadint ,,gyvenimas gerėja" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vauga @ 2007 12 11, 08:40)
labas rytas.
klausimelis: jus kai nufotkinat, sharpinat ir karpot ir t.t viska su fotoshopu? Ar kaip cia?

visaip smile.gif priklauso kas ka turi ir kas kam patinka smile.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 12 11, 11:46)
kartais pagalvoju, kad išvis mažai nusimanau fotografijoje. Tarkim tas pats ne automatinis o rankinis ekspozicijos nustatymas. Man užtenka vargo kai į juostelę fotografuoju. Su skaitmena renkuosi automatinį režimą, tik pagal situaciją parenku WB ir pridedu vieną stopą arba vienu mažiau.. Ypač kai namuose fotografoju, nes sienos spalvotos ir ekspoziija linkusi grybauti... O šiaip. Pagarba jums, jei fotograuojat su M režimu.

Man nepagarba, as fotografuoju Av smile.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 11, 12:24)
dar klausimas ar ir kiek dažnai naudojatės portreto , judesio ir kitom tom funkcijoms nustatomom?

Niekada nesinaudonu smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 11, 18:41)
doh.gif vakar ir sian padariau kokius 10 variantu j/b foto su ta mergaite - nu ir ka, nuejau atspausint jau toki mano galva, daugmaz vykusi, kaip parode man ju monitorius, tai visas noras spausdint atkrito. jau tokia kontrastinga isdegusia, nors mano monotorius visai padoriai rode...

O tavo monitorius kalibruotas? g.gif

QUOTE(Rūta.T @ 2007 12 11, 20:51)
Gražios jūsų nuotraukos, vis pasižiūriu ir seilę varvinu..... man taip niekada gyvenime nesigaus  verysad.gif
Noriu paklausti, gal kas fotkinat veiksmą salėj(vaikų varžybos), kaip apšvietimas baltos lempos ir nuo langų šviesa sklinda??? Kiek bandžiau nei viena nuotrauka neišėjo. Pas mane fotikas muiline olympus. Gal kokių patarimų turit>?

Ka reiskia neisejo? Pora neisejusiu nuotrauku padetu suprasti, kame problema 4u.gif

Papildyta:
Opa, neliudek - pasivysi smile.gif As irgi kazkaip uzsisedejus vienoj vietoj jauciuosi, bet nieko nepadarysi dabar - paaugs mazius, atsigriebsiu wink.gif Portretukams ryskumo truksta, na gal tiksliau galvociau, kad islaikymas per ilgas buvo. Parasyk nustatymus, nes exif'o nera sad.gif
vvvv , kokybiskos katiniuko nuotraukos smile.gif Sveikinimai tavo pupai ir tau mamuk 4u.gif
Degute, vel susifokusavo truputi arciau nei noretusi - ant megztuko sad.gif
Puriena, nu patiko tie pagaliukai smile.gif Nezinau kuo, bet kabina... smile.gif
peppi , va si nuotrauka, jei dar virsaus daugiau i sviesesne tai super super butu wink.gif patinka smile.gif
vauga , nuotaika patinka, nepatinka apsvietimas smile.gif
Desiree, tavoji nuotrauka man per tamsi smile.gif Ir kazkaip nezinau... nelabai supratau as jos... smile.gif
Atsakyti
oi, Wyshnia, taigi aš pati su AV fotografuoju.
Tikrai nenorėjau įžeisti.

O mano paskutinė nuotrauka taip, tamsoka. Bet jau kaip minėjau, suklydau su išlaikymu. O minties ten fotografuojant jokios ir nebuvo. Tiesiog po vienos portreto, kurį ir čia rodžiau pragiedrėjo nuotaika ir taip gimė šis darbas. Gilios minties jame nėra. Galbūt reiktų nurašyti kaip klaidą, bet aš nusprendžiau parodyti ir savo klaidą smile.gif Nes vis tik man pačiai darbas patinka. Todėl ir gelbėjau, kiek galėjau, nepadauginant su PS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 gruodžio 2007 - 01:05
vyšnia, nesukalibruotas, nesukalibruotas... unsure.gif kzk as ir taip nemanau, kad laptopas yra geras dalykas foto ziurejimui ir koregavimui, o ir šiaip - "nepriaugus" turbut buvau buvau iki to kalibravimo. Siaip tai spalvotas foto daugmaz kaip rode taip ir gavau, o va su ta... Na bandysiu gal ryt nest visus savo pabandymu variantus ir ziuresiu, kuris geriau ziurisi ant ju monitoriaus...

fotokomentarams nebeturiu jegu - visa vakara su kaimynais pasportavim nuottraukas parodelei. irgi yra darbelio, vienok - net neisivaizdavau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 00:57)
oi, Wyshnia, taigi aš pati su AV fotografuoju.
Tikrai nenorėjau įžeisti

doh.gif soriukas, kad taip nuskambejo - tikrai neisizeidziau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 12, 01:02)
vyšnia, nesukalibruotas, nesukalibruotas... unsure.gif kzk as ir taip nemanau, kad laptopas yra geras dalykas foto ziurejimui ir koregavimui, o ir šiaip - "nepriaugus" turbut buvau buvau iki to kalibravimo. Siaip tai spalvotas foto daugmaz kaip rode taip ir gavau, o va su ta... Na bandysiu gal ryt nest visus savo pabandymu variantus ir ziuresiu, kuris geriau ziurisi ant ju monitoriaus...

fotokomentarams nebeturiu jegu - visa vakara su kaimynais pasportavim nuottraukas parodelei. irgi yra darbelio, vienok - net neisivaizdavau cool.gif

manau problema tada tikrai ne kaip keiti i JB, o kaip matai... su laptopu nelabai kas ziurejimui, bet kad jis gal ir rimtesniam kalibravimui nepasiduos g.gif

jus paaiskinkit man, tundrai, ka reiskia pasportavimas? unsure.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 00:57)
O mano paskutinė nuotrauka taip, tamsoka. Bet jau kaip minėjau, suklydau su išlaikymu. O minties ten fotografuojant jokios ir nebuvo. Tiesiog po vienos portreto, kurį ir čia rodžiau pragiedrėjo nuotaika ir taip gimė šis darbas. Gilios minties jame nėra. Galbūt reiktų nurašyti kaip klaidą, bet aš nusprendžiau parodyti ir savo klaidą  smile.gif  Nes vis tik man pačiai darbas patinka. Todėl ir gelbėjau, kiek galėjau, nepadauginant su PS.

juk cia tik as nepagavau kampo ax.gif Na tiksliau nelabai suprantu nuotaikos, nelabai suprantu, ka matau g.gif Bet nera taip, kad pasiziuri ir pamirsti - vis grizti, galvoji, ieskai 4u.gif

... Ech, sunku , kai pakalbet negali, nes mintys nesusiraso taip, kaip nori... Desiree, kiekviena diena laukiu tavo darbu - iki taves dar labai labai toli (mokausi taisykliu, o tu jas jau lauzai - ir tau taip gaunasi smile.gif Turi tai, ko manau kiekvienas pradejes rimciau fotografuoti iesko - turi savo stiliu! Nerasyk, kad klaida - jauciu tavo nuotraukos tokia atranka praeina biggrin.gif Dedu dedu cia zodziu ir gailiuosi, kad nesu nei Sansara, nei vvvv doh.gif Zodziu kai parasei, kad klaida, pasigailejau drebtelejusi ta komentara ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 12 12, 01:54)
Opa, neliudek - pasivysi smile.gif As irgi kazkaip uzsisedejus vienoj vietoj jauciuosi, bet nieko nepadarysi dabar - paaugs mazius, atsigriebsiu wink.gif Portretukams ryskumo truksta, na gal tiksliau galvociau, kad islaikymas per ilgas buvo. Parasyk nustatymus, nes exif'o nera sad.gif

Wyshnia, tiesa sakant jauciuosi stovinti tokioj vietoj, kur nebezinau ka ir bedaryt, nes rodos visi budai isbandyti. Vakar perziurejau maziaus nuotraukas. Per 10 menesiu sugebejau padaryti ~15 nuotrauku (tokiu +-), kuriu geromis nepavadinsi, nekalbant jau apie menine ju verte. Man jos mielos, nes tai mano vaikutis, bet kai zinai kas jose blogai, tai negaliu atsisedusi dziaugtis. Verkt norisi doh.gif Ir nepleskinu belekaip, taikausi, fokusuoju. Isbandziau ir One shot, ir Al focus ir Al servo (beje, rezultatas liudniausias), Metering mode pas mane ant Evaluative metering nustatytas.
Nuotrauku parametrai:
Pirmoji
Tv (Shutter speed) 1/30
Av (Aperture value) 2.0
Exposure compensation 0
ISO Speed 400
Focal Lenght 50mm
White Balance Mode Auto

Antroji
Tv (Shutter speed) 1/125
Av (Aperture value) 2.0
Exposure compensation 0
ISO Speed 400
Focal Lenght 50mm
White Balance Mode Auto

Kadangi fotografuoju Av, tai islaikymas savaime toks. Kur cia suo pakastas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 11, 23:09)
šiandien mokinau sendint foto  g.gif

user posted image

nesupykit, kad aš, naujokė, pasakysiu griežtai: Jūs fotkint mokinkitės, o ne sendint, sepijas, kontrastint, šarpint ir t.t. biggrin.gif ups, nesupykit, momentinis moralas gavosi biggrin.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2007 12 12, 07:51)
nesupykit, kad aš, naujokė, pasakysiu griežtai: Jūs fotkint mokinkitės, o ne sendint, sepijas, kontrastint, šarpint ir t.t. biggrin.gif ups, nesupykit, momentinis moralas gavosi biggrin.gif

Pritariu. PS, mano nuomone, reikia mokytis subtiliai panaudoti. Aišku, dauguma iš mūsų, pereina tų filltrų etapą, nes vistik norisi išbandyti PS funkcijas. Bet aš pastebėjau, kad jei jau turiu nepavykusią nuotrauką,pvz., neryškus veidelis, ir gailiu ją trinti, tai ir kombinuoju visokius filtrus smile.gif Bet iš esmės tai nieko nekeičia. Matant tokius puikius portretus, kaip Californiagirl, Wyshnios, ar Desiree tai net nekyla jokia mintis apie filtrus, ane?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 12 gruodžio 2007 - 08:26
QUOTE(Desiree @ 2007 12 12, 00:22)
su šviesa daugiau padirbėti reikia. Pirmoje šešėlyje veidukas, sekančiose pusiau šešėlyje...

aciu labai 4u.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 12 12, 00:54)
vauga ,  nuotaika patinka, nepatinka apsvietimas smile.gif

aciu labai 4u.gif stengsiuos, bandysiu Tik modelis pasipriesino paskui, sake, duok man miegot jau doh.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 12 12, 01:20)
jus paaiskinkit man, tundrai, ka reiskia pasportavimas? unsure.gif  blush2.gif

as tai isivaizduoju, kad cia tas baltas (dazniausiai popierinis) fonas - remas aplink fotke. Na, kitaip sakant, tarpas tarp fotkes ir visos fotografijos remelio....

QUOTE(Opa @ 2007 12 12, 06:01)
Av (Aperture value) 2.0
Kadangi fotografuoju Av, tai islaikymas savaime toks. Kur cia suo pakastas  doh.gif

O kur Nikono valdyme yra tas Av ? pervariau visa meniu, neradau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vauga @ 2007 12 12, 08:13)

O kur Nikono valdyme yra tas Av ? pervariau visa meniu, neradau  doh.gif  blush2.gif

Av yra pas Canonus (apie kitus nežinau), o Nikonuose tai žymima A raide (diafragmos prioriteto režimas).
Atsakyti
aciu smile.gif cia ant to ratuko, ar ne? Taip ir manaiu, bandziau vakar su tuo A fotkint, ale snipstas gavosi lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bandysiu toliau pioneer.gif
Atsakyti
Desiree, nuotrauka labai patiko. Asmeniškai man tamsumas netrukdo. Kažkaip tampa ryšku tai, kas svarbu. Papasakok, kaip kilo įdėja padaryti šią nuotrauką. Ar spontaniškai, pamačius vaizdą, ar jau buvau iš anksto sumąsčiusi tokią įdėją ax.gif
Įtariu, kad čia taikli fotografinė akis staiga pamatė ir užfiksavo mirksiukas.gif
Aš tavo nuotraukų fanė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 12 gruodžio 2007 - 08:25