Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2007 12 08, 00:14)
blyn ateini, moki didelę sumą a jie šyš..nesidera  unsure.gif

derasi, westa 4u.gif . Mirktelk jiems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 23:16)
derasi, westa 4u.gif . Mirktelk jiems mirksiukas.gif

tai, kad su vaikščiojančia pinigine visada ateinu.. kur čia mirksėsi smile.gif .. a kiek nusiderėjai?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 08, 00:18)
tai, kad su vaikščiojančia pinigine visada ateinu.. kur čia mirksėsi  smile.gif .. a kiek nusiderėjai?

Aš palaukiu kol piniginė parūkyt išeina biggrin.gif . Nusiderėjau virš 100 lt. Nu bet ir mokėjau.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 23:20)
Aš palaukiu kol piniginė parūkyt išeina biggrin.gif . Nusiderėjau virš 100 lt. Nu bet ir mokėjau.... verysad.gif

nu tai ir sakau šyš derasi unsure.gif unsure.gif .. Kaune, žiūriu pigiau galim rast, ale ir Vilniuj ... g.gif
Atsakyti
Nu jūs ir plepat blink.gif

Akim perbėgau, priėjau prie Californios nuotraukėlių ir iš karto panorėjau parašyti, kokios gražios! 4u.gif ir tas šaltas atspalvis patinka thumbup.gif aš fotografavau į Kodak Portra 400 VC (Vivid color ), kitą sykį jaučiu tokią irgi pirksiu, šiuo metu j/b užsiprekinus esu... norėjau natūralių spalvų pamėgint, bet ši labai patiko, net kambaryje, kur skaitmenoj WB šaltas būna, su juosta gavosi gan šiltos spalvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2007 12 07, 22:37)
Sveiki  ax.gif
Megstu fotografija ir megstu fotografuoti pati. Taciau problema, dar neturiu fotoaparato  ax.gif  Taciau prisitaupiau ir po svenciu ruosiuos pirkti, ir pleskinti i kaire i desine, mokytis ir tobuleti  cool.gif  Ar priimsite draugen?  bigsmile.gif

Žinoma priimsim. Drumbacele netgi keletą vertingų patarimų tau davė.

QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 07, 22:43)
ir dar vakar fotkinau zuvis akvariume - kaip imanoma padaryt normaliu foto? Didelis islaikymas - zuvys isplaukusios, mazas - tamsu, su blykste - atsispindi ant stiklo arba ant zuvies. be to, kai paciam akvariume tas sviesos saltinis yra tai kzk dar sunkiau g.gif

Reikėtų išorine blykste pašviest iš šono ar viršaus.

QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 23:00)
Sillwio, kaip tau ačiū už patarimus wub.gif . Nusireguliavau blykstę, tai net ant ISO100 gavosi va tokia normaloka jau spalva, šviesinti nereikėjo. Tik, čia dėl pavyzdžio įkėliau, kažkaip nenusistatau ryškumo g.gif  ( klausykit, o gal akinius reik užsidėt unsure.gif ? Kaip jūs fotkinat, akiniukai? Aš TV su akiniais žiūriu. Į tolį prastai matau. Gal todėl nugrybauju su ryškumu? blink.gif ). Nu ir su WB reikia išsiaiškinti triniti.gif,  užkniso tas morkavumas. Į rėmus nežiūrėkit, noriu rudų, bet nesigauna  mad.gif

Aš fotkinu su akiniais. Tu pasistatyk fotiką ant štatyvo, leisk jam susifokusuot į kokį kontrastingą daiktą ir tada žiūrėdama per ieškiklį pareguliuok dioptrijų korekcijos ratuką taip, kad ne tik fotikas matytų ryškiai, bet ir tu.

QUOTE(westa @ 2007 12 07, 23:14)
Sillwio[/b], ką manai apie SIGMA 70-200mm f/2.8 EX DG MACRO HSM ?

Gerai manau. Atsiliepimai apie jį tikrai geri. Ar tu esi įsitikinus, kad tau jo reikia? Aš kažkada svaigau apie 80-200 f/2.8. Pasibandžiau parduotuvėj ir nusprendžiau, kad man dar anksti tiek investuoti į hobį.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 08, 00:42)
Visus norincius priimsim smile.gif cia ne kokia sekta gi, o laisvas ir nepriklausomas forumas, merginos wink.gif
Fotografuokit, skaitykit, vel fotografuokit, ir rodykit mums, patarsim kas kiek suprantam smile.gif  4u.gif
O pms cia daug kam uzeina  lotuliukas.gif
p.s. Tiesa, persiskaityti reiketu skyrelio siokias tokias taisykles, ir dar... labai daug informacijos yra sukaupta musu bloge smile.gif http://fotografuojam.blogspot.com/

SEKMES
Aciu 4u.gif
O gal gaite man kas patarti, koki gi cia fotoaparata issirinkti? Kas nusimanote ir esate ne viena isbandziusios, ar konsultavotes su fotografais smile.gif
Galvoju Pentax K100D, K110D, norejau nikon D40, bet atkalbejo ax: O jei su siuo objektyvu? NIKON D40X KIT AF-S DX 18-55G/3.5-5.6G Arba nikon D80? Dar canon eos 400d, bet ten be objektyvo virs 2000lt... verysad.gif Nors yra CANON EOS 400D 17-85IS/BG-E3 KIT bet as nieko nesuprantu tuose objektyvuose..
Zodziu visus cia surasiau pagal kaina priimtina, nelabai ka suprantu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 07, 20:58)
California, vakar tave kaip tik apkalbėjom, kad dingus kažkur  biggrin.gif man tie šalti atspalviai visai patinka. taip maloniai žiūrisi. pirmos nuotraukos man veidas pernelyg išbalęs  ax.gif

Sakau ko taip zagsejau vakar biggrin.gif O is tiesu nedingus juk....pora dienu gal nieko neparasiau, pribegu, perskaitau...per daug svarbaus nieko nepasakyciau, o laiko stoka tai ir neparasau ax.gif

Pablyskes??? Sakyciau tokie ir yra tie mano vaikai, kaip is pieno plauke...tikrai- baltuciai biggrin.gif
O spalvos sios juostos lb. saltos...nebezinau ar patinka toks per daug saltas atspalvis. Nors su ta pacia juosta fotografavus esu vakarejant, kai saulute buvo, iskart siltesnes gavosi. O seselyje arba apniukusia diena stai kas gaunas smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 12 07, 21:28)

Man asmeniskai mazumele per daug pasarpinta ax.gif Bet siaip kadras idomus thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 07, 23:27)
aš fotografavau į Kodak Portra 400 VC (Vivid color

Aciu Pupeliuk 4u.gif Galvoju, kad pas mus tokios nera, nes neteko matyti g.gif

Elina, klausei ar pasarpinau nuotrauka...pasarpinau apie 30% ir paskui cia idejus pasigailejau kad isvis sarpinau...gana "astri" ir taip buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 07, 23:36)

Gerai manau. Atsiliepimai apie jį tikrai geri. Ar tu esi įsitikinus, kad tau jo reikia? Aš kažkada svaigau apie 80-200 f/2.8. Pasibandžiau parduotuvėj ir nusprendžiau, kad man dar anksti tiek investuoti į hobį.

nu matau, kad man kitinio neužtenka.. o mano atveju pirkt 80-200 Nikkor kaip ir neprotinga, šitas gaunas pigesnis, o ir tas Makro užrašas vilioja unsure.gif .. jei jau ant bodiko pataupiau ir va tenka parduot, nelabai norėč, kad taip su optika nutiktų unsure.gif
Atsakyti
dar klausimas del WB. Prisimenu lyg fotolamos patarima nesiotis su savim kavos filtrus, kad butu galima visa laika is naujo uzmaut ant objektyvo ir pakartot ta "maldele". Tik vakar nakti vis masciau - juk WB nustatymui reikia baltos spalvos lapo, bet nufotkinti ji reikia prie tos sviesos, kurioje zadi fotografuoti - na kad fotikas turetu atskaitos taska ir padarytu korekcijas. Tai kam mauti ant objektyvo - ar tokiu atveju ta balta gaunasi apsviesta ta sviesa, kuri yra patalpoje? Nes jeigu paprasciausiai reikia baltos spalvos, tai juk galetum nufotkint viena karta ir turet, tai ne - juk reikia, akd tai butu balta, kuri toje sviesoje skaitytusi kaip balta?

WB visada reikia nustatinėti toje šviesoje, kurioje fotografuojama. Šviesa šviesai nelygu.

ir dar vakar fotkinau zuvis akvariume - kaip imanoma padaryt normaliu foto? Didelis islaikymas - zuvys isplaukusios, mazas - tamsu, su blykste - atsispindi ant stiklo arba ant zuvies. be to, kai paciam akvariume tas sviesos saltinis yra tai kzk dar sunkiau

Silvio jau parašė: išorinė blykstė (arba stiprus kitoks šviesos šaltinis), apšviečianti akvariumą iš šono arba viršaus.

QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 23:00)
Kaip jūs fotkinat, akiniukai? Aš TV su akiniais žiūriu. Į tolį prastai matau. Gal todėl nugrybauju su ryškumu? blink.gif ). Nu ir su WB reikia išsiaiškinti triniti.gif,  užkniso tas morkavumas.

Prie vaizdo ieškiklio yra dioptrijų nustatymas. Nusistatyk taip, kad vaizdo ieškiklyje esantis žymėjimas (linijos ir pan.) būtų ryškus.
Aplamai šnekant apie trumparegystę ir veidrodinį fotiką, tai fotoaparatas neveikia kaip akiniai smile.gif Nebus taip, kad trumparegis mato ryškų sufokusuotą vaizdą, o iš tikrųjų fokuso taškas kažkur kitur.
Jei trumparegis mato ryšku vaizdą ieškiklyje, reiškiasi fokusas yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 22:42)
Ramiakas biggrin.gif . Būk čia ir mokykis. Aš neseniai net nesupratau ką jie kalba apie kažkokį triukšmą nuotraukose lotuliukas.gif , neįsivaizdavau, maniau, gal kokiu nors būdu girdi wacko.gif . O dar visokie bliurai, sharpao, tulpės, štatyvai blink.gif . Manai, man lengva čia pas juos buvo? O būtum mačiusi mano pirmasias foto su kiuašiniais ir ryškia blykste. O kaip pykau, kad aniems nepatinka. Rėkiau, kad jie nieko neišmano apie tikrą meną lotuliukas.gif

Na cia mane prajuokinai is pat sestadienio ryto thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 07, 23:42)
Visus norincius priimsim smile.gif cia ne kokia sekta gi, o laisvas ir nepriklausomas forumas, merginos wink.gif
Fotografuokit, skaitykit, vel fotografuokit, ir rodykit mums, patarsim kas kiek suprantam smile.gif  4u.gif
O pms cia daug kam uzeina  lotuliukas.gif
p.s. Tiesa, persiskaityti reiketu skyrelio siokias tokias taisykles, ir dar... labai daug informacijos yra sukaupta musu bloge smile.gif http://fotografuojam.blogspot.com/

SEKMES

Nu nezinau man kazkaip su tuo PMS ner problemu blush2.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 08, 00:14)
Gaziulka, bandau 400 mažiau prašyt.. pirkau prieš nepilnus du mėn.. atsiras - parduosiu, neatsiras, toliau fotkysiu  smile.gif

klaipėdiečiai, kur be Vilbros dar galima optikos pažiūrėt??? nu Vilbra ž brangininkai, ir nuolaidų jokių netaiko.. blyn ateini, moki didelę sumą a jie šyš..nesidera  unsure.gif

Sillwio
, ką manai apie SIGMA 70-200mm f/2.8 EX DG MACRO HSM ?

Jau esu sakes , del KLP, jei reik galiu pagelbet TOPOCENTRE. Na, ne daug, bet nuo 5 iki 10 % turiu nuolaidele. Dideliai kainai kaip ir nieko. Prasom kreiptis mielai padesiu, tik ten jau reik dienele kita palaukt kol atsiveš.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2007 12 08, 00:39)
Aciu  4u.gif
O gal gaite man kas patarti, koki gi cia fotoaparata issirinkti? Kas nusimanote ir esate ne viena isbandziusios, ar konsultavotes su fotografais  smile.gif 
Galvoju Pentax K100D, K110D, norejau nikon D40, bet atkalbejo  ax: O jei su siuo objektyvu? NIKON D40X KIT AF-S DX 18-55G/3.5-5.6G Arba nikon D80? Dar canon eos 400d, bet ten be objektyvo virs 2000lt... verysad.gif Nors yra CANON EOS 400D 17-85IS/BG-E3 KIT bet as nieko nesuprantu tuose objektyvuose..
Zodziu visus cia surasiau pagal kaina priimtina, nelabai ka suprantu  unsure.gif

zinok, cia pas mus dvi stovyklos smile.gif nikonistu ir canonistu biggrin.gif Tai as patariu paciai issirinkti. Kiek zinau canon siulo didesni objektyvu pasirinkima, Ateity tikrai prireiks. Aisku ir nikonai visko turi, tik kainos yra didesnes. Pati turiu nikona ir nekeisciau i canona tongue.gif
Atsakyti