Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 12 11, 12:04)
Siaip tai as irgi nematau prasmes fotografuoti M rezime. Nebent fotografuojant i skaidre ir naudojant isorini eksponometra smile.gif Gamintojai daug metu stengiasi istobulinti matavimo algoritmus ir jiems neblogai sekasi. 99% nuotrauku pas mane rezimas A (diafragmos prioritetas). 1% - S (islaikymo prioritetas). Kol kiti nustatineja M as fotografuoju ant A smile.gif Jeigu eksponometras grybauja (o taip buna labai retai), ivedu ekspokorekcija. Jeigu zinau, kad perfotografuot nebus galimybes, is anksto ivedu -0.7EV. Is RAW tuos -0.7 galima istraukt be jokiu nuostoliu.

manau vienas dalykas mokėti naudotis, kitas - mokėti, bet nesinaudoti smile.gif .. išmokt turėtų visi, o jau naudotis ar ne, mokėdamas, suvokdamas pats pasiriksi..

dar klausimas ar ir kiek dažnai naudojatės portreto , judesio ir kitom tom funkcijoms nustatomom?

ir iki kada dryžuotas ND ?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 11, 12:24)
dar klausimas ar ir kiek dažnai naudojatės portreto , judesio ir kitom tom funkcijoms nustatomom?

Niekada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 11, 12:31)

nu va ir man jos neprilipo mastau.gif ..galvojau, gal dėl to man ne tokios gražios foto išeina kaip nekurių.. reiškia ne dėl to mastau.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 11, 12:32)
nu va ir man jos neprilipo .galvojau, gal dėl to man ne tokios gražios foto išeina kaip nekurių.. reiškia ne dėl to

tai automatiniai režimai.
aš jau irgi nebenaudoju..

Papildyta:
westa, o Tu turi ND slaptažodį?
Atsakyti
Del to M rezimo tai as taip pagalvojau - kokia galo pirkti padoru (na, ne muiline biggrin.gif ) fotika, jei nieko naujo neismoksi?... Tai vat as planuoju kamuotis tol, kol kazka suprasiu. blush2.gif

Bileko paaiskinimas tai tikrai puikus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 11 gruodžio 2007 - 12:51
QUOTE(sayonara @ 2007 12 11, 12:45)

westa, o Tu turi ND slaptažodį?

nu taip, gi dalyvavau anam ND smile.gif
Atsakyti
anksčiau fotkinau ant A, bet dabar kažkaip ant M perėjau mastau.gif

išbandžiau su ta skale. man nelabai ax.gif aš greičiau iš akies išlaikymą nusistatau nei ten sukinėdama tą ratuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 11, 12:24)

Niekada smile.gif Pas mane fotoaparate jų nėra. Bet jei ir būtų, tai nesinaudočiau smile.gif
Atsakyti
As apsalusi blink.gif Tokiais tempais besimokydamos Elina, Sayonara, vvvv, westa ir kitos ivarys man kompleksa. Nes jauciu kad grybukas buvau, grybukas ir liksiu - nesusitvarkau as su fokusu, su fotografavimu tamsioje patalpoje, apie M funkcija dar net nesapnavau, zodziu... ka ir besakyt, geda daros net nuotraukas det, nes progreso 0 verysad.gif

Truputi, zinoma, pasiteisinsiu - viena su dviem vaikais, tai sunkiai randu laiko, be to, namie tamsu, nes didziajam kambary nera langu blink.gif ir labai tikiuosi, kad reikalai pageres grizus namo... Nes taip noriu ismokti!

Mano visos nuotraukos darytos Av programa. Issisaugojau Bilekas instrukcija, kaip fotkint M, reikes isbandyt.
Ir dar parodysiu pora savo siandieniniu bandymu - diena labai tamsi, tai vaikiuka sodinau ant palanges ir viena ranka laikiau, kad nenukristu, o kitoj ant zemes sedejo.
user posted image

user posted image
Atsakyti
dar pateršiu eterį tom pačiom nekokybiškom foto biggrin.gif siaubas kaip nieko gero nematau blink.gif o reikia išsirinkt, ką siųst verysad.gif

MyWay - klausei kuri man asmeniškai labiausiai patinka, ogi mano vaiko cool.gif o jei be jos, tai pirmoji su Vilnele patinka labiausiai, nors nuskenavus ir išdidinus kiek nusivyliau, ji man per niūri... labai tikiuosi, kad atspausdinus bus kitaip unsure.gif
Antroje horizontas tikrai pakrypęs, deja su juo nieko nepadarysiu, nes spausdinsiu iš juostos, o ne skenuotą..

Ši man, kaip ir Sillwio patikusi anksčiau dėta, kiek nuobodoka..

user posted image

Va ši man dar patinka

user posted image

Griūva unsure.gif

user posted image

irgi griūva unsure.gif

user posted image

user posted image

Aš kaip ri Sillwio 99% naudoju A režimą, retai S, o M tik jei fotografuoju naktį.. Ekspoziciją pakoreguoju atlikusi primą nuotrauką, dažniausiai -0,3, nes pastebėjau, kad neretai autoekspozicija perkala..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 11 gruodžio 2007 - 13:49
QUOTE(Opa @ 2007 12 11, 13:41)
As apsalusi  blink.gif Tokiais tempais besimokydamos Elina, Sayonara, vvvv, westa ir kitos ivarys man kompleksa. Nes jauciu kad grybukas buvau, grybukas ir liksiu - nesusitvarkau as su fokusu, su fotografavimu tamsioje patalpoje, apie M funkcija dar net nesapnavau, zodziu... ka ir besakyt, geda daros net nuotraukas det, nes progreso 0  verysad.gif

Truputi, zinoma, pasiteisinsiu - viena su dviem vaikais, tai sunkiai randu laiko, be to, namie tamsu, nes didziajam kambary nera langu  blink.gif ir labai tikiuosi, kad reikalai pageres grizus namo... Nes taip noriu ismokti!

Mano visos nuotraukos darytos Av programa. Issisaugojau Bilekas instrukcija, kaip fotkint M, reikes isbandyt.
Ir dar parodysiu pora savo siandieniniu bandymu - diena labai tamsi, tai vaikiuka sodinau ant palanges ir viena ranka laikiau, kad nenukristu, o kitoj ant zemes sedejo.
user posted image

user posted image

man antra patink.. dienos šviesa man labai labai..
a kur vaikiukas apsidrasko? katiną gal turi? biggrin.gif maniškis kai buvo mažiukas, irgi vaikščiojo visas dryžuotas-languotas nuo Ickaus nagų..smile.gif

dėl tų pažangų tai nenusi.. kaip sakoma.. Elina su savo entuziazmu tai nuvažiavo pirmu traukiniu, o aš patikėk pasivalkiosiu dar galiorkoj kurį laiką biggrin.gif
Atsakyti
Wyshnia, tavo portretukas labai patiko. Ryskus, kokybiskas, ir spalvos labai siltos.

Desiree, sveika sugrizus 4u.gif Pirmasis tavo portretukas perteike labiau susimastyma su lengva sypsena lupose, negu liudesi. Antrasis man labiau patiko - netradicinis kampas, grazus zvilgsnis ir nuostabi sypsena.

Californiagirl, zalumo as nematau. O del pakausiuko - jis matosi, bet ne taip, kad gadintu toki miela kadra. As jauciu palikciau, nes klonuot svariai nemoku.

Elina, tavo dukryte prie lango man labiausiai 3 nuotraukoj patiko. Beje, kiek tavo vyresneliui metu? (nepasakyciau, kad tavo sunus blink.gif )

Vvvv, paakiukai tavo vyro portrete is ties siek tiek kliuna. As siulau tau nemest sito reikalo, o kaip tik ji ir toliau fotografuot, kol atrasi teisinga apsvietima ir kampa, kad ju nebesimatytu.

Kapabull, man is principo tokie sunys schmoll.gif , tai tikrai negaliu komentuot - busiu labai saliska. Siaip kadras kokybiskas.

Westa, o tu savo suneko judesy nebandei fotkint? Jis man atrodo butu labai fotogeniskas. O vaikiukai dryzuoti labai patiko pirmoj nuotraukoj - matosi lengva vaikiska improvizacija.

Dar apie Silwio kareivukus. Is pradziu atrode kad pirmasis kareivukas per daug stipriai apsviestas, bet kuo toliau ziuriu, tuo viskas atrodo kad taip ir turi but. beje, labai nuotaikinga nuotrauka.
Atsakyti