Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 09, 22:55)
kartais pagalvoju kam as komentuoju.... idomu kam nors sie komentarai reikalingi ir duoda naudos? nes jie man kazkokie ne tokie.... mazai techniniu niuansu palieciantys

bent jau aš tavo komentarus kaip desertą greitai greitai suvalgau 4u.gif Lengva pasakyti kreiva, perdaug nukirpta, kontrasto ner, kur spalvos, baltas balansas netvarkoj ir t.t... Bet sunkiau yra perteikti jausmus, kuriuos sukelia vienas ar kitas darbas. Juk jei fotografuojam, norim kažką savo darbais pakuždėti žiūrovui. O vat tavo komentarai ir liudija, kad tas tylus šnabždesys vistik nėra toks tylus, ir jis adresatus pasiekia...
hmmm. laikas man miegoti 4u.gif

turiu džiugių sau naujienų. Tikiuosi gauti vieno mielo žmogeliuko leidimą įkelti nuotrauką. Jei gausiu ryt parodysiu man patinkantį portretuką. Neatsilaikiau ir atspausdinau.
Na o jei negausiu leidimo, tai parodysiu nuotrauką visai ne savo stiliaus smile.gif
Labanakt
Atsakyti
Mažiukas miega, galiu šiek tiek atsipūsti smile.gif

Degute - gražus svajoklis, viskas būtų gerai, bet su f/1.4 labai sunku tiksliai fokusą pagauti. Tavojoj nuotraukoj akyčių ryškiausių norėčiau. Dabar gi fotoaparatas vos vos arčiau sufokusavo. smile.gif
Gaziulka, aciu smile.gif Tikrai labiau nuotaika išryškėjo. Desiree ir visi kiti mokslinčiai - kaip jus tuos lygius darot ir po to jungiat?

QUOTE(westa @ 2007 12 09, 22:02)
ačiū, Degute..  wub.gif džiaugiuos, kad kažkam dar vaiko emocijos užkliūva, o ne vien techniniai ir kompoziciniai trūkumai  smile.gif

blink.gif mhhhh da.... unsure.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:13)
Daugiau nuotraukų su vaikais nekomentuosiu smile.gif Nepykit.

sillwio, aš kitokių neturiu beveik, o tavo komentarai visada labai nešališki ir taiklūs unsure.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 12 09, 22:22)
žinokit turėjau progos fotografuoti žavingų bruožų merginą, bet ją išnaudojau taip prastai... net gėda.
Kažkoks man Ne periodas Fotografijoje.

Visiems būna, bet tikiu, kad nėra taip blogai, kaip atrodo... console.gif wub.gif 4u.gif

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 09, 23:55)
[B]
kartais pagalvoju kam as komentuoju.... idomu kam nors sie komentarai reikalingi ir duoda naudos? nes jie man kazkokie ne tokie.... mazai techniniu niuansu palieciantys

Man reikalingi ir naudos duoda 4u.gif Aš asmeniškai taip gražiai parašyti nemoku - techninius minusus ir pliusus galiu išvardinti, o bet va kaip nuotrauka matau, kokias emocijas ji man sukelia tai neišeina aprašyt smile.gif Skaitydama tavuosius mokausi wink.gif
Atsakyti
Aš tai išvis tik skaitytoja pasidariau biggrin.gif Nei komentuoju, nei dedu pakomentuot smile.gif Kažkokia keista būsena. Padarau visus namų darbus, ranka nekyla juos kelt. Vnz, tyliai pastebėsiu ir toliau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 10 gruodžio 2007 - 00:33
QUOTE(wyshnia @ 2007 12 10, 00:28)

... bet su f/1.4 labai sunku tiksliai fokusą pagauti. Tavojoj nuotraukoj akyčių ryškiausių norėčiau. Dabar gi fotoaparatas vos vos arčiau sufokusavo. smile.gif

Ačiū 4u.gif Pirmi bandymai su f/1.4 ax.gif Kur lyg ryšku, tai kadras visai eilinis. O kur linksmesnis gavosi, tai pritrūko ryškumo...
Atsakyti
turiu leidimą publikuoti. Valiooooooooooooooooo.
Hmm, nuotrauką teko gerokai išdidinti, nes originalus kadravimas buvo išties prastokas.
Užbėgsiu už akių tiems, kurie norės pašviesinti ar patamsinti ar daugiau kontrasto..
Bandžiau visus variantus tamsiame kambaryje. Patamsinus dingsta ta akių šviesa, pašviesinus dingsta įvairios detalės, tas pat su kontrastu.. Taigi, tikriausiai pirmoji nutrauka, kurią pristatau taip kaip yra.

O žavusis modeliukas tikriausiai tyliai paskaitinėja, bet neprisijungia 4u.gif prašom jungtis, drąsiau drąsiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 10 gruodžio 2007 - 01:15
Desiree, išties labai graži foto.. ir išraiška modelio.. o ta šypsena.. lyg ir šypsotis norėtų, lyg ką slėptų, lyg... Ir labai keistas jausmas.. žiūri į jos lūpas, lūpos sako ,,aš čia rimtai".. pažiūri į jos akis ir lūpos šypteli smile.gif .. Gyva foto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 10 gruodžio 2007 - 01:20
Sveiki, nuotraukų antplūdis po savaitgalio smile.gif
Ko gero į komentarus leisiuos rytoj, nesinori apie tokias gražias nuotraukas paskubom pliurpt, bet dabar šiaip - bajeris. Elina, mes su tavim, man regis, iš priešingų pusių pajūriu ėjom bigsmile.gif Labai graži ta tavo pajūrio serija 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 09, 22:13)
Daugiau nuotraukų su vaikais nekomentuosiu smile.gif Nepykit.

Sillwio, net nebandyk cool.gif Pas mane, kaip ir pas wyshnaite, kitokiu beveik ir nera...o tavo kritikos visada laukiu ax.gif
Tiesa, del "zalsvumo"...kabinekis kabinekis. Gal suzinosiu, kad mano monitorius negerai rodo...Koks pas tave jis yra?? Maniskis LCD.... g.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 12 09, 22:22)
Kažkoks man Ne periodas Fotografijoje.

Priimk ir mane i kompanija.... unsure.gif

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 09, 23:55)
norejau paklaust del apkarpymo siu foto... striukyte ir batukas siek tiek zirkluciu gavo... mintis kazkokia paslepta ar tiesiog netilpo i kadra?  blush2.gif

Aciu, labai graziai komentuoji 4u.gif
Nekirpau nieko...nesuziurejau, nespejau ir netilpo blush2.gif Striukyte nekliuna kazkaip, bet va netilpusi batuka apraudojau verysad.gif biggrin.gif

Ei, zmoguciai, pabambesiu dabar.... blush2.gif Ateinu cia, tiek prirasyta ir daugiau kaip puse nauju puslapiu apie objektyvus doh.gif Taigi yra tema skirta butent objektyvams, atrodo Stebukle ja sukure...Informacija naudinga ir daug kam prireiks, kodel nesidalinti patirtim apie objektyvus butent anoje temoje... mirksiukas.gif

Desiree, grazi foto, grazus modeliukas wub.gif Noretusi man jos desiniaja aki is seselio "istraukti" g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 10 gruodžio 2007 - 01:47
pažadu temos nebeteršt objektyvais smile.gif

labanakt 4u.gif
Atsakyti
Elina, mergaitė su kepure galėtų atrodyti vertikaliai, nes ji atrodo mažytė ir ne vietoje. Taip tai galima sutvarkyti. Portretas vyro labai liuksiškas, o akys viską pasako - jo jaukumą, norą (ta pirma ir geriausia). Pajūrio vaizdai nuostabūs. Šita foto graži j/b ir spalvota: user posted image

Lauruže,
Neries vaizdas galėtų būti labiau paryškintas, gal j/b arba bent spalvos sukontroliuotos. Namukas gražus.

Westa,
arkliukai galėtų išarčiau apimti. Tada bent kailis, akcentas kažkoks gilesnis būtų.

Bilekas,
geras nuotraukos horizontas, taip ir nuteikia mintis keliauti.

Wyshnia,
šeimyninė nuotrauka galėtų iš arčiau apimti akių grožį, šviesus berniukas tamsesniame fone pagyvėtų dar labiau. Kairėje pusėje tuščios neišnaudotos vietos.

Gaziulka,
geresnė antra foto, jei tai galima pasakyti. Bet tai galima ir geriau nufotografuoti. Iš arčiau - laimingas akis, moters džiaugsmą. Ji atrodo suvaržyta. Lig bijotų to apsikabinimo. Saulės spinduliai gražiai krenta ant vaikų, tai reikia išnaudoti tą džiaugsmą ir daryti foto "nesustojus". Čia gal vaikams per sunku. Vienas vaikas laiko kitą, jaučiasi nepatogu nei jiems nei Jums.

Degute, portretinis svajoklis per arti apimtas.

Sayonara,
gruodžio vidurys 1 galėtų būti šviesesnis.

Desiree, graži moteris, labiau dar patiktų, jei būtų šarpas, nes graži ji, tai reikia paryškinti..

Sillwio
, kareivis vidurinis maišo. Abu iš šonų atrodo gerai. Pagautas kadras unikalus.
Atsakyti
Desiree, gražus portretas, tik man atrodo liūdnokas, ta kukli šypsena ir liūdnos akys, o taip norėtųsi žiburiukų akyse...

ir aš prisijungsiu prie raginimų prsijungti prie mūsų panelės iš portreto 4u.gif 4u.gif

Vvvvv, komentuok taip ir toliau 4u.gif tikrai trūksta tokių komentarų, man ir pačiai lengviau pasakyti techninius dalykus, o va emociniai lieka už borto..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 gruodžio 2007 - 07:59
QUOTE(MyWay @ 2007 12 10, 03:57)
Lauruže,[/i][/u] Neries vaizdas galėtų būti labiau paryškintas, gal j/b arba bent spalvos sukontroliuotos. Namukas gražus.

Hmmm, nu ryskumo tai suprantu del objektyvo negalejau daugiau isspaust, labai jau nutoles vaizdas buvo. Fokusavau i baznycia... O spalvos... As specialiai sepia dariau, man atrode graziau nei j/b g.gif
Atsakyti